Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

adın funda mı yoksa
var canım böyle ince hesaplar yapanlar gerçekten olmayana diyecek hiçbi şeyim olmaz ama bu anlattığım çok çirkin bişey değil oğlu da ödüyo yani kime ceza veriyorsun

yok canım funda değilim :)))) bi arkadaş yazmıştı çok beğendim bu sözü artık kız verilmiyor damat alınıyor diye gerçekten öyle sanırsınki oğulları bulunmaz hint kumaşı ve biz evlenmek için herşeyi yapmaya mecburuz sanırım iyi niyetimizin bedeli bu

Canım bende ekim 2014 de nişanlandım ve nişanlımla 8 senedir beraberiz.Onun ailesinin durumu çok kötü şöyle söyleyeyim nişanlım evlenecek diye annesi çalışmıyordu işe başladı o gittikten sonra geçinebilmek için. Biz istemeyi nişanı her şeyi kendimiz yaptık. Sıra geldi düğüne ve her ay para biriktiriyoruz yetmeyecek kredi çekeceğiz borcunu evlenince ödeyeceğiz yani canım artık herkes kendisi yapıyor her şeyi üzülme her şey gönlünce olsun.

ben yazmıstım :) ama evet haklıyım :) kızlarına gelınce en guzelınden ogluna gelınce yok çok sınır oluyorum yokun halınden anlarım ama vurdumduymazlıgın anlayamıyorum. benm nısanlım senelerce evıne baktı(babaları yok) ınsan cocugun harclıklarından kenara 10ar 20ser lıra da mı koymaz ılerısı ıcın koymamıs ıste. nısandakı bılezıgımı bıle nısanlım almıs guya 1000lıraya almıs annesi oysa 14 ayar bozdurmaya gıttım 250 tl tuttu. bende dertlıymısım :))

malesef fırsatçı konu sahibinin kaynanası da.. Altınları alırım demeye hakları yok, düğünü kim yapıyosa altınlar onundur..

zaten bizimde dert yandığımız durum bu,ihtiyaçları varsa tabiki kimsenin onlardan birşey beklemesi söz konusu olamaz biz olupta yapmayanlardan sıkıntılıyız sadece...benim babamında bir emeklisi var annem yıllarca dışarıya dantel ördü,günlere girip ufak ufak biriktirdi ve erkek kardeşimin hem evini hem eşyasını hem düğünü yaptı ,kardeşimin 1 lirası yok ayrıca bu yapılanlarda eve en ufak bir katkısı olmadı yıllarca, anlayış ve görgü meselesi sanırım birazda

Boşver delirme, gün gelir eşin de anlar. Sabır lazım. Eşimin annesi biz nişanlıyken plan yapmış, benim çocuğum olunca bize gelip kalıcakmış o bakıcakmış. Sen plan yapmışsın da ben seni isteyecek miyim acaba? Eşimi ta o zaman uyardım, böyle planlar yapmasın ben nasıl istersem öyle yaşarım dedim. Amaç başka çünkü, buraya yerleşmek. Ama eşim de görüyor, bir kendi ailesine bakıyor bana nasıl davrandıklarına, bir benim aileme bakıyor ona nasıl davrandıklarına. Herşey açık zaten. Ha, şuan da çocuğum yok uzun bir süre de düşünmüyorum :)

eşimden yana bir sorunum yok o da dediğin gibi kendi tarafını ve bizimkileri görüyor ,niye aramıyorsun niye gitmiyorsun falan asla demez kendi arada tel.'de görüşür sadece..benim ailemle arası çok daha iyi, o dönemde de eşime şikayet etmediğim için haberi olmadı yaptıklarından ayrıca onun yanında daha farklı davranıyor, birkaç şeyini gördü ve annesi 40 gün bizde kalma planları yaparken 15.günde anne sen artık evine git babamı ihmal etme diyerek gönderdi :))) 40 gün kalsa kesin kafayı yerdim :)))

Biz evlenirken de hic bir sey talep etmedik. Siz ne kadar yapabilirseniz dedik, yani takmak istedikleri bilezikler icin.
Yapabildiklerini zaten zamaninda biriltirmisler, sadece kendi sehirlerinde kucuk bir salonda dugun yaptilar. Onu da yillarca basima kakti, nikahi bizim
Sehirde yapicaktik diye. Bizde nikahsiz esinin sehrine gidilmez kusura bakma dedim. Yani salondan kar etmeyi planlamis ki harcadigi para da cuzi idi. Salonda takilan tum ceyrekleri de aldilar zaten taki takilmasindan hemen sonra. yani dugunu de takilari da ordan cikardilar.

Sonra bir de devamli oglum gibisi yoktur, evlatlarim da evlatlarim, benimkiler melektir, ben oglumu
Okuttum dedi durdu.

Sanki oglunu bana okutmus tovbe yarabbim.
Sanki ben okumamisim.

Ki ailem bana yaptiklari dugunun ardindan esya icin para verdiler, esimin bekarligindan kalan ve dugun sirasinda yaptigi harcamalardan olusan borclarinin bir kismini kapattik.

Bu tur kaynanalari Allah a havale etmek
Lazim. Aklimdan kotu bir sey hic gecmezdi, ne hayallerle
Evlendim ama yaptiklariyla soguttu kendinden.

Hala da ihtiyaclari olunca para yollatirim esime, kizlardesini okutmalarinda da yardimci olduk, simdi Is bulamiyo Diye bile
Dusunup uzuluyorum. Kendi aileme bir kurusum gecmemistir simdiye kadar. Ama kayinvalidem devamli ne kuruyosa kafasinda bana kissa anlatip duruyor gelinlerin kayinvalideye yaptiklari ve dustukleri haller konusunda.
Kadir kiyMet bilse ner dokucem onlerine halbuki, ama iste boyle
Yapilinica da cok ama cok soguyorum.

Son düzenleme:
aynen oyle gorgu meselesı bugun bulup bugun yeme meselesı. ne diyebılırız kı sahsen ben bısey dıyemıyorum :/

Genelde neden zamanında biriktirmemişler, harcamışlar gibi bir kanı hakim de, belki biriktiremediler? Çok haksızlık ediyorsunuz insanlara.

Tamam benim çevremde de var böyle, konu sahibinin kvsi de altınları istiyormuş o da yanlış ama madem böyle bir durum var ve bundan şikayetçi, neden konuşmuyor konu sahibi?

Deseydi ya, madem her şeyi biz yapıyoruz, takılar bizimdir, ben kendim biriktiririm diye. O çok sevdiğimiz erkekleri kaybetmeyelim diye her şeye tamam deyip, sonra şikayet edince olmuyor.

Bunların hepsi, evliliğin fragmanı işte. Evlenmeyin madem böyleleri ile. Konu sahibinin sevgilisi annesine, hem her şeyi biz yapacağız, hem de takıları vereceğiz öyle mi anne, kusura bakma, olmaz diyemiyorsa, sorunun ne olduğu bellidir. Hatayı yanlış yerde arıyorsun kivimuz.

Ayrıca bize de kimse destek olmayacak. Hatta onlara göre, eli ekmek tutan her şeyi kendisi yapmalı, zamanında bu şekilde evlenmişler. Saygı duyuyorum ve evet bizde bu şekilde yapacağız. Değerimi de parayla ölçmüyorum. Evleneceğim insana bakarım sadece.

düğünden sonra borç ödemeyen var mı ki ya? biz de yaza düğün yapacağız Allah izin verirse ama benim ailemin 20 yıl önce aldığı tencere takımından başka çeyizime katkısı yok çünkü katkı yapacak halleri yok Allah başımdan eksik etmesin yeterli, çeyizimi kendim yapıyorum kınayı da ben yapacağım yani.. Onun da annesi anca kendine yetiyor, düğünü de o kendi yapacak mutlaka bir sürü borca girmiş olacağız

Hepsi aynı demek ki :) Bir defa nişanlıyken eşimin annesi bana öyle birşey söyledi ki, evlendikten sonra o konuyla ilgili bir tartışmada eşime söylediğimde eşim hüngür hüngür ağladı, ben böyle birşey yapmadım demedim, böyle birşeyi nasıl düşünürüm diye. Annesi aramızı bozmaya çalışmış demek ki... Yılan kadın. İlk başlarda çok üzülüyordum nasıl bir adam seçtim ki ailesi böyle diye. Etrafımda hiç eşimin ailesi gibi kötü kimseler yok.Kuzenlerimin eşlerinin ailelerine bakıp bakıp imreniyorum. Ama dünya da tek değilmişim demek ki... İkimiz de ne kadar dertliymişiz :) :) Konu sahibi kusurumuza bakmasın işgal ettik sayfasını

aynen canım konu sahibi yok oldu biz hala devam :)) yazmak bile ne kadar rahatlattı beni bilemezsin

canım bız 5 yıldır bırlıkteyız yaklasık 5 yılın ıkı yılında aynı evde yasadık, hala da yasıyoruz ve nısanlıyız su an, Hazıran da da kısmetse dugunumuz var.

ıkımızınde borcu var kredı ve kredı kartı borcu, aylıklarımız ancak ayı donduruyor, allahtan ıkımızınde ev esyası vardı ortak evde o esyaları kullanıyoruz artık senın benım yok aramızda hersey bızım çünkü..

esımın aılesının durumu yok, yaslı ınsanlar, kıradalar, kıt kanaat gecınıyorlar, kardesı falan fılan kendı yagında kavruluyor ona yardım edecek durumları yok, eee onda da yok bes kurus bırıkmıs, ustune borc var.

bızım dugunumuz ve kınam benım memleketımde olacak masrafları aılem ustlenıyor.tek cocugum,ozenıyorlar, maddı anlamda da rahatlar, ama tum organızasyın benım ıstedıgım sekılde gerceklescek.

bız sadece gelınlık,damatlık-nıkah ıslemlerı-davetıye-nıkah sekerı-kuafor ve nıkah ve kına ıcın benım elbıse ayakkabı masrafımı kendımız karsılıyoruz. onu da borc yaparak ama kısıler anlastıktan sonra hersey cozulur, eger kı ortak bır hayata adım atıyorsanız senın benım olmamalı, ve bazı seylerın sızın ıstedıgınız gıbı olması ıcın sızınde masraflara ortak olmanız gerekırse hepsını ustlenmenız gerekır bunu bılıyorum.

hıc dert etme, durumları ortada ınsanların senı sevsınler saysınlar yeter ben kendı adıma baska sey beklemıyorum mesela... borc dedıgınde sız anlastıktan sonra kapanır gıder çok takma bence dugunde takılanları bozdurur kaparsınız erkenden bır kısmını..

benim k.p banka da altın hesabı vardı bana kıytırık 5 bilezik taktı..karısı da iki debi söyleniyor aradan 2 yıl geçmiş bilezikleri de ince yaptık diye ağzımdan laf alacak kocasına yetiştirecek..

Durumları yoksa ailesi için denebilecek bişey yok.
Bu durumda sizin aileniz karşılasa nişanlınızın gururu kırılır.
O sebeple en mantıklısı birlikte altından kalkabileceğiniz bir bütçe ile evlenmek.

Son düzenleyen: Moderatör:
erkek aileleri iyice bi tuhaf oldular kimse kusura bakmasın ama yapmak zorundalar. benim eşimin aileside hiçbiey yapmdı canım benim ailem herşeyi yaprken.
haaa bişeyin birinci sınıf mrkasını yapamazlar tamam ama artık iyice sırtlarını dayadılar bu aileler cocuklara.bilezikleri bile eşim aldıı.

aynen bölee yok diyip kenara cekilmek ne ala valla .kadın dışarıya dantel örmüş mesela görgü meselesi

biz düğünü kendimiz yaptık borcunu öderken bir de düğünden gelenleri kayın aileye verdik bu durumda bir yerden şükretmen lazım zannımca..Allah mutlu mesut etsin.

hiç unutmam ben eşimle
biz düğünü kendimiz yaptık borcunu öderken bir de düğünden gelenleri kayın aileye verdik bu durumda bir yerden şükretmen lazım zannımca..Allah mutlu mesut etsin.

neden verdiniz canım ya ???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…