• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün masrafı

istedikleri kadar zorlasınlar
sen önce evinin eşyasını çeyizini tamamla .
evine girdikten sonra senin eksiklerin onların umrunda olmayacak .
bizde annemin zoruyla yemekli düğün yaptık
inan bi yaylı yatak istedim diye ne nankörlüğümü bıraktılar ne evlatliğimi . baza gardolabi felan istemedim bile düşün.
elalemin eski yatağında yatırdılar beni de kocan alsın iyisini alırmışsınız siz diye bide laf soktular .

o kadar maaşımın üzerine yatmakla kaldılar.
sakin benim hatamı yapma sakın
evini eksiksiz tamamla
düğüne derneğe boşuna para döktürme
ne aileler var tuhaf...benim nişanimda kınamda salonda yemekli oldu ailem herşeyi karşıladı.Eşyadada aynı ne istediysem aldılar. Millete havva olsun diye yemekli düğün yapıp eşyaga önem vermemek sacma

Hiç para verme kuru kuruya düğün yapamıyorsa baban versin bizzat parasını. Ayrıca yaza ki düğünün parası şimdi neden lazımmış onu anlayamadım?
Sen şimdi para verirsen bu para istemelerin arkası kesilmeyecek gibi duruyor yaza kadar.
Boşa 5bin lirayı çöpe atmayın,
2 düğün de saçma ayrıca. Kına zaten yapacaksınız.

Sırf millete hava atmak için seni zora sokuyor
Ben olsam sade nikah olsun düğün istemiyorum istemediğim şeye para vermem derdim

Düğünün bütün masraflarını nişanlınla sen karşılıyorsan babanın böyle bir dayatma yapmaya hakkı yok. Hiç kusura bakmasın. Hem destek olma bir de üstüne köstek ol.

ne aileler var tuhaf...benim nişanimda kınamda salonda yemekli oldu ailem herşeyi karşıladı.Eşyadada aynı ne istediysem aldılar. Millete havva olsun diye yemekli düğün yapıp eşyaga önem vermemek sacma

aynen işte
elalem dışı görecek çünkü
evin içini görmicek nasıl olsa.
eşime ailesi de yardim etmedi tek başına karşıladı her şeyi.. eşiminde bu yaza ev alma durumu var , bende ona yük olmamak için yüzümü karartıp almancı dayılarımın evini istedim geçici olarak kirasız oturalim diye. yeni nesil hiç bi gelin ikinci el eşyalı eve gelmez bence.
ailemin sayesinde bunu da gördük işte .

Çok zor bir durum, asla laftan anlamayacak zaten ki o kişi 200le kalmaz. Rest çekeceksin, tek yolu bu. Küsen küssün.

Zor bir durum. Rest çekmelisiniz. Ama böyle zamanlarda çekmek zor oluyor. O yüzden size gördüğüm iki seçeneği önereceğim.
1. si kuzenimin düğününde şöyle olmuştu; düğün normal kuru pastalı içecekliydi. Düğün bitimi de şehir dışından gelenlerle yakın akrabayı yemeğe başka bir yere götürdüler. 50 kişi kadardık, pideci gibi bir yerdi, eminim çok daha uyguna gelmiştir.
2.si ise abimin düğünü ve benim kınamda oldu; abimin düğünü de böyle 2 kez olmıştu. Kız tarafında olan düğününde, şehir dışından gelenler abimin eşinin annesinin evinde düğün öncesi ağırlandı ve orada yemek verdiler. Onlar kendileri yapmışlar ama bir yemek şirketiyle de anlaşılabilir çok misafiriniz olacaksa. Benim kınam ise gündüz olduğu için kına bitimi şehir dışından gelenleri annemin evinde ağırladık. Fırında pide yaptırdık, annem sarma yaptı, bir de baklava ve ayran ikram edildi. Tabii ki çok daha ucuza ve sadece şehir dışından gelenlere yönelik olmuş oldu.

Ne
Merhabalar arkadaşlar. Düğün masrafı ile ilgili derdim var sizlerin de fikrini almak istedim. yaza düğünüm var. nişanlımla memleketlerimiz ayrı olduğu için malesef hiç istemesem de aileler 2 düğün yapmakta kararlı. karşı taraf düğün ile ilgili kendine düşen herşeyi yapıyor. sorun benim babamda. bizim taraftaki düğün için illa yemekli olacak, memleketten gelenleri kuru düğüne getiremem bilmemne diyip yemekli bir düğün ayarladı ama ücretin bi kısmını 4-5 milyar kadar olan kısmını bana ödetmek istiyor. düğündeki takılarla vermeyi bile teklif ettim, ama ona şu an lazımmış. bu seferde, madem karşılayamayacaksa hiç yapmamasını söyledim ama dinlemiyor. bu arada bana sorun olan kısmı ise; ev tutmak, evi baştan aşağı dizmek, gelinlik damatlık düğünde ortaya çıkan diğer masraflar artık her ne olursa olsun hepsi nişanlımla benim üstümde. bütün bunlara ek olarak hiç istemediğim bir düğüne de zorlanarak para vermek istemiyorum. bu yaşıma kadar inanın onları hiçbir masrafa sokmamıştım. açıkcası biraz tartıştık bıktım para muhabbetinden artık. sizce ne yapmalıyım?

Neden dugun masrafini siz yapiyorsujuz bari gelinligi onlar alsin oglan tarafi

kina ve düğünü bir arada yapabiliyorsaniz oyle yapin ablamin bir arkadasi sizin gibi bir durum yasadi damadin sehrinde dugun oldu kendi sehrinde yemekli kina yapti.En azindan kina masrafini dugun icin verir aradan çıkarmış olursunuz.

Back
X