Düğün mü Nikah mı? Gelinlik almak mı kiralamak mı?

Konu uçmuş biraz birazdan hepsini okurum :)
bir de şu var biz arada 1000km olan farklı şehirlerdeyiz bu da biraz sıkıntımı artırıyo. Bizde düğün yapsak onlarn şehirde de benzer bişey gerekir, orda yapsak bizde de bi eğlence olacak vs.
Benim tek istediğim evleneyim bitsin:) ama diyorum ileride keşke der miyim

Peki nikahı damı ayrı ayrı iki şehirde kıyacaksın.

Peki nikahı damı ayrı ayrı iki şehirde kıyacaksın.
Kına gecesi bi şehirde nikah bi şehirde olur herhalde.
Hiç bi fikrim yok aslında nasıl olmalı
Okuduklarıma göre düğüne evet gelinlik almaya hayır deniliyor

Bisürü cevap almışsın .

Şimdi ansıl istiyorsan öyle yap

aaaaaa ama unutma düğün yapmassan 'dul' derlermİŞ....

Saçmalık...

Kına gecesi bi şehirde nikah bi şehirde olur herhalde.
Hiç bi fikrim yok aslında nasıl olmalı
Okuduklarıma göre düğüne evet gelinlik almaya hayır deniliyor

Kimsenin ne dediği önemli değil,canın nasıl istiyorsa öyle yap,
Bu senin en özel günün,canın istiyorsa sadece nikah yap ve gelinliği kirala,ama bunu başkalarına yük olmamak için yapıyorsan yapma.Keyfine göre takıl ,umarım mutlu olursun.

2 yıl oldu evleneli,ben beğendiğim gelinlik modelini diktirdim ve kiraladım yani ilk giyen ben oldum düğünleri hiç sevmem gitmem de..o yüzden biz nikah yaptık ama açıkhavada..istanbulda alibeyköy nikah salonu var yeşillikler içinde çok şık bi yer orda kır nikahı yaptık sonra da yemeğe gittik düğüne gelen herkesi çağırdık kimisi geldi kimisi gelemedi 112 kişilik bi yemek,sohbet,eğlence süperdi,hayatımın en mutlu,en güzel günüydü rabbim dileyen herkese nasip etsin gönlündekini

nikahta olur düğünde ama her ikisindede onca davetliyii şapur şupur öpüyorsun ben bu öpme olayına gıcık oluyorumdaa gelinliğim bazanın altında duruyorr biliyorumm okadar severek giydiğim gelinliğme uygun biyer değil ama çok yer kaplıyoo arada çıkarıp bakıyorumm (ewt sadece bakıyorum içine girmem için bi haylı zayıflamam lazım )kıralasaydım içimde kalırdı ben yorumumla pek yardımcı olamıycam ama düşüncelerimi yazmış oldum

bende düğün taraftarıyım çokta güzel geçmişti düğünüm , gelinliği ise kiralamıştık bizde tabiki ilk giyen ben olmuştum ikinci el alırsan daha ucuz oluyo ama ben diktirdim kiraladım satın almakla arasında 300 tl falan fark olmuştu

Düğünde yapmadım, gelinlikte giymedim, birkaç davetliyle kıyıldı nikahımız, çıtır çıtır gözleri parlayan bir kızdım evlendiğimde oysa:26:
Hanımlar, kendinize gelin düğün, nikah, gelinlik vs. vs. kişilerin tercihidir, tercihlere bir takım yakıştırmalar yapmayın.

Sitenin kurallarını da unutmayın!

İnan nekadar heryerde uyarsanda Anlamıyor artık bazı insanlar , Bişeyleri insanlara yapıştırmaya okadar meraklılarki..

Bende gayatte Nikah taraftarıyım ki bu benim şahsi düşüncem ,
bence çokta asil oluyor..

Ben de çok kararsızım bu konuda.
Sevgilim düğün yaparız diyor ama ben de düğüne vereceğimiz parayla dubai veya maldivler gibi bir yerde balayı yaparız onun yerine diyorum :)
Her ne kadar sevdicek "ikisini de yaparız" dese de ikisini bir borçsuz yapmaya gücümüzün yeteceğini sanmıyorum.
Nikahtan sonra samimi olduğun insanlarla yapılan eğlence daha sıcak geliyor sanki...
Gelinlik konusunda da satın alırım diye düşünüyorum çünkü hatıraları ömür boyu saklamayı seven bir yapıya sahibim. İleride sakladığım yerden çıkartır içine girmeye çalışırım falan.
Düğün-nikah mevzusunu da zaman gösterecek artık. Nasıl olsa daha 2-3 yılımız var en az

Allahın izniyle düğün olsun diyenlerdenim.
gelinligi almam ama. zaten o gün giyiliyor bir tek.
sonra koyacak yer bile bulamam ben onu

açıkçası banada güzel bir gelinlikle en sevdiğin insanlarla nikah kıyılması ardından bi yemek falan olabilir o daha asil geliyo ama ben böyle bişey yaparsam anneannem ömrü billah başıma kakar düğünün bile olmadı düğün bile yapmadılar sana vs vs diye aman almıyım anneannemı dinlemektense borc ödemeyi tercih ederimgelinliğin kişiye özel olması gerektiği taraftarıyım kısmetse ben almak isterim yani

her ne kadar düğün çok heyecanlı bir şey olsa da ben düğün isterim ama nikahta istiyorum ikisi ayrı ayır günlerde olsun istiyorum ah gönül neler istemiyor ki zaten:)
bu arada gelinlik her bütçeye göre var kiralanma fiyatına neredeyse hatta bu gece dışarıdaydım bir gelinlik gördüm gezinirken üzerinde 400 tl yazıyordu fiyat etiketinde demek ki uygun bütçelerede var yani 2000-3000 ne de alınabilir istenilirse 300-400 e de önemli olan hayırlı bir şekilde hayırlı bir insanla yuvanı kurman canım ayağını yorganına göre uzatırsın olur biter
ALLAH herkesin kalbinde ki gelinlik,düğün,ev,çeyiz,eşya,düğün fotoğrafı,mekan,en önemlisi de eş versin AMİNNNNN

Ben Allah kısmet ederse; düğünümün olmasını isterdim. Küçüklüğümden beri kır düğünü hayalim var,oynamayı çok sevdigimden doya doya tepineyim oynayayım istiyorum Tabi mantıklı düşünülürse düğün falan çok masraflı oluyor. Onun yerine güzel bir yerde güzel bir balayıda hoş olabilir. Kiralık gelinliklerinde normal gelinliklerden bir farkı yok. Kiralık olanların fiyatları çok uygun. Tabi ben ilk defa ve bir kez evleneceğim için her şeyin ilk ve tam olmasını istiyorum.

Annem gelinliğini kendine özel diktirmiş.Düğünden sonra gelinlikçide bırakmak için anlaşmışlar.Hem almak kadar pahalı olmamış hem de hayallerindeki gelinliği giymiş...

Ben sanırım annem gibi istiyorum.Durumum olsun ya da olmasın.Gelinlik çok yer kaplıyor.Ben şimdiden dolabta yer bulamıyorum, onu hiç istemem

Param olsun olmasın nikah taraftarıyım..

Kiralık ile satılık arasında da pek fark yok.. Çok arzu eden alabilir ama ben kiralamıştım.. Evim yeterince dar zaten..

2 düğün 1 kına yaptık. Gelinliğimi de aldık herkes çok beğendi değişik bir gelinlik aldım. Giymeye doyamadım 1 hafta önce evin içinde giydim Düğünde keşke bidaha olsa diyorum

Sanırım beklentilerinizle ilgili bu sorunun cevabı. Kimisi düğün falan pek sevmez nikah olsun çabucak olsun bitsin ister. Kimisi benim gibi herşeyi fazlasıyla yaşamak ister. Yani kişiye göre değişir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…