- Konu Sahibi cesursincap
-
Eşimle ikimiz de sizin gibi farklı ırklardanız.(siz mezhep farklılığı ve ırk farklılığı demişsiniz)
Evlenirken ailem kesinlikle sorun yapmadı bu ırk durumunu.
Eşimin ailesi de aynı şekilde önemsemedi.
E tabi eşim ve ben de 1 yıllık görüşme sonucunda severek evlendiğimizden, ırk konusunu problem edebilecek bu konuda rahatsızlık duyabilecek insanlar değildik.
Fakat emin olun bu siz veya aileniz sorun yapmasanız da zaman zaman sorun oluyor.
Ufacık bir detaydan "acaba yanlış mıydı bu evlilik" diyebiliyorsunuz.
Eşim ve eşimin ailesi politik anlamda asla ırk faşisti olmasalar da, eşim hiç mi hiç ırk mevzusu açmasa da oluyor.
Örneğin tvde bir haber çıkıyor şehitlere dair, aile ortamında geriliyorsunuz, eşinizin o askerleri şehit eden vicdansızlarla aynı ırktan olması dışında hiçbir ortak yönü olmadığı halde oluyor bu gerginlik.
Haber esnasında ya kanal değiştiriyoruz ya susup aynı şeyi düşünüyoruz;
halklar kardeş olabilir ama sevgili olamaz mı acaba?
Bi ara çocuğumuz olursa o da babasının ırkından sayılacağından, ötekileştirilir mi acaba diye endişe ettim mesela.
Dışlananlar var yok değil toplumda, dışlanır mı acaba dedim..
Sen de o örgütle aynı kandasın derler mi çocuğuma?
Ne bileyim veya o örgüte sempati duyar mı çocuğum ben ne kadar iyi yetiştirmeye çalışırsam çalışayım?
Örneklerini görüyoruz tvde aileler ağlıyor evladımı kurtarın x örgütünden y örgütünden gibi..
Eşimin ailesine gidiyoruz ayda yılda bir, evlerinde farklı bir dil kullanılıyor, yadırgıyorum, yabancılaşıyorum mesela asla kendi ırkımdan bir aileye duyacağım yakınlığı duyamıyorum..
Yanlış anlaşılmak istemem, asla faşist değilim, ırkçı değilim ki farklı ırktan bir adamı sevdim ve evlendim.O ırka mensup insanlarla da asla bir problemim olmaz, olamaz..
Fakat evlilik başka birşey.
Evlilik çocuğa gebe bir kurum.
İnsan kendi rahatsızlıkları bir yana daha doğmamış çocuğunun duyabileceği rahatsızlıkları , dışlanmışlıkları, etiketlenmeyi düşünmeden edemiyor..
Yoksa eşim bana "ez te hezdikim" dese kendi dilinde, ben ona "ben de seni seviyorum" diye karşılık versem ve herşey bu kadar basit olsa..
Olmuyor.
İyi düşünün evlenirken, farklı ırkla evlenmek kolay değil.
Yoksa düğün mekanıymış, restleşmekmiş halledilebilir şeyler.
Siz göğüs gereceğiniz gerçeği net görün, öyle karar verin bu evliliğe dair.
biraz alttan almak lzm ve aileyi cok karistirmayin dugun isine orada kopar hersey. sizin istediginiz olsun ama elbet ikinizde farkli seyler isteye bilirsiniz orta yolu bulmaya calisin... yani soyle ornek veriyim benim nisanlim hic dugun istemiyordu sadece nikah snrqa nikah ve yemek den simdi dugunumuz olacak ve benim ne kdr kir dugun istesemde orta yeri bulup yine dis mekana olacak. yani bazen he de gec gerisini getirirsin. o seninde mutlu olmani ister elbet. gerci dugun aslinda gelin icindir gelinlik susleme dans etmek gobek atmak vs vs. biraz alttan al cidden seviyorsan bitmesine izin vermezsin ama sana oylede davranmamali gerci suanda sinirden diyordur biraz susun konusmayin birbirinizle biraz yatissin olaylar ondan snra tek basiniza konusursunuz. ikinizde ozur dilersiniz. ama benden bir tavsiye erkegi cok bunaltma dugunle hepsi hemen pes edecek duruma geliyorlar valla benim nisanlimda mirin kirin ediyordu ama 3 gun icinde onuda cok bunaltmadan hallettik herseyi simdi sadece bekliyoruz. ikinizin istedigi ortak nokta olsun bulunur bulunmaz degil federkarlik yapark iki taraftan. zaten dugun en buyuk testtir iliski ve evliligin ilk adimlari icin. evlilikte karsilikli fedakarliktir, orta yolu bulmak ve sizin istedikleriniz olsun ailenin degil....umarim cozersiniz ama ustune gitme simdi, ama dusunde deme ona ...
Benden çocuğu olsun istemiyor. Nasıl yetiştiririm kaygısından(((
Çok acı çekiyorum. 3 yıl çok emek harcadık, çok sıkıntılar atlattık. Ama benim artık gücüm yok. Sanırım onun da bana tahammülü kalmadı. Onunla da yapamıyorum, onsuz da. Yolun sonu gibi...
ama sen ztn pes etmissin en gzl seyler zor olandir emek harcadigindir gecmis zaman donup baktiginda zamanin bosa gittiginin pismanligini yasamamaktir. yani cocuk mevzusunu anlayamadim ama inan bana bir erkek cocuk ister belki simdi degil ama bir kac sene snra. ama cocuktan once siz bir iliskinize bakin. bu iliskiye suanda ztn cocuk iyi gelir diye dusunulsede hicte degil o cocugun hayattin mafedersinz. herseyi kademe kademe gidin ilk kopuruyu gecmeden 2. kopruyu gecemezsin.
Zaten henüz evli bile değiliz ve hemen çocuk düşünmedim. Ama fikir ayrılıklarımızı hatırlatıp çocuğumuz olduğunda ne olacak diye sorduğumda çocuk yapmamaya karar verdim demesi incitti beni. Çocukla anne daha çok ilgilendiği için onu vatana millete hayırsız bir evlat olarak yetiştirirmişim. Polis evinde evlenmek istemedim ya vatan haini olduğumu düşündü.
Bazen öylesine herşeyi bırakıp, ama herşeyi terlik bile giymeden çıkıp bir daha dönmemek istiyorum. Hiç yokmuş gibi olmak, kaybolmak. Keşke hiç doğmasaydım...
1 saat kadar önce mesaj göndermiş. Senin istediğin oldu, polis evini iptal ettim diyor. Ben de birkaç arkadaşımla konuştuktan sonra orasının olması konusuna ikna olmuştum. Aradım ama tam bir facia yaşandı. Ailesine orayı iptal ettiğini söylemiş sanırım onlar da benim hakkımda olumsuz yorumlar yapmışlar. Artık ne söylediklerini bilmiyorum ama ararlarsa açma dedi((( Kendisi de benim hakkımda çok ağır konuştu. Ben ona birkaç gün daha düşün dedim. Evlenmeye mecbur olmadığını hakkımda bu şekilde düşünüyorsa zaten bir evlilik olamayacağını söyledim. Seviyeli evlililik olacakmış bizimki ne demekse Fikir ayrılıklarımızı hatırlatıp çocuğumuz olursa nasıl olacak diye sordum. Çocukla anne daha çok ilgilenirmiş. O yüzden çocuk yapmamaya karar vermiş. Telefonumu kapattım şimdi ne yapacağımı bilemiyorum ((((((((((((
Evlenirsen çok mutsuz olacaksın.
Lütfen sonra çok üzüleceğine şimdi biraz üzül..
ne demek çocuk yapmamaya karar verdim.
Bu adam böyle büyük kararları tek başına nasıl alır?
Ve ne bu cesaret bunu nasıl söyler?
Lütfen hatandan geç olmadan dön!
Mutsuz olmaktan çok ama çok korkuyorum. Hele ki herkesi karşıma alıp onunla evleneceğimi düşününce. Yapayalnız kalmaktan, hata yapmaktan. Bütün büyük kararları tek almaya alışık ve sanırım beni kaybetmekten korkmuyor cesaretini buna bağlıyorum. Çok mutsuz ve şaşkınım.
Kaç yaşındasınız acaba!
Sen sen ol canım benim, asla ve asla ailenin onaylamadığı bir işe kalkışma, üzülürsün. Herzaman aile destegini arkana alki ilerde bir sorun yaşarsanız eğer ( umarım yaşamazsın hayatın boyunca) ailen sana destek olsun, yoksa çok pişman olursun. Bazen mantığı duyguların önüne almak daha hayırlıdır.
Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Politik konularda çok çok farklı düşünüyoruz ama başbaşayken hiç sorun yaşamıyoruz. ilk zamanlarda anlaşamayacağımızı düşündüğüm için evlenmeyi düşünmüyordum ama onu tanıdıkça başarabileceğimize inandım. Ben onun ailesiyle tanışmıştım o ise henüz bir hafta önce annemle tanıştı (Babamı 2 yıl önce kaybettik). Annem aramızda mezhep farklılığı olduğu için anlaşamayacağımızı düşünüyor ama birbirimizi sevdiğimiz için onay verdi gibi. Sorun şu ki biz Nisan sonu nişanlanıp Mayıs sonunda da evlenmeyi planlamıştık. Düğün olmayacak sadece nikah yapacağız ama ben kokteyl şeklinde olmasını istedim. Sevgilim düğün mekanı olarak bizimkilerin pek hoşlanmayacağını düşündüğüm bir meslek lokalini seçmiş. Ben kabul etmedim. Şimdi ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.
Zaten henüz evli bile değiliz ve hemen çocuk düşünmedim. Ama fikir ayrılıklarımızı hatırlatıp çocuğumuz olduğunda ne olacak diye sorduğumda çocuk yapmamaya karar verdim demesi incitti beni. Çocukla anne daha çok ilgilendiği için onu vatana millete hayırsız bir evlat olarak yetiştirirmişim. Polis evinde evlenmek istemedim ya vatan haini olduğumu düşündü.
Bazen öylesine herşeyi bırakıp, ama herşeyi terlik bile giymeden çıkıp bir daha dönmemek istiyorum. Hiç yokmuş gibi olmak, kaybolmak. Keşke hiç doğmasaydım...
Sanırım genç olduğumu düşündünüz ama maalesef 34 yaşındayım. Hayata çok geç kaldım.
Sevgilimin açıklaması kardeşinin bize değil "sorun çıkaran" lara bu lafları söylediği. Yoksa onlar kesinlikle ırk, mezhep ayrımı yapmazlarmış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?