Düğün Ertesi Aile Ziyareti !

bir takım adetler hala var ..hatta bu en iyi olanlarından belkide..

bilemiyorum ama evlendikten hemen sonra görmek niyetim yok gerçekten..
zaten o manzarıy tahmin edebiliyorum..muhtemelen babam bir kaç gün yemeden
içmeden kesilir..doğal bir durum kabul fakat artık kadın olarak karşısına çıkmak
bambaşka bir halde durumu özel kılan benim açımdan..

Ruh ikizim benim.:31::9:

bu anne baba için sanırım, olması gerek zaman kısmı..

diğer aile üyeleri bekler sanırım..:50:

Diğer aile üyelerinden kastınız amcalar,halalar,dayılar,teyzeler vs.ise acelesi yok ki,damat tarafının hazırladığı bohçalarle her birine 1-2 ay içinde ziyarete gidilir..tabi ben kendi adetlerimden bahsediyorum..gelin tarafının hazırladığı bohçalarla da damat akrabalarına gidilir 1.dereceler yani..ama çok gereksiz buluyorum şu bohça olaylarını..

siznekadar doğal,olağan yaklaşırsanız ailelerde okadar doğal yaklaşırlar..hemen ertesi günü balayına gitmek sizi rahatlatır.1kaç gün sonrası için kimsenin yaklaşımı farklı olmaz.utanılacak bir durum yok.unutmayın zamanında ailelerinizinde o günü yaşadılar..

Her adet güzeldir diye bir şey yok, sonuçta bunları uyduran da insanlar. Evlenmişim, ertesi günü ne işim var aile ziyaretinde, eşimle vakit geçirmek varken. Sırf benden önce bir çok insan öyle yaptı diye, bana uymayan bir şeyi asla yapmam. Neyse ki şanslıyım bu konuda, adetmiş, gelenekmiş eşimin ailesi hiç takmaz. Saygı, sevgi olsun yeter. Bir de neden ille evlendiğinin ertesi günü gitmek gerekiyor? Zaten artık bir aile olmuşuz, ömür boyu görüşeceğiz. Peh! Bazı adetler güzel de, bazıları cidden saçma, acilen tedavülden kalkmaları lazım. :100:

Zaten çiftler genelde balayında oluyor.Benim ailemde böyle bir adet yok.Balayında olmasalar da ilk hafta kesinlikle kimsenin rahatsız etmemesi lazım.Niye düğünümün ertesi günü kalkıp kaynanama ya da anneme gideyim?Nerede benim canım cicim aylarım o zaman...

Back
X