Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Okuduklarıma çok şaşırıyorum ama sanırım hayatın gerçekleri.

Evladı olan insan onun evleneceği zaman için birikim yapmazsa garip gelirdi bana hep. Ama gördüm ki sigarasından vazgeçmeyen ama zamanı gelince durumum yok diyen insanlar var.

Kardeşim evlenirken her şeyi aileler yaptı. Ben salon koltuklarını aldım, babam yatak odasını ve beyaz eşyaları aldı, damadın amcası çamaşır makinesi aldı.

Ben evlenirken de kardeşim oturma odası köşe koltuğumu aldı, teyzem tüllerimi yaptırdı. Ex-kayınvalide buzdolabımı aldı.

Yani evlenene yardım edilir benim bildiğim. Ama tabi benim yaş geldi 40'a Eskiden banka, kredi bilmezdik. Şimdi her şeyin çözümü kredide.

Sizin durumunuza gelirsek; eşinizin ailesi ne yapıyorsa siz de ailenize onu yaptırın, sakın ha fazlasını yaptırmayın. Zaman geçince içinize oturuyor, niye ezdirdim kendi ailemi psikolojisi sizi rahat bırakmıyor.

İkincisi; her şeyi kendi istediğiniz gibi seçin, kimseyi karıştırtmayın.

Üçüncüsü; altın, bilezik, set met istemeyin. Evlenip borçları erittikten sonra siz gidip kuyumcudan alıp ödersiniz. Sonuçta siz ödeyeceksiniz. Sakın siz alıp da düğünde/nikahta kayınvalide/peder takmış gibi gösteriş yapmalarına kendinizi alet ettirmeyin.

Dördüncüsü; davetlilerin taktığı şeylerin hiç birini ailelere vermeyin. Yeri var, satıp borç ödeyeceğiz deyin. Gerekirse düğünden önce kasa kiralayın, hemen oraya koyun balayına çıkmadan.

Ben sana bu konuda hak veriyorum canım.

Ne kadardır çalışıyorsunuz sanki ne kadar birikim yapmış olacaksınız? Aile 5 senedir biliyorsa dediğin gibi az da olsa insan biraz birikim yapar. Durumları çok kötü değilse bence beklenen budur. Mesele burada kaç para verdiği değil, bu düşünceye sahip olmasıdır. Her süreçte üstümüzde söz hakları varsa maddi konularda da ellerini biraz ceplerine atmalılar. Gerçekten durumları yoksa da herkes eşit para ortaya koyar, hem senin ailen, hem onlar hem de ikiniz ve düğün yapılır. böylece siz de o kadar borcun altına girmezsiniz.

Yani 5 senedir birlikteyseniz 5 senedir sizde birşeyler yapabilirdiniz. Eşimle 1 sene çıktık ve 1 sene nişanlılık. İşlerin ciddileştiğini anladığımız andan itibaren ikimizde hazırlıklarımızı yaptık. Her şey süper lüks olsun diye uğraşmadık .Hiç kredi çekmeye ihtiyacımız kalmadı. Düğünde takılan paralar ile kalan borçlarımızı kapattık. Düğün takıları bile yanımıza kaldı. Ailesi yardım etmeli diye hiç aklımın ucundan bile geçmedi. Sizki 5 yıldır birlikteymişsiniz sizde (nişanlınız ve siz yani ) yapabilirmişsiniz birşeyler bence

Evlenecek kadar büyüdüyseniz sorumluluk alacak kadar da büyümüşsünüz demektir.
Beni bir meslek sahibi yaptı ailem.Fazlasına gerek yok.
Yıllar öncesi babam bana iki seçenek sundu.Ya lise bitince çeyiz yapmak ya da meslek sahibi yapmak.
Okutursam çeyiz yapacak gücüm olmaz,kendin yaparsın dedi.
Anlaştık.Bir iğne bile almasa gık demem.Beni meslek sahibi etti.
Şu an sevgilimin borçları var,onlar bitecek biz de düğün borcuna gireceğiz.
Bütün yükü ailelere yıkıp sevgi kelebeği modunda gezecek değildiniz herhalde.

Ben de hayret ediyorum aileler yardım etmek zorunda değil diyenlere!! Gerçek anne baba nasıl rahatsız olmazki böyle bir durumdan, yabancı bile düğüne gelip takı takarak, evine gelirken hediyesini alarak yardımcı olurken anne baba nasıl der banane diye?? Yok yok bana hiç mantıklı gelmiyor. Benim 1 yaşında kızım var şimdiden bileziklerini alıp koyayım bir kenara diye düşünüyorum, biraz biriktirelim de bir yatırım yapalım kızımıza lazım olacak diyorum, ben biraz enayiyim galiba!!
Bence azda olsa yardım edilmeli herşey yeni evlenecek çifte bırakılmamalı, borç olsada zorlamayacak kadar olmalı.
Ailemiz yaptı şükür herşeylerimizi, eşyalarımızı da aldılar, düğünümüzü de yaptılar, evimizi de aldılar. Allah bin kere razı olsun hepsinden bizde en azından çocuğumuza ne yaparız derdindeyiz..
Bence konuş konu sahibi en azından bir kısmını yapsınlar hepsinin altından kalkamayız de. Benim bir yakınım eşinin ailesinin durumu iyi olmadığı halde krediyi onlar çekti de yaptılar herşeyi..çok alacağına az alırsın, ayağını yorganına göre uzatırsın ama bütün yükü alma derim..Sen konuşamazsan aileler konuşsun.

Bilmiyorum valla cocuk e vlendiriyorsun sonucta benim ailemin sucu ne eger borclari biz oderdik aileme bi parca bisey aldirmam sonucta bizimde durumumuz belli bizde kıt kannaat geciniyoruz dügün takilarini da büyük ihtimal nisanlim alacak onlarda takacak dügünde ne güzel ayrica yorumunuz icin tesekkur ederim

Ben düşün elerimi dile getirdivimde acitasyona baglaniliyor. Ailelem bilirse hersehinizi alin ole evlenin der bekleyen biz olacagiz. Sonucta en azindan dügün takilari alinabilirdi ortada hicbisey yok bi de nisanlimin böle para durumlarini benle konusmasi sıkiyo artik bunu kendinede diyemiyorum

Tamamen sorumluluk canım bazı aileler yemez içmez evlatları için yatırım yaparlar bazıları ise kendi başının çaresine baksın derler ki bizde de oldu 3 yıl eşimle söz nişan dönemi oldu son aya kadar ailesine verdi ki ailesinin aman aman ihtiyacı yok evde abisi de vardı o kendi yatırım yapmış akıllı davranarak eşiminm sıfır arabası vardı düğün nedeniyle zorla sattırdım bütün borcunu kendisi ödemesine rağmen sadece düğün için 13.000 tl verdiler yani bizim paramızı bize verdiler adı düğün yaptık oldu.Eşimle herşeyi anneminde desteğiyle beraber hallettik ki annem babam ayrı annem kaç yaşında hala çalışıyor en son takıyla da 11.000 tl kredi kartlarını kapattık kalanı ev almıştık krediyle yapılandırma yaptık.Abisi akıllı davranarak 85.000 tl nakit birikim yaptı düğün takısı falan herşey cebine kaldı bizim uctu gitti ki kayınvalidem bizim evlenme dönemimizde koltukdan tut tv ye kadar değişti ama düğün zamanı yok oldu.Herşey geçti bitti çok şükür alnımızın akıyla çıktık ama en önemlisi ben onlara "ONLARDAN ALLAH RAZI OLSUN DEMİYORUM"demiycem de eşime de derim onlar bana maddi manevi yatırımını yapmadı ilerde benden gelinlik beklemesinler diye.Sonuç olarak bu süreçte herkes dişini tırnağı takıp destek vermeli belli bi yaşa gelmiş insanlarsınız deniliyor ya başınızın çaresine bakın ben bu cümleyi onaylamıyorum.ALLAH yardımcınız olsun bu süreçde...

o halde sende aldırma ailene
bu kadar bekliyorsan
yapmıyo canım istemeyen aile
yapamıyo ya da.. bide şöyle düşün
hiçbişeyine karışamazlar.. artı şimdiden diş bileme eşinin ailesine
boşver..

Reactions: ZOE
Bence ailen bilmeli bu gizli saklı olacak bir iş değil..beklersin nolcak yani onlar bekletmemek için uğraşsınlar. Nişanlına söyle ailemle paylaşmam lazım bu konuyu de onlarda bir güzel konuşsunlar. Takıları bile ben alacaksam ne anladım o işten , bir çöp bile almam kimsede birşey takmaz bırakırım onlar düşünsün. Senin borç düşünmenden iyidir.

Ne demek rica ederim, ha birde nişanlın alcak takılarınızı sonrada onun borcunu beraber ödiceksiniz kaynananda ele güne karşı gösteriş yapcak gelinime şunu taktım bunu ettim diye hayret bişi.. Yukarda bi arkadaş yorum yapmış gerçekten kendi ailene onların yaptıklarından fazlasını yaptırma.. Zamanla ezdirdiğini düşünüp içine dert olur. Benimde ailemin durumu yok de,evlenince anlıyo insan erkekler ailelerini ezdirmiyolar bayanların içine oturuyo

bi de şu açıdan bakmak lazım herşeyi kendi ellerinizle kendi emeğinizle yapıyor olacaksınız yeri geldiğinde ben yaptım diyebileceksiniz. kimseye söz hakkı kalmayacak.

Evlendikten sonra borç ödemek daha zor.. Nişanlınla alın eşyaları biraz ödemeye başlasın bakalım ödeyebiliyo annesi babası ne diyo, nişanlın sonuçta eve para veren biri ise normalde borcu olduğu için veremeyecek hale gelcek, sende kendi eksiklerini tamamla,evlenmek içinde acele etme madem durumları yok toparlanana kadar beklerim de bakalım ne dicek nişanlın

ellerinde olup ta size vermeseler tamam ama yokmuş ki ne yapsın adamlar. valla istediği kadar belli olsun değil 5 yıl, 10 yıl belli olun para yoksa neyi biriktirsinler? sizin aileniz daha iyi şartlara sahipmiş, yapmış.
hem herkes öder borç, borçsuz evlilik mi olurmuş Allah aşkına.
hiiç kafanızı bulandırmayın, üzmeyin kimseyi. kendi kendinize yetersiniz.

Teşekkür ederim. Ailelerimiz bizi çok zorluklarla büyüttüler tek maaşla. Tam rahat edecekleri dönemde tekrar borca girmelerine benim gönlüm razı olmaz. Yatak odamı bile aldırmadım ben aileme. Onu da nişanlımla birlikte aldık ödüyoruz borcunu diğer eşyalarla birlikte. Artık gençler bilinçleniyor bence. Hem böylesi daha iyi çünkü para vermedikleri zaman bu olsun diye de diretemiyorlar, tatsızlık çıkmıyor. En azından benim adıma öyle oldu :) Yardım etmeyince düğün takılarından isteme gibi bir durum da söz konusu olmaz. Allah ağız tadı geçim versin borç ödenir...

Durumlarının gerçekten olup olmadığını da evlenince onların içine girince anlıcaksın.. Bana da diyolardı durum yok diye biz gittik markasız biyerden düğün paketi şeklinde evin eşyalarını aldık, kaynanamlar düğün arefesi istikbalden oturma odası takımı aldı kendilerine düğün evi olcak gelen giden olck diye bilmem anlatabildim mi

Aileleler alınca mecbur onların istediği mi olucak ???
Yooo aileler alsa bile sen neyi beğenirsen o alınır.
Onların kararıyla zevkiyle alınmaz ki ew eşyaları...

Huzurunuz olsun yeter ki ewlenince.
Ödeme gücü warsa nişanlının bırak o şekilde yapsın...

bence takılarını alsınlar sizin nişanlınla durumunuz varsa kalanını halledebilirsiniz ya da takı + balayını karşılasınlar mesela sizde taksitle bile düğüne kadar borca girmeden ödemelerinizi bitirebilirsiniz. ailenin durumunu bilemem insanlar tam emekliyim rahat edeceğim dedikleri anda hoop çocuğu evleniyor yine borç yine harç gönül ister tabi onlar yapsın ama kendi evini kendin yapmaktan daha güzel ne olabilir ki

5 yilda senin de, nisanlinin da ev duzmeye yeten birikmisi olurdu sanirim. Sizin iliski surenizin birikimini niye aileler yapsin ki? Siz evleniyorsunuz.
Kendilerine zor yeten insanlari bu yasta borc altina nasil sokabiliyorsunuz, onlardan kredi cekmelerini bekliyorsunuz ben de onu anlamiyorum. Insanlar durumu varsa, gonulleri varsa kendileri alir. Ama alamiyorlarsa da rahat birakilir. Siz gencsiniz, hayat boyu calisin, odeyin. Borcsuz evlenmek istiyorsaniz durumu ona gore olan biriyle evlenecektiniz ya da bunlari onceden dusunup kendiniz hazirlanacaktiniz. Durumu olmayan insanlara bir sey dayatmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…