Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Allah allah ne uyanık kv imiş o. Senin tc numaran yokmu şekerim kendine hesap açıp koysana hesabına altınlarını. Düğünden önce git konuş banka ile düğünden sonra gir koy bankaya. Sonra haberin olmadan çok tırtıklanır o altınlardan. Benden söylemesi

Canim anasi kiymetli olabilir ama kendisine kiymetli olsun bana ne benim annem de bana kiymetli herkesin anasi kendine Yeter ki duzgun edepli sekilde sessiz sessiz konmasi gereken tavri koymak
Biz evlenmeden once anasi ortalikta bile yoktu esimin simdi poset poset esya alip evimize geliyor ben de almayin istemiyorum diyorum alip getirdiklerini saga sola dagitiyorum sessizce tepkimi ortaya koyuyorum
Ben evlenmisim herseyim var ne diye bana esya aliyorsun dimi ama napayim yani basimin ustunde mi tasiyayim yapacak birsey yok istemeye bile gelmemis nisanimda yok sozumde yok ne kaynanasi kimin kaynanasi

Evet altından kalkamayan erkek aileleri damat adaylarını evlendirmesinler analarının kuzusu olarak kalsınlar bence de, gül gibi kızlarıda zor durumda bırakmasınlar bu kadar
Beni alıntılayacaksanız, sorduğum sorulara da cevap verseydiniz keşke. Siz eş ailesine karşı kendi üzerinize düşen hangi adetleri yerine getirdiniz mesela?
Ana kuzusu meselesine gelince. Valla bana göre de ana babasının eli olmadan evlenmeyi bile beceremeyen iki yetişkin ana kuzusu oluyor. Onlar zaten evlenmesin. Evlencem diye millete masraf çıkarmaktansa otursunlar analarının dizinin dibinde.
Gül gibi kızlar da istemeye bu kadar meraklılarsa zengin koca bulsunlar kendilerine. :)

Siz evlenirseniz daha yana yakıla çok konu açarsınız,yol yakınken dönün diyeceğim ama bugüne kadar döneni görmedik.Son muhabbetten sonra bile bile lades olacak.

Olayın ilk hali böyle değildi, nişanlınıza yapıcı diyecekseniz sizin hiç bir şey demenize fırsat kalmadan, anne öyle şey olmaz! altın bizim hesabımızda durur, kendi evin yurdun var ama denk geldiği/çok özlediğin zaman tabii ki gelirsin demesi gerek. Yapıcılığının gelecekteki kendi yuvası önceliğinde olması lazım yoksa neden katlanasınız zaten?

Sizi kışın yanınızda olan bir kv bekliyor başka ne bekleyecek ve bence bu durum krediden vs. daha önemli bir sorun. Ne altın isterim, ne de şimdiden kış boyu misafir şu durumda.

Birakin Allah askina. Sorumsuz, kendi ayaklari uzerinde bile duramayan bir adamla evlenmissiniz. Kayinpederin aldigiyla, verdigiyle yasiyorsunuz. 1 sene faturanizi baskasi oduyor. Kendi kendinize ayakta duramadiginiz evliliginizden bir de burada millete akil veriyorsunuz. Kacarak evlenip de "kendinizi agirdan satin" diye akil vermeniz ise komik. Geciniz lutfen.

Bahsettiginiz hayat tarzi acinasi bana gore. Ovulecek, ogut diye verilecek bir yani yok. Oyle hayat ve zihniyetiniz benim kendim ve cevrem adina icinde bulunmak isteyecegim en son hayat tarzi bile degil. Ne ben oyle yasayabilecek bir "kiz"im, ne de benim kizim boyle dusunsun isterim. Su konuya pespese tonla yorum yazmissiniz. Her biri daha da sasirtici benim icin. En sonunda cevap yazmadan duramadim. Cunku insanlari etkilemek icin epey ugrasiyorsunuz.
Kendi istisnai yasaminizi burda millete ovmeye calismayin, bu devirde pek kimse yemiyor bunlari. Buraya serdiginiz yasaminiz hic de imrenilesi degil. Durmadan yorum yazip insanlari etkilemeye calismaniz bile tuhaf yani.
Siz dua edin de kendinize yetebilen geliriniz filan olsun, onun bunun kesesinden gecinmek zorunda kalmayin daha.

niye burdakıler gibi 10 yorumda bi cvp vermek zorunda dgeilim her yorumada cvp veririm bana kalmıs bisey bu
aile olan yardım eder sen bundan aciz yasamıssın bu da senin tercihin

niye burdakıler gibi 10 yorumda bi cvp vermek zorunda dgeilim her yorumada cvp veririm bana kalmıs bisey bu
aile olan yardım eder sen bundan aciz yasamıssın bu da senin tercihin

Arkadasim yardim etmek/edilmek baska, birinin sirtinda kambur olmak baska. Once bunun ayrimina bir varalim. Bu insanlar olene kadar size mi bakacak? Yardima ihtiyaciniz olur, amenna. Ama fatura odemek, bilmem kac binlik harcamalar yapmak nedir yahu? Ayip yani. Evlenmeyi bilen gecinmesini de bilecek. Yoksa hic evlenmeyecek. Ben bunu bilir bunu soylerim.

Merhaba canım.Benim de EKimde düğünüm olucak nasipse.Senin bu söylediğin durumu ben teklif ettim sevgilime.Gel dedim kredi çekelim,düğün ve eşya masraflarımızı biz ödeyelim dedim.Borçtan korktu ama şöyle bi karar aldık.Düğünden önce kredi çekicez ama krediyi düğünde takılan paralarla ödücez.Ben de ailelere masraf çıkarma taraftarı değilim.Herşey benim olcak ama neden babam ödesin ki?Zaten kendi derdi kendine yetiyor..O yüzden ben bu fikirdeyim.Daha genciz ya,en fazla bir sene borç öderiz ama çalışıyoruz sonuçta.Bence kafana çok takma,ödenir gider.Bir sene sıkarsın dişini ama kimseye de laf imkanı vermezsin.Yarın bigün çıkıp seninkiler şunu yaptı,benimkiler bunu yaptı olmaz en azından..

Uyanıklığında bu kadarıııı pessssssss Borçları siz sahiplenceksiniz altınları kv, ne güzel iş valla.. Olmaz kabul etme bence biz takılardan borçların bi kısmını kapatcaz hepsi olmasa da de.. Kalanını sen bankaya koymayı bilmiyo musun acaba da sana bunu söyleyebiliyolar.. Çok pişman olursun verirsen ya tırtıklanır ya da sana hiçbiri verilmezse napıcaksın yazık değil mi en güzel çağlarınız borç ödeyerek geçecek

Benim ne yaptığımı konuşmuyoruz benim konum değil burası, Ha üzerime düşeni fazla fazla yaptım Allaha şükür, evlenmeden önce çalışıyodum hem kendi aileme veriyodum hem birikim yapıyodum fazla fazla aldım herşeyi merak etmeyin.. Eşimde üzerine düşeni yaptı alması gerekeni aldı ama ucuzundan ama pahalısından bütçemize göre yaptık herşeyimizi.. Gördünüz mü bak sevgili kv altınlarada el koycakmış buna ne diyosunuz acaba yorum alalım lütfen

Canim afedersin ama bunudami kabul edeceksin? Bilemiyorum, bukadar alttan almak senin icin sonra cok hicte iyi olmayabilir. Nisanlina diret, takilari ben istiyorum ve direk borcumuza yatirilmasini arzuluyorum de.
Nekadar alttan alirsan, okadar yuklenirler ve ustune gelirler. Ayrica biraz disli ol, ol ki az biraz cekinsinler senden ve deger ve kiymet versinler.

eşimin alması gerekenler için kredi çekildi 25 bin canım. ben zaten üstüme düşenleri yaptım. eşyalar, takı, düğün salonu,nikah..
bizde de aynı babam 40 bin civarı veirirm bize düşeni alırsınız dedi. Abimin düğününe 140 bin falan gitti o yüzden babama bayağı ucuz geliyor bu rakam bende pahalı değil standart şeyler alacağım. Borçsuz evlenmek istiyorum inşallah olur şuan da nişanlımla ortak para biriktiriyoruz onun alacakları için her ay biner lira koyuyoruz bakalım canım ya strsli işler bunlar

Durumlari yoksa napsinlar biz de herseyimizi kendimiz yaptik hickimse ilgilenmedi bile erkek tarafindan.evlendikten sonra da birden ailesi bir ogullari oldugu aklina geldi. Biz borc oderken bi de beklenti icune girdiler. Yardimlari olmayacaksa da bir de para istemesinler yeter.maddi olarak olasa da manevi olarak yaninda olsunlar bu onemli

Kusura bakmayın ama bunu kabul etmek de biraz saflık oluyor. İki genç düğününü kendi yapınca ne kadar güzel sorumluluk alabiliyorlar, kendi hayatlarını kontrol edip bu işin altından tek başlarına kalkabiliyorlar diyorum. E o zaman altınların idaresini de kendiniz yapabilirsiniz. Ne zaman bozdurup ne zaman kullanacağınızı bilirsiniz. Bu kadar da çocuk muamelesine evet demeyin. Tamam ben de çiftlerin düğünlerini kendileri yapması taraftarıyım ama altınları biz alırız bankaya koyarız neyin kafası anlamadım.

Ay ne guldum yaaaa harikasinevdeki pembe battaniyeme baktikca senin bu guzel yorumunu hatirlayacagim artikcok yasa e mi kiz

ilk mesajında haksızdın tabiki ama sen kalanını söylememişsin ki takılarını almaları çok çok kötü birşey bunu asla kabul etme. ev alıp alamayacğaınıza onlar mı karışacak? 2 evli genç olarak ne yapcağınıza karar verebilirsiniz. tmm düğüne yardım etmesinler de senin tkaına da dokunmasınlar

Hani derler ya ne samin sekeri ne arabin yuzu diye aynen oyle

Yok yok zaten eşim iyi cevap vermişti, anne ne cevizi diyosun sen ben düğün hazırlığı yapıyorum yardıma ihtiyacın var mı demiyorsun da ceviz istiyosun demişti. O da kıvırdı hemen yok oğlum şaka yaptım diye. Evlenirken kesim kestim zaten 5 lira beklemesinler bizden diye. Hoş yaptıklarını yüzünden görüşmüyorum da zaten, kafam rahat

Valla canım nişanlıyken benim canıma tak etmişti, mesela düğün alışverişi için ne zaman eşimle çarşıya çıktıysak benim şuna da ihtiyacım var diyip kendini ortaya attı. Hiç unutmuyorum avm nin birinde resmen pijamalara saldırdı, satıcı kız bile garipsedi ben gittim uzakta bekledim. Eşim diyorki anne burada çok pahalı dışardan alalım, yok diye inat etti aldırdı. Ben de oğlumu evlendiriyorum, geline daha bir patik almadım demedi, eve gelince de ben böyle şeyler severim çok güzel çok güzel diye gösteriş yaptı, sanki bir pijama neyse. Kocam bana sonra çeşit çeşit ne istediysem aldı. Ha birde unutmuyorum bana takı alacağımız zaman kuyumcunun birine girdik, biz bir gramından 50 kuruş kar etmeye çalışıyoruz tutturdu ben küpelerimi değiştiricem diye. Değiştirsin sorun değil hatta bana ne ama daha neler neler... Kasıtlı olunca insan sinir oluyor. Bende bunlar birikti birikti, sonunda patlak verdi. Zamanında yeteri kadar harcamışsın artık kendi evimiz var dedim eşime. Şimdi rahatım çok şükür. Zaten kredi borcu falan öde öde bitmiyor, birde onlara hiiiiçççç harcatamam. Senin baban ne güzel kira vermeyin diye ev vermiş. En kötüsü 500 600 lira kiralar (belki daha fazladır) Yazık değil mi? İnsan biraz utanır ya, dünürler ev verdiler, yardım edemiyoruz bari masraf olmayım der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…