Düğün arefesi mantıklı düşünemez oldum

Annenin kural gibi dayatması kusura bakma ama cahillikten başka birşey değil. “Setsiz gelin olmaz” nedir? Bal gibi de olur hemde setlerden daha güzel duruyor büyük altın.

Setler hem çok itici duruyor hemde tamamen zarar. 24 ayar setlerden alma imkanları varsa onlar için birşey diyemem.

Bende set istememiştim düğünde 5i biryerde taktılar nişanda da reşat altını çerçeve yaptırıp takmışlardı bugün her ikisinide satmak istesem zarardan çok karım var.

Setlere verilen paralar gereksiz çöpe gidiyor bence.Birde altını hiç sevmiyorum o yüzden yatırımlık düşünerek aldım herşeyi öylesi daha mantıklı.
Aynı sıkıntı benim içinde oldu kayınvalidemi kıramadım set aldım adamla kuyumcuyla konuştuk 22 ayar dan 86 gram beşi bir yerdeyle çok fark olmaz bozdurunca dediler bende aldım bilmiyorum iyi mi yaptım bizim evimiz var çok şükür ama k.v alt katında otırıcaz bi süre eşimde orda oturmak istemiyor birikim yapıp ev almayı düşünüyoruz ama bu yorumlar korkuttu beni çok zarar yapar mıyım bilemedim

Alacağınız sete bağlı. Ben bozdurdum hiç zarar etmedim.

Altin takiyorsan bir setin olsun
Set sevmiyorsan madalyon kolyeler var
Hic takmam diyorsan setsiz gelin tabiki olur

Kullanım alanı da geniş değil zaten ozel günlerde binde bir yani büyük zarar .. Takıcılarda fln oluyor ya böyle çok gösterişli sahte ucuz şeyler hani bir kez takınca taşı düşen clipsi kaybolan fln ;) kv takı töreninde taksin 10 dk sonra cikariverin kimse ne olduğunu anlamayacak bile ama siz set'li gelin olmuş olacaksınız ;)

Sete ne gerek var peki ? Yanı setsiz olmuyor mu ?
Ben böyle geleneksel şeyleri gereksiz buluyorum açıkçası. Takilmayacak edilmeyecek fakat sırf olsun diye yapılıyor. Bence en mantıklı olan ne ise onu yapın.

Nisanimda da da düğünumde de eşimin ailesi bana set taktı.Ama hicbirsekilde bana takacaklari hediye gösterilmedi.(Kaynımin kuyucu dükkanı vardı)Eşime bari iki üç seçenek resmi gosterin ben içlerinden birini seceyim dedim.Hediye ne gelirse razı olacaksın dedi:KK43:Sadece fotograf cekiminde ve düğünumde taktım bir daha ne taktım ne dönüp baktım.Hatta şöyle söyleyeyim cop posedi kilikli market posedinde duruyorlar su an.:KK12:Bu senin hediyen bunda mantık aranmaz.Senin gönlüne göre olmadiktan sonra set takilmasinin da anlamı yok

yeni gelin klişesi olarak, düğününüzden sonra yapılacak düğün/nişan/mevlüt/gün gibi organizasyonlarda set takmanız bekleniyorsa, set takmamanız ayıplanacaksa (anneniz tarafından öncelikle)
set altın olmasın o zaman.
madem setsiz gelin olmuyor.
madem millete göre hareket ediyoruz.
şık imitasyon setler de var..

ben 5 i bi yerde diyorum.
setim vardi kolyemi sattim küpemle bileziğim duruyor bileziğimi seviyorum. küpe de duruyo işte.

Yetmez ama az bir miktarını kapatır.
Aynı sıkıntı benim içinde oldu kayınvalidemi kıramadım set aldım adamla kuyumcuyla konuştuk 22 ayar dan 86 gram beşi bir yerdeyle çok fark olmaz bozdurunca dediler bende aldım bilmiyorum iyi mi yaptım bizim evimiz var çok şükür ama k.v alt katında otırıcaz bi süre eşimde orda oturmak istemiyor birikim yapıp ev almayı düşünüyoruz ama bu yorumlar korkuttu beni çok zarar yapar mıyım bilemedim
sette ne olursa olsun her kuyumcu bunu söyler canım en az yüzde 30 zararın oluyor yani 10 bin tllik bir set 7 bine 6 bine düşüyor malesef

Nisanimda da da düğünumde de eşimin ailesi bana set taktı.Ama hicbirsekilde bana takacaklari hediye gösterilmedi.(Kaynımin kuyucu dükkanı vardı)Eşime bari iki üç seçenek resmi gosterin ben içlerinden birini seceyim dedim.Hediye ne gelirse razı olacaksın dedi:KK43:Sadece fotograf cekiminde ve düğünumde taktım bir daha ne taktım ne dönüp baktım.Hatta şöyle söyleyeyim cop posedi kilikli market posedinde duruyorlar su an.:KK12:Bu senin hediyen bunda mantık aranmaz.Senin gönlüne göre olmadiktan sonra set takilmasinin da anlamı yok
Ben seçmeden bana takı alamazlar ki keşke sende sesini çıkartsaydın o hediye olmuyor canım bunlar düğünde olması gereken şeylerdir eşinin orda verdiği cevapta seni üzmüş olması lazım . Sana takılıcak ama hediye değil onu sen seçerek takman lazım gönül rahatlıgıyla hediye şudur takılardan hariç kaynananın gönlünden kopar o zman sana birşey hediye edilir kabul edersin o ayrı ama eşinin verdiği tavır çok tuhaf ne takarlarsa onu kabul etmek zorundasın der gibi. Benim nişanlımda bazen diyor ailemin elllerindeki paraya göre düğün yaparız diyor bende beni ilgilendirmez onların parası değil benm seçimlerime göre yapılıcak o düğün kimsenin maddiyatı beni baglamaz deyip kapatıyorum o çenesini hiçbirşey diyemiyor kızsada sinir olsada susuyor mecburen o yüzden bu konularda taviz vermemek lazım

kızma ama bende setsiz gelin olmaz diyenlerdenim. aynı düşüncelerle yola çıkmıştık. bende 7 aylık evliyim düğünden 3 ay sonra evimizi aldık.
evlenirken incesinden bir set aldırmıştım onu satmadık. bir yere giderken takım takmak çok iyi oluyor.
ev bir şekilde alınıyor merak etmeyin. 3 bin mi kurtaracak sizi ev alırken. üzmeyin annenizi.:anne: setsiz gelin olmaz :)

22 ayar trabzon setim var. Kuyumcu satarken çok değer kaybetmediğini söylemişti.
Yalan mıdır doğru mudur bilmem.

Ondan alsanız illa anneniz set diyorsa?

Bencede çok gerekli bir şey değil. Düğünümden başka hiçbir yerde takmadım. Kasa bekliyor. Sattırmıyorlar da.

Canım
kızma ama bende setsiz gelin olmaz diyenlerdenim. aynı düşüncelerle yola çıkmıştık. bende 7 aylık evliyim düğünden 3 ay sonra evimizi aldık.
evlenirken incesinden bir set aldırmıştım onu satmadık. bir yere giderken takım takmak çok iyi oluyor.
ev bir şekilde alınıyor merak etmeyin. 3 bin mi kurtaracak sizi ev alırken. üzmeyin annenizi.:anne: setsiz gelin olmaz :)
150 gram altın birde set denildi işte bende onu değerlendirmek istedim kuzum birde sana kaç gram takıldı ya bizimkilere 150 gram bilezik çok geldi ama biz istedik çnkü bize görede normaldir . Sna kaç gram taktı erkek tarafı

22 ayar trabzon setim var. Kuyumcu satarken çok değer kaybetmediğini söylemişti.
Yalan mıdır doğru mudur bilmem.

Ondan alsanız illa anneniz set diyorsa?

Bencede çok gerekli bir şey değil. Düğünümden başka hiçbir yerde takmadım. Kasa bekliyor. Sattırmıyorlar da.
Ev İhtiyacın yoksa satma zaten canım benm ev düşüncem olmasaydı bende set aldırır takardım evet güzel duruyor ama işte düğünden sonra kirada olucagmız için coluk cocuk olmadan eve atılmak en iyidi dedik o yüzden bu kadar sıkar oldum yoksa ev düşüncem olmasa bende setten başka birşey almazdım

Kızlar iyi geceler size birşey danısıcam :KK200: şimdi benim düğünüm bu yaz altın konusunu kararlaştırdık ama benim kafama takılan birşey var ben set almak istemiyorum çnkü düğünden sonra ev için kullanıcaz altınları set satıldıgında zararı çok oluyor diye vazgeçtim ama annemde tutturdu setsiz gelin olmaz diye al sonra satarsın diyor ama bende istiyorum ki set yetine 5 i biyerde aldırayım birde kelepçe sizce ne yapsam fikir verin bana :bicak:
Setsiz gelin niye olmuyomuş ben aldırmadım set

Ev İhtiyacın yoksa satma zaten canım benm ev düşüncem olmasaydı bende set aldırır takardım evet güzel duruyor ama işte düğünden sonra kirada olucagmız için coluk cocuk olmadan eve atılmak en iyidi dedik o yüzden bu kadar sıkar oldum yoksa ev düşüncem olmasa bende setten başka birşey almazdım

Ben almayın bunu diye yalvardım zorla aldılar. :(
Bi ben beğenmiyorum galiba. :(

Kimi aile gsterişi sever olsun canım iyide olmuş dursun bir köşede yine yok takmadılar demekten iyidir

Tam da yazdığın gibi bi köşede duruyor. Gerçi benim alyansım bile bi köşede duruyor. :D

Sana bi tavsiye vereyimmi.
Sakın anneni kırma. Ve asla her şeyini bozdurma. Bakma sen bana böyle altın sevmem diye geziniyorum eşim haydi her şeyi satıyoruz dese hop derim..

Tamam bilezikler okey. Ama setin bari sana kalsın.. Her şeyini verme.

Back
X