- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
Merhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Merhaba kızlar. Ben nişanlıyım yaza da nasip olursa düğünüm olacak insallah. Nişanlımla bugün konuşurken düğünün bütün masrafları içîn kredi çekeceğini düğünden sonra bunun hepsini kendisi ödeyeceğini söyledi. Yani ailesi hiçbir yardımda bulunmayacak aldıkları maas kendilerine zor yetiyor birde biz mi göz dikelim dedi maaşlarına dedi. Bende tabi hiçbîsey diyemedim sonuçta herkesin durumu belli insanların boğazına yapışacak değiliz. Ama kimse de evlenir evlenmez borç ödemek istemez ne bileyim benim bildiğim ailelerinde bi yardımı olmalı az çok. Sonuçta nişanlım tek erkek ve en küçükleri bu islerin olacagı da belli 5 senedir birlikteyiz köşeye biraz birikim yapılmamış ama durumları da belli hayat öyle gerektirmîş olmalı. Benim ailem abimin bütün düğün masraflarını karşıladı bir kuruş düğün masrafı bırakmadılar abime bilmiyorum iyi mi yaptılar pekte sanmıyorum. Benim düğün masrafları icin üzerlerine düsen herseyi yapmaya hazırlar. Ne bileyim bi yandan da düşünüyorum sonucta benim düğünüm ben alıcam herseyi kendi isteğime göre olacak eşyalar ben kullanıcam falan. Sonuçta ailelerle alınsa mecbur onlarında istedigi alinacak. Benim gibi böyle durumlar yasayan var mi kizlar siz neler yaptınız bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var
Sizin söylediğiniz durumun bire bir aynısı bizim başımıza geldi.. Evlendiğimiz de ailelerden hiçbir şey istemedik, her şeyi eşimle ben karşıladım.. Evi biz kurduk, düğünü biz organize ettik ücretini ödedik.. Düğün oldu, düğündeki takıları kayınvalidemler aldılar... Aman çalınmasın, aman kaybolmasın diye.. Düğünden sonrada balayına gittik, eşim annesine emanet etti.. Daha sonrada alamadık o takıları.. Allem ettikler, kallem ettiler vermediler.. Biz evlendik, 1 sene eşya borcu ödedik.. Borcumuz bitti, kaynana hanımefendi hazretleri kendilerine ikinci evi aldılar.. Bu konuda onlara hiçbir zaman hakkımı helal etmedim. Konu sahibi arkadaşım, sen sen ol benim düştüğüm duruma düşme..Bire bir yazacaklarim bunlardi benim de. Biz de ayni sekilde evlendik. Hatta ikinci paragrafta yazdiginiz basima geliyordu. baktim bilezikleri biz oduyoruz onlar takmak icin istiyor dedim kusura bakmayın. Oyle dugunde bos bos el opturduler.
Bir baska versiyon icin de ben bir uyari da bulunayim. Ayni sekilde evlenip bir de dugundeki takilara goz diken aileler var aklinizda bulunsun.
Sizin söylediğiniz durumun bire bir aynısı bizim başımıza geldi.. Evlendiğimiz de ailelerden hiçbir şey istemedik, her şeyi eşimle ben karşıladım.. Evi biz kurduk, düğünü biz organize ettik ücretini ödedik.. Düğün oldu, düğündeki takıları kayınvalidemler aldılar... Aman çalınmasın, aman kaybolmasın diye.. Düğünden sonrada balayına gittik, eşim annesine emanet etti.. Daha sonrada alamadık o takıları.. Allem ettikler, kallem ettiler vermediler.. Biz evlendik, 1 sene eşya borcu ödedik.. Borcumuz bitti, kaynana hanımefendi hazretleri kendilerine ikinci evi aldılar.. Bu konuda onlara hiçbir zaman hakkımı helal etmedim. Konu sahibi arkadaşım, sen sen ol benim düştüğüm duruma düşme..
Vermediler, eşim de çok utandı bana karşı.. Eşime de kızamıyorum insanlar dünyaya gelirken, annesini babasını seçemiyor.. Üstünü kapattık.. Sırf eşimin hatırı için.. Ama kayınvalidem o kadar aç göz ve paracı bir insan ki, benim düğün takılarımla ikinci evini alırken dahi bizden para istedi, kredi çekmemizi istedi.. Yani o kadar da yüzsüz bir kadın.. Yeni evlenecek kızlara buradan sesleniyorum, siz siz olun benim düştüğüm duruma düşmeyin.. Uyanık olun..nasıl vermediler ya hiç birşey yapmadınız mı eşiniz birşey demedi mi?
Zor bir durum , insan asla unutmuyor.İçinde bir yerde duruyor .Neyseki Allah herşeyi görüyor.İlahi adelet var....Vermediler, eşim de çok utandı bana karşı.. Eşime de kızamıyorum insanlar dünyaya gelirken, annesini babasını seçemiyor.. Üstünü kapattık.. Sırf eşimin hatırı için.. Ama kayınvalidem o kadar aç göz ve paracı bir insan ki, benim düğün takılarımla ikinci evini alırken dahi bizden para istedi, kredi çekmemizi istedi.. Yani o kadar da yüzsüz bir kadın.. Yeni evlenecek kızlara buradan sesleniyorum, siz siz olun benim düştüğüm duruma düşmeyin.. Uyanık olun..
Aynen.. Allah bir yerden acısını çıkartıyor.. Ama şöyle bir durum var, benim düğünüm olduğundan beri kayınvalidemlerin yüzü hiç gülmedi... Her gün yeni bir şey ile uğraşıyorlar.. Dertten başlarını kaldıramıyorlar bile.. Etme bulma dünyası işte..Zor bir durum , insan asla unutmuyor.İçinde bir yerde duruyor .Neyseki Allah herşeyi görüyor.İlahi adelet var....
Nasıl aileler mecbur değiller yaNe güzel iş git evlen napıyosan yap, biz seni büyüttük görevimizi yaptık bu mu yani? Bir ailenin en önemli görevidir asıl çocuğunu evlendirip yuva kurmasını sağlamak.. Her gelin adayı çalışmak zorunda değil, her damatta çok iyi maaşlarla çalışmıyo yani bu devirde napsın bu çift şimdi evlenmesin mi? Kirada oturuyolarsa bide adam kiramı ödicek evmi bakcak borçmu ödicek.. Bir aile az yada çok katkı sağlamak zorunda. erkek evlat doğurduklarında belli değilmi yarın bi gün evlendircez bu çocuğu die insan hemen düşünür kenara atar zamanla az veya çok durumu neyi gerektiriyosa, az biriktirebilmiştir kapısının önünde yapar düğünü uygunlarından eşya alır çok biriktirir otelde yapar lüks döşer evi de neyse ne ama git evlen bizden kuruş yok denir mi? kızın ailesi enayi mi kızın çeyizini herşeyini yapıyo kız çocuğu bu yarın bigün evlencek diyip hep çeyizle uğraştı benim anam çocukluğumdan beri
tabi alışıyo böyle aileler, erkeklerde ailelerine kıyamıyo evlendikten sonrada devam ediyo yardımaGenelde çocuk sayısı çok o çocuklar genelde aileye para veriyor zaten çoğunun mesleğide uyduruk kaynanada bir güzel yiyor o paraları kenara koyma derdi yok asıl sorun evlendikten sonrada para yardımına devamını istemeleri
Ben de nişanlıyım nikahım oldu ama düğünümüze daha var. Her şeyi kendimiz yapıyoruz. Kendi çeyizimi kendim aldım aileme yaptırtmadım. Nişanlımın ailesi de yardımcı olmuyor. Zorunda da değiller bence okutmuş büyütmüşler daha ne yapsınlar ki... Gönüllerinden koparsa takıları yapacaklar kopmazsa da zaten biz çok borçlandık nişanda taktıkları 2 bileziğe talim ederlerBu durumu hiç dert etmiyorum, çünkü hiçbir şeyime karışmıyorlar her şey gönlüme göre oluyor. Mart ayında kredi çekeceğiz düğünümüz mayısta. Borçsuz düğün olmuyor sen de bu duruma alışsan iyi olur konu sahibi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?