düğün alışverişi ceyiz vs yardımm

mutsuzevli01

Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2015
68
23
kızlar merhaba,

şuanda nişanlıyım kısmet olursa 30 nisanda düğünüm olucak sizden yardım istedğim konu hepinizin böle telaşları olmuştur ben neyi hangi zamanda yapmaya başlıyım mesela kına yeri memnun kaldığınız gelinlikçiler ev bakma durumu bunları bir sıraya koymam lazım tabikide alıncak şeyler var zamanımı düzgün kullanmak ve stres yaşamamak istiyorum siizn önerileriniz nedir bu konuyla ilgili. şimdiden teşekkürler :)

Biraz geç kalmış bir cevap ama yinede yazıyım :)
Öncelikle neler ihtiyacın olduğunu belirle mutfak,, banyo, yatak odası vs.
Sonra bunları önem sırasına göre almaya başla. Nisan yakın bir zaman değil gibi gözüksede aslında yakın.
Gelinliğini düğüne 2 3 ay kala araştır ve 1 aydan kısa zamanda dikim olduğu için acele etme ama kuaför için ben tesettürlüydüm ve 8 ay öncesinden randevu almıştım :) komik ama gerçek çünkü gittiğim kuaför full bi yer ve yakın zamana bırakmak istemedim.
Ben önce mutfakta büyük olan çeyiz setini (Tabak çatal bıcak ve tencere ), tost makinesi, günlük tabaklar çatal kaşık, mutfak robotu, çay makinesi bunları aldım. Onlarla beraber nevresimlerimi pikelerimi battaniyelerimi aldım. Elektrikli süpürge ütü aldım taksitleri uzun oludğu için erken almak önemliydi. Kendim aldım çünkü bunları. Ailem beyaz eşyalarımı aldı 5 ay kala ztn ev kurulduğunda geliyor sıkıntı yok.
Şunu belirtiyim ocak-fırın-davlumbaz ı en sona bırak ben ev belli olduğu için 4 ay kala aldım bunları ama kiradan çıktıktan sonra evimde ankstre vardı onları başkasına verdim. Kına kaftanını kirala şimdiden kına yapıcan yeri belirle ve sene dönmeden uygun fiyatla tutacağını unutma.
Ben kına kaftanımı alyakaftan (alyabutik)dan kiraladım. Seninde aklında olsun.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar :)
Bunlar ztn en çok masraf tutan şeyler.
Evin belli olunca da, banyon için paspas aksesuar vs alırsın.

kızlar merhaba,

şuanda nişanlıyım kısmet olursa 30 nisanda düğünüm olucak sizden yardım istedğim konu hepinizin böle telaşları olmuştur ben neyi hangi zamanda yapmaya başlıyım mesela kına yeri memnun kaldığınız gelinlikçiler ev bakma durumu bunları bir sıraya koymam lazım tabikide alıncak şeyler var zamanımı düzgün kullanmak ve stres yaşamamak istiyorum siizn önerileriniz nedir bu konuyla ilgili. şimdiden teşekkürler :)
Canım biraz geç oldu ama ben daha yeni katıldim. Ben de bu sen evlendim ve tüm hazırlık maceramı anlatmak için bir blog yaptım:-)
Sen oncelikle ev almaya veya kiralamaya karar vermelisin. Ona gore ev esyalarını seçmen gerekir. Düğün ve kına için yer seçimini yapmak icin nasil bir düğün istediğinie karar ver. Ceyizin hazir degilse kendine bir liste hazırla ve buradan ihtiyaçlarını almaya başla (benim aynı isimdeki blogumda bu listeyi bulabilirsin) diger büyük eşyalar için evi belirlemek gefekir. Ama mobilyacıları gezip fikir alabilirsin. Beyaz eşyalarını da evin büyüklüğüne göre belirlemen gerekebilir. Sen şuan ne durumdasın canım. Neler yaptın ona göre fikir verebiliriz

kızlar merhaba,

benim düğünüm de ağustosda. ben simdiden bişeyler almaya başladım. sizin ki nisan ayıymış bence artık bi yerden başlamanız gerek. sonrasında ciddi telaş olabilir. yukarda arkadaşlar da demiş ilk aşama olarak dügünü, kınayı (mekan ve konsept olarak) netleştirmeniz gerek.. sonrasında mutfak eşyalarını ve tekstil ürünleri (havlu,nevresim vs) almaya başlayın en sona büyük mobilyalar kalsın.

herkesin düşüncesi farklıdır ama ben mesela bi iki pijama almaya da başladım evlendikten sonra giymek icin mesela iç çamaşırları alıyorum.. vs vs işte :)

bunlar güzel telaşlar. Rabbim sevincinizi diri tutsun, kolay gelsin :)

kızlar merhaba,

Hemen Hemen benzer zamanlarda başlamışız hazırlıklara. Bizde nisan a düşünüyoruz. Daha gün bile net değil. :KK1: Biz Temmuz da nişanlandık Ekim e yaparız derken Nişanlım ayağını kırdı. :oops: Ama inan Ekim de hazırlıkların %70 i tamam dı. Bence çok detaycı olma. Belli renkler belirledim ev için uyumlu olsun diye. Sonra liste yaptım. Önce olmazsa olmazları tamamladım ortalama 1 ayda bitti. Sonra mobilya baktık. 1 haftada onu da hallettik. Ardından da detaylara başladık. Şimdi beyaz eşya için araştırmadayız. Hee tabi birde önce biz inceliyoruz 1 2 hafta. Hangi model, marka daha avantajlı falan diye. İkimiz de yoğun çalışıyoruz. Akşamdan akşama bakıyoruz herşeye. Netlik olunca bakmak da kolay oluyor. Mesela, salon ve oturma odası olarak 2 farklı oda 2mizde istemedik. Bu yüzden bizim için kullanış ve görünüm için en makul model tarzını tespit ettik önce. Sonra dedik ki miafirimizde gelirse yatacak yer olmalı. O zaman mutlak alınacak koltuklar yatak da olabilir özellikli olmalı. O zaman seçenek daraldı. Böylece seçim kolay oldu. :21: Birde indirimleri takip ettim hep. Ne lazımsa indirim süreçlerinde aldım. :KK39: Bence hiç sıkma kendini. Programınızı nişanlınla beraber yaparsanız çok hızlı ve muntazam olur her şey.. :cool:

X