Düğün eşya sorunsali

Ailede varken yok olunca manen zor olur anlıyorum. Sende gördüğüm tek hata bir işe girmeden evliliğe girişmen. Kendi paranı kazanıp ne babanın ne kocanın eline bak. Allah mutlu etsin diyelim.
Canim benim de tej istedigim buydu ama hayatta bazen hersey istedigin gibi olmuyor ama birakmis degilim halan gece gunduz calisiyorum ve bir is sahibi olana kadar da calisacagim.Tesekkur ederim size de mutluluklar..

Ben de 7 aylik evliyim. Bu isleri yeni yaptik sayilir. Ustelik ev insaattan yapildi. Insaatin tamami erkek tarafi tarafindan yapildi. Mutfak dolaplarini, banyo dolaplarini ve portmanto yaptirirken yatak odasini da yatak haric kv kp yaptirdi. Salon ve oturma odasini esim calistigi icin taksitle aldi. Kalan kismini evlenince odedik bitti bile. Durum boyle olunca annemler biz bisey yapamiyoruz ayip olacak diye tum hali ve perdeleri aldi. Ev buyuk oldugundan 6000tl tuttu bunlar. Bende calistigimdan tum ceyizimi eksiksiz yaptim hatta abartmusim kullanilmiyor bi cogu bence cok birsey alma. Ben 3 tane gunluk yemek takimi bir balik takimi bir misafirlik derken oyle tencere boyle tencere abartmusim cok sakin alma. Bir araba parasi da ben doktum ceyize. Yazik oldu. Beyaz esya alirken de mutfak kucuk aletler dahil annemler 10.000 tl vermisti bana sen ode hepsini diye esimin ailesi de ayni sekilde ona vermusti. Bende esimi zar zor ikna edip cogunu ben odemistim abartip klima bile almustik. Ama biz de esimin ailesi cok cok destekti haklarini odeyemem. Evimize toplu ulasim olmadigindan araba alana kadar arabalarini bile verdiler.

Baban erkek tarafi olsa bu seferde herseyi erkek mi yapar birazda kiz tarafi alsin derdi. Ya bir ev kuruluyor hayir isi sonucta. Kimin ne durumu varsa onu yapmali ama bir kiz babasi olarakta cani gonulden destek olmasi lazimdi. Bazi insanlari hic anlamiyorum

Vala bız aılerıkarstrmadık butur olylar olcndan esımle ben aldım ytk odmı salonmu otrma odmı vb beyaz esymızı borclrını berber odedık dugun sakonu kına yerı aılermız odedı damtlı bnm alm aldo gelnlı esımın alıesı vb sındı hmıleyım cocuk odası benm dıo babm zatn ceızm okdr vardıkı hnı zatn fırındı tostmkınasydı khve fln bbm almıstı zatn bu ıvır zıvırlar bı 6 7 ttmustu yatk ortusu nevrsm tkmı fln bbmm yaptı kucuk gornuo goze btmıo bız esımle anlstık bız evlnıoz bız odeyk dıe olede yptık bole da rht oldu zatn sımdı bebek odmın hersyıınıde bbm alck yastına yorgnnıa dolbına besıne varna kdr bende dedı hata bıde tekkısılk bazada alm dıo buyjncede orda ytsn dıo

ben herşeyi kendim aldım. evlenirken çok eşyamız da yoktu hazır eşyalı eve geçtiğimiz için, içindekileri yavaş yavaş değişiriz dedik. ama olanları da ben aldım eşim o zaman nişanlıyken ne kdr parası varsa hepsini veriyodu kazandıkça canım benim. annesinden de tek kuruş görmedik, onun yerine yaptıkları:
- düğün yapmayın nikahtan evlenin
- eşya almanıza gerek yok olanları kullanırsınız demesi
- beğendiğim mobilyaları pahalı bulup müdahale etmeye çalışması (ondan para istememiştik kendimiz ödedik)
- düğünden sonra oğlum çok seviliyor ona düğünde çok altın geldi demesi. (altınların çoğu benim taraftan takılmıştı ama önemli değil).

konuyu açan arkadaş evlenmiştir belkide
ama bölge bölge değişiyor alınan şeyler
ben manisada yaşıyorum ..bizde beyaz eşya, küçük ev aletleri mutfak ve oturma odasını kız tarafı alır.ayrıca evin tüm halı perdeleri ortak alınır.erkek de diğer oda mobilyalarını buz dolabı ve tv yi alır.yani erkek evine çok yüklenilmiyor.gayet adil diye düşünüyorum

ilerdede basina kalkarlar biz ödedik herseyi diye daha dur yenisin

Iyi de zaten kiz tarafinin ustlenecegi seyleri ustlenmissiniz abarti bi sey yok ortada
Ama malesef kendi paran olmayinca diyecek soz de yok
Elinizde 6bin varsa ona gore seyler alin
5binden baslayan takimlara bakmayin mesela
Ya da taksite baglayin

kız tarafı mutfak eşyalarını alır
fırın buzdolabı ait mi bilmiyorum bizde çoğu zaman erkek tarafı elektronik aletleri alıyor

ama
yatak odasıyla iligli yatak yastık yorgan nevresim hep kız tarafının işi

ve böyle incik cıncık şeyler evet çok tutuyor

Salonu onlar doseyecek kaba eşya onlarda. Kız çeyizi göze gelmiyor ama daha fazla.tutuyor bence. Yatak odası beyaz eşya kızda. Hakkaten erkek daha ne alıyor ki.

Alınması gerekenler onlar zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…