sanırım bizde bi tuhaflık var...biz hem nişanda hemde düğünde bohça koyduk.hem bide istemeye geldiklerinde söz bohçası koymuştuk.alışverişlerde hiçbişey istemedim ben.nişan alışverişine çıktık.ilk başta kuyumcuya gittik.k.valide annemin yanına gidip şey demiş.bizim önceden paramız vardı ve bilezik aldık.eğer istemezseniz bunları satıp istediklerini alalım demiş.annemde aaaaa takacak ben miyim niye bana soruyosun gelinin orda ona sor demiş.k valide utana sıkıla geldi ve aynı şeyleri bana söyledi.istemezsen bunları satalım yenilerini alalım dedi.ben hiç ikiletmedim.olurmu öyle şey altın altındır dedim.kuyumcu baktı altınların parlaklığı gtmiş.verin onları parlatalım dedi.k vali çıkardı kolundan verdi.tamam dedim ben bişey istemiyorum.alyans alalım yeter..sen nasıl iyi bi gelinmişsin.burda kavga çıkarıp ayrılanlar var dedi.sen hiçbişey istemiyosun dedi ve dayanamadı dükkanın sahibi.sende yeni gelinsin gel ben sana şu küpeleri veriyim dedi.gerçek bi inci küpe verdi.bide zorla künye verdi.kıyafet içinde hiç diretmedim.sadece nişan kıyafeti aldım.başka bide zorla atlet ve çamaşır aldırdılar.bohçayı getirdiklerinde utanmışlar.bişey almadığım için boş bohça geldi.sonradan tabi laf olmuş.istemiyo onun için bişey almadı demişler..nişanda hiçbişey almadığım için düğünde kendileri 3 er 5 er kıyafet yüklendiler.sesimi çıkarmadım.hangi eşyayı istiyolarsa onu aldılar ama biz onların a dan z ye her şeylerini aldık.herkese 1 bohça hazırladıkki yerden kalkmıyodu.pikeleri,yatak takımları,gecelikleri çamaşırları seccadel havlu çorap kıyafet aklınıza ne geliyosa aldık.halen daha dua ediyolar ama:)))