Düğün mü Nikah mı? Gelinlik almak mı kiralamak mı?

Borç büyük sıkıntı bence. Dediğin gibi herkes düğününde sevdikleriyle eğlenmek hayalindeki gelinliği giyip gezmek ister ama birkaç saat için 1 sene belki de daha uzun süre borç ödemek çok fazla. Ki bu borç sıkıntısı evliliğin en güzel zamanlarında psikolojini etkileyecek belki de, hem senin hem eşinin.

Azıcık aşım kaygısız başım derdim ben olsam.

Ben evli degilim oynamayı hiç sevmiyorum o yüzden hep nikah taraftarıyım eger düğün yapmış olursam sohbetli,yemekli,semazen gösteri olan bir düğün yapmış olurum annemede anlatıyorum annemde sen nasıl istersen öyle yaparız diyor zamanı gelince gelinlik konusuna gelince diktiririm heralde.

Bence kiralamak ve nikah... Nişanlığım kına gecesi elbisem bindallım, hepsini satın aldım, kendi evime bile getirmedim annemde duruyor, gelinliğimi alsam da öyle olacaktı, keşke hepsini kiralama imkanım olsaydı, hem yerden hemde paradan tasarruf etmiş olurdum... Düğünde de anca gelen misfirleri memnun etmeye çalışıyorsun, yorgunluk ve ardından konuşulması da cabası yok şu eksik , şu fazla diye, nikah olacak, 10 dakika da insanlar görüp çıkacak,, sonrasında da samimi bulduğun kişilerle ister yemeğe git ister eğlenmeye...

Bir ay sonra evleniyorum ve nikah yapıyoruz. Gelinliğimi üzerime göre diktiriyorum sonrasında kiralayacağım. Hem uyguna gelecek hem de sonrasında ne yapayım derdim olmayacak. Tavsiye ederim. Borçsuz evlenmek için her şeyi kararında yapmak lazım diye düşünüyorum.

Eğer çok uçuk bir gelinlik hayali yoksa kişinin, kiralık ve satın alınan gelinlik arasında çok büyük fiyat farkı yok.
Bu yüzden satın almak-diktirmek en mantıklısı.
Çok imkansızlıklar yoksa, kadınlar bu isteğinden vazgeçmemeli.
Zaten vazgeçen kadın, ileride en ufak problemde '' zaten bir gelinliğim bile olmadı'' cümlesini en az bir kere kurar. :)
..
Düğün olmasada olur bana göre. Çok kısmalar olmadan bir nikah ve nikah sonrası belki aile büyüklerine güzel bir yemek daha uygun geliyor bana.
İnsanların gelip eğlendiği, belkide bir kaç yıl sonra unuttuğumuz bir kalabalık için o kadar borç ödemeye luzum yok.

Borç içinde evlenmek mutsuzluğun ilk adımı, ilk büyük adımı oluyor.

Son düzenleme:
ben kiralamayı düşünüyorum..kiralamak ve satın almak arasında çok fark yok ama sonrasında o gelinliği nasıl muhafaza edeceğim ve
nerede kullanacağım? aradaki fark çok olmazsa ise şayet alınabilir de..ama düğün telaşı içinde o iki kuruş bile önemli geliyor haliyle..:26:
düğün mü nikah mı kavramı arasında ben de gidip geliyorum ama en güzeli bütçe ölüçüsünde hareket etmek..düğün yapıcam diye binbir
türlü borca girip en güzel zamanlarımda borç ödemek de var.. belki ufak bir etkinlik olabilir diye düşünüyorum..şartlara göre..

Walla gelinligini alma kirala. Cunki bende aldim okadar para verdim dolapta duruyor. AMA DUGUN KESINLIKLE YAP!! walla icinde kalir oyleee ooh davullu zurnaliii.. Tabi dugun sevmiyorum calgi felan dersen o baska ama dugunu yap derim.

canım bence,,nebilim düğün ilerde sana anı olcak hatırlamak istediğinde otur izle videonu ,içimdede kalmadı yanii,,,,bilmiorum tabikide sen sevmio olabilirsin oynamayı,,ama ben düğün yaptım durumumda çok iyi diğildii herşeyi eşimle beraber yaptık çalışarakk,,önceden başladık salonumuzu kapora verdik kiraladık hafta içi uygun oluo ,,taksitle düğüne kadar öedeik kendimizi ona göre ayarladık,,ama borç yapmadanda ewlenilmioo helede bizim gibi kimseden destek olmadıysa..gelinliğimi satın aldımm çok uygun fiyata ,,kayınvalidemin arkadasından aldımm kızınınkinide ordan almışlarr,,baya uygun verdiii,,,,istersen verebilrimm...bütün streslerimi düğünümdeee attımm oynadımm,,oynamayı çok severimm,,kendi düğünümde hiç oturmadımm,,..okadar stresten soraa iyi olmuştuu

valla evlenirken para sorunumuz vardı iki ailedede para olmayınca herşeyi eşimle ben yaptık.
Gelinliğimi üzerime göre diktirdim şahane bir gelinlik oldu ama satınalmadım (alsaydım 800 TL daha ödeyecektim o paraya saçımı makyajımı gelin çiçeğimi vs hallettim)
Hemde evde nereye koyucam ve her sene temizletme havalandırma derdim kalmadı. Gelinlikçim duvağımı hediye etti onuda bebişime cibinlik yaptım sonra.
Evlendirme dairesinde nikah yaptık sonrasındada alman usulü düğün yaptık . Şapşahanede bir düğünüm oldu. Alman usulü olduğu içinde bize gerçekten değer veren mutlu günümüzü paylaşmak isteyen en sevdiğimiz arkadaşlarımız geldi. Açıkbüfeydi yemekler 4 sene geçti 5 e girdik hala arkadaşlarım anlatır durur 5. yıl dönümüzde aynı yeri ayarlayın yine gidelim gittiğimiz en iyi düğündü derler. Yemekler harikaydı içki limitsizdi . Biz sadece kendi çekirdek ailemizin ve kendi paramızı verdik. Birde mekanın kendi müzik organizasyonu yoktu DJ tuttuk.
DJ imizde süperdi. Evlediğim sene 3 yakın arkadaşımla birkaç hafta arayla evlendik. Diğer ikisi yemekli düğün yaptı bizden çok daha iyi mekanlarda evlendiler. (Biri bi otelde balo salonunda biri nakkaştepede çok şahane bir mekanda) yakın arkadaş olduğumuz için davetlilerin çoğuda aynıydı zaten diğer düğün sahipleri bile seninki en eğlencelisiydi der hep.
Üstelik diğerleri profesyonel organizasyon şirketleri ile çalıştı bizimkinde ise ben organize ettim herşeyi. Allahta yüzüme baktı herşey yolunda gitti. Hemde kesemizi sarsmadı. Şimdi düşünürüm iyikide durumumuz yemekli düğün yapmaya yetmemişte alman usulü yapmışız gereksiz kimseyi çağırmadık ve bu sayedede çok eğlendik.

satın almakla kiralamak arasında büyük fark var çünkü ben pronoviastan istiyorum
düğün zaten düşünmüyorum onu geçtik ama düğün yapmayıp gidip binlerce liraya gelinlik alırsam topa tutarlar

bence kokteyl şeklinde nikah:123:
çok istedim ama bizim dışımızda bazı nedenlerden dolayı olmadı
gelinliğimi de koyacak yer bulamıyorum

bence gelinlik kiralanmalı, 1 gece için satın almaya gerek yok derim..
tabi 2. el gelinik değil, üzerinize dikilip ilk siz giyecekseniz ki benim öyle oldu..üzerime göre diktiler ve kiraladık....
düğüne gelince, kimin durumu neye müsaitse onu yapmalı..ama anlı şanlı evlendirmek biz de bi gelenek olduğu için terciğim abartısız olmak kaydıyla tabik ki düğündür....
benim eşimin ailesi o kadaaaaaaarr gereksiz bi düğün yaptı ki anlatamam sırf hava olsun diyee..... yemek verdiler saçma sapan 3 davul saz ekibi felan derken manyakça bişe oldu...
dört tane düğün cd'miz var yeminle toplasan bir cd'nin yarısında benle eşim ya varız ya yokuz...
zaten o kadar masraftan sonra çok pişman oldular, ohh olsun, dedim ben onlara........
ayyyyy ne uzun yazdım şişmişim çok demekki

Ben de kendime göre diktirip kiraladım gelinliği.Almaya gerek yok. Sonradan hiç bi işe yaramıyo :) . Düğün yaptım, ama sadece nikah yapsam daha iyi olurmuş :) .

bence nikah+gelinlik.
gelinlik en özel günümüzde giydiğimiz,en özel duygularımızı heyecanlarımızı da üstünde barındıran bir giysi. sadece bir giysi değil aslında. en güzel en özel günümüzün bir hatırası olarak alınmalı bence.çok kutsal bir giysi gelinlik. davullu zurnalı düğünlere bence de gerek yok. o kadar stres yorgunluk,bütün gözler üzerinde,bişi ters giderse diye diken üstünde oluyo insan masrafı da cabası.hatta bence kına gecesi de gereksiz.nikah yapmak bir arkadaşın da dediği gibi çok asil olur.

gelinlik param çok olsa bile almak istemem. bir kere giyeceksin sonra sandık bekleyecek. ya da arada bir açıp bakacaksın.
sanki her özel günde gelinlik mi giyeceksin. kimse düşüncelerimden dolayı bana kızmasın ama ben almam gelinliği.
senin üstüne diktirdiğin gelinliği bir başkası daha düşük fiyata kiralayıp giyebilir ve o kızın da hayalleri gerçek olabilir diye düşünürüm hep.
ben kiraladım gelinliğimi, üstüme dikildi. modelin her ayrıntısını ben çizdim, tasarımını ben yaptım. özellikle etek kısmı benden sonraki birçok geline ilham verdi. ve istanbulda 800 tlye mal oldu gelinlik. her aksesuar içindeydi.
demem o ki bütçene göre gelinlik bulup giyme imkanın mutlaka olur. alma taraftarı kesinlikle değilim.

çevren çok kalabalık değilse nikah+kokteyl gibi birşeyler yapabilirsin.
biz düğün istedik. çok eğlenceliydi. hayatımın hem en stresli hem de en güzel günü:)))
yine bütçene göre düğün yapabilirsin. imakanın varsa yemekli içkili yaparsın, yoksa düğün salonunda yaparsın kolalı pastalı.
o gün gelinliği gün boyu taşımak ve sevdiklerinle bir arada olmak en güzeli.
biz de salon parasını takılardan verdik ama yine olsa yine düğünle evlenmek isterdim.
bir de bizim akraba çevresi nikahta az takar düğünde çok takı takar:)

bende gelinliği alma taraftarıydım ama sonra bi arkadaşın beğendim ve onu alıp giydim pişmanmıyım değilim içime sinerek giydim. ve şimdi iyikide almadım diyorum (çünkü gelinliği halen sahibine vermedik evde oda oda geziyo) ve şu düğün önce stresi çok gereksizmiş onuda anladım ay kuaför, ay aykkabı, ay duvak, ay tak, vs , vs, ogün olup bitiyo ve boşuna stres yaşamışım diyosun.

düğüne gelince herkesin tercihi benim eşim nikah olsun diyodun ben düğün tabi ailerler nikah istemiyeceği için söylemedik bile ve çok güzel bi düğünle evlendik, hiç oynamayan eşim bütün gece oyandı hiç oturmadı ve çok güzel geçti.

Şöyleki siz mutlu olduktan sonra beraber karar verdikten sonra hiç bişey sorun olmuyo, gelin kiralık yada sizin düğün yada nikah fark etmiyor.

valla bizim evlilik dönemimizde, benim taraftaki büyük akrabalar tutturdu eşimin semtinde düğüne gelemeyiz uzak bilmemne diye...(kendileri azcık sosyetiktirler sağolsunlar)
bir de benim annem babam da yok, Allaz razı olsun anneannem ve teyzem kına gecem için, vaktinde annem ve babamın nişanlandığı düğün salonunu kiraladı. erkekli kına gecesi yaptık. hem eşimin ailesinin gönlü oldu, hem de pastamızı da kestik, efenim tepindik de, ağladık da...
2 gün sonra da nikahımız oldu, ardından arkadaşlarımız ve ailelerin gençleriyle yemeğe gittik. yani gelinliğe doymaksa olay; yaklaşık 10 küsür saat gelinlikle gezdim kuaförden itibaren...düğün salonu parası da cebimizde kaldı, eşimle, takılan paralar vb ile balayında bi güzel yiyip içtik

gelinlik mevzusunda da teee nişanlıyken internetten beğendiğim bi model vardı. başka bi tane bile gelinlik denemedim. sezon dışında, 900 den 580 e düşmüştü, gittim satın aldım, şimdi bazanın altında yaşantısına devam ediyor...

Allah herkese ağız tadı, güzel geçim versin, gerisi halloluyor bi şekilde zaten...

ben gelinliğimi diktirdim,alıp iade etme kısmına düğünden sonra karar verecektik.

2 gün etekleri sökülene dek giydim,hevesimi aldım.hoş hevesimi almasam sanki tekrar mı giyeceğim

düğünden sonra baktım dolapta çok yer kaplayacak,iade ettim.

ikisi arasındaki ücret farkı da 300 liraydı,abartılacak bir uçurum yok yani.

hiç de içim sızlamadı napıyım onun yerine dolapta bir sürü şey saklıyorum şimdi

Maddi durum kısıtlıysa eğer tabiki nikah olmalı yine duruma göre nikahtan sonra bi kaç yakınla bi yerlere gidilebilir. Gelinlik konusuna gelince kesinlikle satın alınmamalı kiralanmalı. Kiralamak illaki başkasının giydiğini giymek olmuyor kendi üzerine diktirdiğin sıfır tamamen ilk kez kendin giyeceğin bir gelinliğide kiralayabiliyorsun. Ben o şekilde yaptım ve iyikide satın almamışım ona sonra evde yer arıycaksın bir daha kullanılacak bişeyde değil o güne özel bişey zaten. Evde kuru kalabalık yapmaya hiç gerek yok koskoca gelinlik durdugu yerde zamanla sararacak bence kiralamak en mantıklısı satın alınca ne oluyo sanki.

Gelinlik konusunda başkasının giydiğini giymek sorun değil beğendiğim ve üzerime olan br model olduktan sonra.
Düğün konusunu da nikah yaparım diye düşündüm çünkü şehirler çok uzak. düğün orda olsa bizden az kişi gelir, burda olsa onlardan az kişi gelir. İki tarafta düğün yapmak da olmaz. Sanırım sivasta kına gecesi, istanbulda nikah gibi bir şey olacak.
Henüz evlilik yok derken bir bakmışım yaza evleniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…