- 31 Temmuz 2013
- 10.529
- 3.623
- 448
Ay ne guldum yaaaa harikasinevdeki pembe battaniyeme baktikca senin bu guzel yorumunu hatirlayacagim artik cok yasa e mi kiz
Yok yok zaten eşim iyi cevap vermişti, anne ne cevizi diyosun sen ben düğün hazırlığı yapıyorum yardıma ihtiyacın var mı demiyorsun da ceviz istiyosun demişti. O da kıvırdı hemen yok oğlum şaka yaptım diye. Evlenirken kesim kestim zaten 5 lira beklemesinler bizden diye. Hoş yaptıklarını yüzünden görüşmüyorum da zaten, kafam rahat
Valla canım nişanlıyken benim canıma tak etmişti, mesela düğün alışverişi için ne zaman eşimle çarşıya çıktıysak benim şuna da ihtiyacım var diyip kendini ortaya attı. Hiç unutmuyorum avm nin birinde resmen pijamalara saldırdı, satıcı kız bile garipsedi ben gittim uzakta bekledim. Eşim diyorki anne burada çok pahalı dışardan alalım, yok diye inat etti aldırdı. Ben de oğlumu evlendiriyorum, geline daha bir patik almadım demedi, eve gelince de ben böyle şeyler severim çok güzel çok güzel diye gösteriş yaptı, sanki bir pijama neyse. Kocam bana sonra çeşit çeşit ne istediysem aldı. Ha birde unutmuyorum bana takı alacağımız zaman kuyumcunun birine girdik, biz bir gramından 50 kuruş kar etmeye çalışıyoruz tutturdu ben küpelerimi değiştiricem diye. Değiştirsin sorun değil hatta bana ne ama daha neler neler... Kasıtlı olunca insan sinir oluyor. Bende bunlar birikti birikti, sonunda patlak verdi. Zamanında yeteri kadar harcamışsın artık kendi evimiz var dedim eşime. Şimdi rahatım çok şükür. Zaten kredi borcu falan öde öde bitmiyor, birde onlara hiiiiçççç harcatamam. Senin baban ne güzel kira vermeyin diye ev vermiş. En kötüsü 500 600 lira kiralar (belki daha fazladır) Yazık değil mi? İnsan biraz utanır ya, dünürler ev verdiler, yardım edemiyoruz bari masraf olmayım der.
aynen canım bende masraf olmasın gelinliği altına giyilecek ayakkabım var almayalım dedim gittik görümceme ayakkabı aldık( ben ne kadar istemedikçe onlar işi arsızlığa vurdu resmen...utanmanın zerresi yok doğumumda gelip 15 gün kaldı kendi annem babam verdikleri eve giremediler resmen, gelene gidene surat yaptı çünkü...sanırsın onun evinde oturuyoruz da benimkileri istemiyorlar...allahtan benim eşimde alınanın yapılanın hesabını hiç yapmaz onlarda oğullarını yemeğe alışmışlar devam etmek istiyorlar
Senin ailen de çok fırsat vermiş. Benim eşim şimdi oturduğumuz eve biz nişanlıyken taşındı. Normalde ayda yılda bir sefer ya gelen ya da gelmeyen ailesi iyi eve taşınınca her hafta sonu geldiler buraya. Eşyalar yeni yeni geliyordu daha eve gelin girmedi demediler, misafirlerini ağırladılar. Sonunda annem sordu eşime, oğlum ailen buraya yerleşmeyi düşünmüyor değil mi biz kızımızı ayrı eve verdik dedi, eşimde yok annecim olurmu öyle şey onlar gidecek dedi. Ama ben buraya nişanlıyken ne zaman gelsem annesi beni sırğdırmaz etti, hadi git evine bilmem ne. Hala kabullenmediler, eşimin abisinin karısı aradı diyorki, senin yüzünden gelip gidemiyoruz biz. Dedim ki burası artık bekar evi değil ben bu evin hanımıyım ben ne zaman müsait olursam ancak o zaman gelirsiniz. Evlendiğimizden beri nereye ne harcamışız liste yapıyoruz, yoksa mümkün değil ne borçlar ödenir ne başka birşey. Ha ben de lüksümden geri kalmıyorum, başlarda alçakgönüllü oldum sana gelinlik ayakkabısı misali, bana harcanamayan para saçma sapan yerlere harcandı. Eşimde gördü Allahtan, onun hakkını inkar edemem şimdi.
Arkadasim yardim etmek/edilmek baska, birinin sirtinda kambur olmak baska. Once bunun ayrimina bir varalim. Bu insanlar olene kadar size mi bakacak? Yardima ihtiyaciniz olur, amenna. Ama fatura odemek, bilmem kac binlik harcamalar yapmak nedir yahu? Ayip yani. Evlenmeyi bilen gecinmesini de bilecek. Yoksa hic evlenmeyecek. Ben bunu bilir bunu soylerim.
Evet, o konularda haklısınız bence de.Yazdıklarınıza kesinlikle katılıyorum.
Ama şunun ayrımını yapmak lazım.
İki insan evlenmeye karar verdiyse, masrafını üstlenecek kadar yetişkindir.
Ve elbette evlerinde başka kimseyle yaşamayacak kadar da yetişkindir, kendi adlarına hesap açıp altınları koyacak kadar da.
Konu sahibinin kayın validesi kışları falan onlarla yaşayamaz bu durumda.
Nedense kadınlar bu kendi başının çaresine bakma olayını kendini karşı tarafın ailesine kullandırmak zannetmeye başladı. Hayır, öyle değil.
Elbette yetişkin insanlarsınız, kendi düğününüzü de yaparsınız, tüm kararlarınızı da kendiniz alırsınız, kayınvalide evinde kendinizi de parçalamazsınız, aynı evde de yaşamazsınız.
Biri olup biri olmayınca basbayağı saçmalık oluyor bu.
cok sukur sana valla süper peki esin hic görüsüyomu ailesiyle bayramda falan gidiyomusunuzYok yok zaten eşim iyi cevap vermişti, anne ne cevizi diyosun sen ben düğün hazırlığı yapıyorum yardıma ihtiyacın var mı demiyorsun da ceviz istiyosun demişti. O da kıvırdı hemen yok oğlum şaka yaptım diye. Evlenirken kesim kestim zaten 5 lira beklemesinler bizden diye. Hoş yaptıklarını yüzünden görüşmüyorum da zaten, kafam rahat
Valla canım nişanlıyken benim canıma tak etmişti, mesela düğün alışverişi için ne zaman eşimle çarşıya çıktıysak benim şuna da ihtiyacım var diyip kendini ortaya attı. Hiç unutmuyorum avm nin birinde resmen pijamalara saldırdı, satıcı kız bile garipsedi ben gittim uzakta bekledim. Eşim diyorki anne burada çok pahalı dışardan alalım, yok diye inat etti aldırdı. Ben de oğlumu evlendiriyorum, geline daha bir patik almadım demedi, eve gelince de ben böyle şeyler severim çok güzel çok güzel diye gösteriş yaptı, sanki bir pijama neyse. Kocam bana sonra çeşit çeşit ne istediysem aldı. Ha birde unutmuyorum bana takı alacağımız zaman kuyumcunun birine girdik, biz bir gramından 50 kuruş kar etmeye çalışıyoruz tutturdu ben küpelerimi değiştiricem diye. Değiştirsin sorun değil hatta bana ne ama daha neler neler... Kasıtlı olunca insan sinir oluyor. Bende bunlar birikti birikti, sonunda patlak verdi. Zamanında yeteri kadar harcamışsın artık kendi evimiz var dedim eşime. Şimdi rahatım çok şükür. Zaten kredi borcu falan öde öde bitmiyor, birde onlara hiiiiçççç harcatamam. Senin baban ne güzel kira vermeyin diye ev vermiş. En kötüsü 500 600 lira kiralar (belki daha fazladır) Yazık değil mi? İnsan biraz utanır ya, dünürler ev verdiler, yardım edemiyoruz bari masraf olmayım der.
bizde aynı herşeyi kendimiz yaptık ben altınları onlar taktı sanıyodum megerse onuda eşim kredi çekmiş ev eşyası altın gelinlk blmem ne derken baya tuttu ama şimdi bütün eziyetini biz çekiyoruz işte ilk ogluna herşeyi yapmşlar bize ksmet degilmiş mi diyim ne diyim bilmiyorum bi yemek verdiler dügünde gör sanki bi dünya masraf ettiler sanrsn anlata anlata bitiremiyolar dügünde eger altnları biz takalm deselerdi cıngar çıkarcaktm ama şuan olan bize oluyo aklın varsa borcunu hemen bitirmeye bakMerhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Dogru diyorsun aynen esim gibi konustunSiz de çok yaşayın inşallah.
Yalan mı,filmlerde öyle gösteriyorlar ki evliliği,hayatı...Yiyip içip romantizm yapmak,göz göze şiirler okumak geliyor insanların aklına...
cok sukur sana valla süper peki esin hic görüsüyomu ailesiyle bayramda falan gidiyomusunuz
durumları yoksa bişey denmez tabi ama iyiniyet çok önemli bi arkadaşımın başına geldi düğünlerini kendileri yaptılar eşyalar vs keza öyle ailenin durumu yok dendi amenna iyi güzel bizim kız evlendi 2 ay sonra kaynanası yeni gelin gibi ev düzdü koltuk takımından yemek takımına tencere tavaya kadar, böylede olunca insan sinir oluyo tabi, sonradan duymuş sağda solda el kızına harcayacağıma kendi evime harcadım demiş hoş değil
işte benim kayınvalidem :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?