Düğün Mekanı Yüzünden Ayrılma Noktasına Geldik :(((

biraz alttan almak lzm ve aileyi cok karistirmayin dugun isine orada kopar hersey. sizin istediginiz olsun ama elbet ikinizde farkli seyler isteye bilirsiniz orta yolu bulmaya calisin... yani soyle ornek veriyim benim nisanlim hic dugun istemiyordu sadece nikah snrqa nikah ve yemek den simdi dugunumuz olacak ve benim ne kdr kir dugun istesemde orta yeri bulup yine dis mekana olacak. yani bazen he de gec gerisini getirirsin. o seninde mutlu olmani ister elbet. gerci dugun aslinda gelin icindir gelinlik susleme dans etmek gobek atmak vs vs. biraz alttan al cidden seviyorsan bitmesine izin vermezsin ama sana oylede davranmamali gerci suanda sinirden diyordur biraz susun konusmayin birbirinizle biraz yatissin olaylar ondan snra tek basiniza konusursunuz. ikinizde ozur dilersiniz. ama benden bir tavsiye erkegi cok bunaltma dugunle hepsi hemen pes edecek duruma geliyorlar valla benim nisanlimda mirin kirin ediyordu ama 3 gun icinde onuda cok bunaltmadan hallettik herseyi simdi sadece bekliyoruz. ikinizin istedigi ortak nokta olsun bulunur bulunmaz degil federkarlik yapark iki taraftan. zaten dugun en buyuk testtir iliski ve evliligin ilk adimlari icin. evlilikte karsilikli fedakarliktir, orta yolu bulmak ve sizin istedikleriniz olsun ailenin degil....umarim cozersiniz ama ustune gitme simdi, ama dusunde deme ona ...

Son düzenleme:

benzer durumdayız.benim de eşimle ırk ve mezhep farkı var.çok şükür evlenirken aileler problem etmediler bu durumu yada bize yansıtmadılar bilmiyorum.ben de eşimin ailesine gittiğimizde biraz yabancılık çekiyorum.anlamadığım bir dil konuşuluyor.bana tercüme ediliyor felan.bir de insanların ee sizin çocuğunuz ne olacak şimdi,hangi mezhebi benimseyecek,Türk mü,Arap mı olacak sorularıyla uğraşıyoruz.bazen beni üzecek eleştiriler yapılabiliyor şahsıma değil ama kasılıyorum biraz.hepsini çok seviyorum ama bazı mevzular bıçak sırtı.pişman mıyım?hayır.dengeyi kuruyoruz bir şekilde ve hep böyle devam eder umarım..

Benden çocuğu olsun istemiyor. Nasıl yetiştiririm kaygısından (((
Çok acı çekiyorum. 3 yıl çok emek harcadık, çok sıkıntılar atlattık. Ama benim artık gücüm yok. Sanırım onun da bana tahammülü kalmadı. Onunla da yapamıyorum, onsuz da. Yolun sonu gibi...

ama sen ztn pes etmissin en gzl seyler zor olandir emek harcadigindir gecmis zaman donup baktiginda zamanin bosa gittiginin pismanligini yasamamaktir. yani cocuk mevzusunu anlayamadim ama inan bana bir erkek cocuk ister belki simdi degil ama bir kac sene snra. ama cocuktan once siz bir iliskinize bakin. bu iliskiye suanda ztn cocuk iyi gelir diye dusunulsede hicte degil o cocugun hayattin mafedersinz. herseyi kademe kademe gidin ilk kopuruyu gecmeden 2. kopruyu gecemezsin.

Zaten henüz evli bile değiliz ve hemen çocuk düşünmedim. Ama fikir ayrılıklarımızı hatırlatıp çocuğumuz olduğunda ne olacak diye sorduğumda çocuk yapmamaya karar verdim demesi incitti beni. Çocukla anne daha çok ilgilendiği için onu vatana millete hayırsız bir evlat olarak yetiştirirmişim. Polis evinde evlenmek istemedim ya vatan haini olduğumu düşündü.
Bazen öylesine herşeyi bırakıp, ama herşeyi terlik bile giymeden çıkıp bir daha dönmemek istiyorum. Hiç yokmuş gibi olmak, kaybolmak. Keşke hiç doğmasaydım...

ay cnm bsey diyim gerginlikten insanlar konusamaz hale gelir anca kirici olur, tavsiyem mektup yazman sacma ama okdr iyi geliyorki ama kendini ifade edebiliyorsun ama sakinlesiyorsun icindeki kagida dokmus oluyorsun genelde biz agir konularda oyle iletisim kuruyoruz ve cozmesi daha kolay oluyo cunklu insanlar agzindan ciktigini bazen bilmeden yada sinirden karsisindekini kira biliyor. biraz sakin ol ha bitirceksende bitirirsin okdr kolaydir ki nokta koymak ama seviyorsan es etme derim bir mekan icin yani benim dusuncem o belki ben yalonis dusunuyorum ama ben benim sevdigim adamla bu noktaya gelebilmek icin cok sabir ve zaman verdim ve neden seviyorum ve ona bakinca kizimin babasi bu olsun diyorum .

bir ornek veriyim biz nerdeyse kopegim yuzden ayrilabilme noktalarina az gelmedik yani ya ben ya kopekti durum ama orta noktalari bulduk iliskileri daha iyi duruma getirdik ve kopegin kalmasini istiyor. yani bir kopek icin bitiyordu tabiki o sadece bir kopek degil benim oglum gibi benim aslinda birde vicdanim, bu surecte 1,5 sene surdu....

aman kafami karistirdin pofff yuva yapmak gzl bseydir ((

Evlenirsen çok mutsuz olacaksın.
Lütfen sonra çok üzüleceğine şimdi biraz üzül..
ne demek çocuk yapmamaya karar verdim.
Bu adam böyle büyük kararları tek başına nasıl alır?
Ve ne bu cesaret bunu nasıl söyler?
Lütfen hatandan geç olmadan dön!

Mutsuz olmaktan çok ama çok korkuyorum. Hele ki herkesi karşıma alıp onunla evleneceğimi düşününce. Yapayalnız kalmaktan, hata yapmaktan. Bütün büyük kararları tek almaya alışık ve sanırım beni kaybetmekten korkmuyor cesaretini buna bağlıyorum. Çok mutsuz ve şaşkınım.

Kaç yaşındasınız acaba!

Sen sen ol canım benim, asla ve asla ailenin onaylamadığı bir işe kalkışma, üzülürsün. Herzaman aile destegini arkana alki ilerde bir sorun yaşarsanız eğer ( umarım yaşamazsın hayatın boyunca) ailen sana destek olsun, yoksa çok pişman olursun. Bazen mantığı duyguların önüne almak daha hayırlıdır.

ben olaya biraz farklı açıdan bakayım sizin yaptığınız nişanlınızın yaptığı ailesinin yaptığı ve sizin dışınızda kalan insanların yaptığı tam bir cahillik ne var arkadaş kürt olan ne oluyor olmasan ne oluyor sanki o senin yada sen onun babasınımı öldürdün arada hiç bişey yok ama işte türk insanının cahilliği karşındaki amerikalı bilgisayar mühendisi olsa kadın erkek ooo amerikalı hemde bilmem ne başının üstünde taşır insan demi ama aynı topraktaki insan o şöylede ben böyleyimde olmaz düşmanız biz çünkü işte yazık çok yazık bu cahillikle bize yapılanlar müstehak gibi geliyor bana apo yu bile affettiler biz yiyelim birbirimizi siz o adamdan ayrılın bence sizi olduğu gibi kabvul etmiyor çocuğu olduğunda kendi yetiştirmiyeceğini sanıyor ayrılın ayrıca size hakaret eden bir kardeşi var polisi sevmemektede haklısınız eşinin kardeşine böyle yapan başkasına ne yapmaz sırf üstündeki elbiseye güvenerek inşallah mutlu olursunuz

Çok üzülüyorum yaa aşk aşk diye,emek verdim yıllarımı verdim diye
uçuruma yürüyen kızları görünce çok üzülüyorum.
Sen şanslısın sana bangır bangır bağrıyor sevgilin bak ben buyum
sana sormam ben karar veririm sen uyarsın,uymazsan da böyle huzursuz ederim
seni diyor.
Bunu evlenmeden önce belli etmiş.
Lütfen kendini kurtar, 3 yıl 5 yıl kimler unutulmuyor,boşver.
Erkek milleti kafaya koymuşsa bitirmeyi 10 yılı atar çöpe 2 dk düşünmez.

Biz bu kafamız yüzünden kaybediyoruz.
Yapma,etme diyorum.
Evliliğinde mutsuzluğun dibine vurmuş biri olarak yazıyorum.
Kendine yazık etme..
Dedin ya terliklerim olmadan çıkıp uzaklara gitmek,kaybolmak istiyorum diye.
Ben daha bu sabah şu cümleyi kurdum.
Şu telefonu kapatmak,atmak, kimseye tek kelime etmeden kaçıp gitmek istiyorum.
Evli olduğumu unutmak istiyorum dedim..
Herkesi karşına almana, fedakarlığına değmiyor, değmez.
Evlenmeden evvel buysa sonrasını düşünmek istemiyorum senin için.

Sanırım genç olduğumu düşündünüz ama maalesef 34 yaşındayım. Hayata çok geç kaldım.

daha evlenmeden böyle inatlaşıyorsanız evlenince ne yapacaksınız acaba? benim bildiğim iki kişi oturur karşılıklı konuşur ve ikisinin de razı olacağı bir yer seçilir. iki taraf da iyi niyetli olmalı bu konuda. ama daha baştan böyle yapıyorsa bu evlilik işini bence tekrar düşün derim. bugün salon konusunda anlaşamazsınız, dediğini yaptırmaya kalkışır, yarın başka bir şey öbür gün başka bir şey.
evleneceğimiz yeri ben seçtim. ve eşim "o gün senin günün nereyi istersen tutalım" dedi. ben de çok masraf olmasın diye sadece nikah salonu istedim. her şey yarım saatte bitti. o bana şart koşmadı ben de hem onu hem kendimi maddi olarak zorlamadım. karşılıklı iyi niyet yoksa ve zorlama şart koşma varsa kaç derim. aynı anda üç çift nişanlandık biz ve sadece biz evlendik. diğerleri ise bu şart koşmalar yüzünden ayrıldı. salon problem oldu, gelinlik, oturacakları yer, eşyalar... sonu gelmez.

vatana millete hayırsız evlat yetiştirse yetiştirse anca kendisi yetiştirir bu mantaliteyle. benim rahmetli babam polisti mesela ama ben de düğün istemezdim polisevinde falan. siyasi fraksiyon farklılığı evlilikte çok önemlidir görüldüğü üzere şimdiden sorun çıkartmaya başlamış yol yakınken dönün. şimdi üzülürsünüz ileride şükredersiniz siz bu insanlarla bu kafa yapısıyla uğraşamazsınız kırılan, üzülen, sinirleri bozulan hep siz olursunuz.

hayata geç kalmadın böyle düşünüp kendini bazı şeylere mahkum etme bence...
ayrıca erkek kardeşinin sizin mezhebiniz hakkında ileri geri çekinmeden konuştuğundan bahsetmişsin
demek ki aile olarak görgüleri bu yönde
asıl olanın mezhep, din vs olmadığını insani değerler olduğunu ne yazık ki anlayamamış insanlardan bazıları onlar da....

ayrıca sizin ortak ve en güzel gününüz için bile ya benim dediğim olur ya da daha kötüsü diye rest çekiyorsa daha en başından elini sıkıca tutmuyor demektir

seni üzmek istemem çok emek verdim diyorsun ama tavsiyem iyi düşünmendir....

Sanırım genç olduğumu düşündünüz ama maalesef 34 yaşındayım. Hayata çok geç kaldım.

Evet yaşının daha küçük olduğunu düşünmüştüm. Boş ver herzaman için geç olsun, temiz olsun ama hayatın güzel olsun. Bende 30 yaşına ramak kalmıştı evlendiğimde. Geç kaldığını düşünmüyorum ama düğün mekanı falan neysede diğer konu can sıkıcı. İyi düşünmelisin, daha önce bu tarz örnekleri çevremizde gördüğümüz için daha temkinli yaklaşıyoz.

Benim bir teyzem 36 yasinda evlendi, su anda 8 yasinda bir kizi var, hicbirseye gec kalmis degilsin, o yönden hic korkma.

Bence sen aslinda evlenmek istemiyorsun, ama birseylere basladigin icin, zor bela devam ediyorsun.

Etme, aci kendine! Sana deger vermeyen insana deger verme! Senle evlenmek isteyen insan senin gözünün icine baksin nerde evlenmek istersin, burasi güzelmi diye. Sana rest ceken birisi olmasin.

Onunda yolu acik olsun, seninde, herkes yerinde mutlu olsun, ama tüm aileni sülaleni karsina alip evlenme sakin onla!

Birak inceldigi yerden kopsun, kendilerine göre birini bulsunlar!

asla tavız verme. ne munasebet ya. düğün genç bır kızın hayallerını susleyen kusursuz olmasını ıstedığı tek gunudur. neden içine sınmeyen bı yerde yaptırasın kı düğününü. sakın sakın boyle bır hata yapma. senın ıstediğin olmuyorsada salla gıtsın bu adamı. boyle bır gunde bıle senı kırabılıyorsa kı sen ailenı karşına almışsın yanı.....bu adamdan bır cacık olmaz.
ezdırme kendını orda olmuyrsa ıstemıyorum başka yerdede olmasın de bakalım napıcak. seven adam kolay vazgecmez

Demek ki bencil bir insan..hemde fazlasıyla
Valla bence bu işler böyle olmamalı, düğünde ne olacaksa birlikte karar verdik eşimle, kararlarda hep benim fiki,rlerimi öncelik tuttu..
Ve bu kadar net tavırla bu durumu büyütmesi gerçekten çok komik, salon yaa alt tarafı, senin fikrin neden önemsizmiş..

Sevgilimin açıklaması kardeşinin bize değil "sorun çıkaran" lara bu lafları söylediği. Yoksa onlar kesinlikle ırk, mezhep ayrımı yapmazlarmış.

bir insan bunları dillendirmekte bir sakınca görmüyor, hatta üstüne de kendini haklı çıkaracak sebepler sunabiliyorsa o insanla başa çıkamazsın, ancak onun kadar çirkef olmadıkça. evlenmememişken bırak bu adamı. ilerde ailen hakkıında da konuşurlar, hakaret de ederler.
terbiyesizliklerini ver ellerine gitsin. evlenemezsen de evlenemezsin, bununla evleneceğine daha iyidir bekar kalman. kaldı ki 34 yaş artık kadınlar için geç değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…