Düğün mü Nikah mı? Gelinlik almak mı kiralamak mı?

süpersin yaaaa

Kesinlikle nikah yeterli diye düşünüyorum ezelden beri.
Düğünü salonda da yapsan, 5 yıldızlı otelin balo salonunda da yapsan kimseyi hiçbir zaman memnun edemiyorsun.
Bunu çok gördüm ve duydum. Kimseyi eğlendirmek için bi de hoşnut kalmayacaklarını bile bile kendimi sıkıntıya sokamam.
Nikahtan sonra yakınlarınla yiyeceğin bir yemek veya gideceğin bir eğlence mekanı daha mantıklı bence.
Kına olayına hiç girmiyorum zaten.
Gelinlik hayalim hiçbir zaman öyle her genç kızınki gibi olmadı.
Hatta gelinlik bakarken ben daha sade tarlatansız modellere baktığımda 1-2 gelinlikçi ikinci evliliğin mi diye sordu, yoo dedim ilk,
niye böyle şeylere bakıyorsun dul musun sen diye zırvaladı. He kiralama ile satın alma arasında her yerde 100-150 TL fark vardı.
Benim için hiç farketmez, kotla bile gidip evlenebilirim aslında ama dışarısı o ne der bu ne düşünür mevzusu var ya
onun için farketmiyor alınmış ya da kiralanmış olması.
Huzurum mutluluğum olsun benim, gerisi yalan

Biz nikah yaptık dugune harcayacagimiz parayı gittik balayinda harcadik doya doya. Gelinliği kiralamak istedim ama satın almayla pek fiyat farkı yoktu gelinliği aldım öyle kutuda yatıyor.

Maddi durumumuzla ilgili sorunumuz yoktu dugun yaptik ve gelinligimi aldim bir hevesle. Simdiki aklim olsa dugun yapmam nikahimda gelinlik giyerim o kadar. Gelinligi de aldim arada sirada ozel gunlerde giyecektim severim boyle seyleri. Inan daha kuru temizlemeye verip temizletmedim bile kutunun icinde evde yer isgal ediyor o kadar. Yani kisaca nikah ve gelinlik kiralamayi oneririm.

Son düzenleme:
Sevdigim adamla birlikte olayımda farketmez , ama küçüklükten beri bir dügün veee prenses olma hayalim var ve tek gerçekleşiceği gün prensimle herkezin buna şahitlik yapacağı gün olduğundan düğünn :)

4 aylık evli biriyim ve gelinliğimi diktirdim... ama şuan pişmanım keşke kiralasaymışım.. fiyat açısından değil ama dolapta o kadar yer işgal ediyor ki... düğün nikah konusunda benim tercihim düğün yapmaktan yanaydı... bu senin ne istediğine bağlı aslında.. eltim nikah yaptı her düğünde iç geçirip duruyor benim bir düğünüm olmadı diye.... buna sen karar vermelisin bence...

her şey bir yana doya doya tadını çıkar giydiğin gelinliğin ve sevdiğin adamla geçirdiğin o güzel anların... hakkında hayırlısını diliyorumm canım..

Ben kiralayamam ya, gönlüm el vermez Zaten istediğim gelinlik markasında da öyle kiralama gibi bir opsiyon yok. Düğün olmasa da olur ama düğün havasında bir şey mutlaka olmalı. Eskiden derdim hep "Sadece nikah olsa da olur" diye ama ı-ıh Son dönemlerde düğünlere katıla katıla dans etmekten, o tür ortamlardan keyif alır oldum. Illa bir kurtlarımı dökmem lazım gönlümce, kendi günümde kısacası. Içte ukte kalması da kötü bir şey. Umarım açıklayıcı olmuştur.

Son düzenleme:
gelinliğimi satın aldım, bir kere giydim attım bazanın içine bidahada çıkmadı, düğündeki kiriyle duruyor. Kiralamak istemiştim ama fiyat farkı çok az olduğu için satın aldım.
Ama düğün iyiki yapmışız, önce nikah diye yola çıktık, sonra bari kokteylli olsun dedik, sonra misafirlere nasılsa yemek verilecek en iyisi yemekli nikah olsun dedik, kuru kuru yemek olmaz sanatçısıydı mziğiydi vs. derken bizimki oldu düğün iyikide olmuş en çok ben oynadım en çok ben eğlendim yoksa içimde kalacakmış

evlenelı 1yıl olmak uzere bnm nikah ısrarıma ragmen eşim düğün die tutturdu bellı bır cevremız oldugu ıcın ole alelade bır dugun yapamıyacakdık ve bız hala dugunun bız 1sene daha dugunun borclarını odeyecegız guselmıydı guseldı eglendınmı eglendım gereklımıydı HAYIRRRR dugunde gobek atacagıma basımı sokacak bır evın kredısını odemeyı tercıh ederdım ev sahıbını zengın edecegıme ...gelınlık konusuna gelınce kıra ıle satın alma arasında 200-300 tl oynuo 300tl ıcın baskasının zevkındense kendı zevkımı yansıtanı tercıh ederım...

beğendiğin gelinliğe bağlı bence. eğer piyasada var olan kiralayacabileceğin gelinlikleri beğeniyorsan hiç almakla diktirmekle uğraşma kirala ya da ödünç alabilirsen ödünç al birinden giy gitsin. ben diktirdim ama istediğim gelinliği bulmam imkansızdı o yüzden diktirmek zorunda kaldım. zaten çok pahalı dantelli falan bi gelinlik değildi bin liraya mal oldu yaklaşık.

düğün içinse imkanın ölçüsünde yap derim, gerçi evet düğünümde çok eğlendim çok güzeldi ama düğün salonunda düğün yapmak zorunda kalsaydım yapmazdım bu da bir gerçek. kır düğünü istiyordum masa süslemesi havai fişekleri maytapları vs ile istediğim gibi bir düğünüm oldu çok şükür. eğer istediğim gibi olmayacak olsaydı -adanalılar bilir- pamuk müzikhol'de de düğün yapmazdım açıkçası.

Bu konudan sonra bir şeyler değişti aslında.
kararım düğün yapmamak yönünde. düğün sonrası yemek olacak yakınlarla.
gelinlik konusunda kararsızım onu almak için 1000km gitmem lazım, muhtemelen bir ya da iki hafta sonu gezip beğenip alırız gibi görünüyor...

bence böyle şeyler tercih meselesi..benimde nişanlımın da maddi sorunumuz yok..ama ben kesinlikle düğün yapmam..kendimi bildim bileli düğünlerden nefret ettim..bana göre çok arabesk..tercihim nikah sonrasındada yemek..gelinlik olarakta diktirip kiralicam en mantıklısı neden alayım ki..1 kere giy ondan sonra at köşeye dursun bence çok saçma ve gereksiz..ama farklı düşünenlerede saygı duyuyorum tabiki..çünkü dediğim gibi tercih meselesi..

Bana kalsa ben de sadece nikahtan yanayım ama aileler pek öyle istemiyor...
Gelinlikte kiralık olabilir hiç önemli değil.
Önemli olan mutluluk gerisi boş, arkadaşların da dedi gibi milleti eğlendireceğime o paraya mis gibi balayı yaparım.

bilemiyorum düğün bana gereksiz masrafmış gibi geliyor hep. oynamayı da severim ama öyle çook uzaktan tanıdıkların olduğu, giydiğin kıyafetten saçının şekline, verilen ikramdan oturduğu yere kadar her şeye laf eden bir kalabalıkta değil. nikah işi daha sade olduğu için her zaman mutluluk verenin o olduğunu düşünmüşümdür. ne derler nerde çokluk orda b*kluk şaka bir yana bence herkes hayalindeki gibi evlenmeli yoksa hep bir kırıklık kalır insanın içinde.

benim istediğim sade bir gelinlik, sade bir nikah en sonunda da sadece kendime yakın gördüğüm insanların olduğu bir yemekli eğlence.. gelinlik konusuna gelirsek o günlerimi hatırlamak istediğimde yıllar sonra çocuklarıma göstermek istediğimde elimde olmasından yanayım.. beyaz bir elbise çok istemiştim de ananem kendi gelinliğini düzenleyip bana çok şık bir elbise yapmıştı
belki bende torunlarıma yaparım belli mi olur?

Bende nikah sonrası yemek durumunu sevmeyenlerdenim
Genellikle böyle yapanlar özellikle davetiyeleri ayrı tutarlarki insan ayrımı yaparak sen gel, sen glme,mevet bu olur bunla eylenirim gibi şeyler, birde yemek olunca zannedersinki davetliyiz iyi güzel saolsun bizi çağırmış birde bakarsınki cebinden ödersin parayı düğünde alman usulü ne anladım ben bu işten
Böyle olucaksa sadece nikah yap geç daha iyi veya düğün sonrası yemek varı hiç kimseye duyurma
He ben illa düğün olsun taraftarı değilim herkesin maddi durumuna göre şaşalı bir düğün yapıp sonra öde babam öde de anlamsız
Düğün eğer yapılabiliniyorsa gerçekten ben bunu istiyorum ve yaparım denildikten sonra güzel
Birde anlamıyorum dşyorlar ya ben sadece nikahı seviyorum ne o öyle düğünde milletimi eylendircem ıyykk mıyyk bunedir ya gülüyorum sadece o zaman arkasından o yemeğide verme paşam madem farklısın abartıyı sevmiyorsun orda hiçmi kendnden geçip dağıtmıcan milletle eylenmicen

Gelinlik konusuna gelince her genç kızın hayalindeki gibi bir gelinlik giymektir tek arzusu, üstüne göre diktirip kiralayabilirsin

Ben gelinliğime üzülerek yazıyorum baya bir para döktüm ama tırt yani gereksizmiş şimdi kvalidemin boş odasında kapı arkasında öylece duruyor, insanoğlu işte başına gelince anlıyor

Düğünüm nasıl oldu dersek, hiç aklımda yoktu şurasımı böylemi olcak diye ama yemekli havuz başında oldu gayette güzel oldu, milleti yedirdim içirdim derdine düşmedim hem onlar eylendi onlardan çok ben inanılmaz eylendim tadını çıkardım herşeyin iyiki de öyle olmuş diyebilirim, düğün videosunu her izlediğimde ne kadar güzel olmuş herşeyiyle diyorum hep içimde çok şükür birşey kalmadı

Son düzenleme:

bizde düğün yapsak pişman olacaz yani öyle mi diyorsun :) aslında bencede nikah daha iyi hem çok yorulmuyorsun. ben düğün masraflarına verip milleti eğlendireceğime eşimle başbaşa tatile giderim unutulmaz anlar yaşayabiliriz. Nikah en doğrusu.. :))

güzel bir düğün olursa yapılsın .. ama düğün salonu gibi bir yerde düğün yapmak istemezdim .. nikah daha iyi olur o zaman ... iyi bir otelde veya bir kır düğünü güzel olur tabi ...ama imkan yoksa illa düğün olsun demezdim .... aslında ben nişan,söz ,isteme vs gibi şeyleride hoş bulmuyorum ... aileler tanışır ama kahve tutma bilmem ne o tür şeyleri yapıcağımı sanmam bir gün evlenirsem ...
gelinlik içinde kendima ait olmasını isterim... çok şatafatlı gelinlikleri sevmem zaten sade olsun elbise gibi olanları seviyorum .....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…