- 25 Şubat 2013
- 1.079
- 644
- 123
- 47
- Konu Sahibi cesursincap
-
Ben de bunu düşündükçe kötü oluyorum. Şimdiden bana rest çekiyor. Ya orayı kabul edersin ya da daha kötüsü olur diye. Ben de bir kere evleneceğim (umarım). Zaten maddi olmayan bazı sebepler yüzünden düğün yapamayacağız en azından nikah içime sinsin istiyorum. Ama bu şekilde çok zor. İçimde hiçbir heves bırakmadı. Ben bütün ailemin ve akrabalarımın istememelerine rağmen evleneceğim ama böyle konular olunca korkuyorum. Ya yanlış yapıyorsam((
Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Politik konularda çok çok farklı düşünüyoruz ama başbaşayken hiç sorun yaşamıyoruz. ilk zamanlarda anlaşamayacağımızı düşündüğüm için evlenmeyi düşünmüyordum ama onu tanıdıkça başarabileceğimize inandım. Ben onun ailesiyle tanışmıştım o ise henüz bir hafta önce annemle tanıştı (Babamı 2 yıl önce kaybettik). Annem aramızda mezhep farklılığı olduğu için anlaşamayacağımızı düşünüyor ama birbirimizi sevdiğimiz için onay verdi gibi. Sorun şu ki biz Nisan sonu nişanlanıp Mayıs sonunda da evlenmeyi planlamıştık. Düğün olmayacak sadece nikah yapacağız ama ben kokteyl şeklinde olmasını istedim. Sevgilim düğün mekanı olarak bizimkilerin pek hoşlanmayacağını düşündüğüm bir meslek lokalini seçmiş. Ben kabul etmedim. Şimdi ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.
Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Politik konularda çok çok farklı düşünüyoruz ama başbaşayken hiç sorun yaşamıyoruz. ilk zamanlarda anlaşamayacağımızı düşündüğüm için evlenmeyi düşünmüyordum ama onu tanıdıkça başarabileceğimize inandım. Ben onun ailesiyle tanışmıştım o ise henüz bir hafta önce annemle tanıştı (Babamı 2 yıl önce kaybettik). Annem aramızda mezhep farklılığı olduğu için anlaşamayacağımızı düşünüyor ama birbirimizi sevdiğimiz için onay verdi gibi. Sorun şu ki biz Nisan sonu nişanlanıp Mayıs sonunda da evlenmeyi planlamıştık. Düğün olmayacak sadece nikah yapacağız ama ben kokteyl şeklinde olmasını istedim. Sevgilim düğün mekanı olarak bizimkilerin pek hoşlanmayacağını düşündüğüm bir meslek lokalini seçmiş. Ben kabul etmedim. Şimdi ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.
İşiniz zor. Ailede de umarım bu tip ileri geri konuşmalar olmaz, sizi kırmazlar.
Mezhep farklılığıda ileride ciddi bir sorun olarak çıkabilir karşınıza.
Ayrıca bu kadar sorunu aşmaya çalışırken gelinin içine sinmesi gereken mekan hakkında da size rest çekiyor.
Üstelik siz annenize ve tüm akrabalarınızın karşı olmasına ve içlerine sinmemesine rağmen bu kararı alabilmişsiniz.
Umarım bu sadece sizin fedakarlıklarınızla yürüyen bir evlilik haline gelmez.
Belki acele etmeyip kakarınız hakkında biraz dha düşünmeniz ve karşınızdaki kişiden emin olmanız daha doğru olacaktır.
ilk mesajımda ayrıntılı yazamadım ama lokal polis lokali. Ama lütfen bana polislikle ilgili yorumlar yazmayın. Benim şahıs olarak sorunum yok. Sevgilimle oraya yemeğe falan da gidebiliriz. Ama nikah mekanı olarak ailem istemez diye düşünüyorum. Işin kötü yanı sevgilimin erkek kardeşi de polis ve benim yanında olmama aldırmadan benim mensubu olduğum ırk hakkında ileri geri konuşmaktan çekinmiyor.
En başta mezhep farklılığı dediniz şimdi de ırk diyorsunuz?
Her ikisi de mi var?yoksa yanlışlık mı oldu?
Öncelikle bunu anlamadığımı belirtmeliyim..
Düğün mekanı çiftlerin ortak kararı olmalıdır tabii ki..
Sizinle böyle restleşmesi bence çok itici..
Elbette siz de istediğiniz yer olsun istersiniz..Bir şekilde ortak bir karar alınabilir ..
Ama böyle dayatmalar sinir bozucu..
Geleceğinizin sinyalleri verilmiş gibi ama yine de bilemiyorum..
İnşallah yanılırım..
nasıl yanii? Kardeşi bu terbiyesizliği yaparken sevgilin susuyor mu? şimdiden bunlar oluyorsa bir daha düşünsen iyi olur..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?