Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

bizde kendimiz ödedik eşimle, ne benim ailem ne onun ailesi destek olaöadı,çünkü durumlar fazla iyi değil, yani zaten iki tane genç çalışılır ödenir, ailelerin durumu olsa yardım tabiki ederler, takmayın kafaya

Emeklinin durumu belli demek ki başka gelirleri yoj oda kıtkanat yetiyor madem öyle asla nişanlın ailesine para yardım yapmayacağını sana söz vermesi gerekir düğünden sonra kaynana para isterse asıl ozaman tartışırsınız zaten nişanlun birikim yapamamış sanırım hep onlara yardım etmiş bunu devamını kaynana beklerse o zaman sıkıntı doğar

Kimseye muhtaç olmamak güzel.Arkadaşların dediği gibi düğün çok, masraflı gereksiz ,sıkıcı.Kendinize ait bir eviniz yoksa çok çok eşya almakta gereksiz.Tabi insan istiyor prensesler gibi olmak ama sonrasında sıkıtıyı yine sen çekiyorsun.Çok fazla borçlanmamayı tavsiye ederim.Ben sizin yerinizde olsam zamana yayarım evllilik olayını, nişanlımla birlikte ne yaparsam artık.Ben evlendiğimde , eşimin ailesi tüm evin eşyalarnı alacaktı, düğünü herşeyi onlar yapacaktı .Yaptılarda ama hepsi 3. sınıf oldu.Üstelik düğünde takılan takılarında çoğunu aldılar.Şimdiki aklım olsa kıyamet kopardı.Kendi düğünümü kendim yapardım acelede etmezdim.3,5 yıllık evliyim borç borç borç...

Aslında ailesinin durumunu biliyorsanız sizin ona kredi çekelim,onları zor durumda bırakmayalım diye teklif etmeniz gerekirdi. Evet biraz zor oluyor ilk yıllar ama 2 maaş olunca halloluyor.

Sizin söylediğiniz durumun bire bir aynısı bizim başımıza geldi.. Evlendiğimiz de ailelerden hiçbir şey istemedik, her şeyi eşimle ben karşıladım.. Evi biz kurduk, düğünü biz organize ettik ücretini ödedik.. Düğün oldu, düğündeki takıları kayınvalidemler aldılar... Aman çalınmasın, aman kaybolmasın diye.. Düğünden sonrada balayına gittik, eşim annesine emanet etti.. Daha sonrada alamadık o takıları.. Allem ettikler, kallem ettiler vermediler.. Biz evlendik, 1 sene eşya borcu ödedik.. Borcumuz bitti, kaynana hanımefendi hazretleri kendilerine ikinci evi aldılar.. Bu konuda onlara hiçbir zaman hakkımı helal etmedim. Konu sahibi arkadaşım, sen sen ol benim düştüğüm duruma düşme..

ben ödicem ne demek ki evlendikten sonra siz ödeyeceksiniz.ama imkan yoksa yapacak birşey yok.

Kendin söylüyorsun insanların durumu yokmuş.Sen de durumlarının olmadığını biliyordun bu insanı seçerken değil mi?

Hani diyorsun ya 5 yıldır birlikte olduğumuzu biliyorlar diye.. Ev geçindir de gör kolay mı, zor mu?

nasıl vermediler ya hiç birşey yapmadınız mı eşiniz birşey demedi mi?

Ne demek istediğini anlıyorum benim ailem herşeyi yapacak, ama eşimin ailesinin borçları birlikte ödücez..insan kendi ailesine haksızlık etmiş gibi hissediyor...Artık erkek ailelerini anlamak mümkün değil, devir değişti sanki insanlar kız vermiyor oğlan alıyor...

nasıl vermediler ya hiç birşey yapmadınız mı eşiniz birşey demedi mi?
Vermediler, eşim de çok utandı bana karşı.. Eşime de kızamıyorum insanlar dünyaya gelirken, annesini babasını seçemiyor.. Üstünü kapattık.. Sırf eşimin hatırı için.. Ama kayınvalidem o kadar aç göz ve paracı bir insan ki, benim düğün takılarımla ikinci evini alırken dahi bizden para istedi, kredi çekmemizi istedi.. Yani o kadar da yüzsüz bir kadın.. Yeni evlenecek kızlara buradan sesleniyorum, siz siz olun benim düştüğüm duruma düşmeyin.. Uyanık olun..

Zor bir durum , insan asla unutmuyor.İçinde bir yerde duruyor .Neyseki Allah herşeyi görüyor.İlahi adelet var....

Zor bir durum , insan asla unutmuyor.İçinde bir yerde duruyor .Neyseki Allah herşeyi görüyor.İlahi adelet var....
Aynen.. Allah bir yerden acısını çıkartıyor.. Ama şöyle bir durum var, benim düğünüm olduğundan beri kayınvalidemlerin yüzü hiç gülmedi... Her gün yeni bir şey ile uğraşıyorlar.. Dertten başlarını kaldıramıyorlar bile.. Etme bulma dünyası işte..

Nasıl aileler mecbur değiller ya Ne güzel iş git evlen napıyosan yap, biz seni büyüttük görevimizi yaptık bu mu yani? Bir ailenin en önemli görevidir asıl çocuğunu evlendirip yuva kurmasını sağlamak.. Her gelin adayı çalışmak zorunda değil, her damatta çok iyi maaşlarla çalışmıyo yani bu devirde napsın bu çift şimdi evlenmesin mi? Kirada oturuyolarsa bide adam kiramı ödicek evmi bakcak borçmu ödicek.. Bir aile az yada çok katkı sağlamak zorunda. erkek evlat doğurduklarında belli değilmi yarın bi gün evlendircez bu çocuğu die insan hemen düşünür kenara atar zamanla az veya çok durumu neyi gerektiriyosa, az biriktirebilmiştir kapısının önünde yapar düğünü uygunlarından eşya alır çok biriktirir otelde yapar lüks döşer evi de neyse ne ama git evlen bizden kuruş yok denir mi? kızın ailesi enayi mi kızın çeyizini herşeyini yapıyo kız çocuğu bu yarın bigün evlencek diyip hep çeyizle uğraştı benim anam çocukluğumdan beri

Genelde çocuk sayısı çok o çocuklar genelde aileye para veriyor zaten çoğunun mesleğide uyduruk kaynanada bir güzel yiyor o paraları kenara koyma derdi yok asıl sorun evlendikten sonrada para yardımına devamını istemeleri

tabi alışıyo böyle aileler, erkeklerde ailelerine kıyamıyo evlendikten sonrada devam ediyo yardıma

biz eşimle küçük yaşlarda evlendik
nişanlıyken bana düşenleri biraz ben biraz benim babam ayarladık
kp düğünümüzü yaptı salon takımı portmanto v.s. v.s.
biz görücü usülü evlendik sayılır eşimle ve küçüktük aileler vasıtasıyla oldu
o yüzden birçok şeyi onlar hallettiler..
geç yaşta ve severek evlenseydim farklı olurdu herhalde
(he eşimi seviyorum bu arada.. yanlış anlaşılmasın)

durumu olmayan insandan bişeyler beklemen de hata
olmadı düğünü 1 yıl ertele borçsuz evlen..

Ben de nişanlıyım nikahım oldu ama düğünümüze daha var. Her şeyi kendimiz yapıyoruz. Kendi çeyizimi kendim aldım aileme yaptırtmadım. Nişanlımın ailesi de yardımcı olmuyor. Zorunda da değiller bence okutmuş büyütmüşler daha ne yapsınlar ki... Gönüllerinden koparsa takıları yapacaklar kopmazsa da zaten biz çok borçlandık nişanda taktıkları 2 bileziğe talim ederler Bu durumu hiç dert etmiyorum, çünkü hiçbir şeyime karışmıyorlar her şey gönlüme göre oluyor. Mart ayında kredi çekeceğiz düğünümüz mayısta. Borçsuz düğün olmuyor sen de bu duruma alışsan iyi olur konu sahibi...

bizde öyle yapıyoruz kredi ödüyoruz 4-5 ay önce çekmiştik 1 seneyi bitirdik kaldı 2 sene. Ben özellikle istemedim okutmuşlar belli yaşa getirmişler artık düğünümüzü kendimizin yapması lazım ellerindeki üç beş kuruşa göz dikemem zora sokmakta istemem yeterince bu yaşımıza kadar yanımızda oldular öderiz biz dedim ve ödüyoruz da... En iyisi öyle yapmak ben şimdi çocuğumu okutcam kendi ayakları üstünde duracak yaşa getiricem sonra yaşlılığımda kenarda iki kuruşum varsa düğüne harcıycam olmaz yani zaten vicdanım rahat etmezdi aynı şeyi bende yapmam yani çocuğuma yapacağım şey en iyi şekilde eğitimini verip belli bir yaşa getirmek. Kendi tercihini kendisi yapıp düğününüde kendisi yapsın bi zahmet. Eski zamanlarla şimdiki zamanlar çok farklı....

önden kredi çekmek iyi oluyor :) bizde ocak ayında çekmişiz şimdi bir sene bitti kaldı 2 sene hayırlısı :) bizde öyle yaptık en iyisi. Benim düşüncemde insanlar gördükçe mutlu oluyorum inş. herkes böyle düşünür zamanla...

Bana kalırsa aileler her şeyi üstlenmek zorunda değil.
Ellerinde varsa evet yardım etmeliler ama yoksada yapacak bir şey yok.
Keşke geçen 5 yıllık süreçte para biriktirseydiniz.
Neticede bu aile sonradan maddi anlamda kötü duruma düşmedi.
Şahsen ben "her şeyi birlikte yapalım, evlendikten sonra öderiz" diyenler gibi düşünmüyorum.
Evlendikten sonra daha rahat olmak isterim. Sevgilim biriktirsin parasını, kendi tarafına düşeni yapsın, bizde kendi payımıza düşeni yapalım, evlendikten sonra varsa eğer bir miktar borç, ödenir.
Acelemiz yok evlilik için. Sonuçta ikimizde çalışıyoruz. Ailelere güvenmek zorunda da değiliz diye düşünüyorum.
2 yıl daha beklesek ortaya 50 bine yakın para çıkar. Mis gibi yapılır her şey
Aileleri hiç katmadan yapıyorum bu hesabı.

Onların yaptığı her destek bizim yükümüzü azaltır tabi ama yapmak zorunda da değiller. Heleki durumları yoksa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…