Düğün olmadan nikahlı yaşamak???

Nikah yapın. Sonradan düğün fikri mantıksız.
Zaten düğün-nikah duyurmak için yapılır.
Çok masrafa gerek yok. 1 yıl çalışıp kendinizi heba edeceğinize yapın çıksın aradan.

Dugunde daha fazla altin toplaniyor mantigini anlamiyorum size dugun hediyesi vermek isteyen zaten nikah yada dugun icin bir sekilde veriyor, dugundeki kuru kalabaliktan takilacak fazla altin dugun masraflarini bile karsilamaz boyle bir fikriniz varsa hic bosuna beklemeyin derim.

Dediginiz olabilir tabiki, ama oncesinde evlenmis olacaksaniz dugun anlamsiz oluyor, kaldiki bu surecte hamile bile kalabilirsiniz, hamile gelinligi bile giyebilirsiniz bu ihtimali hic dusunmemissinizdir muhtemelen.

Nikah cok masrafsiz bir olay, bence cok hos olur sade bir nikah toreni, sadece gelinlik masrafiyla halletmis olursunuz nikahi. Kiralik gelinliklere bakabilirsiniz.

Kendinizi dugun icin gereksiz masraf ve strese sokmayin derim

Bir gün evvel arkadaşlarınla eğlenmeye gidersiniz(35'ten İzmir'de yaşadığını düşündüm, Alsancak'ta güzelce eğlenirsiniz) ertesi gün de nikah kıyılır, çıkışta bir kafede pastası kesilir,gelinlik de giy. İçinde kalmasın. Bu şekilde duyurmuş olursunuz. Sonra da istediğiniz gibi bir eve yerleşirsiniz imkanlar dahilinde. Birlikte yürüteceğinize inanıyorsanız elalemi boşverin. Düğün masrafına ev kurarsınız hem. Huzur her şeyden daha güzrllll

Hiç düğün yapmayın o zaman. Kendi aranızda eğlence yaparsınız yakınlarınızla nikah sonrası. Biz öyle yaptık ve çok eğlendik iyiki böyle olmuş. Paramızda cebimizde kaldı. Düğüne vereceğiniz parayı da koyar üstüne ev peşinatı yaparsınız.

İllaki şahşahalı düğün yapmak mecburi değilki keyfi boşa giden masraf bence yapın nikah resmi dini toplanın bi yerde eş dost azda olsanız maksat evliliğe adımınıza şahit olsunlar ve bu kadar neden olmasın ?

Gene nikah tan git ama bi kınan yapılsın . Öyle bu sene nikah beraber yasa seneye düğün öyle işler yaş canımmm Evcilik mi oynuyorsun. .madem evlendirme derdindeler yapsınlar layigini erkek tarafı.

Düğün olsa ne oluyor yani yaptığıma pişmanım az kişi geldi zaten bence en güzeli nikah, akşamına da yakın arkadaşlarla eğlenmeye gitmek

benim düğünüm nikahımdan bir ay sonraydı. hatta düğünümde hamileydim
nikahta eşimde de bende de heyecan vs vardı. düğünde birbirimizi görmedik desem yeridir. ikimizde arkadaşlarımızla takıldık. bana bir ay sonra bile çok anlamsız gelmişti düğün ki, bir sene sonra daha da anlamsızlaşır.
düğünsüz olmaz diyorsanız bilemem ama bence de düğün çok gereksiz bir şey. benim kv ısrarla istemese hiç düşünmezdim.

Düğünü gereksiz bulanlardanım ben de. Hele ki nikahtan bir yıl sonra gelen düğün cidden saçma. Bu kadar da zorlamaya gerek yok yani.
Siz pişman olmak istemiyorsanız, ikiniz de işinde gücünde olup kendi ayaklarınızın üstünde durmadan evlenmeyin. İkiniz de ev geçindirecek maddi ve manevi olgunluğa gelmeden evlenmeyin. Evlilik aceleyle, bir şeyler oturmadan yapılacak iş değil. Aksi takdirde pişmanlığı da sıkıntıyı da iliklerinize kadar o zaman yaşarsınız. Düğün bunun yanında fasa fiso.

Biz nikahla evlendik çok da güzel oldu nikahımız düğün gibi kalabalık oldu, milletin nişan yaptığı parayla biz ev kurduk davulla zurnayla kınamızı da yaptık, istediğim gelinliği de giydim vs vs düğündeki takılar da borcumuz olmadığı için bize kaldı birikim yaptık üstüne. Bir kaç aylık maaşınızı bi araya getirince biraz da mütevazi olursanız olur tabi niye olmasın ama sonra düğün yapıcaz diye geçiştirme gelinlik giyemezsen içinde kalır, biz kadınlar duygusalız malum.

Ben nikah kıyıp,beraber yaşayıp ardından 1 sene sonra düğün yapmayı saçma buluyorum.düğünün amacı da hem evlendiğinizi duyurmak hem de gelen takılarla borçları ödemek.
Düğüne gerek yok diyorsanız nikah kıyıp evlenin sadece..

Düğünü, nisani boşver. Adam gibi nikah salonunda yap nikahını giy gelinliğinı tüm misafirlerinerinı çağır. Akşama da aile büyükleri ile yakın arkadaşlar için 40 kişilik yemek daveti ver bitti gitti.

Karışıyorlarsa bir zahmet de yapsınlar o düğünü. Hem düğünu yapmayıp hem de sizi 1 sene bekletmeye çalışmaları çok saçma. 1 sene sonra da siz yapacaksınız sanırım.

aslında senin içinden ne geçiyor o önemli...
güzel bir nikah düzenleyin akrabaları çağırın ve gelinliğini mutlaka giy( çünkü her kızın rüyasıdır içinde kalmasın) eğer çok oynamayı seven bir insansan evinde bile müzikle bir eğlence yaparsınız olur biter...

İlla düğün şart mı sanki ?
Nikahınızı kıyın bakın hayatınıza
Kurulu bir düzeniniz olsun.
Düğüne harcayacağınız masrafı evin dekoru için harcarsınız olur biter....

Bize kalsa bizde nikah yapıp gecelim diyoruz ama. aileler aileler.
Düğün cok gerekli bir eylem degil bence herkese acik gelinlikle bi nilah hepimizin işini görür ama :)

yani işi oturmayan iki insanın beraber yaşaması da mantıksız, nikahlı yaşaması da, düğünlü yaşaması da.
zaten seçtiğiniz yolda mantıksız bir yol. diyelim ki nikahı yaptın. bunu zaten birliktelik yaşamak için yapıyorsun belli. ama bu adam yarın öbürgün seni boşamak istese, kimse duymadan evlendiğinizi boşansanız. o zaman sen alt üst olacaksın.
senin önünde anne-baban gibi problemli ilişki, evlilik varken afedersin tabiri caizse eşeğini sağlam kazığa bağlaman gerek. emin adımlarla yürümen gerek. yolunuz yanlış sakın girmeyin o yola.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…