Düğün,davul sesinden uyuyamıyoruz

Herkes YASAK demiş. Yapılmasın YASAK çünkü demiş. Acaba halk olarak hangi yasakları yerine getiriyoruz da bunda bu kadar özverili olalım. Kaldı ki bu bir eğlenceyse.

Tamam herkes kendine göre haklı ama biraz abartıldığını düşünüyorum. Düğün salonları hiçte ucuz değil tutamamış olabilirler,hayatlarında 1 kere yaşayacakları şey için ben insaları şikayet edip düğünlerini durdurursam kahrımdan ölürüm heralde. Acımasızca birşey. Belki onlarda orada sıkış tepiş olmaktan mutlu değiller ama mecburlar.

Mahalle denen şey ufaktır küçüktür. Cenaze vs zaten duyulur,bilinir.

Benimde evimin arka tarafında kocaman düğün salonu var açık hemde. Bende evin içinde onlarla birlikte oynuyorum napayımm Bu kadar karamsarlığa gerek yok sanki. Tabi haftanın 7 günü yoksa sadece 1 günü varsa düğün, Sizde o 1 günde eğlence günü yapın kendinize sizde davul zurna eşliğinde göbek atın

sorun haftanın bir günü olmaması zaten
sanırım çalışmıyorsun ya da hafif bir işte çalışıyorsun
anlayış beklemem yersiz o halde senden

sorun haftanın bir günü olmaması zaten
sanırım çalışmıyorsun ya da hafif bir işte çalışıyorsun
anlayış beklemem yersiz o halde senden

Yoo çalışıyorum. Çalışmanında hafifi yoktur heralde. Oturarak çalışıyorum. Hafif kategorisine mi giriyor bilmiyorum.

bütün gelenek ve göreneklerimizi koruyo muyuz?

eskiden gelinler at üstünde evinden çıkardı?
hanginiz ata binip gelin oldunuz?

nerde kaldı medeniyet?

size diyorum ayda yılda bir değil bu hadise diye

sık olmasa zaten rahatsız olmam ben de

şehirde görgü kurallarına uyarak yaşayamayan buyursun kırlarda bağlarda bahçelerde dilediğince yaşayıp davul dövdürsün

Yoo çalışıyorum. Çalışmanında hafifi yoktur heralde. Oturarak çalışıyorum. Hafif kategorisine mi giriyor bilmiyorum.

evet çalışmak kendi arasında kısımlara ayrılıyor

neyse sayemde öğrenmiş oldun

neyse..bu konuda gereken bilgiye ulaştım.

modlar konuyu kapatabilirler

kimseye laf anlatacak gücüm yok şu sıcakta

Ya bazen her yerde olduğu gibi bizim mahallede de oluyor. Tv de ne izlediğimi duyamıyorum

Ama düğünü sokakta yapmıyorlar yani, gelin evden çıkarken davul çalıyorlar biraz çıkıncada başından aşağı parlak süslü şeylerden atıp gidiyorlar arabaları ile düğün salonuna

Tabi rahatsız oluyor insan ama çok değil , sizin bahsettiğiniz gibi komple düğünü sokakta yapıyorlarsa daha da uzun vadede bi rahatsızlık söz konusu ama sizin mahallede de bekar kız çok galiba bizim sene de bir iki kez belki oluyordur o da öyle sabredilmeyecek kadar değil yani.. Allah başka dert vermesin

Trakya'dayım kapı gıcırtısına oynayan milletiz zaten.
Aynı sorun bizde de var.Arka mahallemiz roman mahallesi bi de.Malum severler oynamayı.Yanlış anlamayın küçümsemiyorum.
Allahın her günü düğün var.Haftasonu haftaiçi hiç farketmiyor.Alıştık mı ? Hayır.Ama alışmaya çalışıyoruz.
Çözülecek gibi degil.Herkes o kadar normalleşmiş ki.Sokak ortasında 2 ışık 1 çalgı gelenek olmamalı.Düğünlere karşı değilim.Yaratılan gürültü kirliligne karşıyım.
Belki içim dolu ama öyle.Dün Lys'ye girdim zaten stresten uyuyamadım tüm gün 3 saat uykuyla durdum.Sınav merkezi 1 saat gidiş 1 saat dönüş zaten.
Uyuyamadım gece.Bitmedi o düğün.Kafamı gömdüm yastıga nafile.
Acil bir çözüm bulunmalı buna.

Son düzenleme:
sen galiba romanlaırn mahallesinde oturuyorsun cnm :))) çünkü her gün düğün nerde olacak mahallelerde. romanlar bir hafta düğün yaparlar sonuçta... çok rahatsız oluyorsan başka bir semtte ev tutarsın olur biter. bizde her hafta düğün bile olmaz mesela öyle bir yerden ev tutun sizde. bu arada çalışmanın hafifi ağırı olmaz. bende oturarak çalışıyorum ama akşama kadar bilg yazı yaz çıkar imzalat gönder listele v.s. v.s.

işimize gelmeyen konularda hemen nerde bu medeniyet nerde bu devlet oluyor.iş saatinde böle herşeye cevap verebiliyosanız sizinde işiniz pek ağır değilmiş hani.uykunuzuda almışsınız akşam düğün yoktu herhalde ne kadar hazımsız anlayışsız asabi özünü unutmuş bir millet haline geldik.benim oturduğum yerdede düğünler oluyor.daha dün akşam oturduğum binanın 5. katına gelin geldi.alkışladılar geleneklerini yaptılar.benimde bir hafta sonra 1 yaşını dolduracak bebeğim var.uyandı oda.napsaydın lütfen sessiz olun uyuyoruz die binaya adım atar atmaz çıkışsamıydım.bence baba evinden kendi evine gitmesi daha güzel.son ana kadar evinin önünde olmak güzel.sokak düğünüyse sokak düğünü.

Evet bazı durumlarda çok rahatsız edici oluyor ama bide şöyle düşünün.
Siz aradınız polisi gelip düğünü durdurdular siz rahatladınız ama onların en mutlu günü mahvolcak bide bunu düşünün bence.
Kapısının önünde geniş alan olmayınca geniş buldukları bi alanda yaptıkları için hep aynı yerde düğün oluyor ve insanlar rahatsız oluyor bu adil değil tabiki.
Aslında adresi tutmuyorsa o alana işte o zaman yasak olucak.
Evinin yanında bi alan varsa orda yapmalarında bi sakınca yok bence ne kadar rahatsız olunsada..

bizim mahalledede oluyo sık sık...
çıkıp izliyorum bende balkondan..
arada oynuyorum fln...
bakıyorum kim ne giymiş...
saçını nasıl yapmış..
gençler birbirini kesiyo..
gizli gizli sigara içmek için köşielere saklanan kızlar...
bakıyorum öyle...
komik oynayan insanlar oluyo bazen..
kaçamıyorum o yüzden zevkli hale getiriyorum...

konu benim işim değil..işimin patronuyum evet..

akşam 9 a 10 a kadar çalışıyorum pazar günü de dahil..dışarı çıkıp kafa dinleme imkanım yok bu yüzden ve evimde huzur bulmak istiyorum

siz ne kadar anlayışlısınız tberik ederim

Son düzenleme:

kardeşş huuu sesim geliyo muu

mahalle önünde evimizin bitişiğinde yapıyorlar diyorum geniş alan nerde?
araba bile sığmayan bir mahalleden bahsediyorum
a
yy bayıliciim şimdiii

Bilidiğim kadarıyla mahalle arası düğünlerde sesin yasal bir seviyesi var. Onun üstünde çalmaları yasak. Hatta yasal ses seviyesi de 6 bina ötesine geçmiyor normalde. Orayı bilmem ama zaten Ankarada saat 11'den sonra ses yasak. Ekipler hemen müdahale ediyor.
Ama oynak bir millet olarak, Bu türde yasal işe karşıyız.
Eğer gerçekten çok rahatsız olacak ölçüdeyse belediyeye, polise yada zabıtaya bir şikayetiniz yeterli. Tamam düğünü bitirsin diyen yok da, yasal seviyede çal kardeşim.
Hastası olan var, bebeği olan var, yolculuktan gelen, işten gelen, derdi tasası olan, sınavı olan, cenazesi olan, sinirli olan, yorgun olan bla bla bla.. Kimsenin başkalarının dinlenme, evinde huzurla oturma hakkını çiğnemeye hakkı yok.
O kadar ses istiyorsan salon tutacaksın bu kadar basit.
Haftada 1, ayda 1 olsa katlanılır ama sık sık rajatsız edici olur elbette.
Mahalle düğünlerini seven bir insan olarak yine de aşırı sesten rahatsızlık duyan da bir kişiyim. Eğer gider düğün sahipleriyle ses seviyesi konusunda konuşursanız, yada polis konuşursa ne düğün biter ne de başınız ağrır.

Hatta geçen ay bi düğünümüz vardı. Kız evine gittik bi adam geldi. Yan binada cenaze sahibi bir aile var bide hasta bir bayan var öbür binada, biraz alçak sesle olursa müzik seviniriz dediler biz de anlayışla karşılayarak toptan müziği kestik. Sonra olabildiğince az seviyede olmasına özen gösterildi. 1 saat oynamasalar pulları dökülmezdi, dökülmedi de zaten.
Karşılıklı anlayışlar olursa kimse zarar görmez diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Anne evindeyken bulunduğum semtte dışarı düğünleri yasaktı.Şuan bulunduğum semtte neredeyse bir kaç yerde aynı aynda dışarı düğünü oluyor.
Bazı bölgeler gece 11'e kadar bazı yerler 10:30 ' a kadar izin alabiliyorlarmış.

Bende rahatsız oluyorum ama çoğu insanın düğün salonlarına imkanları yetmiyor, ya da nişanı başka yerde yapmak luks geliyor.
Bunu görgüsüzlük olarak görmüyorum ben.
Bu yüzden duymamaya çalışıyorum..

Bazı insanların ekonomik durumu ona yetiyor.Onlar da kurallara uyduktan sonra katlanmak da bize düşecek.

Ne kadar çok sokak düğünü seven varmış. Şaşırmamak lazım Kadınlar Kulübü de halkımızdan bir kesit

Evet halkın bir parçası olarak, medeniyetle yoğurulmayı, elitleşmeyi bekliyorum şahsen. Anlamadığım nokta, kimse ben her akşam sokak düğünü organize ediyorum, kendim de öyle evlendim filan dememiş. Sadece rahatsız olmuyorum bu yüzden aşırı tepki verilmesini anlamsız buluyorum denmiş, bu neden büyük bir sorun ki? Ne zamandan beri sesten rahatsız olmamak, eski gelenekleri kötü bulmamak medeniyetsizlik olmaya başladı. Rahatsız oluyorsanız oluyorsunuzdur, bana hastası vs.si olmayan bir insanın sese bu kadar toleranssız olması aşırı geliyor ama madem yasal hakkınız var arayıp şikayet edersiniz, niye illa herkesin size hak vermesini bekliyorsunuz, onu anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…