Ne diyeceğimi bilemedim. Konu bir yandan fake gibi bir yandan değil gibi. Sen concon musun değil misin anlamadım. 100 binlik düğün abartı mı akıldan geçen mi gerçekten o kısım muamma. Sen alsancaktasın erkek arkadaşın hangi ilçede mesela?
2012 yazında 3 binliraya foçada yemekli düğün yapmış insanım ben, limonatalı pastalı düğüne 5000 çok değil mi?
O zaman siz de aşırı pahalıya kacmadan kokteyli bir nikah yapın. Sonra da onlara uygun olan ama sizin çevremi çağıramam dediğiniz kuru pastalı düğünü yapın. İki tarafa da uygun olur.
Kaldı ki bana İzmirde yaşayan biri olarak yazdıklarınız abartı geldi. O dediğiniz düğün 5000 değil,1000-1500 tl civarı yapılıyor İzmirde. 5000-6000 civarı İzmirde gayet şık düğün yapılabilecek yerler var.
Kaldı ki 100.000 liralık bütçeden bahsediyorsunuz.. Rain club bile o kadar değil.. Umarım konu fake değildir.
vallahi fake değil. 100 bin tl derken dün bir arkadaşımla konuştum, yok saime sultanlar yok mon jardinler hava attı bana. yaklaşık 145 bin tl ye gelmiş olmuş düğünü vs. bence de abartı, ben abartıya kaçmam anlamında söylemek istedim. yoksa 20bin tl ye envooy u tutmuş bir diğer arkadaşım. erkek arkadaşım torbalıda. torbalı her şeyin uyduruk ama gereğinden fazla fiyatı olan bir yer. foça düğün için güzel yer ama benim çevrem taa kalkıp alsancağa, güzelbahçeye vs gelmez diyor.
6000 6500 civarına ki haftaiçi cok daha indirimli oluyor , Pınarbaşında Aşiyan, Alibaba havuzbaşı, Rose , Topkapı Garden,Beyaz İnci gibi düğün salonları var. Gayet de güzeller..Bu fiyata birçok kır düğün salonu da var. Biraz araştırırsanız bulursunuz zaten.bütçe 100 bin tl değil, ben aşırı bir şey istemem anlamında dedim. 5000 e gayet şık yerler vardır elbet ama bu illa yaşadığı yerde olsun istiyor, köylerden gelecek insanlar varmış onlar gelemezmiş vs. bu biraz bana bahane geliyor. bilmiyorum.
dediğiniz iki düğün benim de aklıma geldi ama bu sefer de yok bizi ona çağırdın nikaha çağırmadın vb gibi durumlar olmasından ve bu durumun benim üstüme kalmasından korkarım. gerçekten konu fake değil. o kötü yerin 5000 tl olduğunu da şurdan biliyorum, babasının tanıdığıymış, 2 yaz önce benim arkadaşımla onun arkadaşı orada evlendiler. bizimikinin babası da gitmiş tanıdığı diye yardımcı olmak amacıyla pazarlık yapmış 7000den 5000e düşürtmüş. mesela nereler o şık düğün yapılabilecek yerler? aynı tutardaysa belki ikna edebilirim.
145 bine karşıyakada 2+1 ev alınır be. O ne gereksiz harcama öyle, allah akıl fikir versin.
Arkadaşlara uyarsan, çevrendekilerin yaptıklarını yaşadıklarını kendine örnek alırsan hayatta her zaman mutsuz olursun. Benim de arkadaşım hiltonda evlendi sormadım bile ne kadar tuttu diye, sorulmaz, konuşulmaz ki böyle şeyler.
Tutar otobüsünü erkek arkadaşın çevresini taşır düğün nerde olacaksa oraya. Ya da iki ayrı düğün yaparsınız uygun fiyatlı. Bu arada aileler arasında bu kadar büyük kültğr farkı varken nasıl olacak bu iş?
5 bin liraya kamyoncuların kaldığı düğün salonu mu? Benim kankam çok güzel bir düğün salonunda yaptı 4000 bin liraya.
Herşeyi dahil harika bir düğün salonuydu. ilginç
O bahsettiğiniz tarzdaki düğün salonu Torbalı'da mı peki ?
Hem Torbalı'da hem de o tarzda bir düğün salonu için 5.000 tl olan fiyat çok fahiş.
Bir diğer arkadaş da söylemiş, o fiyata gayet eli yüzü düzgün düğün salonu bulunur kır düğünü konseptli, yemekli olabilir mi bilemem tabi.
Edit: İzmirliyim.
5 bin liraya torbalıda düğün salonuemin misi canım imkansız gibi bende İzmirliyim ailem hala orada
Yukarıdaki arkadaşın anlattıklarını da dikkate al.otobüs fikri mantıklı, aklıma gelmedi değil.
ailelerimiz farklı ama annesi babası çok iyi insanlar. sülalesi geniş evet, değişik çeşitli insanlar var. göçmenler zaten, çok göze batan bir şeyleri yok da işte. bu tip farklılıklar diye çok önemsemedim.
Bizim bir Düğünümüz vardı Akıllara zarar aynen Dediğiniz gibi bir rezaletti hala konuşuluyor düğünüm
Bizim istediğimiz yerler pahalı dediler Nikaha olmaz illa yemekli olacak dediler az kişi çağıralım olmas ayıp dediler davetiye 2 kişilik yazalım dedik çocuk gelmeyecekse o Düğüne ben hiç gitmem dediler ve sonuç rezalet ötesi bir rezaletti bir davetiyeye 17 kişi gelmiş koca tarafımdan düşün gerisini
Sen elit biyerde yapsan aynısı sizde de olacak cümbür cemaat konu komşu sırf elit düğün görmek için gidecekler elit bşr düğün istemesende sırf gitmek için sülalece gelecekler
Biz hiç düğün cdmizi izlemedik sorana da bozuk diyoruz tamamen sinir bozucu bir Gündü ertesi gün eşim kendi arkadaşlarını ben kendi arkadaşlarımı arayıp özür dilemiştik. Herkes ayakta kalmıştı yemek yermemişti millet yer kavgası yapmış
Yani nereye gidersen git süper bişey bekleme herkes alışkanlığını oradanda sürdürecek
evet metropolis otel. neden o kadar pahalı bilmiyorum iğrenç bir yer.
evet torbalıda. metropolis otel mi ne. araştırabilirsiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?