Canım
150 gram altın birde set denildi işte bende onu değerlendirmek istedim kuzum birde sana kaç gram takıldı ya bizimkilere 150 gram bilezik çok geldi ama biz istedik çnkü bize görede normaldir . Sna kaç gram taktı erkek tarafı
Evet bazı şeyleri bırakıcam zaten ablam imitasyon takrson bence hepsini sat desede yinede gönlüm razı olmuyor hepsini vermeye
Tam da yazdığın gibi bi köşede duruyor. Gerçi benim alyansım bile bi köşede duruyor.
Sana bi tavsiye vereyimmi.
Sakın anneni kırma. Ve asla her şeyini bozdurma. Bakma sen bana böyle altın sevmem diye geziniyorum eşim haydi her şeyi satıyoruz dese hop derim..
Tamam bilezikler okey. Ama setin bari sana kalsın.. Her şeyini verme.
Evet bazı şeyleri bırakıcam zaten ablam imitasyon takrson bence hepsini sat desede yinede gönlüm razı olmuyor hepsinvermeye
Haha olsun kuzum yaaa gelinsin alsınlar yapsınlar ben yuva kuran insanlara ne yapılsa iyidir diyorum ilerde gelinimede aynı düşüncede olmak istiyorum kimisi fesatlık yapar aman şu yeter geline fazlası olmasın durumumuzu zorlar diye ama geriye dönüp bakınca gelinim sevinicekse eger sonuna kadar yapardımcanım benim ikinci evliliğim olduğundan bir şey istemedim. onlar ne aldıysa onu taktılar. gönlünüzden ne geçerse dedim :)
benim beğendiğim 3-4 binlik bir set alındı. 4 civarıydı pazarlıkla 3 buçuğa aldık. ince her zaman takabileceğim bir şey. bir de 18 gramdan 3 bilezik aldılar. 3 de babam taktı. abi ablalar da bilezik taktı gene doldu bileklerim :)
ama bizim düğün salonu gelin masrafları eşyalar vb. herşeyi kayınbabam karşıladı 1 liralık borç bile bırakmadı bize. istanbul şartlarında düğün salonuna bile tek başına 12 bin verildi. o yüzden asla ve asla az harcadı diyemem. iyi ki de gram belirterek altın istememişim. adam mahvolurdu
Evt canım konuşulur bunlar insanlar süt parası ve başlık parası konuluyor gram daha farklı hatta meselea 10 bilezik bilmem kaç diyenler var bizde karşıdakinin durumuna göre konuşuluyor zaten .
Güvenceniz olsun. Kolu boynu sıyırıp borca girmek beni korkuturdu.
Siz evlenirken gram mı konuştunuz?
Çok ilginç geldi bana..
Evt canım konuşulur bunlar insanlar süt parası ve başlık parası konuluyor gram daha farklı hatta meselea 10 bilezik bilmem kaç diyenler var bizde karşıdakinin durumuna göre konuşuluyor zaten .
5i biryerdeyi gelinliğin üstüne takmak bana daha kaba geliyor. Set istemiyorsanız tek sıra taşlı parlak yada gerdanlık şeklinde gelin takısı takabilirsiniz . Zaten takı töreni en son oluyor. Eğer set alınacaksa zaten takı töreninde takılmamalı. Salona girerken takmış olmanız lazım. Yoksa ne anlamı kalıyor . Bunun içinde kendinize savaroski gerdanlık alıp takabilirsiniz. Hem boynunuz boş kalmamış olur hem set derdinden kurtulmuş olursunuz. Ama herşeyide yatırım olarak düşünmeyin. 3000 5000 liralık size hediye gibi düşünün. Ben çok zarif bir set almıştım. Tek sıra taş ortasında sallantılı 3 sıra taş. Kot gömlek içine bile takınca sırıtmıyor. Bence annenizi dinleyin. Evliliği anladığınızda 3 5 bin fedakarlık yapmasam olurmuş diyeceksiniz.Kızlar iyi geceler size birşey danısıcamşimdi benim düğünüm bu yaz altın konusunu kararlaştırdık ama benim kafama takılan birşey var ben set almak istemiyorum çnkü düğünden sonra ev için kullanıcaz altınları set satıldıgında zararı çok oluyor diye vazgeçtim ama annemde tutturdu setsiz gelin olmaz diye al sonra satarsın diyor ama bende istiyorum ki set yetine 5 i biyerde aldırayım birde kelepçe sizce ne yapsam fikir verin bana
Ben eşim ile aynı yuvada olayim da geri kalanlar formalitedir diyen birisiyim.Dugun mekanını da ben ödedim meselaBen seçmeden bana takı alamazlar ki keşke sende sesini çıkartsaydın o hediye olmuyor canım bunlar düğünde olması gereken şeylerdir eşinin orda verdiği cevapta seni üzmüş olması lazım . Sana takılıcak ama hediye değil onu sen seçerek takman lazım gönül rahatlıgıyla hediye şudur takılardan hariç kaynananın gönlünden kopar o zman sana birşey hediye edilir kabul edersin o ayrı ama eşinin verdiği tavır çok tuhaf ne takarlarsa onu kabul etmek zorundasın der gibi. Benim nişanlımda bazen diyor ailemin elllerindeki paraya göre düğün yaparız diyor bende beni ilgilendirmez onların parası değil benm seçimlerime göre yapılıcak o düğün kimsenin maddiyatı beni baglamaz deyip kapatıyorum o çenesini hiçbirşey diyemiyor kızsada sinir olsada susuyor mecburen o yüzden bu konularda taviz vermemek lazım
Yok kuzucum halada var benim çok yakın arkadaşımın annesi kızının nişanında 8 bin tl süt parası istedi bende inanılmaz şaşırmıştım ilk defa onlarda gördüm çnkü
Ciddi misin.
Süt parası, başlık parası.
Onlar kalmadı sanıyordum ben inan ki. ☺
isteğiniz makuldür. annenizi ilgilendirmez. sevgilerimleKızlar iyi geceler size birşey danısıcamşimdi benim düğünüm bu yaz altın konusunu kararlaştırdık ama benim kafama takılan birşey var ben set almak istemiyorum çnkü düğünden sonra ev için kullanıcaz altınları set satıldıgında zararı çok oluyor diye vazgeçtim ama annemde tutturdu setsiz gelin olmaz diye al sonra satarsın diyor ama bende istiyorum ki set yetine 5 i biyerde aldırayım birde kelepçe sizce ne yapsam fikir verin bana
Teşekkür ederim canım :)5i bir yerdeye oyum. Mantıklı düşünüyorsun.
Iyi de canım sen bozdurcam düğünden sonra diyorsun. Yanı düğünde 2 saat üzerinde güzel dursun diye baya bi zarar edeceksin para olarak. Yine de senin kararın tabiEvt canm ya işte aşırı kararsız kaldım birde kuyumcu abla bi setin üzerinde duruşunu düşün bide koca koca 5 i biryerdeyi düşün daha zarif olur set artık 5 i bi yerde eskide kaldı diyor
Yok kuzucum halada var benim çok yakın arkadaşımın annesi kızının nişanında 8 bin tl süt parası istedi bende inanılmaz şaşırmıştım ilk defa onlarda gördüm çnkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?