Düğün kız tarafında mı olur erkek tarafında mı?

4justice

* hasta la vista baby *
Kayıtlı Üye
3 Aralık 2011
10.447
12.567
298
Merhaba kk

Evet düğün hangi tarafta olur ? uzun zamandır bu içime dert oldu

Bizim ailede akrabalar arasında düğün hep kız tarafında olur, kimle konuştuysam sevgilimde dahil öyle şeymi olur erkek tarafında düğün olur diyor

Dogrusu varmı bunun yoksa herkesin kendi görüşümü ?

Masrafları kim çekecek?
Düğün Türkiyede genellikle erkek tarafının yapması beklenen ve çoğunlukla erkek tarafının bulunduğu ilde yapılan bir şeydir. Kız tarafı da ister erkek tarafını razı eder isterse de kendileri masrafları çekerek kendi illerinde yaparlar. Ha gelin ve damat her şeyi ödüyorsa o durumda ikisi bir ortak nokta bulur. Ailelerde kendi taraflarında istiyorsa destek çıkabilirler.

yani düğün benim bildiğim erkek tarafında olur, ama eğer kız tarafı çok istiyorsa aralarında anlaşma yapılabilir, benim gittiğim düğünlerde hep erkek tarafındaydı

Düğün derken yani kına yı mı kast ettiniz yoksa kapı önü düğününü mü

Erkek tarafında olur ama maddi durum iyiyse çift düğün yapanlarda var yada araba tutup akrabalar düğün yerine götürülüyor.

bız yunanıstanlıyız
bızde erkek tarafında olur dugun

aileleri hiç karıştırmayacagız düğün masrafına ama şöyşr bi durum var mesela abimi evlendirdik yakın zamanda her masrafı babam karşıladı ama yine de düğünü kız evinde yaptık yani bizim düşüncemiz bu yöndeydi ama kimle konuşsam erkek tarafında olur diyor.

Anladigim kadariyla iki ayri sehurde yaşıyor aileler. Ama düğün erkek tarafinda olur bu daha uygub. Ancak kiz tarafindaki kına organizasyonu daha büyük tutularak düğün havasina büründürülebilir. Boylece hem kiz tarafi hem erkek tarafu sizi gelinlikle gormus okur. Bu kadar basit.

Yöreye göre değişiyor belli ki ama masrafları erkek tarafı karşılar fakat düğün kız tarafında olur diye biliyorum ben

Valla biz tüm masraflarımızı kendimiz çektik düğünü de yaşayacağımız şehir olan benim şehrimde yaptık, eşimin ailesi başka bir şehirde yaşıyor hiç de orda falan da yapmadık. Bu bir zorunluluk değildir, illa ki erkek tarafından olur diye bir kaide de yok, genel kabul düğün masraflarını erkek tarafı karşıladığından dolayı orada olduğudur o kadar.

Erkek tarafında olur, kız tarafı isterse ayrıyeten düğün yapar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…