Düğün kız tarafında mı olur erkek tarafında mı?

genelde erkek tarafında oluyor ama bizde hem erkek tarafında hemde kız tarafında oldu farklı sehırlerde oldu cunki mesafede fazlaydı kınayı kendi aramızda yaptık

aksine erkek tarafı daha kalabalık bizden kimse yok
Aaa o zaman siz gidin. Israrcı olursanız, parasını ben tek ödeyemediğin için beni böyle eziyor diye üzülecek çocuk.

Bence de bizim adetlerde "kız alınır". Erkek tarafında olur asıl düğün.

Bizde kına kız tarafında düğünde erkek tarafında olur

gelmem ben antepte falan olursa düğün diyor kimse gelmez ki bi ben giderim
Kötüymüş o, ee elin mahkum o zaman 2 düğün yapmaya, söylediğimiz her yol çıkmaza giriyor :) Kınada gelinlik giyebilirsin bu arada, birçok kişi öyle yapıyor illa 2 düğün olmasın diyorsan.

Düğün erkek tarafında olur aksini ilk defa duyuyorum. Ama iki tarafta anlaşmışsa kız tarafında da olabiliyor bazen.

Benim ablamın iki yerde de olmuştu..

Nişan ve kına kız tarafına düğün erkek tarafına aittir bizde de.
Ama bana sorarsan tatava yapma nikahı bas geç derim de gelenekler işte

Biz aynı memleketteniz nişanlımda. Memlekette düğün temalı kına yapıcaz. Düğünü ve nikahı ise kendi yaşadığımız şehirde arkadaşlarımız ve yakın akrabalarla yapmaya karar verdik. Bizde maddi olarak kendimiz karşılayacağız her şeyi.

Eğer senin yerinde olsaydım, maddi olarak sorumluluk altına gireceğim bir organizasyonun şehir ve mekan kararını ailelere bırakmazdım. Eşimle karar verirdim. Annene de kayınvalidene de nazik bir şekilde müdahale etmemelerini söyle.

Bizim orda da kız evinde kına, oğlan evinde düğün yapılır. Kına günü gelin alma olur. ( Ben yapmıcam) Sanırım düğünün erkek tarafında olma nedeni, erkek tarafının yapmasından dolayı. Kız evinde yapıldığını da Adanalı bir arkadaşım vardı ondan duymuştum bir tek.

Bu tip adetler, yok elalem ne dermiş falan bırak bence bunları. Kim daha kalabalıksa, onun olduğu şehirde olsun. Diğerleri içinde otobüs tutarsınız, olur biter.

Canım bi de şoyle düşün ya. Nişan, kına zaten kız tarafında yapılır, erkek tarafı diye de iyice burunlarından mı getirelim yani? Onlarda ister sevdikleri, tanıdıkları gelsin, oğullarının düğününü görsün. Sizin orda olsa onlar gelemez ki, bide kalabalık olan onlarmış yani. Bence aksi bencillik olur.

Son düzenleme:
genel bi görüş erkek tarafında oluyor cnm
kız tarafında düğünden 1-2 gün önce kına gecesi yapılıyo o kadar
farklı iller ise ve tek düğün yapılıyosa bu genelde erkek tarafında oluyo ama benim memleketimde de düğünüm olsun diyosan ya sevgilinle konuşup anlaşıcan maddi + manevi, ya da kendi memeleketindeki düğünden vazgeçicen, başka bi alternatifde kendi memleketindeki düğünün masraflarını kendin karşılıcan...Çünkü yapacağın düğün masrafına karışmayabilir...ve normalde ona göre yapması gereken kendi memleketindeki düğünü(bu benim fikrim değil cnm, yakın zamanda evlendiğim için genel bi olguyu yazıyorum sana)...2. bi masrafa ve düğüne katılmak istemeyebilir

Çok ilginç hayatımda ilk defa masrafları erkek tarafı çekmesine rağmen kız tarafında yapılan düğün gördüm. Hadi ben Adana ve civar illerin gerçeğine yabancıymışım da siz baaşka başka illerde de yaşayıp bir sürü arkadaşl edinmişsinizdir hiç duymadınız mı düğün erkek tarafında yapılır diye.
İşiniz zor valla. Bence masrafları kim çekiyorsa o tarafta yapılmalı ama sizin durumunuz karışık. Ailelere söylenip adetler üzerinden konuşulabilir. Aileniz ve nişanlınızın ailesi destek çıkarsa da iki tarafta da düğün yapılabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…