Düğün mü Nikah mı? Gelinlik almak mı kiralamak mı?

Koalina

Nirvana
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2010
17.558
32.867
798
Para konusunda sıkıntınız olsa gelinliği almak mı istersiniz yoksa kiralamak mı? Nikah mı yapmak istersiniz düğün mü?
Tabi hemen herkes istediği gelinliği giyip düğünde 3-5 saat taşımak ister ama onun borcunu da bi sene ben ödicem. Yakın zamanda evlilik yok ama aklıma takılıyor yine de

Kiralamak olabilir, nikahta olabilir.
Bunlar çok sorun değil yani.
Sevdiğin insan ile evlendikten, ailen onay verdikten sonra..
Ahh .. ahh.. şu baba engelini bir aşsam..

Son düzenleme:

Gelinlik alacağım inşallah. Düğün istemiyorum.

Olursa da yemekli,sohbetli bir düğün olacak inşallah.

Ama ben nikah taraftarıyım.Çok asil geliyor bana.

Ayrıca bir başkasının üzerinde taşıdığı gelinliği ben giymek istemem.

Bir kez giyeceksin sonuçta.

Uygun fiyata bulabilirsin umarım.

Hiç farketmiyor aslında, önemli olan huzur, mutluluk, sağlık.
Elbette gelinlik giymek istersin, düğününde eğlenmek istersin, ama durumlar elverişli olmadıktan sonra birşeyleride zorlamaya gerek yok diye düşünüyorum.
İlla gelinlik diyorsan kiralayıp, nikah yapıp nikahtan sonrada aile arası yemek olabilir veya ufak bi eğlence. Yoksa normal beyaz şık sade bir nikah elbiseside olabilir.
Herşeyin çözümü var elbette, yeterki mutlu olun gerisi boş.

Ben gelinlik kesinlikle istedim şükürler olsun giydim de, ama satın almak istemedim, diktirip kiraladım yani başkasınınkini giymedim, ama düğün konusunda pek kararsızdım, eğlence de olabilir demiştim ama eşim sağolsun bir kez oluyor diye çok güzel bir düğün yaptı, ki bizimde maddi durumlar çok iyi değildi.
Nikahta da şık beyaz bir kıyafet almıştık, ilerde de giyebeleceğim bişey olsun istemiştim öylede olu, kaç defa giydim nikahtan sonra

bana kalsa direkt nikah ama aile büyüklerine kalırsa nikahtan gidersen değersiz olurmuşsun

böyle bir inançları olduğundan içimi bayıyorlar acaba gerçekten böyle midir para olmasa bile ille borca harca girerek birşeyler yapınca kocan daha mı kıymet verecek ben bunu merak ediyorum.

Ben Nikah taraftarıyım ..

Ama gelinlik kiralamak bana hoş gelmiyor.

çünkü istersen maksat gelin ise ,

300 tlyede var evlenmene 1 sene varsa,

Hafta 10 tl koysan köşeye alabilirsin bir gelinlik.

ama imkanı yoksa Bile 200tlye gelinlik modelleri var sade ..
Kiralamaktan çook daah iyi

Ben herzaman nikah taraftarıyım. sonradan Arkadaşlarla 1-2 yere gidip eylen sonra evli evine köylü köyüne hesebı

yakın zamandaa düğünü olan bırı olarak dıyorum.. kesınlıkle dugun ve gelınlık.. gelınlıgın kıralık ya da satılık olması cok onemlı degıl.. ben kıralamıstım ama moda evının yenı urunuydu ılk kez ben gıydıgım ıcınde modele benım adımı vermıslerdı ( o moda evınde oyleymıs)
dugun olması arkadasların aılen cevrenle bırlıkte olmak eglenmek.. o gecenın tek prensesı olmak paha bıcılemezz.. dugunun ozellıklerı maddıyata gorede degısebılır tabııı...

Bunu bende merak ediyorum Biz düğün yaptık ama bir o kadarda pişman olduk. senin dediğine çıkıyor çünkü.hayır, benimde eşiminde değeri aynı, resmen millete düğün yapmışız hele videoyu izlerken bunu hepten fark ettim. Ve o düğünün parası benden ve eşimden çıktı ama erkek tarafa yinede beni arayıp 'biz erkek tarafı olarak böyle bir düğün yaptığımız için gurur duyuyoruz'demekten alamadı kendini.. ulen o düğün benim takılarımla yapıldı, gelin odasında ben çıkardım takılarımı verdik salonun onun bunun şunun parasını Ne insanlar var.. BU yüzden hep diyoruz keşke nikahlanıp evimize gelseymişiz.. Herşeyin hayırlısı..

Ya ben ailemi eylendirmek için, Biysürü para harcayamam ... Onlar eylensin sonra ben ödeyeyim borcunu..

Vallah nikahıma gelsinler , Taksınlar giysinler ama düğün yapamam..

O parayla Balayı yaparım hemde nakit, Evimi daha güzel şeyler alırım..

vs , vs..

Ama ennn güzel geliği giyerim , Eylence yaparım , kına geceside yaparım ama Düğün çııırrt

kesinlikleeeeeee düğünnnnn olmalı kesinlikleee...

ama gelinligi asla alma derim .. ben aldıgıma bin pişmanım o kdr heves heves dıktırdım dugunde etegıme basa basa parçaladılar :) eve geldıgımde etegimparçalanmıs ve simsiyah olmustu simdiki aklım olsa asla gelinliği almam kıralardım .. o an icin ben kıralık gelınlık alıcak kadar dustummu bı kez olucak falan dıe atarlanıosun valla su an eşimin damatlıgıyla benım gelınlıgı vakumlu hurcun içine bastık gardrobumuzun arkasına fırlatık gitti gereksız bunlar yaa düğün şart ama gelinlik kiralanmalı bence :)

KESINLIKKKLLEEE SANA KATILIYORUMM ARKADASIMMMMM :):):):) ne o oyle dul kadın gıbı nıkahtan evee... bu benım hakkımmmm cumlee alemm bılsın gorsunn.. ben evlenıyorummm ayollllll.......

sımdıkı aklım olsa asla gelınlık satın almazdım1kere gıydım ve kenarda olece duruyo kendı kendıne kırlendı
bızde sade bır nıkahla evlendık bazı arkadaslar dul kadın vs vs cumlerı kurup talıhsız acıklamalarda bulunmusıster dul kadın olun ıster bekar kız olarak evlenın,ıster dugun yapın ıster nıkahtan gıdın bunlar onemlı seyler degıl evlılık sans ısı umarım herkez evlılıgınde mutlulugu ve huzuru bulur

Son düzenleme:
aynen canımmm :) ve ayrıca o dugun cdsını ızlerkende hıc mıllete dugun yapmısım gıbı bı dusuncem olmuo bnm aksıne gulme kırızıne giriorum düğün boyunca eşim bana bir suru şarkı soylemıstı ama ben adamdan baska herseyle ılgılenmişim cd'yi izlerken ben kopuorum tabı o kdr ilgisizim ki benim herifde yazık gözume baka baka sarkı sölüyo o sinir oluo tabı ızlerken benden baska herseyle ılgılenmıssın masllah dıo cok guzel anılar bunlar ya hic nıkah olurmu ole 40ını geçmiş kadın gibi bizim nikahımızda komedıydı dugunde 2 ay once kıydık nıkahı ben nıkah salonuna giderken topukluyla yerlerde yuvarlanmıstım ay aklıma geldikce kopuyorum ya

oynamayı çok sevdiğim için düğünsüz olmaz derim

gelinlik kiralık olabilir

sana çok katılıyorum gerçekten talihsiz bir açıklama olmuş

KESINLIKKKLLEEE SANA KATILIYORUMM ARKADASIMMMMM :):):):) ne o oyle dul kadın gıbı nıkahtan evee... bu benım hakkımmmm cumlee alemm bılsın gorsunn.. ben evlenıyorummm ayollllll.......

o dul kadın olarak tabır ettıgınız ınsanlar varya onlarda sızın gıbı bınbırturlu hayallerle ne umutlarla evlendı sonunda hayalkırıklarıyla yuvaları yıkıldı kımın ne yasayacagı hıc bellı olmaz RABBIM herkezı yuvasında mutlu etsın ama kımse ayrılmak ıcın evlenmez ayrıca ben bır dul kadın evladı olarak o laf cok dokundu bana,dul kadınlar ılla nıkahtan mı gıtmelı sızceneyse ya kımseyle polemık ıstemıyorum dul kadın kelımesınden nefret ettıgım kadar hıcbır kelımeden nefret etmedım

hiç hoş değil şu cümleniz

abimlerde nikahtan evlendiler düğün için maddi durumumuz da vardı ama

her ikiside oynamaktan nefret ettikleri için düğün yapmadılar ne var yani bunda

herkeste ne meraklı dul kadın yakıştırması yapmaya

canım dul kadın, 40 ı gecmıs kadın v.b talıhsız acıklamalarda bulunmaa.. bazı arkadaslar alınıooo :) ya bızımkı ısın sakası tabıkı onemlı olan saglık mutluluk huzur.. dugun yapında huzursuz olun demıyorum kı ben.. eskılerın deyımıyle konustum benn.. sakaa sakkaaaa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…