• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün masrafı

Canim bu yazdiklarim ihtiyac anlatabildim mi ihtiyac.
Bir dügün yapilacaksa salon tutulur . Eve gelen misafire ikram yapilir.
Gelinlik damatlik pasta ve gerekiyorsa gelenlere bir servis tutulur topluca salona gelebilsinler diye. Ortaklasa yapilir ama erkek tarafina daha cok masraf cikabilir.
Benimde oglum var.
Allah izin verirse o günleri bende yasayacagim . Niye erkege kirbaç vurulsun diye düsüneyimki.
Siz salonsuz gelinliksiz damatliksiz ve misafir agirlamadan mi evlendiniz.
Yahu salonsuz düğün olmuyor mu kural mı bu salon tutmayanı dövüyorlar mı, durum yoksa ne yapacak kızcağız zoraki dayatmanin manası ne??

Ülkece azalarak bitelim artık ya. Düğünü el ne der diye yapan şu zihniyetlere ne demeli nasıl değiştirmeli bilmem ki. Lafı açılsa gavur kelimesini yapıştırırlar. Bir ‘gavur!’ nikahına gitmiştim. İkram, gelin-damatla selamlaşmak, hastalıkta sağlıkta vasfı. Hafif müzik. Bitti. Bitti arkadaşım bitti. Ben böyle kafası rahat damat gelin görmedim. Et yedirmedikte falanca gelene bir et bile veremedi dedirmem de, gelinin arşa ulaşan kabarık gelinliği, suratı teşhis edilemeyecek abuk makyajı, düğün sonrası gelin odasında takı kavgası. Biz bildiğin Ortadoğu milletiyiz. Öf

Niye bu kadar sinirlendiysem

Baban ısrarla düğün yapmak istiyorsa sebebi takı-töre içindir, eğer düğündeki hediyeleri sana verecekse karşıla ama hiç sanmıyorum, baba takıyı alacak düğün borcu gereksiz size kalacak

Aynı benim ailem,aynı benim annem ve babam,evlendikten sonra da aylarca para istedi babam benden,evli olduğum ve parası oldugu halde hemde,vermedim küstüm yıllarca konuşmadım telefonlarını açmadım,pes ettiler,şimdi üstüme titriyorlar,tavrını koy yeni kuracağın yuvayı düşün,herkes babalık ve annelik yapamıyor maalesef..

Kızlar sizin oralardaki düğünlerde düğün günü gündüz kız ve oğlan evinde yemek verilmez mi adet olarak zaten? Sırf merak ettiğim için soruyorum

Bu babanın sorunu eğer senin paranla milleti doyurup birde düğünü ben yaptım modlarında gezecek param yok deyin kısa ve net size eşya falanda almıyor anladığım Kadarıyla eve nerde bunun babalığı... Bazı ailelerin cebinde akrep var napcaklar çocuklarına harcamadıkları parayı anlamıyorum şuan çocuklarımın gözü birşeyde kalmasın diye kendimden kısarım.. Artı düğün takılarını vermen eşin ve ailesinin ağzına ilerisi için laf vermendir o takılar sadecee senin değil

Seni niye bu kadar gerdi bu konu anlamadim.
Ha gocundugun bir sey varsa bilemem. Belki de bohcani toplayip gelenlerdensin icinde kaldi boyle dugunler

Yok valla istemeyle dügün arasinda sadece 10 ay olmasina ragmen söz nisan kina nikah ceyiz cikarma dügün herseyimde tam istedigim gibi oldu. Ama bizim ailelerimiz maddi yönden cok anlayislilardi bir tarqfa harcattiklari paranin aslinda kendi evlatlarina harcatacaklarini biliyorlardi. Esimde bende gelinlikden altindan evimizdeki toz bezine kadar herseyi ortak masraf yaparak aldik.
Herhalde sizin biseyler icinizde kalmis da yapsinnnnnn nolacak tabi yapacak diye konusuyorsunuz

Babanız düğünden sonra altınların ve paranın da üstüne yatacak gibi hissediyorum. Millete hava olsun diye yemekli düğün nedir ya.

Ya bence herkesin fıtrati farkli
Ben misafire yemekte yedirdim servis te tuttum rahat gelsinler diye
Dugün saalonu ikramliklar hersey tam türk adetlerine goreydi
Çok ta güzel oldu.
Çaliştiğim icin babamdan birsey istemedim çogu şeyi zaten eşim tarafi yapti.
Takilarimi da kimse istemedi ayrica
Anladigim kadariyla konu sahibinin ailesinin tek derdi para. O da artik onlarin kendi ayibi.
Ailem böyle yapiyor diye de ben düğunsuź evlenmezdim kimse kusura bakmasin.
O düğün olacak:duduk:

Kızlar sizin oralardaki düğünlerde düğün günü gündüz kız ve oğlan evinde yemek verilmez mi adet olarak zaten? Sırf merak ettiğim için soruyorum

Kiz evi kendine göre erkek evi de kendine göre hazirlik yapar yani yemek hazirlar. Sabahdan yemek hazirlayimda konu komsu gelsinde yemek yesin olmaz. Uzaktan gelen misafie varsa tabi eve gelirse ona ikram edilir. Ama artik suda var kiz tarafida erkek tarafida kuaförde baska hazirliklarda.

Çok ta güzel oldu.
Anladigim kadariyla konu sahibinin ailesinin tek derdi para. O da artik onlarin kendi ayibi.
Hatta evlenirken çalismiyodum.
Yeterki aç gözlülük olmasin kavga olmasin hersey yoluna giriyor

Yok valla istemeyle dügün arasinda sadece 10 ay olmasina ragmen söz nisan kina nikah ceyiz cikarma dügün herseyimde tam istedigim gibi oldu. Ama bizim ailelerimiz maddi yönden cok anlayislilardi bir tarqfa harcattiklari paranin aslinda kendi evlatlarina harcatacaklarini biliyorlardi. Esimde bende gelinlikden altindan evimizdeki toz bezine kadar herseyi ortak masraf yaparak aldik.
Herhalde sizin biseyler icinizde kalmis da yapsinnnnnn nolacak tabi yapacak diye konusuyorsunuz
Valla herseyim süperdi benim.:KK50:

Çok ta güzel oldu.

Dügün zaten olacak. Erkek tarafi zaten yapacak. Kiz tarafinin üzerine de düsen kina yapmak dügün degil ki?

Valla herseyim süperdi benim.:KK50:
Yorumlarınız hiç hoşuma gitmedi başka bir konuda tutumlu olmakla ilgili yorumlar yaparken burada böyle yazmanız ayrı bir saçmalık benim için.
Sizin ailenizin ve erkek tarafının durumu iyimiş yardım etmişler , herkesin durumu sizin ki gibi olacak değil ya.
Millete gösteriş olsun diye altından kalkmayacağı borça girmeye ne gerek var? Damat her şeyi ödesin damat hatta canını bile versin evlenmek için. Kız tarafı kılını kıpırdatmasın çünkü niye? Kız veriyorlar.

Kiz evi kendine göre erkek evi de kendine göre hazirlik yapar yani yemek hazirlar. Sabahdan yemek hazirlayimda konu komsu gelsinde yemek yesin olmaz. Uzaktan gelen misafie varsa tabi eve gelirse ona ikram edilir. Ama artik suda var kiz tarafida erkek tarafida kuaförde baska hazirliklarda.

Hmm anladım bizde iki gün boyunca aşçı tutularak kazanlarda yemek yapılır evin önündeki sokak kapatılır veya köyde yapılıyorsa zaten köy evinin orda olur bu dediğim Herkes gelir yemeğe Hatta yemeğe akşamki düğüne gelenden fazla insan geldiği bile olur Ama biz bunun yapılması kolay bi ilçede yaşıyoruz Benim kendi düğün yemeğim köyde olmuştu zaten Büyükşehirde zor bi durum
Gerci bizim burda bile bazıları artık bu gündüz yemeği adetini yavaş yavaş terk ediyormuş

Merhabalar arkadaşlar. Düğün masrafı ile ilgili derdim var sizlerin de fikrini almak istedim. yaza düğünüm var. nişanlımla memleketlerimiz ayrı olduğu için malesef hiç istemesem de aileler 2 düğün yapmakta kararlı. karşı taraf düğün ile ilgili kendine düşen herşeyi yapıyor. sorun benim babamda. bizim taraftaki düğün için illa yemekli olacak, memleketten gelenleri kuru düğüne getiremem bilmemne diyip yemekli bir düğün ayarladı ama ücretin bi kısmını 4-5 milyar kadar olan kısmını bana ödetmek istiyor. düğündeki takılarla vermeyi bile teklif ettim, ama ona şu an lazımmış. bu seferde, madem karşılayamayacaksa hiç yapmamasını söyledim ama dinlemiyor. bu arada bana sorun olan kısmı ise; ev tutmak, evi baştan aşağı dizmek, gelinlik damatlık düğünde ortaya çıkan diğer masraflar artık her ne olursa olsun hepsi nişanlımla benim üstümde. bütün bunlara ek olarak hiç istemediğim bir düğüne de zorlanarak para vermek istemiyorum. bu yaşıma kadar inanın onları hiçbir masrafa sokmamıştım. açıkcası biraz tartıştık bıktım para muhabbetinden artık. sizce ne yapmalıyım?
Aynısını yaşadım ben de ailemin olduğu şehri iptal ettim eşimin memleketindne yaptık zaten babamda aslen oraliydi ama ömür boyu pişman oldum annem hep üzüldü gel gelelom tamamını ben karşılayacaktım ve evime eşya bile alamadan evlendim 4 sene ödedim canım çıktı

Hmm anladım bizde iki gün boyunca aşçı tutularak kazanlarda yemek yapılır evin önündeki sokak kapatılır veya köyde yapılıyorsa zaten köy evinin orda olur bu dediğim Herkes gelir yemeğe Hatta yemeğe akşamki düğüne gelenden fazla insan geldiği bile olur Ama biz bunun yapılması kolay bi ilçede yaşıyoruz Benim kendi düğün yemeğim köyde olmuştu zaten Büyükşehirde zor bi durum
Gerci bizim burda bile bazıları artık bu gündüz yemeği adetini yavaş yavaş terk ediyormuş
Ama şu köy düğünleri (yemek harici) nedense bana çok güzel sıcak doğal geliyor. Köy düğünü deyince sanki başka boyuta geçip değişik şeyler hissediyorum. Bilinçaltında ne varsa artık :) :)

Back
X