- 18 Eylül 2014
- 8.450
- 29.964
- 798
Nasıl aileler mecbur değiller yaNe güzel iş git evlen napıyosan yap, biz seni büyüttük görevimizi yaptık bu mu yani? Bir ailenin en önemli görevidir asıl çocuğunu evlendirip yuva kurmasını sağlamak.. Her gelin adayı çalışmak zorunda değil, her damatta çok iyi maaşlarla çalışmıyo yani bu devirde napsın bu çift şimdi evlenmesin mi? Kirada oturuyolarsa bide adam kiramı ödicek evmi bakcak borçmu ödicek.. Bir aile az yada çok katkı sağlamak zorunda. erkek evlat doğurduklarında belli değilmi yarın bi gün evlendircez bu çocuğu die insan hemen düşünür kenara atar zamanla az veya çok durumu neyi gerektiriyosa, az biriktirebilmiştir kapısının önünde yapar düğünü uygunlarından eşya alır çok biriktirir otelde yapar lüks döşer evi de neyse ne ama git evlen bizden kuruş yok denir mi? kızın ailesi enayi mi kızın çeyizini herşeyini yapıyo kız çocuğu bu yarın bigün evlencek diyip hep çeyizle uğraştı benim anam çocukluğumdan beri
Ben de hayret ediyorum aileler yardım etmek zorunda değil diyenlere!! Gerçek anne baba nasıl rahatsız olmazki böyle bir durumdan, yabancı bile düğüne gelip takı takarak, evine gelirken hediyesini alarak yardımcı olurken anne baba nasıl der banane diye?? Yok yok bana hiç mantıklı gelmiyor. Benim 1 yaşında kızım var şimdiden bileziklerini alıp koyayım bir kenara diye düşünüyorum, biraz biriktirelim de bir yatırım yapalım kızımıza lazım olacak diyorum, ben biraz enayiyim galiba!!
Bence azda olsa yardım edilmeli herşey yeni evlenecek çifte bırakılmamalı, borç olsada zorlamayacak kadar olmalı.
Ailemiz yaptı şükür herşeylerimizi, eşyalarımızı da aldılar, düğünümüzü de yaptılar, evimizi de aldılar. Allah bin kere razı olsun hepsinden bizde en azından çocuğumuza ne yaparız derdindeyiz..
Bence konuş konu sahibi en azından bir kısmını yapsınlar hepsinin altından kalkamayız de. Benim bir yakınım eşinin ailesinin durumu iyi olmadığı halde krediyi onlar çekti de yaptılar herşeyi..çok alacağına az alırsın, ayağını yorganına göre uzatırsın ama bütün yükü alma derim..Sen konuşamazsan aileler konuşsun.
o halde sende aldırma aileneBilmiyorum valla cocuk e vlendiriyorsun sonucta benim ailemin sucu ne eger borclari biz oderdik aileme bi parca bisey aldirmam sonucta bizimde durumumuz belli bizde kıt kannaat geciniyoruz dügün takilarini da büyük ihtimal nisanlim alacak onlarda takacak dügünde ne güzel ayrica yorumunuz icin tesekkur ederim
Bence ailen bilmeli bu gizli saklı olacak bir iş değil..beklersin nolcak yani onlar bekletmemek için uğraşsınlar. Nişanlına söyle ailemle paylaşmam lazım bu konuyu de onlarda bir güzel konuşsunlar. Takıları bile ben alacaksam ne anladım o işten , bir çöp bile almam kimsede birşey takmaz bırakırım onlar düşünsün. Senin borç düşünmenden iyidir.Ben düşün elerimi dile getirdivimde acitasyona baglaniliyor. Ailelem bilirse hersehinizi alin ole evlenin der bekleyen biz olacagiz. Sonucta en azindan dügün takilari alinabilirdi ortada hicbisey yok bi de nisanlimin böle para durumlarini benle konusmasi sıkiyo artik bunu kendinede diyemiyorum
Ne demek rica ederim, ha birde nişanlın alcak takılarınızı sonrada onun borcunu beraber ödiceksiniz kaynananda ele güne karşı gösteriş yapcak gelinime şunu taktım bunu ettim diye hayret bişi.. Yukarda bi arkadaş yorum yapmış gerçekten kendi ailene onların yaptıklarından fazlasını yaptırma.. Zamanla ezdirdiğini düşünüp içine dert olur. Benimde ailemin durumu yok de,evlenince anlıyo insan erkekler ailelerini ezdirmiyolar bayanların içine oturuyoBilmiyorum valla cocuk e vlendiriyorsun sonucta benim ailemin sucu ne eger borclari biz oderdik aileme bi parca bisey aldirmam sonucta bizimde durumumuz belli bizde kıt kannaat geciniyoruz dügün takilarini da büyük ihtimal nisanlim alacak onlarda takacak dügünde ne güzel ayrica yorumunuz icin tesekkur ederim
Teşekkür ederim. Ailelerimiz bizi çok zorluklarla büyüttüler tek maaşla. Tam rahat edecekleri dönemde tekrar borca girmelerine benim gönlüm razı olmaz. Yatak odamı bile aldırmadım ben aileme. Onu da nişanlımla birlikte aldık ödüyoruz borcunu diğer eşyalarla birlikte. Artık gençler bilinçleniyor bence. Hem böylesi daha iyi çünkü para vermedikleri zaman bu olsun diye de diretemiyorlar, tatsızlık çıkmıyor. En azından benim adıma öyle oldu :) Yardım etmeyince düğün takılarından isteme gibi bir durum da söz konusu olmaz. Allah ağız tadı geçim versin borç ödenir...önden kredi çekmek iyi oluyor :) bizde ocak ayında çekmişiz şimdi bir sene bitti kaldı 2 sene hayırlısı :) bizde öyle yaptık en iyisi. Benim düşüncemde insanlar gördükçe mutlu oluyorum inş. herkes böyle düşünür zamanla...
Durumlarının gerçekten olup olmadığını da evlenince onların içine girince anlıcaksın.. Bana da diyolardı durum yok diye biz gittik markasız biyerden düğün paketi şeklinde evin eşyalarını aldık, kaynanamlar düğün arefesi istikbalden oturma odası takımı aldı kendilerine düğün evi olcak gelen giden olck diyebilmem anlatabildim mi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?