adın funda mı yoksa
var canım böyle ince hesaplar yapanlar gerçekten olmayana diyecek hiçbi şeyim olmaz ama bu anlattığım çok çirkin bişey değil oğlu da ödüyo yani kime ceza veriyorsun
yok canım funda değilim :)))) bi arkadaş yazmıştı çok beğendim bu sözü artık kız verilmiyor damat alınıyor diye gerçekten öyle sanırsınki oğulları bulunmaz hint kumaşı ve biz evlenmek için herşeyi yapmaya mecburuz sanırım iyi niyetimizin bedeli bu
ben yazmıstım :) ama evet haklıyım :) kızlarına gelınce en guzelınden ogluna gelınce yok çok sınır oluyorum yokun halınden anlarım ama vurdumduymazlıgın anlayamıyorum. benm nısanlım senelerce evıne baktı(babaları yok) ınsan cocugun harclıklarından kenara 10ar 20ser lıra da mı koymaz ılerısı ıcın koymamıs ıste. nısandakı bılezıgımı bıle nısanlım almıs guya 1000lıraya almıs annesi oysa 14 ayar bozdurmaya gıttım 250 tl tuttu. bende dertlıymısım :))
aynen ailem aman tatsızlık olmasın aranız bozulmasın yok damadın hatrı var diye ses çıkarmadılar hala da evine gelince güleryüz göster surat yapma derler ama kadın benim evimde benim misafirlerimi istemiyor...böyle insanlara ne yazık ki bizimkiler gibileri denk geliyor..sadece misafir istememek değil torunlarını kucaklarına alıp sevemediler kadın gidene kadar kimselere veremedi oysa ki ne hamileliğimde ne çocuğumun herhangi birşeylerinde bi katkıları var herşeyi yapan benim ailem ,annem aşağıdan yemek yapar getirir beğenmez burun kıvırır...düşündükçe deliriyorum
Boşver delirme, gün gelir eşin de anlar. Sabır lazım. Eşimin annesi biz nişanlıyken plan yapmış, benim çocuğum olunca bize gelip kalıcakmış o bakıcakmış. Sen plan yapmışsın da ben seni isteyecek miyim acaba? Eşimi ta o zaman uyardım, böyle planlar yapmasın ben nasıl istersem öyle yaşarım dedim. Amaç başka çünkü, buraya yerleşmek. Ama eşim de görüyor, bir kendi ailesine bakıyor bana nasıl davrandıklarına, bir benim aileme bakıyor ona nasıl davrandıklarına. Herşey açık zaten. Ha, şuan da çocuğum yok uzun bir süre de düşünmüyorum :)
Biz evlenirken de hic bir sey talep etmedik. Siz ne kadar yapabilirseniz dedik, yani takmak istedikleri bilezikler icin.yok canım funda değilim :)))) bi arkadaş yazmıştı çok beğendim bu sözü artık kız verilmiyor damat alınıyor diye gerçekten öyle sanırsınki oğulları bulunmaz hint kumaşı ve biz evlenmek için herşeyi yapmaya mecburuz sanırım iyi niyetimizin bedeli bu
aynen oyle gorgu meselesı bugun bulup bugun yeme meselesı. ne diyebılırız kı sahsen ben bısey dıyemıyorum :/zaten bizimde dert yandığımız durum bu,ihtiyaçları varsa tabiki kimsenin onlardan birşey beklemesi söz konusu olamaz biz olupta yapmayanlardan sıkıntılıyız sadece...benim babamında bir emeklisi var annem yıllarca dışarıya dantel ördü,günlere girip ufak ufak biriktirdi ve erkek kardeşimin hem evini hem eşyasını hem düğünü yaptı ,kardeşimin 1 lirası yok ayrıca bu yapılanlarda eve en ufak bir katkısı olmadı yıllarca, anlayış ve görgü meselesi sanırım birazda
eşimden yana bir sorunum yok o da dediğin gibi kendi tarafını ve bizimkileri görüyor ,niye aramıyorsun niye gitmiyorsun falan asla demez kendi arada tel.'de görüşür sadece..benim ailemle arası çok daha iyi, o dönemde de eşime şikayet etmediğim için haberi olmadı yaptıklarından ayrıca onun yanında daha farklı davranıyor, birkaç şeyini gördü ve annesi 40 gün bizde kalma planları yaparken 15.günde anne sen artık evine git babamı ihmal etme diyerek gönderdi :))) 40 gün kalsa kesin kafayı yerdim :)))
Hepsi aynı demek ki :) Bir defa nişanlıyken eşimin annesi bana öyle birşey söyledi ki, evlendikten sonra o konuyla ilgili bir tartışmada eşime söylediğimde eşim hüngür hüngür ağladı, ben böyle birşey yapmadım demedim, böyle birşeyi nasıl düşünürüm diye. Annesi aramızı bozmaya çalışmış demek ki... Yılan kadın. İlk başlarda çok üzülüyordum nasıl bir adam seçtim ki ailesi böyle diye. Etrafımda hiç eşimin ailesi gibi kötü kimseler yok.Kuzenlerimin eşlerinin ailelerine bakıp bakıp imreniyorum. Ama dünya da tek değilmişim demek ki... İkimiz de ne kadar dertliymişiz :) :) Konu sahibi kusurumuza bakmasın işgal ettik sayfasını
canım bız 5 yıldır bırlıkteyız yaklasık 5 yılın ıkı yılında aynı evde yasadık, hala da yasıyoruz ve nısanlıyız su an, Hazıran da da kısmetse dugunumuz var.Merhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
aynen bölee yok diyip kenara cekilmek ne ala valla .kadın dışarıya dantel örmüş mesela görgü meselesizaten bizimde dert yandığımız durum bu,ihtiyaçları varsa tabiki kimsenin onlardan birşey beklemesi söz konusu olamaz biz olupta yapmayanlardan sıkıntılıyız sadece...benim babamında bir emeklisi var annem yıllarca dışarıya dantel ördü,günlere girip ufak ufak biriktirdi ve erkek kardeşimin hem evini hem eşyasını hem düğünü yaptı ,kardeşimin 1 lirası yok ayrıca bu yapılanlarda eve en ufak bir katkısı olmadı yıllarca, anlayış ve görgü meselesi sanırım birazda
biz düğünü kendimiz yaptık borcunu öderken bir de düğünden gelenleri kayın aileye verdikMerhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
biz düğünü kendimiz yaptık borcunu öderken bir de düğünden gelenleri kayın aileye verdikbu durumda bir yerden şükretmen lazım zannımca..Allah mutlu mesut etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?