Düğün masraflarının hepsini kendi kars8l

Borçsuz evlenmek diye bir şey şuan ki zamanda imkansız görünüyor. Yani eğer illa borçsuz evlenmek istiyorum diyorsan da düğünü bu yaz değil bir sonraki yaz yapacaksın o arada hem nişanlın hemde sen para biriktireceksiniz. Ailesinin durumu yoksa nasıl birikim yapabilirdi ki? Herkes senin baban gibi evladına hazır bir hayat sunamıyor maalesef. Bizde herşeyimizi kendimiz yaptık ve asla da pişman değilim iyi ki de öyle yapmışız.

bu arada dikkatimi çekti 5 yıldır berabermişsiniz ailesi neden biriktirmedi demek yerine siz neden kenara koymadınız üç beş ? biz düğün yaparken bile birikim yapabildik ...
Bende buna değindim. Hadi aile yapmadı, ellerinde yok.
Bu geçen süre içerisinde kendileri pekala birikim yapabilirlerdi.
Ellerinde hazırda şu an 10 bin tl dahi olsa güzel para.
Ha yaşları küçükse bilemem..

Aklınıza gelebilecek her türlü masrafı kendimiz yaptık. Çok da memnunum. Elbette ki borç ödedik ama bu durumu sizin kadar garipsemiyorum.

Ayrıca evin tek erkek çocuğu olunca ne oluyor ki. Evlat evlattir. Yardım edilecekse eşit ölçüde olur.

benim eşimin anne babası yok zaten.
ablalar abiler de hiç bir şey yapamayacaklarını baştan belirttiler.
zaten eşim de istemezdi onlardan maddi anlamda bişey.
benim ailem de işte zoraki biraz çeyiz yaptılar.
onun dışında a dan z ye nişan kına düğün ev eşyası eşimle ikimiz ödedik.
ben anne babamdan bişeyler beklerdim ama yapmak istemediler.
hani bazı yerlerde vardır bir iki parça perde, halı alınır, belki yatak odası alınır yok yani hiç yaklaşmadılar.
çeyizlik şeylerimi de gidip beğenip almadım babam aldı geldi kendisi.
arkadaşların dediği gibi çok masrafa girmeden mütevazi şeyler yapın milleti eğlendirmek doyurmak zorunda değilsiniz.
ileriyi düşünerek hareket edin.

Erkek çocuk anasına parayı vermiştir pek ala anne parayı birikim yapabilirdi veya beyz eşya alabilirdi veya altın alıp çocuğuna destek olurdu kaynana yemiş hepsini olan bu
Bende buna değindim. Hadi aile yapmadı, ellerinde yok.
Bu geçen süre içerisinde kendileri pekala birikim yapabilirlerdi.
Ellerinde hazırda şu an 10 bin tl dahi olsa güzel para.
Ha yaşları küçükse bilemem..

Erkek çocuk anasına parayı vermiştir pek ala anne parayı birikim yapabilirdi veya beyz eşya alabilirdi veya altın alıp çocuğuna destek olurdu kaynana yemiş hepsini olan bu
Söz konusu erkek para biriktirip annesine mi vermiş? Yoksa varsayımda mı bulundunuz?

Genelde anneye verilir yardım yapılır ama geçim sıkıntısı varsa çocuk sayısıda çoksa o para olduğu gibi yenir birikimde olmaz
Söz konusu erkek para biriktirip annesine mi vermiş? Yoksa varsayımda mı bulundunuz?

Biz de kendimiz yapıyoruz, Allah herkese yardım etsin masraf çok oluyor. Benim ve nişanlımın kızdığı nokta ailesi çok duyarsız.

Yemek odamı ben aldım evet öyle ucuz şeyler almadık, ama onları ilgilendirmez ki? Ne gerek vardı diye düşünüyorlar neden? Onların selameti için, kendi hayırlarına olabilecek bir şeyi almadığım için, ben sizi neden düşüneyim ki kendi isteklerimden vazgeçip yanlış mı? Sanki onlardan bişey istemişiz gibi ya da onlar yapıyormuş gibi davranıyorlar. Takılacak bilezikleri de nişanlım yaptı biz yapıyoruz ama yine de konuşacak bişeyler buluyorlar valla dertlerini anlayamadım yani?

Bana kayınvalidem en pahalı gelin sensin ona göre haa dedi. Dedi de, ona neyin ucu dokundu anlayamadım? Görende neler istedim neler, yap yap bitmiyor sanacak :) Bugün bir düğün yapmak adetlere göre anneye, babaya kaça patlar acaba? Gerçi onlara bıraksak 15-20 bine biter bir koltuk takımı, bir yatak odası, herşeyin en uygunu, ona ne gerek var, buna ne gerek var? Evleniriz işte ne var ki?

Mesela abisi ortak miras olan evde oturuyor o ev onun çünkü zamanında babasının yanında çalışıp yapmış diye nişanlım 8-9 yaşındaymış zaten :) diğer abisi ev alacağı zaman en büyüğü ortak mirasta yaşıyor diye belirli bir miktar para verip düğün masraflarınada destek çıkınca nişanlıma da 100 liranın lafını yapınca zoruna gidiyor haliyle..

Evlenecekseniz kendiniz yapın, kendiniz yapmaya gücünüz yoksa nişanlılığı uzatın ama sakın nişanlının ailesinin yapmadığını, kendi ailene yaptırma..

Son düzenleme:
Genelde anneye verilir yardım yapılır ama geçim sıkıntısı varsa çocuk sayısıda çoksa o para olduğu gibi yenir birikimde olmaz
Tamam ama yaşlarını bilmiyoruzki. Yani en azından ben bilmiyorum.
5 yıldır görüşüyoruz diyor ama kaç yaşında görüşmeye başladılar?
Belki 15 yaşında başladılar ve şu an 20 yaşındalar.
Henüz çocuk denilecek yaşta ilişkiye başlamışlarsa birikimden bahsedemeyiz zaten.

Bence mantıklıı en azından evlendiğinizde sadece bir ödemeniz olur..
Borç yiğidin kamçısıdır derler
Olabilir her aile bir değildir sen seviyorsan nışanlını her zorluğa birlikte göğüs gerebilecek kadar gerisi çokta mühim değil siz birarada olun yeter.. Birde çokta açılmayın kredi olayında oturun bi hesap çıkarın aylık gelirlerinizle ödemelernizi ona göre ayarlayın bi bakın bakalım evlendiğinizde kredi ödemeye yetiyormu aylık geliriniz bunun ev ihtiyacıda var haftalık yada aylık bi miktar ayrılır ev alışverişi için iyice oturup bir yuvarlak hesap yapınn.. Siz bu krediyi çekmesenizde evlendikten sonra yine borcunuz olucak zaten Ama kredi çekilirde herşey ayarlanırsa evlendiğinizde tek biyere ödemeniz olur ciddi manada hesabınızıda ona göre yaparsınız..

Aileniz kardeşinizin tüm masrafları karşılayınca iyi yapmadıklarını düşünüyorsunuz, nişanlınız ailesini karıştırmıyor diye kızıyosunuz. Valla keşke benim eşimin aileside hiç karışmasaydı da biz kendimiz kredi çekip istediğimizi alsaydık. Güya herşeyi onlar aldı ama ben onlarda 1 buçuk yıl boyunca maaşımı verdim. bizim düğüm borçları çoktan bitti benim hesabıma göre ama bu aya kadar hep verdim. böyle olacağına çekin krediyi kendiniz dilediğiniz gibi alın eşyanızı, hem bu sayede düğünü kendiniz yapacağınız için sizin istediğiniz gibi olur herşey onlar şu böyle olsun bu şöyle olsun diye karışamazlar.

Sizi cok cok cok iyi anliyorum. Aynisi bizdede vardi. Sorun borc odemek falan degil madem evlenilecek biliyorsunuz nasil bir kenara 3 kurus koymazsiniz degil mi? Aman bosver esini seviyorsan bir sekil odenir biter. Allah agiz tadi, saglik versin..ama daha simdiden borc odeyemem diyorsan ve illada bu cocukla evlenecegim diyede bir yaklasimin varsa harcamalarini kucultmeni daha az bir borc odemeni oneririm. Simdiden mutluluklar

Keske ailesinin durumu olsaymista biraz yardim edebilseymis. Ama yoksa yok, eger olupta yokmus gibi davranmiyorsa ne diyebilirsiniz ki. Senin ailenin durumu varsa biraz yardim etsinler bari, yada senin birikimin yokmu?
Ayrica ailesiyle anlassin nisanliniz, dugunden sonra takilan altin para size kalsinda borcunuza odeyin.

Aynen madem düğünü yapcaklar takılardan bi tanesine bile dokunmadan vermeleri lazım.. Borçların bi kısmı kapanır bari

Bence düğün masrafı, mobilya, her şeyi çiftler kendileri yapmalı. Aile mecbur değil ki sizin dugununuzu yapmaya.
Müstakbel eşin kredi çekecek, evin ilk zamanlarında borç öderim diye üzülüyosun, tam tersini düşün, aile niye oğulları evlendikten sonra aylarca borç ödedisinler ki..

Ufak yardımlar tabi olur örnek olarak ailenin durumu iyice yatak odası alabilir, beyaz eşyaların birini karşılayabilir.

Biz eşimle düğün istemedik, ailelerimize yük olmak istemedik kendimiz de bir gecelik eğlence için para harcamak istemedik. Paramizi esyalarimiza evimize harcadık, bankaya attık.

Bizde her şeyimizi kendimiz yaptık kafamıza göre istediğimiz aldık kimseye şunu da biz aldık diye laf ettirmedim gerçi kvye göre herşeyi oğlu yaptı öyle derdi oğlum aldı oğlum yaptı diye ki bende çalışıyorum o da cvbını aldı şimdi bişey demiyor. demem o ki çoğu çift kendi borcunu kendi ödemiştir. sizde ödersiniz

aklına gelebilecek herseyı eşimle birlikte yaptık,
üstelik ailesi çok zengin olmasına rağmen.
1 yılda tum borçlarımız bitti, karşılığında yuz goz olmuyorum, kendı ıstedığımız herseyı zevkımıze göre aldık.
ve söz hakları yok. hatta yüz bulup eve gelemıyolar:)
hem kendınız ödeyince daha kıymetlı oluyor hersey.

Bence böylesi daha iyî canım hem ikîniz emek harcayarak kuracaksınız bu duygu çok güzel..Ve birşey olduğunda şaf söyleyecek ve hesap vereceğiniz kimse olmicak sonuçta herşeyi biz yaptık ddiyebileceksiniz ayrıca emek harcayarak kurulan bir düzen sizi daha çok bağlar ilk borcunuza girmiş olursunuz bu hayatta sadece ikinizsiniz destek olarak..Bu arada bende düğün yapmanız taraftarı değilim ki bende yapmadım nîkahımda gelinlik giydim nikahtan sonrada yemeğe gidildi.. İnan milleti eğlendirmekten başka birşey değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…