düğün davetiyesine söz

Bizimki baya cins biseydi kocam sağolsun arabaya bile mutluyuz yazdiracağına rahat batti yazdirmis. Adam cins ben napim :(

Hahahah hem güldüm hemde demin ki mesajimdan utandım :oops:

Bilgilendirme icin Teşekkürler, aklımın bir köşesine yazıyorum.

Ama hz. Ali' nin cümleside çok hoşuma gidiyordu yaa:110:

Arkadsim da sizin oneriyi yazscak galiba uyarayim bende yere atilma falan hic aklima gelmezdi arkadas supr yazmis WOLFROG WOLFROG

Arkadaşlar inanın baskıyı yapan ustalarımız bile bu tür davetiyeleri yüksekte tutmaya yere atmamaya gayret ediyor ama davetiye dağıtıldıktan sonra "hımm falanca gün falanca saatte bilmemkimin düğünü varmış" diye buruşturup atıyor, veya süslü diye çocuğa veriyor oynaması için. Sonra ayetler hadisler yerlerde sağda solda geziyor. Dikkatli olmak lazım.

Selam arkadaslar sizden ricam arkadasim 23 nisanda evleniyor yalniz dugun kartina yazdiracak söz bulamiyor
Bildiginiz varsa yazarmisiniz komik de olur hadis falanda olur
Ben bu konuda sadelikten yana olduğum için davetiyeme şu sözü yazdırdım.
Ömür boyu mutluluğa imzalarımızı atarken sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyacağız...

başkaları davetiyeye bizim özendiğimiz kadar özennmiyo. saatinne gününe bakıp atıyo bi kenara. şatafatlı gösterişli davetiyeler bana hep gereksiz gelmiştir. ben davetiyemi en basit ve en ucuz olanını seçmiştim. tekli basılma gibi bi imkanı olsaydı kendimiz için bi tane süslü püslü bastırmayı isterdim.
ama illede değişik olsun isteniyosa. dün facebookta bi davetiye gördüm.
ne damat gelinden kısamıymış
bu gelinbaşı hiç yakışmamış
ne zaman çocuk düşünüyolarmış
aradığınız dedikodu gıybet bu düğünde
tarzı esprili bişeydi. bu şekilde düşünebilir.

Arkadaslar davetiye sozlerini oyle seyetmeyin. Kisaca "dugunumuze/nikahimiza" bekleriz tarzi seyler kafi. Inanin insanlar en degisik yazilara bile bakip "aaa bu davetiye muthismis kesin gidip besibiryerde takmam lazim" demiyor. Tam tersine cogu alay konusu oluyor.

Bakin ben matbaada calisiyorum ve bazen davetiye hazirliyorum. Belki biraz konu disina cikacagim ama insanlik icin kucuk, benim icin buyuk olan bu soruna parmak basmak istiyorum. Ciftler geliyor en sik goruneni bu diye kucucuk davetiye seciyorlar ornek metin aynen soyle:

ayse & mehmet

Dugun torenimizde aramizda olmanizdan mutluluk duyariz.

Falan&filan
Aileleri

12 mart 2017 sali saat 12.00
FALANFILAN DUGUN SALONU

Kiz ailesi: sukufe-rukneddin yilmaz
Dedeleri sukru falan (bilmemnereden emekli - hilmi filan (bilmemne koyu muhtari)

Erkek ailesi: huriye-hidir celik
Dedeleri: halis falan (falan koyu) - muhlis filan (filan koyu)

Kirveleri
(Buraya bir kac kisi yazilir)

Toyagasi
(Buraya illa uzun isimli biri gelir)

Dugun: 12 mart 2015 pazar saat: 12.00-15.00 arasi
FALANFILAN DUGUN SALONU
Efendim buraya uzun bir adres gelir,
sonra tarif baslar
(bim yani, belediye alti, okul karsisi, uzun isimli bir ilkokulun yani vs.)
Bilmemnereden saat bilmem kacta araba kalkacaktir adres: bla bla bla (off)
Irtibat tel sakir bilmemne: 0555 133 45 67

Kina gecesi
11 mart 2015 cumartesi aksami
BILMEMNE DERNEGI KIRAATHANESI
Adres: En az uc isimli birinin adinin verildigi cadde, uzuuunca isimli sokak, yine sunun bunun yani karsisi seklinde yol tarifleri
Irtibat tel husnu bilmemne :0555 123 45 67

Ahhahaa bitmedi. Daha davetiye yazisi var :KK57:

Bu kisma gelen yazilara inanamazsiniz.
Destan yazisi bulanlar mi dersiniz.
Karar veremeyip bir kac yaziyi birlestirenler mi...
Uzun uzun once arapca harflerle
sonra latin harfleriyle evlilikle ilgili ayet/hadisi serif yazip
altina da turkce anlamini isteyenler mi...

Gelinen nokta: "Yazilar kucuk mu olmus sankiasdfghjk" :KK53:
Bakin yapmayin arkadaslar. Destan yazacaksaniz size fax kagidi oneririm. Alti ustu falan gunu evleniyorsunuz diye haber vereceksiniz, davetiye olayina bu kadar anlam yuklemenize gerek yok. Hele o uzun yazilara hic gerek yok. Kirveydi toyagasiydi merak eden sorar, niye uzun uzun yaziyorsun? Dedelerin isimlerine kadar yazmak nedir, soyagaclarini bilseler buyuk buyuk dedeleri yazacaklar "kayi boyundan timur oglu kultigin han"

Ayrica cadde sokak isimleri artik numaralandirilsin ya. Ne oyle uzun uzun. Uc isminiz birden varsa da biri neyinize yetmiyor onu kullanin. Adres tarifine de hic gerek yok, Allah askina bir davetiyede bim marketin ne isi var :KK53: En guzel gununuze bimi dahil etmek neden ha nedennnnn... Artik herkeste navigasyon var, yaziyorsun adresi, nokta atisi buluyor.

Ha unutmadan, davetiyelere ayet/hadis yazdirmayin. Insanlar sizin kadar hassas olamayabiliyor. Yerdr sagda solda cok gordum, hic hos degil. Yada davetiyeyi atarsa carpilacagina inanip kara kara nasil imha edecegini sasiranlar oluyor. Yapmayin...

Off ne dolmusum :-)

Uzman olarak size birsey sormak istiyorum, yurtdisinda kalanlar birtane davetiyeye hem yabanci dil hemde türkce metin yaziyorlar.
Siz iki farkli davetiye bastirmayi mi, yoksa kisa olmasi sartiyla bir davetiyeye ikisinide bastirmayi mi tavsiye edersiniz?
Sayi olarakta tahmin edilmesi biraz zor oluyor kac tanesi yabanci, kac tanesi türkler icin olacagi...

Arkadaslar davetiye sozlerini oyle seyetmeyin. Kisaca "dugunumuze/nikahimiza" bekleriz tarzi seyler kafi. Inanin insanlar en degisik yazilara bile bakip "aaa bu davetiye muthismis kesin gidip besibiryerde takmam lazim" demiyor. Tam tersine cogu alay konusu oluyor.

Bakin ben matbaada calisiyorum ve bazen davetiye hazirliyorum. Belki biraz konu disina cikacagim ama insanlik icin kucuk, benim icin buyuk olan bu soruna parmak basmak istiyorum. Ciftler geliyor en sik goruneni bu diye kucucuk davetiye seciyorlar ornek metin aynen soyle:

ayse & mehmet

Falan&filan
Aileleri

FALANFILAN DUGUN SALONU

Dedeleri sukru falan (bilmemnereden emekli - hilmi filan (bilmemne koyu muhtari)

Kirveleri

Toyagasi

FALANFILAN DUGUN SALONU
sonra tarif baslar

Kina gecesi
Adres: En az uc isimli birinin adinin verildigi cadde, uzuuunca isimli sokak, yine sunun bunun yani karsisi seklinde yol tarifleri

Bakin yapmayin arkadaslar. Destan yazacaksaniz size fax kagidi oneririm. Alti ustu falan gunu evleniyorsunuz diye haber vereceksiniz, davetiye olayina bu kadar anlam yuklemenize gerek yok. Hele o uzun yazilara hic gerek yok. Kirveydi toyagasiydi merak eden sorar, niye uzun uzun yaziyorsun? Dedelerin isimlerine kadar yazmak nedir, soyagaclarini bilseler buyuk buyuk dedeleri yazacaklar "kayi boyundan timur oglu kultigin han"

Ayrica cadde sokak isimleri artik numaralandirilsin ya. Ne oyle uzun uzun. Uc isminiz birden varsa da biri neyinize yetmiyor onu kullanin. Adres tarifine de hic gerek yok, Allah askina bir davetiyede bim marketin ne isi var :KK53: En guzel gununuze bimi dahil etmek neden ha nedennnnn... Artik herkeste navigasyon var, yaziyorsun adresi, nokta atisi buluyor.

Ha unutmadan, davetiyelere ayet/hadis yazdirmayin. Insanlar sizin kadar hassas olamayabiliyor. Yerdr sagda solda cok gordum, hic hos degil. Yada davetiyeyi atarsa carpilacagina inanip kara kara nasil imha edecegini sasiranlar oluyor. Yapmayin...

Dernek kiraathanesinden sonrasini hatirlamiyorum ay super yaaaa;)

Ben İngiliz romantik şiirlerinden esinlenerek çok güzel bir şey yazdırmıştım, eğer çevrenizde herhangi bi dilin edebiyatını okuyan arkadaşınız varsa yardım isteyebilirsiniz.

image.webp

Ben de kendi davetiyemi paylastim belki begenir arkadasiniz

Uzman olarak size birsey sormak istiyorum, yurtdisinda kalanlar birtane davetiyeye hem yabanci dil hemde türkce metin yaziyorlar.
Siz iki farkli davetiye bastirmayi mi, yoksa kisa olmasi sartiyla bir davetiyeye ikisinide bastirmayi mi tavsiye edersiniz?
Sayi olarakta tahmin edilmesi biraz zor oluyor kac tanesi yabanci, kac tanesi türkler icin olacagi...

En iyisi iki farkli davetiye. Hem yabanci olana aileleri, adres kismi, gun ay kismi da tamamen yabanci olur karisik durmaz. Hesaplanandan az fazla bastirirsiniz fazla fiyat farketmez zaten.

Dernek kiraathanesinden sonrasini hatirlamiyorum ay super yaaaa:KK66:

Oyle oluyor ama. Bir kere aynen soyle vardi, Dugun Titanik Hotel, kina Falan ili falan ilcesi filan koyu (alinmasinlar diye yazmiyorum) tanitma ve kalkindirma dernegi kiraathanesi :KK57:

Aksama kadar cay icip okey oynayarak koyu kalkindiriyorlar zaar...

Bu cok kisa naaptin sen. Kenarda kosede bosluk falan kalmistir. :D

ayse & mehmet

Falan&filan
Aileleri

FALANFILAN DUGUN SALONU

Kirveleri

Toyagasi

FALANFILAN DUGUN SALONU
sonra tarif baslar

Kina gecesi

vay arkadaş bu konuyu mu beklediniz bunları yazmak için. Allah kolaylık versin

:KK70::-)

Son düzenleme:
En iyisi iki farkli davetiye. Hem yabanci olana aileleri, adres kismi, gun ay kismi da tamamen yabanci olur karisik durmaz. Hesaplanandan az fazla bastirirsiniz fazla fiyat farketmez zaten.

Oyle oluyor ama. Bir kere aynen soyle vardi, Dugun Titanik Hotel, kina Falan ili falan ilcesi filan koyu (alinmasinlar diye yazmiyorum) tanitma ve kalkindirma dernegi kiraathanesi :KK57:

Aksama kadar cay icip okey oynayarak koyu kalkindiriyorlar zaar...

Bu cok kisa naaptin sen. Kenarda kosede bosluk falan kalmistir. :KK70:
Cok tatlisin ;)
Ya iste bunun ystunde isimlerimiz yaziyordu altinda da falanca ve filanca aileleri onun da altinda tarih saat ve yer ;)

tv de göstermisti "gelin kisa mi ne damat ne kazaniyomus,pasta bayat sanki...bu ve bircok dedikodu icin dugunumuze bekleriz

Bence dugunume davetlisiniz yazmak iyi kisa ve net.
oyle uzun uzun bide ozlu soz felan komik duruyor bazisi gercekten gulunc :)
Bide tarihe bakiyo zaten millet.

Baktım bir tane kalmış onuda ben alıyım dedim. Böyle güzel insanla bu mutluluğa sizde şahit olmak istemezmisiniz? Yazıyordu bizimkindede

Back
X