- Konu Sahibi cesursincap
-
Erkek arkadaşımla 3 yıldır birlikteyiz. Politik konularda çok çok farklı düşünüyoruz ama başbaşayken hiç sorun yaşamıyoruz. ilk zamanlarda anlaşamayacağımızı düşündüğüm için evlenmeyi düşünmüyordum ama onu tanıdıkça başarabileceğimize inandım. Ben onun ailesiyle tanışmıştım o ise henüz bir hafta önce annemle tanıştı (Babamı 2 yıl önce kaybettik). Annem aramızda mezhep farklılığı olduğu için anlaşamayacağımızı düşünüyor ama birbirimizi sevdiğimiz için onay verdi gibi. Sorun şu ki biz Nisan sonu nişanlanıp Mayıs sonunda da evlenmeyi planlamıştık. Düğün olmayacak sadece nikah yapacağız ama ben kokteyl şeklinde olmasını istedim. Sevgilim düğün mekanı olarak bizimkilerin pek hoşlanmayacağını düşündüğüm bir meslek lokalini seçmiş. Ben kabul etmedim. Şimdi ya orası olur ya da en uyduruk mekan olur diye bana rest çekiyor. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ayrılmayı bile düşünüyorum.
Ailenle konuyla ilgili konustun mu? Yani tam olarak biliyorlar mı nerde düğün yapmak istediklerini ? Çünkü bir mesajında "kabul etmezler diye düşünüyorum" demişsin. Belki senin korktuğun tepkiyi vermezler. Önce ailenle konuş ikna etmeye çalış ama ondan önce nişanlınla da ciddi olarak konuş bunları ileride kendisi ve ailesi sıkıntı yapacaksa senin başına kakacaksa en başından olmamamasının daha iyi olacağını anlatmaya çalış. Düğün yeri, düğün şekli hepsi aşılabilir ama ileride sorun olmasın önemli olan o.Ayrıca o kadar büyütmeyin gözünüzde iki saat düğün yapacaksınız bitecek orada kalkıp lokalden kimse sizin ırkınıza, mezhebinize laf söylemez diye düşünüyorum tabi polis yakını olanlar varsa onlar da fikir verebilir burada diye düşünüyorum. Korkmayın, cesur olun önemli olan sizin mutluluğunuz. İnşallah herşey gönlünüzce olsun.
Polis lokali olsa ne olacak ki?
Polis lokali istemiyorsunuz, düğününüz başka mekanda da yapılır, ama sevgilinizin kardeşi polis o hep hayatınızda olacak...
üyesi olduğunuz sendika derken?anlamadım benO konu da beni düşündürüyor. Kardeşi benden 10 yaşa yakın küçük ama sessiz kalan taraf genelde ben olurum. Sırf huzursuzluk olmasın diye. Ama o benim yanımda mensubu olduğum ırk ya da üyesi olduğum sendika hakkında rahat rahat konuşuyor. Hadi ben tolere ediyorum ama ailemin yanında da bu şekilde konuşur diye geriliyorum. Kardeşim ve eşi yanında yaptı ama bundan sonra bir daha tekrarlanırsa ben ne yaparım bilemiyorum.
üyesi olduğunuz sendika derken?anlamadım ben
eşim ve ben arasındada mezhep farkı var fakat şu güne kadar ne konusunu yaptık. nede yaptırdık. o benimle cem evine gelir ben onunla camiye giderim. oruç tuttuğu zaman her ne kadar sağlık problemlerinden kaynaklanan nedenlerden dolayı oruç tutmasamda onun sahurunu iftarını eksik etmemeye çalıştım rahatsızlandığım günler dışında. iki tarafda anlayışlı ve karşı tarafa saygılı olunca mezhep konusunda hiç sorun yaşanmıyor. düğün meselesine gelince nişanlının tutumu yanlış kendi düğünümü hatırladım. benim eşimin hiç maddi durumu olmamasına rağmen hem benim memleketimde hemde kendi memleketinde düğün yaptı. gelinliğimin yapımına gelince gelinlikçim eşime bayılıyordu zaten her provada yanımda ama biz ona gösteririz şumu olsun bumu sen bilirsin senin istediğin gibi olsun. o kadarki ailesinde çoğunun türbanlı olmasına rağmen benim straplez gelinlik giymeme gıkını çıkarmadı aksine sana ancak ben birşey derim kimse birşey diyemez dedi. yani canım sözün özü daha evlenmeden nişanlın böyle ise onunla bir ömür geçmez. çok ezilirsin ve annen birşey diyorsa kesin bildiği vardır. dinlemekte fayda var.
Eşimle ikimiz de sizin gibi farklı ırklardanız.(siz mezhep farklılığı ve ırk farklılığı demişsiniz)
Evlenirken ailem kesinlikle sorun yapmadı bu ırk durumunu.
Eşimin ailesi de aynı şekilde önemsemedi.
E tabi eşim ve ben de 1 yıllık görüşme sonucunda severek evlendiğimizden, ırk konusunu problem edebilecek bu konuda rahatsızlık duyabilecek insanlar değildik.
Fakat emin olun bu siz veya aileniz sorun yapmasanız da zaman zaman sorun oluyor.
Ufacık bir detaydan "acaba yanlış mıydı bu evlilik" diyebiliyorsunuz.
Eşim ve eşimin ailesi politik anlamda asla ırk faşisti olmasalar da, eşim hiç mi hiç ırk mevzusu açmasa da oluyor.
Örneğin tvde bir haber çıkıyor şehitlere dair, aile ortamında geriliyorsunuz, eşinizin o askerleri şehit eden vicdansızlarla aynı ırktan olması dışında hiçbir ortak yönü olmadığı halde oluyor bu gerginlik.
Haber esnasında ya kanal değiştiriyoruz ya susup aynı şeyi düşünüyoruz;
halklar kardeş olabilir ama sevgili olamaz mı acaba?
Bi ara çocuğumuz olursa o da babasının ırkından sayılacağından, ötekileştirilir mi acaba diye endişe ettim mesela.
Dışlananlar var yok değil toplumda, dışlanır mı acaba dedim..
Sen de o örgütle aynı kandasın derler mi çocuğuma?
Ne bileyim veya o örgüte sempati duyar mı çocuğum ben ne kadar iyi yetiştirmeye çalışırsam çalışayım?
Örneklerini görüyoruz tvde aileler ağlıyor evladımı kurtarın x örgütünden y örgütünden gibi..
Eşimin ailesine gidiyoruz ayda yılda bir, evlerinde farklı bir dil kullanılıyor, yadırgıyorum, yabancılaşıyorum mesela asla kendi ırkımdan bir aileye duyacağım yakınlığı duyamıyorum..
Yanlış anlaşılmak istemem, asla faşist değilim, ırkçı değilim ki farklı ırktan bir adamı sevdim ve evlendim.O ırka mensup insanlarla da asla bir problemim olmaz, olamaz..
Fakat evlilik başka birşey.
Evlilik çocuğa gebe bir kurum.
İnsan kendi rahatsızlıkları bir yana daha doğmamış çocuğunun duyabileceği rahatsızlıkları , dışlanmışlıkları, etiketlenmeyi düşünmeden edemiyor..
Yoksa eşim bana "ez te hezdikim" dese kendi dilinde, ben ona "ben de seni seviyorum" diye karşılık versem ve herşey bu kadar basit olsa..
Olmuyor.
İyi düşünün evlenirken, farklı ırkla evlenmek kolay değil.
Yoksa düğün mekanıymış, restleşmekmiş halledilebilir şeyler.
Siz göğüs gereceğiniz gerçeği net görün, öyle karar verin bu evliliğe dair.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?