Elektrikli Mutfak Aletleri Düdüklü tencerede Tefal mi ? Fıssler mi ?

tabi ki fissler. almanlar yapmış abiiii :))
3,5 lt aldım 10 dk da et liğme liğme oluyor.
süsü püsü boşverin alman teknolojisinden geçmeyin :1:

kızlarrrrrrrr fisslerde vitavit comfortta basınc cıkarma yok mu ya..

vitavit edition da var sanırım. birde editionda digital zaman ayarlayıcı yapmıslar hangisi iyidir. ? bir fikir verin karar verip artık ceyizime almak istiyorum bu hafta.

fisslerde iyiymiş çok öven var eleştirmiyorum güzeldir :) ama ben tefali seçtim clipso control plus.. ve çooook memnunum lokum gibi yapıyor herşeyi patatesleri geç haşlamaya alışmışım bi açtım tefalde kocaman patateslerim püre gibi olmuşlar :D

Donukpudra, tum duduklulerde basinc cikarma vardir. Ben fissler vitaquik kullaniyorum bu arada.
Zaman gostergesi cok da gerekli degil bence.ben mutfak saati kuruyorum. Bence tipine bak hangisi hosuna giderse onu al. Cunku tefal de fissler de hepsi hizli ve iyi pisiriyor.

mrb ben tefal acticook 8lt düdüklü aldım daha önce hiç kullanmamıştım kapağını kapattım ama gevşek gibi sallanıyor kilitltdikten sonra üstüne bastırıyorum hava çıkıyor acaba kapatmayı mı beceremedim bilemedim denemeye de korktum hava kaçırırsa diye acil yardım istiyorum:(( ona göre iade edicem markafoniden almıştım çünkü

canım çok önceden srmuşsun ama ben yanıtlayım yinede ihtiyaç duyan olursa, evet kapak sanki tam kapanmıyorda şıngırdıyor gibi.ağzı açık bunun defolu dedim başta bende ama değilmiş. tefaller hep öyle galiba, birde clipso vardı bende o da aynıymış.ve pişirimin kesinlikle etkilemiyorum.yani hız aynı hız...

230tl gibi harika bi rakama bulunca hiç düşünmeden fissler vitaquik 4.5lt aldım.bence fisslere ağırlık ver.

Bende fissler marka düdüklü tencere aldım. Çaycıda suyu ısıtıp koymuştum. Yeşil mercimek 5 dkda, kuru fasulye 10-12 dakikada pişebilior. Aldığım zaman meraktan saatine pili takmıştım ama sonra 2-3 ay hiç kullanılmadı. İlk fırsatta saatle kullanmaya çalıştım ama saatinin pili bitti bitikti. Buna anlam veremedimdi...Çokta gerekli değilmiş. ÇAlışan insan için büyük pratiklik ama :D

5 yıldır fısler kullanıyorum çok memnunum 5 dk. mercimek çorbası yapıldığı nohutun kuru fasulyeninde ıslatmadan pişirdiğimi kimseye inandırmasamda fıslerde bu mumkun pratiklik ve çalışan bayanlar içi ideal ama tefali hiç kullanmadım fikrim yok o konuda

ıslatmadan mı pişiriyorsunuz? bu gerçekten harika.düdüklü konusunda hem korkuyor hem de ne alacağımı bilmiyorum.ama cümleleriniz heveslendirdi beni :52:

konuyu açtığınız epey olmuş ama belki başkalarına yardımcı olur diye yazıyorum...ben 20 yıldır fissler kullanıyorum,tek kelime ile mükemmel.buna rağmen tefal clipso çıktığında onu da almıştım,gördüm ki fissler in yanından bile geçmiyor hemen ikinci el olarak internetten sattım,yani her iki marka yı da tecrübe ettim...şimdi hem 2,5 lt lik hem de 4,5 litrelik iki fisslerimle harika işler çıkarıyorum :)

kardeşimin tefal clipso düdüklü tenceresi var. onunla yapılan yemekler hem çok hızlı ve pratik oluyor hem de çok lezzetli oluyor. özellikle de kontrol saatinin olması evde sürekli koşturan bayanlar için çok kullanışlı. ben de bu özelliklere hayran kalarak tefalin düdüklüsünü almaya karar vermiştim. ancak bu forumu baştan sona kadar okudum ve aklım karıştı. hemen yukarda olduğu gibi neredeyse bütün sayfalarda tefali karalıyan ve fissleri yere göğe sığdıramayan yorumlara denk geldim. sonuç olarak tefalin clipso modelindeki özelliklere tek uyan fisslerin en son çıkardığı dijital saatli olan vitavit edition modelini almaya karar verdim. en uygun olarak tefal clipso modelini (6 litre)240'a, fisslerin editionunu ise 380 TL ye buldum. ve ben buradaki yorumların gazına gelerek tam 140 TL fazla olmasına rağmen fissler edition aldım. ancak şimdi gereksiz yere fazladan verdiğim o 140 TL'ye acıyorum. niye diyeceksiniz? sanki fisslerin daha ucuz modeli yokmuydu da o kadar para bayıldın diyeceksiniz?
cevaplayayım:
Bir kere marka olarak fisslere sizin sayenizde kafayı taktım. ve kardeşimde gördüğüm tefaldeki kullanım avantajlarını fisslerde de istedim. yani benim için özellikle de kontrol saati çok önemliydi. ne yazık ki sadece fisslerde en pahalı modelinde bu özellik var. ancak şimdi tefalle fissleri kıyasladığım zaman saat konusunda tefalin çok daha kullanışlı ve randumanlı olduğunu görüyorum. mesela düdüklü tencerede dakikaların önemi çok büyük olduğu için kontrol saati olan tencerelerde pişirme zamanının ne zaman başladığını ve dolayısıyla geriye sayımın ne zaman biteceğini net olarak görebiliyoruz. sonuçta ocağa koyar koymaz pişirme zamanı başlamıyor. ancak fisslerin kontrol saatinde önce sarı ışık yanacak ocağı kıs anlamına geliyor. sonra en az 5-6 dk bekleyip yeşil ışık yanmasını bekliyoruz. o da pişirme başladı anlamında oluyor ve saat geriye doğru akıyor. çoğu zaman da 10-15 dk sonra yeşil ışık yanıyor!!! tabi bir de pişireceğin yemeğin süresi 5dk ise çoktan yemeğin canı çıkmış oluyor. bu sinir bozucu durum yüzünden ben artık dijital saati felan kullanmıyorum. çünkü süreyi ayarlamak yerine hepten altüst ediyor.

bir de tefalin saatinin sesi çok yüksek çıkıyor. başka odada olsan bile duyuyorsun. ancak fisslerin saatinin sesini (en yüksek ayara getirmeme rağmen) yanındayken bile duyamıyorsun. hele de aspiratör çalışıyorsa kesinlikle duyulmuyor. saatin bozuk olacağını ya da pilinin bittiğini düşünüp servisi aradım ama bu durumun normal olduğunu söylediler. pili daha yeni takılmıştı. ne ara bitsin. zaten en başından beri bu şekilde oluyor. tefalin düdüklüsünü kardeşim 3 yıldır kullanıyor hala saati mükemmel iş görüyor ve fisslerdeki gibi öyle yok önce sarı yanacak sonra yeşil yanacak öyle pişirme saati geriye akacak diye bir ayrıntı yok. ocağa yemeği koyuyorsun ilk defa öten sinyelle ocağı kısıyorsun ve ozamanda zaten pişirme süresi başlamış oluyor. tam vaktinde de harika yemekler pişiyor. sonuç olarak eğer siz de benim gibi tefalin kontrol saatli modellerine özenip de fissler daha kaliteliymiş deyip fisslerin saatli modelini almaya kalkmayın. belki ömür olarak fissler daha uzun sürelidir bilemiyorum ama pratiklik ve yemek pişirme kalitesi olarak tefali tek geçerim. geri iade etme imkanım olsaydı hiç düşünmeden yerine tefal alırdım. ancak ben kontrol saati felan istemiyorum diyorsanız ikisini de tavsiye ederim. tefalin kontrol saatinin müthiş rahat kullanım sağlaması içimde ukte kaldı arkadaşlar... :5:

kesinlikle tefal :) yıllarca şikayetvar.com daki şikayetlere bakarak almamıştım sonunda aldım ve 3 yıldır kullanıyorum diğer tencereleri çok az kullanıyorum.13 dakikada mercimek çorbası yapabilmek bile benim için harika...

Annemde tefal var clipso, bende fissler kullanıyorum. Annem eti 40 dk haşlarken ben 25 dk haşlıyorum. Et lime lime oluyor. Kuru fasulyeyi 5 dk pişirdim. 10 dk Kuru dolma,yaprak sarması pişiriyorum. Kesinlikle fissler alın!

arkadaslar ben fissler almayi dusunuyorum yardimci olabilir misinz?

biz iki kisiyiz, yani öyle büyük bi tencere gerekmiyor. daha cok et ve keskek yapimi icin almayi dusunuyorum. dana etini bile yumyumasak yapabilecek bi düdüklü önerebilir misiniz? fiyatiyla beraber yazarsaniz sevinirim.

ha bide benim icin önemli olan pisirme süresi. yani ekraninda et icin ayri corba icin ayri ayarlari olan var mi? cunku ben anlamam acarim 30dk sonra pismemis olursa et yanarim valla :))

konuyu açtığınız epey olmuş ama belki başkalarına yardımcı olur diye yazıyorum...ben 20 yıldır fissler kullanıyorum,tek kelime ile mükemmel.buna rağmen tefal clipso çıktığında onu da almıştım,gördüm ki fissler in yanından bile geçmiyor hemen ikinci el olarak internetten sattım,yani her iki marka yı da tecrübe ettim...şimdi hem 2,5 lt lik hem de 4,5 litrelik iki fisslerimle harika işler çıkarıyorum :)

Bu konuda sana katılıyorum düdüklü tencere de fisslerin üstüne tanımam:)

Back
X