Düğün Mekanı Yüzünden Ayrılma Noktasına Geldik :(((

Ailenle konuyla ilgili konustun mu? Yani tam olarak biliyorlar mı nerde düğün yapmak istediklerini ? Çünkü bir mesajında "kabul etmezler diye düşünüyorum" demişsin. Belki senin korktuğun tepkiyi vermezler. Önce ailenle konuş ikna etmeye çalış ama ondan önce nişanlınla da ciddi olarak konuş bunları ileride kendisi ve ailesi sıkıntı yapacaksa senin başına kakacaksa en başından olmamamasının daha iyi olacağını anlatmaya çalış. Düğün yeri, düğün şekli hepsi aşılabilir ama ileride sorun olmasın önemli olan o.Ayrıca o kadar büyütmeyin gözünüzde iki saat düğün yapacaksınız bitecek orada kalkıp lokalden kimse sizin ırkınıza, mezhebinize laf söylemez diye düşünüyorum tabi polis yakını olanlar varsa onlar da fikir verebilir burada diye düşünüyorum. Korkmayın, cesur olun önemli olan sizin mutluluğunuz. İnşallah herşey gönlünüzce olsun.

Son düzenleme:
Siz orayı ''Meslek lokali '' diye istemiyor değilsiniz.
Orası başka bir mesleğin lokali olsa sorun olmayacaktı.
Nişanlınız sebebini bildiği için bu kadar diretiyor bence.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eşimle ikimiz de sizin gibi farklı ırklardanız.(siz mezhep farklılığı ve ırk farklılığı demişsiniz)
Evlenirken ailem kesinlikle sorun yapmadı bu ırk durumunu.
Eşimin ailesi de aynı şekilde önemsemedi.
E tabi eşim ve ben de 1 yıllık görüşme sonucunda severek evlendiğimizden, ırk konusunu problem edebilecek bu konuda rahatsızlık duyabilecek insanlar değildik.
Fakat emin olun bu siz veya aileniz sorun yapmasanız da zaman zaman sorun oluyor.
Ufacık bir detaydan "acaba yanlış mıydı bu evlilik" diyebiliyorsunuz.
Eşim ve eşimin ailesi politik anlamda asla ırk faşisti olmasalar da, eşim hiç mi hiç ırk mevzusu açmasa da oluyor.
Örneğin tvde bir haber çıkıyor şehitlere dair, aile ortamında geriliyorsunuz, eşinizin o askerleri şehit eden vicdansızlarla aynı ırktan olması dışında hiçbir ortak yönü olmadığı halde oluyor bu gerginlik.
Haber esnasında ya kanal değiştiriyoruz ya susup aynı şeyi düşünüyoruz;
halklar kardeş olabilir ama sevgili olamaz mı acaba?
Bi ara çocuğumuz olursa o da babasının ırkından sayılacağından, ötekileştirilir mi acaba diye endişe ettim mesela.
Dışlananlar var yok değil toplumda, dışlanır mı acaba dedim..
Sen de o örgütle aynı kandasın derler mi çocuğuma?
Ne bileyim veya o örgüte sempati duyar mı çocuğum ben ne kadar iyi yetiştirmeye çalışırsam çalışayım?
Örneklerini görüyoruz tvde aileler ağlıyor evladımı kurtarın x örgütünden y örgütünden gibi..
Eşimin ailesine gidiyoruz ayda yılda bir, evlerinde farklı bir dil kullanılıyor, yadırgıyorum, yabancılaşıyorum mesela asla kendi ırkımdan bir aileye duyacağım yakınlığı duyamıyorum..
Yanlış anlaşılmak istemem, asla faşist değilim, ırkçı değilim ki farklı ırktan bir adamı sevdim ve evlendim.O ırka mensup insanlarla da asla bir problemim olmaz, olamaz..
Fakat evlilik başka birşey.
Evlilik çocuğa gebe bir kurum.
İnsan kendi rahatsızlıkları bir yana daha doğmamış çocuğunun duyabileceği rahatsızlıkları , dışlanmışlıkları, etiketlenmeyi düşünmeden edemiyor..
Yoksa eşim bana "ez te hezdikim" dese kendi dilinde, ben ona "ben de seni seviyorum" diye karşılık versem ve herşey bu kadar basit olsa..
Olmuyor.
İyi düşünün evlenirken, farklı ırkla evlenmek kolay değil.
Yoksa düğün mekanıymış, restleşmekmiş halledilebilir şeyler.
Siz göğüs gereceğiniz gerçeği net görün, öyle karar verin bu evliliğe dair.

Son düzenleme:
Polis lokali olsa ne olacak ki?

Polis lokali istemiyorsunuz, düğününüz başka mekanda da yapılır, ama sevgilinizin kardeşi polis o hep hayatınızda olacak...

Kardeşlerimle konuştum. Onlar bizim için problem değil, en fazla 2 saat kalacağız zaten dediler ama yine de bilemiyorum.

Bir erkeğin ( en öküz olanların bile) sevdiği kızın ağzına baktığı dönem şu dönemdir.
Daha yüzük bile takılmamış. Sen nasıl istersenler uçuşmalı havada.
Şimdi rest çekiyorsa imzadan sonrasını düşünemiyorum

Bence iyi düşünmelisin...Ewlilik düşüncesini bu kadar ilerletmişken geri çekilmek çok büyük hayalkırıklığı olabilir ewt ama bence karşılaştığın ciddi bi sorun..Sen etmesen de eşin edebilir ya da kardeşi olumsuz konuştuğu zaman,sana olan saygısından susturmayacak,bu da sıkıntı oluşturur.İpi gewşetmiş belli ki...Düğün yeri çözülebilir ancak olaya bakışı duruşu tawrı çok önemli...

önemli olan düğün mekanı değil burada düğünden sonra ne olacağı bence....Allah yardımcınız olsun

Polis lokali olsa ne olacak ki?

Polis lokali istemiyorsunuz, düğününüz başka mekanda da yapılır, ama sevgilinizin kardeşi polis o hep hayatınızda olacak...

O konu da beni düşündürüyor. Kardeşi benden 10 yaşa yakın küçük ama sessiz kalan taraf genelde ben olurum. Sırf huzursuzluk olmasın diye. Ama o benim yanımda mensubu olduğum ırk ya da üyesi olduğum sendika hakkında rahat rahat konuşuyor. Hadi ben tolere ediyorum ama ailemin yanında da bu şekilde konuşur diye geriliyorum. Kardeşim ve eşi yanında yaptı ama bundan sonra bir daha tekrarlanırsa ben ne yaparım bilemiyorum.

üyesi olduğunuz sendika derken?anlamadım ben

eşim ve ben arasındada mezhep farkı var fakat şu güne kadar ne konusunu yaptık. nede yaptırdık. o benimle cem evine gelir ben onunla camiye giderim. oruç tuttuğu zaman her ne kadar sağlık problemlerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı oruç tutmasamda onun sahurunu iftarını eksik etmemeye çalıştım rahatsızlandığım günler dışında. iki tarafda anlayışlı ve karşı tarafa saygılı olunca mezhep konusunda hiç sorun yaşanmıyor. düğün meselesine gelince nişanlının tutumu yanlış kendi düğünümü hatırladım. benim eşimin hiç maddi durumu olmamasına rağmen hem benim memleketimde hemde kendi memleketinde düğün yaptı. gelinliğimin yapımına gelince gelinlikçim eşime bayılıyordu zaten her provada yanımda ama biz ona gösteririz şumu olsun bumu sen bilirsin senin istediğin gibi olsun. o kadarki ailesinde çoğunun türbanlı olmasına rağmen benim straplez gelinlik giymeme gıkını çıkarmadı aksine sana ancak ben birşey derim kimse birşey diyemez dedi. yani canım sözün özü daha evlenmeden nişanlın böyle ise onunla bir ömür geçmez. çok ezilirsin ve annen birşey diyorsa kesin bildiği vardır. dinlemekte fayda var.

Düğünle ilgili diğer konulara hiç girmiyorum zaten. Herşeyi kendimiz yapacağız. Ama maddi konulara çok da takılmıyorum. Sevgilim de beni bu şekilde korusa keşke. Ben onun ailesine saygısızlık yapmam ama o ve ailesi de benimkilere karşı aynı özeni gösterse (( Gerçi haksızlık yapmak istemiyorum ailesinin diğer fertlerinden birşey görmedim. Ama kardeşi düşündürüyor (((

bir mekan icin anlasamayip, ortak bir noktada bulusamiyorsaniz
daha kotusu ayrilmayi dusunuyorsaniz ikinizde bu konu yuzunden
ayrilin derim cunku evlenmeye hazir degilsiniz
bu fikir ayriliklari daha fazla olacak evlenince
ustelik evlendikten sonra kaybetme korkusu azalacagi icin
daha kritik olacak sizin icin

ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor.
benim yanında olmama aldırmadan benim mensubu olduğum ırk hakkında ileri geri konuşmaktan çekinmiyor.

annende razi degil
neden kendini atese atiyorsun
evlilik bu flörte hic benzemiyor
kesinlikle iyi düsün

kasmaya gerek yok benim esim kürt
ben ise sosyalistim ve ataturkcu cerkez ailenin cocuguyum
esimle ben ailalerimizle anlasamayiz dusuncelerimizden dolayi
ama onlar anlasiyorlar farkliliklarina ragmen :)
iki cocugumuz var birisinin adi kurtce digeri arapca
esim kurtce bilmez ama ben kurtceyi ondan fazla bilirim
irk fasa fiso dunya gorusu onemli!
kizima kurtce isim koydugumuzda burun kiviranlar bile oldu
cokta tin ikinci kizima arapca koyduk kimse bir sey demedi :)
anlamak zor ama
ben sizi anladim ve diyorum ki anlasamazsiniz
haa onlar size saygisizlik yapar siz susarsiniz o zaman sorun yok

Evlilikte eğitim, yetişme tarzı, hayata bakış açısı bence en önemli şeyler. Farklı dinden insanlar bile evleniyor ve mutlu oluyor. Ama burda bir nüans var onların dünya görüşü hayata bakış açısı bunların üzerine kurulu değil zaten. Bizde biriyle tanışırsın hemen nerelisin diye sorar, o kadar önemli çünkü bizde bu işler. Toplumumuzda belli kalıplar yerleşmiş bu konularla ilgili. Bu evliliğin olması için bu kalıpları, en azından kendi ailenizde bunca yıldır oluşmuş kalıpları yıkmanız gerek. Ondan da öncelikli kendi aranızda bunu kabullenmiş, bunun asla sorun olmayacağına emin olmanız gerek.
Fakat sen bundan hiç mi hiç emin değilsin, şu an yaşananlar olacakların sinyalidir zaten. Düğün yeriyle ilgili kararda bile iş mezhebe, ırka geliyorsa ooo daha bunun neleri var neleri. Sende farkındasın aslında olmayacak bir iş olduğunun da hani olur mu diyorsun. Olur tabii ki olur ama çok fedakarlık ister, çok çaba ister. Sen bunun için uğraşsan bile karşı taraf pek o izlenimi vermiyor.
Not on yıllık evliyim ve eşimin nereli olduğunu bile bilmiyordum :) o kadar ilgi alanımız dışındaydı bu işler bizim, hiçbir farlılık falan yok zaten ama olsaydı da sanırım biz sorun yaşamazdık. Kaç sene çıktık aklımıza bile gelmedi yani, bu işler tamamen hayata nasıl baktığınla ilgili. İkiniz içinde sanırım kökeniniz ve mezhep durumu önemli, işin içine sendika lafları bile girdiğine göre :) aranızda sağ-sol muhabbeti gibi bir zıtlık var sanki. Politik görüşler siyasi görüşler farklı olabilir ama bu farlılığı kabul etmek için esnek insanlar olmak gerekir işte siz öyle değilsiniz sorun yaratanda bu.

Düğün yeri meselesini çözersiniz çözmeye de siz sorunun büyüğünü onun arkasına saklamışsınız.
Etnik kökenler, dinler elbet farklı olacaktır (hatta aynı mezhepten olunsa bile, o dinin değişik uygulanış biçimleri, yerel adetlerle aldığı değişik haller söz konusu olacaktır.)

Eşiniz olacak kişi -mesleği ne olursa olsun- sizin kimliğinize saygılı olmalı; tartışması, soru sorması, "ben katılmıyorum" demesi normaldir ama kimliğiniz üzerinden sizi kırmamalı, dışlamamalı, yaftalamamalı ve rencide etmemeli.

Böyle bir kaç evli çift gördüm ve benim sinirlerimi bozan bir görüntüydü.

Nişan yerini filan boşverin, bu adam size, kimliğinize ne kadar saygı duyuyor, ne kadar tahammül edebilir, onu inceleyin... Her gün politika konuşmak durumunda değilsiniz ancak birbirinizin temel özellikleriyle bir arada yaşama becerisine (dikkat edin "sevme" demiyorum) sahip olmanız çok önemlidir.

Bir insan farklılıklara tahammül edemiyorsa, elinden geldiği kadar kendine benzeyen birileriyle evlenmeli. Siz kimliklerinizden ötürü değil, nişanlınızın tahammülsüzlüğünden ötürü birbiriniz için doğru insanlar olmayabilirsiniz.

Zamanı biraz uzatın, ve bunları inceleyin derim...

Zaric kendi yaşadıklarını bence çok güzel örneklemiş.. Düğün mekanı filan bence hiç önemli değil. Önemli olan evlendikten sonrası.. Zaricin yazdıklarını bence dikkatlice oku bunları yaşarsan kaldırabilecekmisin emin ol ve öyle devam et..

1 saat kadar önce mesaj göndermiş. Senin istediğin oldu, polis evini iptal ettim diyor. Ben de birkaç arkadaşımla konuştuktan sonra orasının olması konusuna ikna olmuştum. Aradım ama tam bir facia yaşandı. Ailesine orayı iptal ettiğini söylemiş sanırım onlar da benim hakkımda olumsuz yorumlar yapmışlar. Artık ne söylediklerini bilmiyorum ama ararlarsa açma dedi ((( Kendisi de benim hakkımda çok ağır konuştu. Ben ona birkaç gün daha düşün dedim. Evlenmeye mecbur olmadığını hakkımda bu şekilde düşünüyorsa zaten bir evlilik olamayacağını söyledim. Seviyeli evlililik olacakmış bizimki ne demekse Fikir ayrılıklarımızı hatırlatıp çocuğumuz olursa nasıl olacak diye sordum. Çocukla anne daha çok ilgilenirmiş. O yüzden çocuk yapmamaya karar vermiş. Telefonumu kapattım şimdi ne yapacağımı bilemiyorum ((((((((((((

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…