Allah allah ne uyanık kv imiş o. Senin tc numaran yokmu şekerim kendine hesap açıp koysana hesabına altınlarını. Düğünden önce git konuş banka ile düğünden sonra gir koy bankaya. Sonra haberin olmadan çok tırtıklanır o altınlardan. Benden söylemesiBazi arkadaslar dugunde takilan altinlarla odeyin borclarinizi demis ama mustakbel kayinvalidem iyiligimizi mi dusunuyo bilemiyorumda takilari bankaya koyup biz ev alirken verecekmis verdikten sonrada kislari gelip bizimle yasayacakmis bende dedim borclarin altindan kalkinmazsa takilarin bir kismi bozdurulur ona karismasinlar bari dedim. Valla nisanlimi cok sevmiyo olsam pek katlanmam bole durumlara o hep yapici beni kirmadan uzmeden biseyler yapmaya calisiyo bilemiyorum beni neler bekliyo
Canim anasi kiymetli olabilir ama kendisine kiymetli olsun bana ne benim annem de bana kiymetli herkesin anasi kendine Yeter ki duzgun edepli sekilde sessiz sessiz konmasi gereken tavri koymakcogunlukla erkekler öyle olmuyo canım ya o benim anam babam bana bisey yapmadı diye onlara eyvallahım olmıcanı nerden cıkardın dese yada pasa gibi gelip anası kurulsa napıcaksın cok gördük böyle anası babası bisey yapmıyo ama en kıymetli gene anaları oluyo
Beni alıntılayacaksanız, sorduğum sorulara da cevap verseydiniz keşke. Siz eş ailesine karşı kendi üzerinize düşen hangi adetleri yerine getirdiniz mesela?Evet altından kalkamayan erkek aileleri damat adaylarını evlendirmesinler analarının kuzusu olarak kalsınlar bence de, gül gibi kızlarıda zor durumda bırakmasınlar bu kadar
Bazi arkadaslar dugunde takilan altinlarla odeyin borclarinizi demis ama mustakbel kayinvalidem iyiligimizi mi dusunuyo bilemiyorumda takilari bankaya koyup biz ev alirken verecekmis verdikten sonrada kislari gelip bizimle yasayacakmis bende dedim borclarin altindan kalkinmazsa takilarin bir kismi bozdurulur ona karismasinlar bari dedim. Valla nisanlimi cok sevmiyo olsam pek katlanmam bole durumlara o hep yapici beni kirmadan uzmeden biseyler yapmaya calisiyo bilemiyorum beni neler bekliyo
vallla alakası yok demekki sizin cevrede kimse bisey yapmıyo benim cevremde ev gelinin istedigi gibi düzülür altıını gelin secer ki ben eve cok yapıldı diye altını az aldık 7 bileizk bi set normal evlenseydim 10 dan asagı olmazdı bunlar yatırım isiytcen dursun kenarda takmasanda arsa alırsın yazlık alırsın vs bizim burda aileler yeni evlenenlerin 1 sene faturalarını bile öder yani ki borctan bunalmasınlar aman gecinsinler diye esimde 28 inde evlendi ne yapıcak bekar adam calıstıgını yemis yanına ana baba yok hep dısardan yemis nerde para biriktirce zaten 3 sene biz cıktık gündü 30 lire 250 yada 500 kontöre veriyodu parayı tamam maas bitti
niye burdakıler gibi 10 yorumda bi cvp vermek zorunda dgeilim her yorumada cvp veririm bana kalmıs bisey bu
aile olan yardım eder sen bundan aciz yasamıssın bu da senin tercihin
Merhaba canım.Benim de EKimde düğünüm olucak nasipse.Senin bu söylediğin durumu ben teklif ettim sevgilime.Gel dedim kredi çekelim,düğün ve eşya masraflarımızı biz ödeyelim dedim.Borçtan korktu ama şöyle bi karar aldık.Düğünden önce kredi çekicez ama krediyi düğünde takılan paralarla ödücez.Ben de ailelere masraf çıkarma taraftarı değilim.Herşey benim olcak ama neden babam ödesin ki?Zaten kendi derdi kendine yetiyor..O yüzden ben bu fikirdeyim.Daha genciz ya,en fazla bir sene borç öderiz ama çalışıyoruz sonuçta.Bence kafana çok takma,ödenir gider.Bir sene sıkarsın dişini ama kimseye de laf imkanı vermezsin.Yarın bigün çıkıp seninkiler şunu yaptı,benimkiler bunu yaptı olmaz en azından..Merhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Uyanıklığında bu kadarıııı pessssssssAllah allah ne uyanık kv imiş o. Senin tc numaran yokmu şekerim kendine hesap açıp koysana hesabına altınlarını. Düğünden önce git konuş banka ile düğünden sonra gir koy bankaya. Sonra haberin olmadan çok tırtıklanır o altınlardan. Benden söylemesi
Benim ne yaptığımı konuşmuyoruz benim konum değil burası, Ha üzerime düşeni fazla fazla yaptım Allaha şükür, evlenmeden önce çalışıyodum hem kendi aileme veriyodum hem birikim yapıyodum fazla fazla aldım herşeyi merak etmeyin.. Eşimde üzerine düşeni yaptı alması gerekeni aldı ama ucuzundan ama pahalısından bütçemize göre yaptık herşeyimizi.. Gördünüz mü bak sevgili kv altınlarada el koycakmış buna ne diyosunuz acaba yorum alalım lütfenBeni alıntılayacaksanız, sorduğum sorulara da cevap verseydiniz keşke. Siz eş ailesine karşı kendi üzerinize düşen hangi adetleri yerine getirdiniz mesela?
Ana kuzusu meselesine gelince. Valla bana göre de ana babasının eli olmadan evlenmeyi bile beceremeyen iki yetişkin ana kuzusu oluyor. Onlar zaten evlenmesin. Evlencem diye millete masraf çıkarmaktansa otursunlar analarının dizinin dibinde.
Gül gibi kızlar da istemeye bu kadar meraklılarsa zengin koca bulsunlar kendilerine. :)
Canim afedersin ama bunudami kabul edeceksin? Bilemiyorum, bukadar alttan almak senin icin sonra cok hicte iyi olmayabilir. Nisanlina diret, takilari ben istiyorum ve direk borcumuza yatirilmasini arzuluyorum de.Bazi arkadaslar dugunde takilan altinlarla odeyin borclarinizi demis ama mustakbel kayinvalidem iyiligimizi mi dusunuyo bilemiyorumda takilari bankaya koyup biz ev alirken verecekmis verdikten sonrada kislari gelip bizimle yasayacakmis bende dedim borclarin altindan kalkinmazsa takilarin bir kismi bozdurulur ona karismasinlar bari dedim. Valla nisanlimi cok sevmiyo olsam pek katlanmam bole durumlara o hep yapici beni kirmadan uzmeden biseyler yapmaya calisiyo bilemiyorum beni neler bekliyo
bizde de aynı babam 40 bin civarı veirirm bize düşeni alırsınız dedi. Abimin düğününe 140 bin falan gitti o yüzden babama bayağı ucuz geliyor bu rakam bende pahalı değil standart şeyler alacağım. Borçsuz evlenmek istiyorum inşallah olur şuan da nişanlımla ortak para biriktiriyoruz onun alacakları için her ay biner lira koyuyoruz bakalım canım ya strsli işler bunlareşimin alması gerekenler için kredi çekildi 25 bin canım. ben zaten üstüme düşenleri yaptım. eşyalar, takı, düğün salonu,nikah..
Bazi arkadaslar dugunde takilan altinlarla odeyin borclarinizi demis ama mustakbel kayinvalidem iyiligimizi mi dusunuyo bilemiyorumda takilari bankaya koyup biz ev alirken verecekmis verdikten sonrada kislari gelip bizimle yasayacakmis bende dedim borclarin altindan kalkinmazsa takilarin bir kismi bozdurulur ona karismasinlar bari dedim. Valla nisanlimi cok sevmiyo olsam pek katlanmam bole durumlara o hep yapici beni kirmadan uzmeden biseyler yapmaya calisiyo bilemiyorum beni neler bekliyo
Ay ne guldum yaaaa harikasinFark etmez.Aileni çiğnemiş gitmişsin.
Şimdi de millete ''kendinizi ağırdan satın.''demen yersiz yani.
Faturaları ödemek,borçları ödemek vs.ailelerin vazifesi değildir.
Evlenmeyi göze alan herkes elini taşın altına sokmalı.
Pembe battaniyelerle film izlerken sevişmek değil evlilik.
Hani derler ya ne samin sekeri ne arabin yuzu diye aynen oyleilk mesajında haksızdın tabiki ama sen kalanını söylememişsin ki takılarını almaları çok çok kötü birşey bunu asla kabul etme. ev alıp alamayacğaınıza onlar mı karışacak? 2 evli genç olarak ne yapcağınıza karar verebilirsiniz. tmm düğüne yardım etmesinler de senin tkaına da dokunmasınlar
trakyalıyız ama buna da siz yüz vermissiniz annesi aradıysa arasın mesela magden bi kere verdi gittiginde herkezin icinde yerken söyle tatlı tatlı laf sokun ımm benim paramla olan tatlıda ne güzelmis diye yada ye askım ya parasını biz verdik desenen bilki bidaha istemezlerr
bende imreniyorum canım...8 aylık evliyken babam oturduğumuz evi verdi kiradan kurtulalaım diye..insan en azından eksiklik hissetmez mi? yok kadın tuhaf birde cep telefonu istiyor oğlundan...yorum sizin sinir olmayımda ne yapayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?