dün akşam eşimle konuştum ;orda yalnız kalmak istemediğimi gruruma dokunduğunu anlattım ne deyim ki...sonuç hüsran ağlaya ağlaya uyudum...bana" ne yani tüm düğün boyunca yanında mı duracağım hangi karı koca yanyana oturuyor "die çıkışması çok üzdü...örnek istresen en yakınından vereyim en basiti kardeşin dedim ..o oturur ben oturamam kimse oturmuyor die bağırdı...öyleyse gitmeyiz o düğüne dedi..gitmek zorundayız çünkü altın borcumuz var ve o düğün için bir iki akrabası gelecek bize siz gidin biz gelmiyoruz diyemeyiz de neden böyle yapıyorsun biz evliyiz bekar mıyız dulmuyuz yalnız oturayım dedim..adam hala ben oturmam deyince.."tamam dedim ben gitmiyorum ben aman kocam yalnız kalmasın die düşündüm günlerce gideyim die kocam da beni düşünmüyorsa çelker gidersin kendi başına ben gelmiyorum dedim..ne yapayım bıktım ....biraz olsun evliymişiz hissini tatırmaya uğraşmıyor ve ben çok bunaldım....ayrılalım diyorum ona da yanaşmıyor ğlıyor zırlıyor seni seviyorum diye ...kızıma kardeş olsun istiyorum yalnız kalmasın yaşım da geçmeden ama hal böyleyken ben asla istemiyorum şuan ..eve glir ağzını bıçak açmaz bişey desem tersleme modunda .dışarı çıksak surat 5 karış çocuk ağlıyor diye çıkmak istemiyorum der düğüne gitsek ki düğünler de hep kendi tarafının yalnız bırakır beni...ne biçim bir evlilik bıktım..bazen derinlemesine düşünüyorum haline şükret en azından dayak yok her istediğini alıyor her istediğinde anenlere yolluyor haftalarca kalıyorsun bişey demiyor ayrılsan başkasıyla evlensen ne olacak en kötüsü kızına üvey baba olcak iyi mi kötü mü olcak diyorum ama kaldıracak durumum da kalmıyor bazen...OKKALI BİR DERSİ ÇOKTANNNNN HAKETTİ şeytan diyor bavulunu topla çekgit bir otele haber vermeden arasın dursun seni burnu sürtsün 1 hafta ...kafanı dinlersin diyor.bi yanım da acıma her istediğini al da ödemeye çalışsın canı çıkana kadar diyorum..yaqni insanlar demek böyle zıvanadan çıkıyormuş!!!!
benim eşimde aynısını yapar.9 senedir bu böyle
ben takmıyorum lafını bile etmedim bugüne kadar
ama akrabalarındaki diğer erkeklerde böyleler.hep biraraya geliyorlar eşlerinin yanında oturan pek yok
belkide bu nedenle bende çok sorun etmiyorum:44:
sana tavsiyem bu düğün meselesini bu kadar abartmayın.sonuçta en fazla 3 saatlik bir olay
orta yolu bulun bir şekilde
neyin var geçmiş olsun
selam kızlar
eşimle ilkkez birinin düğününe gittiğimizde 4 aylık evliydik..düğün sahibi eşimin uzaktan akrabası-arkadaşı..içeri girdik 1/2 masa haricinde kimseler gelmemiş..saolsun eşim ilerde 2/3 bayanın olduğu bir masayı işaret ederek "sen git tanış işte ben yukarda arkadaşlarımı gördüm onların yanına gideyim"dedi gülerek.şaka yapıyor sandım bir de baktım ki hakkaten gitti..neye uğradığımı şaşırdım..kimseyi tanımam etmem kaldım öylece oturdum yarım saat kendi kendime sinirle...ama bu eşimde " alışkanlık" yada benim "sıkı çalışıyor kimseyi göremiyor varsın görsün biraz gelsin"diye iyi niyetli düşünmemin getirisi mi bilmiyorum ...fakat 5 senelik evliliğimizde kimin düğününe gitmişsek adam soluğu değerli arkadaşlarında almayı adet edindi!en son gittiğimiz yakın akrabasının düğününde yine gitti ve düğünde bunu bana karşı kulanmaya çalışan fesat eltimin kaynımla havalanarak dans etmeleri mi yoksa niye kocanla neden dans etmiyorsun diye etraftan burnunu sokan dengesizler mi diyeyim size...bir düğün daha yaklaşıyor ay sonunda..ve ben karar verdim ;konuşacağım: düğün boyunca benimle oturacağını ki bizim bekar değil evli olduğumuzu;hem de kendi akrabalarının düğününde dengesizlerin arasında yalnız kalmaya mecbur olmadığı anlatmaya çalışacağım.yok kabul etmezse gitmeyeceğim yalnız gitsin de aklı başına gelir belki diyorum..ama bir yandan da içimden ele güne karşı eşini yalnız yollama diyorum...kararsızım ..önce konuşmayı denemekte fayda var sanırım..siz olsanız ne yapardınız?
ama elele tutuşma konusuna bağlarsak yetiştirilme tarzını;bu adam bekarken ,nişanlıyken hamileyken elele gezmeye bayılıyordu nolduysa 3 senedir oluyor..neymiş liseliler gibiymiş...ya be adam o zaman niye liseli gibi değildin?
sadece benim kırılmam üzülmem onu pek ilgilendirmiyor anladığım bu!bir arkadaş yetiştirlme tarzınız farklı demiş;evet farklı hem de çok o baskıcı ;baba yanında bebeğini kucağına bile alamayan bir ailede yetişmiş bense bebeğimi rahatça alıp sevdim mesela..ama elele tutuşma konusuna bağlarsak yetiştirilme tarzını;bu adam bekarken ,nişanlıyken hamileyken elele gezmeye bayılıyordu nolduysa 3 senedir oluyor..neymiş liseliler gibiymiş...ya be adam o zaman niye liseli gibi değildin?
sadece artık biçok şeyde beni göz ardı ediyor..en basiti bi örnek versem Allah var ne istesem alır bu ayrı;geçen gerekli olduğundan mikser blender set aldım 66 tl ye bana "işte bu ay almasaydın ocak alacağız "vsvs..sölendi.dün ocağı alıp geldi bana ne dese iyi ya 90 tl ye blender setin daha iyisi vardı ondan lsaydık..66 tl ye konuştun durdun ama senin 100 tl ye aldığında birşey yok öyle mi dedim..gülüyor "evet öyle" diyerek pişkin pişkin.
bir arkadaş demiş ya "%100 kendini haklı bulan erkeklerden "diye aynen öyle!ama bazı işler misafir trafiği var onları halledeyim güzel bir dersi haketti.bu düğüne de bilerek hastaneyi dek getircem zaten bundan sonra düğünlerine falan da gitmicem gitsin kendisi..moralim bozulup geleceğime otururum evimde tv mi izlerim daha.ii kimisi demiş ya yalnız gitsin anlasın die anlamaz o anlamaz...
hamileyken vardı sonra yok, doğumdan sonra değişti yani öyle mi?
nickinde elele, bunlara ne kadar değer verdiğin anlaşılıyor her kadın gibi, sanırım seni umursamıyor ya da seni ne kadar kırdığının üzdüğünün idrakında değil, ne kadar üzüldüğünü ifade ettiğinde de mi aynı?
Canım, sen de her Türk kadını gibi "elalem ne der" bunu takıyorsun, ben de öyleyim..
Kocamı yalnız yollasam, elalem ne der?
Yanında durmazsa taksiye atlasan gitsen, elalem ne düşünür, ne der?
Bu kadar ince fikirli olduğunu eşin bildiği için, bu tür hareketlere cesaret etmeyeceğini ve bir şekilde idare edeceğini anlamış.
Başka bir konunda da büyü olaylarına değinmişsin. Büyü yüzünden eşinin sana yaklaşmadığını, yaklaşmak istemediğini söylemişsin. Onlar düzeldi mi canım? Neden soruyorum, çünkü tüm konuların bağlantılı gibi. Yani asıl sebebi bulsan, hepsi çözülecek..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?