• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düğün parası

Ailenin durumunu bilmedigimiz icin dogru olup olmadigini bilemeyiz. Bence bir insan evlilik yasinda kendisini görüyorsa bunun hesabini kitabini ona göre yapmali. Bizim genclerimiz bazen dügünden 5 sene sonra hala dügün borcu ödüyor. Deger mi? Bence hayi3
Valla gayet durumu olan ailelerin de hicbir şeye destek olmayıp çocuğunu cezalandırır gibi borç harç içinde evlendirdigine şahit olduğumdan sizin gibi düşünemiyorum. Bi zahmet oğullarını evlendireceklerse biraz kıyıya köşeye para atsınlar ben aksini sorumsuzluk olarak gorenlerdenim. Kusura bakmayın iyimser olamıyorum.

Valla gayet durumu olan ailelerin de hicbir şeye destek olmayıp çocuğunu cezalandırır gibi borç harç içinde evlendirdigine şahit olduğumdan sizin gibi düşünemiyorum. Bi zahmet oğullarını evlendireceklerse biraz kıyıya köşeye para atsınlar ben aksini sorumsuzluk olarak gorenlerdenim. Kusura bakmayın iyimser olamıyorum.

Bende daha kendini gecindirecek durumda olmayanlar dügün yapmasinlar diyenlerdenim. Aileler destek olmak istemiyorsa bile o iki yetiskin insan evlenmek istiyorsa masrafini tasiyabilmek zorunda. Türkiyede cok görüyorum daha kendini gecindiremeyen genclerin ailelerinin karsisina "ben evlenmek istiyorum" diye dikildiklerini. 🤷‍♀️

yine ben yine olumsuz yorum

kv sana takı taktırır mı

yani çoğu kv arada sorun yokken bile biz masraf yaptık siz hediyeleri bana verin diyor

seninki sana taktırmaz ki takıları

benimki almadı kimseden takı ama "tüm takıları geline taktılar, elime kimse takı vermedi" diye anlattı yani takıları bana vermesini büyük gönüllülük olarak gösterdi

Valla cok samimi soyluyorum, suan bir kuzenim evleniyor olsa gram takarim. Eskiden cok kafama takardim, ayip mi olur vs diye. Ama kendi dugunumde bazi yakin akrabada ve kuzenimden bile gram ve hele ki bi tanesinden de yarim gram gelince fikrim degisti.

bana birisi yonca takmisti, hem altinin uygun fiyatli oldugu zamanlardi, hem de takan kisinin maddi gucu gayet yerindeydi :bicak:

bana birisi yonca takmisti, hem altinin uygun fiyatli oldugu zamanlardi, hem de takan kisinin maddi gucu gayet yerindeydi :bicak:

kız öyle deme ben de bir arkadaşıma o tarz bir şey takmıştım

tam biz ev alıp taşınmıştık

düğünü Eskişehir'deydi akşam çık gel dedi

hem yol parası hem de gece dönünce terminalden eve taksi parası verecek param yoktu düğününe gidemedim

Cumartesi Ankara da nikah vardı

ofistekiler tutturdular ayıp olur biz izin veriyoruz Cumartesi git dediler

neyse Cumartesi gittim Ankara'ya bilet parası, geri döneceğim akşam annemlerde kalacağım valla param yoktu daha fazlasına

şimdi o parayı para olarak taksam da şık olmazdı

kolye ucu aldım onu taktım bir anı babında

belki o da beni maddi durumu iyi diye kategorize etmiştir o zamanlar ama

yıllar sonra da bir arkadaşıma kolye aldım ama onunki küçük altın ederinde idi

küçük altınlar bozduruluyor bunu bozdurmaz belki demiştim :)))

Yonca yi hic duymadim🙄 sahte altin mi yoksa dusuk gram mi oluyor?

kız öyle deme ben de bir arkadaşıma o tarz bir şey takmıştım

tam biz ev alıp taşınmıştık

düğünü Eskişehir'deydi akşam çık gel dedi

hem yol parası hem de gece dönünce terminalden eve taksi parası verecek param yoktu düğününe gidemedim

Cumartesi Ankara da nikah vardı

ofistekiler tutturdular ayıp olur biz izin veriyoruz Cumartesi git dediler

neyse Cumartesi gittim Ankara'ya bilet parası, geri döneceğim akşam annemlerde kalacağım valla param yoktu daha fazlasına

şimdi o parayı para olarak taksam da şık olmazdı

kolye ucu aldım onu taktım bir anı babında

belki o da beni maddi durumu iyi diye kategorize etmiştir o zamanlar ama

yıllar sonra da bir arkadaşıma kolye aldım ama onunki küçük altın ederinde idi

küçük altınlar bozduruluyor bunu bozdurmaz belki demiştim :)))

yonca ile kolye ucunu karsilastirma ama, ben bu yoncayi kuyumcuya goturdugumde almadi bile, ha ha, ben de anneme verdim o da baskasina hediye etsin diye.
Hni hic ise yaramayacak bir sey, boyle durumlarda zarfta para veya seninki gibi yatirimlik taki niyetine degil ama normal hediye olarak kucuk bir taki hatta imitasyon taki bile alinabilir.

Yonca yi hic duymadim🙄 sahte altin mi yoksa dusuk gram mi oluyor?

ben de cok bilmiyorum, eskiden bizim oralarda bebek hediyesi olarak takilirdi, nazar boncugu ile birlikte.
14 ayar altin ama gram olarak 1 gr den dsuk diye tahmin ediyorum sadece.

Bence bu tarz konular tamamen karşındakini tanıyıp guvenmekle alakali. Benim düğünümde kayinbabamlar hiç takı takmadı tam aksine borçları vardı düğün takılarının hepsini onlara verdik. Eşimde bende çalışıyoruz ikimizinde birikimi yoktu tam aksine biseyleri kredisini oduyoduk Eşyaları az ve ucuz olanlarından almaya çalıştık beş altı ay halisizdik masam sehpam yoktu. Şuan üç yıllık evliyim kendi evimizi arabamızi aldık evimizdeki tüm eşyalar tamam. Ben onun ailesini aile bildim kendi paramdan verdim onlarda zamanı gelince bana destek oldu.ayni şekilde eşimde benim aileme karşı öyle benden çok arayıp sorar annemleri ilgilenir. Ben para istemedim huzur mutluluk istedim çok şükür rabbim herşeyi verdi bı anda olmuyor ama zamanla herşey oluyo sabrın karşılığını aliyosun. Ben zamanında takı diye ısrar etseydim hem ailesiyle aramız bozuk olurdu hemde eşimle hep bı mesafe olurdu aramızda

yonca ile kolye ucunu karsilastirma ama, ben bu yoncayi kuyumcuya goturdugumde almadi bile, ha ha, ben de anneme verdim o da baskasina hediye etsin diye.
Hni hic ise yaramayacak bir sey, boyle durumlarda zarfta para veya seninki gibi yatirimlik taki niyetine degil ama normal hediye olarak kucuk bir taki hatta imitasyon taki bile alinabilir.

benimki de satmaya kalksan satılmazdı

yonca belki alırken daha fazladır ederi

hani bu charmların uçları var ya onun gibi bir şey ama tabii o dönemlerde bebek nazarlığına vs takılıyor olabilir

yanlış olmasın ama 20-30 TL falandı o zaman otobüs bileti de o civardı

ama şu da var aynı şehirde olsam takı ve yol paraları birleşince küçük altın parası ederdi

o zaman rahatlıkla küçük altın alırdım

benimki de satmaya kalksan satılmazdı

yonca belki alırken daha fazladır ederi

hani bu charmların uçları var ya onun gibi bir şey ama tabii o dönemlerde bebek nazarlığına vs takılıyor olabilir

yanlış olmasın ama 20-30 TL falandı o zaman otobüs bileti de o civardı

ama şu da var aynı şehirde olsam takı ve yol paraları birleşince küçük altın parası ederdi

o zaman rahatlıkla küçük altın alırdım

ha ha o zaman seni de kiniyorum.

ama ben o charmlari seviyorum, bence hos bir hediyeymis,
tabi arkadasin ne dusundu bilemem ha ha

Arkadaslar selam
Maddi acıdan zorlandığımızı biliyorsunuzdur kv ile görüşüp yaptığı masrafları ona ödeyip kalan kısmıda kredi çekip bütün ihtiyaclarımızı tamamlayıp düğünde takılanlarla krediyi kapatmayı düşünüyoruz. Bu şekilde yapanlar var mı yani biraz üzülüyorum maddi anlamda yetersiziz takılanlar bize güç kuvvet olur diye düşünüyordum ama şimdi oda olmayacak sizlerde bu durumları yasayıp atlattınız mı
Bizim dugjnlerde normalde oglanin ailesi herseyi yaparboglana birc kalmaz takilanlarda oglanla gelinindir bizde tabi ben salak gibi verdimde orasi ayri bi konu siz zorlaniyosaniz eyerki siz yapcaksaniz masraflari mecbur oyle olcak baska care yok

Depresyondasın ve resmen kısır döngüye sokuluyorsun. Düğün yapma. İstiyorsan nikah yap. Kayınvalide ile de ilişkini minimuma indir. Borçlanma. Bankadan krediyle borç ödemek mantıklı değil. İnsanlar işsiz. Eskidendi çeyrek altın toplamak.

Gelmemiş takıya güvenip masrafa girmeyin gelmezse bir de kredi çekmiş olacaksınız.
Tekrar yazayım tüm Esyaları almadan evlenin. Niye tam ev tam ev diye diretiyorsunyz

Arkadaslar selam
Maddi acıdan zorlandığımızı biliyorsunuzdur kv ile görüşüp yaptığı masrafları ona ödeyip kalan kısmıda kredi çekip bütün ihtiyaclarımızı tamamlayıp düğünde takılanlarla krediyi kapatmayı düşünüyoruz. Bu şekilde yapanlar var mı yani biraz üzülüyorum maddi anlamda yetersiziz takılanlar bize güç kuvvet olur diye düşünüyordum ama şimdi oda olmayacak sizlerde bu durumları yasayıp atlattınız mı
kendi ailen dışında kimsse sarı lira takmaz yazıyım istedim

ben de cok bilmiyorum, eskiden bizim oralarda bebek hediyesi olarak takilirdi, nazar boncugu ile birlikte.
14 ayar altin ama gram olarak 1 gr den dsuk diye tahmin ediyorum sadece.
Anladim, boyle kolye ucu gibi bisey galiba.O zaman sanirim onlar bozdurunca para etmiyor. Durumu da iyi demissiniz. Bana gramin yarisini takan akrabamin da durumu cok iyiydi ben inanamamistim 🤣🤣 valla bu taki isleri cok acaip seyler. En yakin arkadasim hicbisey takmamisti bana, bir hayirli olsun hediyesi bile almamisti:deli:

Yanlış hatırlamıyorsam Kv alınacak eşyalar konusunda zorluk çıkarmıştı sizi oyalar gibiydi.Her neyse başka konuda olabilir.Çalışıyorsanız ıkınızde ödeyebilirsiniz yazmıstım konu tanıdık gelince yinelemek istedim,çalışan iki insansanız bir yola başkoydunuz kimseye minnet etmeyin ödersiniz.

bence bizim kulturde viftlerin dugunu olmuyor tum "ailenin" dugunu oluyor. Davetiye listesine aileler illede karisacaksa aileler destek olmali, ama yok sadece kucuk bir nikah/dugun olacaksa ciftler kendileri karsilayabilir ve sadece istediklerini cagirir.

bu kadar zor durumda olup neden dugun yapılır ?
ustelık pandemı var herseyınız kısıtlı
nıkah yapın sonra en yakın kuzen ve arkadaslarınızala yemege gıdın ?

sımdıden bakın zorlukları yasamaya basladınız 2 saat ıcın o kadar para dokmeye ne gerek var borca gırıp ?

ha sacmaya harcamaya paranız varsa ıstersenız balkondan asagı sacın hepsını ama borcla sırf dugun olmus olsun dıye ne gerek var ve ınanın hıc kımse ay ne guzel dugun yaptılar demıyor tam aksıne kımseyı de memnun edemıyorsunuz

Back
X