DUGUN OLMADAN BOSANDİM DİYE AYİP Mİ GUNAH Mİ?

Düğün olduktan sonra boşanmanın ayıp ya da günah olmadığı gibi düğün olmadan boşanmak da ayıp ya da günah değil tabii ki.
Ona biraz zaman verin bence. Sizi çok fazla tanımıyor ve haklı olarak gözü kapalı güvenemez size. Düğüne o kadar az zaman kalmışken ayrılmanız da kafasını karıştırmıştır.
Kimsenin size böyle kusurlu ve kötü hissettirmesine izin vermeyin.
Son olarak hakkınızda hayırlısı olsun.

Görücü usulü sizi birileri tanıştırmış aracı olmuştur. Aracı olan kişi veya kişiler sizin başınızdan geçen bu talihsiz olayı karşı tarafa anlatmalıydi. O da bilip sizi ona göre tanirdi. Evet herkesin başına gelebilecek bir durum sizin hataniz yok ama görücü usulü olunca duygusal değilde mantıksal düşünüyorsun ilk zamanlar

şöyle önemli cnm, nişan yada nikah, acaba hangi sebeple atıldı...incir çekirdeğindenmi, yoksa daha hayati bir meseledenmi?
nişanı attım gitti ile olmuyor bu işler, yuva kuruluyor, evcilik oynanmıyor.

Görücü usulü bir haftalık konuşma. Kendi çerçevesinde bakınca afallamasi normal olabilir.

Kadınlardan bazıları da evlenince hiç nikahı olmayan, hiç nisanlanmamis kişilerle evlenmek istiyorum diyebiliyor.

Herkesin düşüncesi ayrı. Neden hemen kendinize böyle yakistirmalar yapıyorsunuz.

Böyle konulardan asla söz etmeyecek , medeniyeti gerçekten görmüş kişiler elbette karşınıza çıkacak.

aklına gelebilecek herşey, aile içi olumsuz durumlar, hastalık, vb...

Adamı niye gömdük ben onu anlamadım.
Şöyle düşünün sizi biriyle tanıştırıyorlar. 1 haftadır konuşuyorsunuz ve adam diyor ki ben nikah yaptım düğünüme 10gün kala da boşandım. Olur öyle şeyler der misiniz?

Evlenmek boşanmak vs çok normal şeyler. Çocuğunuz olsaydı bekar bir erkek de sizden hoşalanbilirdi. Travmatik bir durum değil aslında sizinki.

Konu sahibi arkadaşım sen düğünü niye iptal ettiğinizi anlattın mı kibarca bak bunları bunları bilmeni isterim diye... Aslında güzel de bir fırsat oluşmuş. Örneğin kayınvalide ile aynı evde oturmamı istediler/maaşıma el koyacaklarmış vs nedeniyle ayrıldım seninle ileriye dönük ilişkimizde bunları yaşamak istemem demiş olurdunuz. Biri eleyecekse karşı tarafı siz elemiş olurdunuz verilen cevaba göre.

Tabi ki ayıp filan değil. Düğün olsa ne olucak boşanmak ayıp değil elbette. Kimseyi ilgilendirmez. Fakat karşı taraf da böyle bir şeyi istemiyor olabilir tercih meselesi. Ona da saygi duymak lazım flört ilişki evlilik kolay şeyler değil. İnsanın kafasındaki baslica kriterler sağlanmazsa mutluluk zor. Birbirinize uygun değilsiniz gibi geldi bana. Geçmişi umursamayan yargılamayan olgun beyler dururken bu şahısla vakit kaybetmeye gerek yok.

İyi de ben kendimi düşündüm
Hoşlandığım adam ben nikah yaptım düğüne 10 gün kala ayrıldım ve boşandım dese ben de bi şaşırıp kalırdım
Ne yapacağımı bilemezdim. Kafam karışırdı. Neden ayrıldı diye sorgulardım.
O nikah olaylarını daha önce yaşamış, evlilik süreçlerini 10 gün kalaya kadar deneyimlemiş derdim. Sonra sevip sevmediğimi anlamak için zaman geçsin isterdim.

Tabiki ayip degil gunah degil .Dugun olmus olsa bile ayip degil.Ama neden tercihlere saygi duyulmuyor anlamiyorum.O da hakli siz de haklisiniz.Evlenmemis nisanlanmamis birini istemek gunah mi peki? Hemen adami karalamissiniz ne tuhafsiniz

Saçmalama lütfen.
Ben 20 li yaslarin başında evlilik yaptım.
İki ay sonra boşanma kararı verip ailemin evine döndüm. Ve boşandım.
Uzun yıllar sonra evlendim.
Çoooooooooook mutluyum.
Eşim bir kere bile bu konu hakkında soru sormadı.
Her iki cihanda da eşimden razıyım.
Ve beni ailesine de asla ezdirmez.
Fakat benim sana tecrübeli biri olarak tavsiyem bu adamdan asla ama asla sana eş koca olmaz. Sakın vaktini harcama.
Allah karşına mutlaka iyi bı insan çıkaracak sadece zamanı var.
Senin gibi durum yaşayanlar nikah iptali yapıyor. Aynı evde yaşamamışsın, ve birlikteliğin olmamış anladığım kadarıyla neden nikah iptal işlemi yaptırmadın.?

Aşağılık kompleksli bir adam gibi görünüyor. Daha seni tanımadan yaptığı şey tam bir...
Sen de onun sana kendini kötü hissettirmesine izin verme.

Namusu bacak arası sanan zihniyetlerden. Sen aynı evde yaşamadım desen de onun aklına herşey gelmiştir.
Sen net ol, tavırlarına bak.
Sana sırf bu yüzen bu etiketi yapıştıran ooo ilerde herşeyi layık görür.
Şimdiye kadar bu tür adamlara şans veren bir insan olarak artık şans vermenin zaman kaybı olduğunu düşünüyorum.
Ama sen çok etkilendiysen bekle bakalım yüz yüze konuşurken ve senden af dilerken da beden diline ve mimiklerine bak. Samimiyeti anlayıp ona göre devam etmek istersen edersin.

Bu zihniyetteki bir insanla evlenmeyin zaten. Ben de daha once bir evlilik yaptim üstelik gercek bir evlilikti simdi ki esim hic evlenmemis olmadigi Halde hic sorun etmedi. Ne ailesi ne DE kendisi onume sürmedi..siz Bosverin bu adami

Ilk evliliginde birliktelik olmadiysa iliskilerinizde bunu dile getirmeyin yeni tanistiginiz kisilere. Iliskin evlilige gidiyo sevdigine eminsen soylersin. Baslangicda soyleme.

Canım biraz zaman tanı hemen alışması zor olur. Bazı erkekler böyle gurur yapabiliyorlar.

O seni kaybettiğine üzülsün
Bu bir kusur değil
İnsanlar boşanmak için evlenmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…