Düğün olmadan nikahlı yaşamak???

Kaç yaşlarındasınız.
Çocuk asker,işi gücü yok.Nikah kıyıp beraber yaşayacaksın.Neyle geçineceksin.Kirası fatıurası.Sevgilinde asker.Ailesi evlendirmek istiyormuş.Askerde olan işi gücü olmayan oğullarını mı evlendirmek istiyor.Oğulları evlenip evlenmeyeceğine kendi karar veremiyor mu.
Sevgilin sana diyor ki kısaca,işim gücüm henüz oturmadı,param yok düğün müğün yapamam gel bedavadan hazır gelin gel otur.
Kendi ayakların üzerinde durmadan evlenme.Kendi ayakları üzerinde durmayanla evlenme

Düğün zorunlu değil

Hatta sizin durumunuzda tatsızlığa bile sebep olabilir

Askerden gelsin yapın nikahı evlenin parayı ona buna gösterişe neden saçasınız ki

bu arada biz nikah yapmadan bir sene birlikte yaşadık

eşyamızı da alıp ödedik düğünümüz de yaptık

bu da olur yani

nikah yapıp yaza düğün de garip olmayabilir

Buarada olur da nikahlanırsanız yada düğün neyse işte evlenirseniz, eşin sağlam bi işe başlayana kadar hem de 2 yıl filan onu iyice tanıyana kadar çocuk yapma bence. Çok istesen bile kontrol et kendini. Bilimsel araştırmalara göre hormonal olan aşklar ya da daha doğrusu istekler diyim 2 veya 3 yıl sürüyomuş, 2 yılın sonunda hala sana saygılıysa o kişinin gerçekten aşık olma ihtimali varmış. Bi de nikah bile olsa gelinlik giy bak ukte olmasın :) Ama düğün borca sokan gereksiz masraf o paraya işe yarayan şeyler yaparsın alırsın, nikah daha temiz...

nikah yaptığınız zaman zaten evlenmiş oluyorsunuz ve doğal olan birlikte aynı evde yaşamanız zaten. evlilikte aslolan düğün değil nikahtır, "nikahlı birlikte yaşamak" normal bir şey yani. kimden çekiniyorsunuz, çocuk askerliği bitirip iş bulur bulmaz evlenin bence. aile durumunuz biraz karışıkmış, kimse sizi düşünmüyor arkanızda durmuyorsa siz de kimseyi düşünmeyin kendi mutluluğunuzu düşünün bence. nikah olduktan sonra anne babanız dahil size bir hesap soramaz, çok isterlerse duruma göre bakıp düğünü de yaparsınız. çok önemliyse yani düğün... bence önemsiz.

Canım öncelikle zorluklar yaşamana çok üzüldüm ama ne mutlu sevdiğin adam yanında. Biz de masraf yapmamak adına düğün yerine nikah yaptık. Şöyle oldu. Nikah salonunun içinde kokteyl salonu da vardı. Nikah kıyıldı, kokteyl alanına geçildi. Orada masalara küçük ikramlıklar ve içecek konuldu. Hafif bir müzikle yapıldı bitti. Çok da sakin ve hoş oldu. Masrafı normal düğünün 4te 1'ine filan geldi.

Benim ailem ile eşimin ailesi farklı şehirlerdeydi. Kınayı da kendi evimizin önünde yaptık. Düğün gibi oldu çok eğlenceliydi.

Düğün hiç şart değil böyle birşey yapın. Hem az masraf hem samimi ortam olur. Düğüne yapacağın masrafla balayına gidersiniz. Ama insanlara duyurup telli duvaklı gelin olmadan aynı evde yaşamayın derim.

Düğüne ne gerek var madem arkadaşının işide yokmuş,üstünede aynı evde yaşamak neyin aklı oluyor..
Bunun kirası var faturası var,varda var yani pembe gözlükle hayata bakmayın sakın..
Gelsin askerden istesinler seni nikah yapın gitsin..

+1

mesajı ben yazdım sandım bir an

ufak çaplı bi kına gecesi ve nikah tan da olsa eş dost un davetli olacağı bi tören. giy gelinliğini yap dış çekimini.düğün zaten gelenleri eğlendirmek için .ama başta neyapılırsa o.hem herşey az çok da olsa usulunce olmuş olur

yemişim aileleri. destek veren yok bir de köstek mi olacaklar. yapın nikahınızı tabi gelinlik giy düğün çekimi yaptır mis gibi. nikahla evlenen milyonlarca çift var. hem zaten destek yok maddi olarak neden milleti eğlendirmek için düğüne para harcayacaksınız o parayla gidin tatil yapın

hele bir askere gidip gelsin iş buldun da hayırlısıyla
bu arada arkamda kimse yok diyorsun düğün için kim sorun yapacak o zaman
erkek arkadaşının ailesi mi?
bende nikahla evlenmenden yanayım nikah duyuru demektir.
Bütçe kadar oluversin.. mutlu huzurlu olsun yeter

aynı eve girince düğün yalan olur

düğün bekleyen ailelrde bi zahmet taşın altına ellerini koysunlar yani.

bence kasmayın zaten ilgisiz bir ailem var diyorsunuz. yapın sade bir nikah giyin gelinliğinizi olsun bitsin işte.

Düğün yapmayın, nikah kıyın aileler ve yakın birkaç arkadaşınızı çağırarak. Öyle 300-400 kişiyi toplayıp düğün yapmanıza gerek yok. Evlendiniz mi evlendiniz.

düğün sart mı
bence sade nikah daha şık daha guzel
ben sadece nikah ıstemıstım kayınbabam ılla dugun de olacak dedı
bosa masraf ve yorgunluk elleri eglendırdık de noldu sankı

Nikahi kokteylli yap.5dk muzik bir dans edin esinle tamam.bu kadar.eger nikah yapip 1yil sonra dugun yapariz diyen arkadasim simdi 3yillik nikahli 3aylik kizi var.hala dugun yapacak kocasi.yani beraber yasayinca sonra dugun yapılmıyor bosuna kandirtmayin kendinizi.hem dugun fuzuli masraf

Ya varya ülkece şu düğüne düğün salonuna yemeğine avangard lüx pahalı mobilyasına zartına zurtuna filan harcadığımız parayı çocukların eğitimine yatırım yapsaydık, gençlerin bilimsel araştırmalrına destek olarak harcasaydık en basitinden akraba içinde okuyan bi çocuğa gence burs olarak destek anlamında harcasaydık ülkece gelişmişlik açısından baya yol almıştık...Gelişmiş batılı ülkeler aman aman jet sosyete değilse öyle kelli felli bi düğün yapmıyo sade bi nikah en minimalist sadesinden mobilya bitti, bi bizde bi de diğer doğu ülkelerinde var ha düğünde ona buna gösteriş yapmak. Hayır dinimizde bile israfa kaçmayan sade uygun görülmüş... Üzülüyorum ya düğün yerine eğitime filan fakire harcanırdı...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…