Düğün Anketi

farklı ilde yaşayan çiftler kaçar düğün yapmalı?

• tek ilde

OY: 64 64,0%
  • ikisinde de

OY: 38 38,0%

• Ankete Katılan
    100
  • Anket Kapalı .

olympian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2015
946
1.816
113
Merhaba, sizlerle bir anket yapmak istiyorum. Farklı şehirlerde yaşayan iki kişinin düğünü 2 kere mi yapılır? Erkek tarafının olduğu ilde bir kez düğün yapılarak evlenilse olmuyor mu da iki kez düğün yapılıyor?
Kaldı ki düğün zaten başlı başına saçmalık bence. Ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Çok hastalıklı ve korkutucu şeyler duydum fikirlerinizi merak ediyorum :deli:
(not: kına gecesi, nişan vs. nin de olmayacağı, ailelerin tanıştıktan sonra kendi aralarında yüzük takmaları planlanmıştı)

Merhaba, sizlerle bir anket yapmak istiyorum. Farklı şehirlerde yaşayan iki kişinin düğünü 2 kere mi yapılır? Erkek tarafının olduğu ilde bir kez düğün yapılarak evlenilse olmuyor mu da iki kez düğün yapılıyor?
(not: kına gecesi, nişan vs. nin de olmayacağı, ailelerin tanıştıktan sonra kendi aralarında yüzük takmaları planlanmıştı)
Cok sacma bencede dügün bir kez yapilir
Kina nisan kiz tarafinda olur
Dügün erkek tarafinda bu kadar basit ..

Bu biraz kişisel tabiki. İstemeyen hiç düğün yapmaz, isteyen iki düğün yapar. Sana saçma geliyorsa bir tane yap başkalarının ne düşündüğünü boşver

Kararı evlenecek kişiler verir. Bence gereksiz ama karışmak kimsenin haddi değil.

Simdiki aklim olsa direk kacardim en temizi.ne ailemi o kadar masrafa sokardim ne hala borc oderdim🤣 vallahi saka bi yana nikahtan yanayim.ama yok diyolarsa kiz tarafinda gelinlik giyip kina yapin erkek tarafinda dugun.kinada takilan takilari ailenize birakin en azindan bir miktarini baska sehre geldiklerinde cok masrafi olacak.maddi sorunumuz yok derseniz sorun yok.ben biraz aileme duskunum o yuzden hep onlar acisindan dusunr fikri veririm

Bizim aileler uzun yıllardır tanıştığı için ayrı bir tanışma Faslı yapmadık farklı illerdeydik isteme nişan evde aile arasında bir akşamda hallettik ama hiç istemememize rağmen iki ilde de düğün yaptık.

İki düğün yaptım yaptım toplam maliyet 30bine yakındı. Ben pişmanım yazık paralara ki ikisini de eşimle ikimiz ödedik. Ama aileleri ikna etme şansımız yoktu her iki ailenin de ilk çocuklarıydık evlenen.

Düğün (bence) çok gereksiz bir olay.
Hayatımda 2 defa gördüğüm akrabam düğünüme gelip göbek atacak diye 100bin TL veremem. Ha madem durumum var, ailesi arasında restourantta sade bir nikah ve yemek organize ederim. O 100bin TL ile de yurtdışına tatile gidip 3 5 ülke gezerek farklı kültürler görürüm.
Eğer evlenirsem böyle yapacağım.

mantıklı düşününce tabii ki tek düğün hatta nikah gibi bir sonucun çıkması beklense de maalesef aileler cahil ve gelenekçi olunca olmuyor işte. ben de genelin fikrini almak istiyorum. herkese yorumları için teşekkürler yaşanılan olumlu olumsuz ibretlik hikayelerinizi bu başlıkta paylaşabilirsiniz :KK53:

Benim memleketimde kina oldu.Esiminkinde dugun.Arada fark yokki zaten.Once gelinligimle ciktim sonra Ilerleyen saatlerde kaftan giyip kina yakildi bizim tarafta.Bir pasta yoktu.Onu da ben istemedim.Her masada mini ekler,tartoletler vardi.Benim cok icime sinmisti.

Böyle durumlar da iki tarafın çevresi, bireylerin istekleri ve düğün yapılacak şehirler arası mesafe önemli bence.

Biz kınayı benim memleketimde düğünü de eşimle yaşadığımız şehirde yaptık ama kına da düğün gibi tantanalı geçti orda da gelinlik giydim bindallı giydim. Şimdi sorsan gereksiz geliyor çünkü insan ilkini yaşayınca -kına olsa dahi- hevesini alıyor ikinci düğün bize çok boş gelmişti sıkılmıştık 😂

Düğün işini hiç sevmediğimiz halde iki düğün yaptık büyükler için. Şimdiki aklımız olsa kesinlikle yapmazdik

Bana iki ilde düğün yapmak, etek ucunu kaldırıp misafirlerin önünde baş önde beklemeyi çağrıştırır, her seferinde. Altın toplamak için yapılıyor gibi hissediyorum o_O

Bence hiç düğün 😃

Ama illa düğün yapılacaksa bir şehirde yapılır diğer şehire otobüsle akrabalar götürülür, mesafeye göre ikinci bir düğünden daha az masraf olur.

Mesafe çoksa da bir tarafta nişan birinde düğün şeklinde bölünebilir.

Çok param ve sabrım var deniliyorsa da istenirse üçüncü bir şehir daha bulunarak üç düğün bile yapılabilir.

Back
X