Düğün salonlarında yalnız kalmaktan bıktım ...

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
selam kızlar
eşimle ilkkez birinin düğününe gittiğimizde 4 aylık evliydik..düğün sahibi eşimin uzaktan akrabası-arkadaşı..içeri girdik 1/2 masa haricinde kimseler gelmemiş..saolsun eşim ilerde 2/3 bayanın olduğu bir masayı işaret ederek "sen git tanış işte ben yukarda arkadaşlarımı gördüm onların yanına gideyim"dedi gülerek.şaka yapıyor sandım bir de baktım ki hakkaten gitti..neye uğradığımı şaşırdım..kimseyi tanımam etmem kaldım öylece oturdum yarım saat kendi kendime sinirle...ama bu eşimde " alışkanlık" yada benim "sıkı çalışıyor kimseyi göremiyor varsın görsün biraz gelsin"diye iyi niyetli düşünmemin getirisi mi bilmiyorum ...fakat 5 senelik evliliğimizde kimin düğününe gitmişsek adam soluğu değerli arkadaşlarında almayı adet edindi!en son gittiğimiz yakın akrabasının düğününde yine gitti ve düğünde bunu bana karşı kulanmaya çalışan fesat eltimin kaynımla havalanarak dans etmeleri mi yoksa niye kocanla neden dans etmiyorsun diye etraftan burnunu sokan dengesizler mi diyeyim size...bir düğün daha yaklaşıyor ay sonunda..ve ben karar verdim ;konuşacağım: düğün boyunca benimle oturacağını ki bizim bekar değil evli olduğumuzu;hem de kendi akrabalarının düğününde dengesizlerin arasında yalnız kalmaya mecbur olmadığı anlatmaya çalışacağım.yok kabul etmezse gitmeyeceğim yalnız gitsin de aklı başına gelir belki diyorum..ama bir yandan da içimden ele güne karşı eşini yalnız yollama diyorum...kararsızım ..önce konuşmayı denemekte fayda var sanırım..siz olsanız ne yapardınız?

neden böyle yapıyor acaba, dans etmek istersin diye korkuyor olabilir mi, bazı erkekler nefret eder çünkü danstan
tüm akşam ayrı takılmanız tabii hoş değil bekar gibi, ama ne bileyim bi yarım saat arkadaşlarıyla takılıyorsa idare edilebilir
bence konuşursan ikna olur, çok büyütmez herhalde...

Reactions: Cac
Ben olsam eşime bu durumdan ne kadar şikayetçi olduğumu güzel bir dille anlatırım
Daha sonra bir davet varsa yine katılırım,eşim şikayetçi olduğum konuları tekrarlarsa
o davet benim için katıldığım son davet olur ve bir daha da asla gitmem
Sonuçta evlisiniz,birbirinizi temsil ediyorsunuz seven sevmeyen herkes orda
Eşinin bu şekilde davranması yanlış...
Konuş bene birdaha tekrarlarsa asla gitme
ele güne karşı yalnız göndermiyim diyorsun ama zaten eşin seni ele güne karşı
yalnız bırakıyor,bırak eşin düşünsün bütün bunları hatasını anlasın

vazgeçmez cnm
eşimde yapıyor aynı şeyi
eğer onun ortamının düğününe gittiysek
tanıdıklarla oturuyorum hooop bi saat kaybolur sonra gelir.
değiştiremessin

kızlar dans etme gibi bir alışkanlığım yoktur kalkıp oynucak halim de yok yarım saat ortadan kaybolsa neyse gider gelmez..çocuk acıktı tel çekmiyor bulamıyor aynı masada oturduğum kaynım alıp bişiler getiriyor tamam o da amcası ama babası varken eltime neden laf düşüreyim ki!zaten açık aramanın derdinde olan sinsi bi kişi..bir de bana ait arkadaşım tanıdığım kimsem yok ;hepsi de eşimin tarafı bu şehirde..gitmemeye cidden kararlıyım çünkü 1 değil 2 değil 5 senedir böyle ya..konuşmak kar etmezse gitmeyim diyorum...annem de moralini bozuyorlarsa bir de yalnız kalıyorsan düğün boyunca gitmemen daha iyidir diyor senin sağlığın için diyor ..ben de ;evliliğimin ilk zamanlarında ısrarla eşime benden için "çirkinbula bula bunu mu buldun" diyen akraba kızlarına inat- ki onlar da olacak bu düğünde- gideyim diyorum güzelce giyinip..başka düğün olsa bu kadar umursamam bile..

cnm bu gercekten cok sinir bozucu bi durum..peki esinle bu konuyu konustun mu hic?o ne diyor?
bi orta yol bumaya calisin...ok, gitsin yarim saat takilsin arkadaslaryla,ama sonra senin vede cocugunun ynaina gelsin...sizi niye öyle yanliz birakiyomuski bütün dügün boyunca...ben olsam da gicik olurdum bu duruma.."beni dul kadin gibi niye yanliz birakiyosun?zaten tanidigim falan da yok buralarda..bak bütün herkes kari-koca otruyo...bana hic saygin yok mu?bende isterim,esim aslan gibi yanimda olsun,ele güne karsi beni sahiplensin...belkide dans etsin...eger bir daha böyle beni uzn süre masada yanliz birakirsan,bende evde kalmayi tercih ederim"derim.

dün akşam eşimle konuştum ;orda yalnız kalmak istemediğimi gruruma dokunduğunu anlattım ne deyim ki...sonuç hüsran ağlaya ağlaya uyudum...bana" ne yani tüm düğün boyunca yanında mı duracağım hangi karı koca yanyana oturuyor "die çıkışması çok üzdü...örnek istresen en yakınından vereyim en basiti kardeşin dedim ..o oturur ben oturamam kimse oturmuyor die bağırdı...öyleyse gitmeyiz o düğüne dedi..gitmek zorundayız çünkü altın borcumuz var ve o düğün için bir iki akrabası gelecek bize siz gidin biz gelmiyoruz diyemeyiz de neden böyle yapıyorsun biz evliyiz bekar mıyız dulmuyuz yalnız oturayım dedim..adam hala ben oturmam deyince.."tamam dedim ben gitmiyorum ben aman kocam yalnız kalmasın die düşündüm günlerce gideyim die kocam da beni düşünmüyorsa çelker gidersin kendi başına ben gelmiyorum dedim..ne yapayım bıktım ....biraz olsun evliymişiz hissini tatırmaya uğraşmıyor ve ben çok bunaldım....ayrılalım diyorum ona da yanaşmıyor ğlıyor zırlıyor seni seviyorum diye ...kızıma kardeş olsun istiyorum yalnız kalmasın yaşım da geçmeden ama hal böyleyken ben asla istemiyorum şuan ..eve glir ağzını bıçak açmaz bişey desem tersleme modunda .dışarı çıksak surat 5 karış çocuk ağlıyor diye çıkmak istemiyorum der düğüne gitsek ki düğünler de hep kendi tarafının yalnız bırakır beni...ne biçim bir evlilik bıktım..bazen derinlemesine düşünüyorum haline şükret en azından dayak yok her istediğini alıyor her istediğinde anenlere yolluyor haftalarca kalıyorsun bişey demiyor ayrılsan başkasıyla evlensen ne olacak en kötüsü kızına üvey baba olcak iyi mi kötü mü olcak diyorum ama kaldıracak durumum da kalmıyor bazen...OKKALI BİR DERSİ ÇOKTANNNNN HAKETTİ şeytan diyor bavulunu topla çekgit bir otele haber vermeden arasın dursun seni burnu sürtsün 1 hafta ...kafanı dinlersin diyor.bi yanım da acıma her istediğini al da ödemeye çalışsın canı çıkana kadar diyorum..yaqni insanlar demek böyle zıvanadan çıkıyormuş!!!!

ay valla benim bile içim sıkıldı, nasıl ya, nasıl yani karı-kocalar yanyana oturmuyormuş

bence evini terk edip gitmeyi düşünmemelisin canım, inatçı bi insan galiba, insan bi düğün mevzuunu bu kadar uzatır mı, 2 saatlik bişey, allah kolaylık versin ne diyeyim, üzme kendini

benim eşimde aynısını yapar.9 senedir bu böyle
ben takmıyorum lafını bile etmedim bugüne kadar
ama akrabalarındaki diğer erkeklerde böyleler.hep biraraya geliyorlar eşlerinin yanında oturan pek yok
belkide bu nedenle bende çok sorun etmiyorum:44:
sana tavsiyem bu düğün meselesini bu kadar abartmayın.sonuçta en fazla 3 saatlik bir olay
orta yolu bulun bir şekilde

canım anlatmaya çalıştığım;benim hiç bir tanıdığım yok ve olan her düğün doğal olarak kendi akrabaları ve hep de çanta gibi eltimin yanına atar.. onun ne kadar fesat afedersiniz ama ne kadar pislik olduğunu bildiği halde onların yanına atıyor..o da laf sokmak moral bozmak için uğraşır..biraz evvel yine tartıştık gecenin birinde içimi boşaltmak için çığlıklar atasım geldi "yeterartık "diyerek..öyle doldum yani...nedenbenimle oturmak ağrıma mı gidiyor diyorum hayır diyor ama dışarı çıktığımızda 2 yabancı gibi düğüne gitsek masaya atar gider..tek bahanesi"benim uzun süredir görmediğim arkadaşlarım var."...ya her düğünde mi olur bu....ya arkadaşları kadar da mı yokum?ben ondan şunu beklerdim "tamam bu düğünde de senin yanında kalyımsonrakiler de benim hakkım" dese gönlümü alsa ama adam ısrarla "oturmam yanında kim karısıyla oturuyor dior..karar verdim gitmicem sağlık problemim var hastaneye yatış ..bilerek o güne getirmeye kararlıyım ki ona da söyledim bunu.madem beni gözardı ediyor hiç sıkılmadan o halde ne ben ne de o gitmeyecek düğüne.ben hastanede yaarken o da çocuk bakmakla uğraşsın..

Son düzenleme:
neyin var geçmiş olsun

teşekkürler canım küçük bir operasyon geçireceğim bademciklerden kurtulmak istiyorum inşallah , bu hafta sonu istiyordum fakat kasıtlı olarak düğün gününe dek getirmeye çalışacağım inşallah.ki bunu eşim haketti..

Düğün salonlarında genelde kadınlar bir tarafta erkekler bir tarafta oturabiliyor, özellikle Anadolu kültüründe.
Erkekler bazen salon girişine yığılıp, ayakta dikiliyorlar.. İçeride sigara içilmediği için..
Genelde karısıyla oturan olmayınca, herkes birbirinden görüp aynısını yapıyor mecburen. Farklı bir davranış sergilemek istemiyorlar.

Ama gene de eltinin eşinin yanında oturması, seninkinin ise yanına gelmemesi sinir bozucu tabi, anlıyorum seni.. ,

Daha önceki konularına da göz attım canım, başka sorunlar da olmuş sizde. Senin belki de evliliğini şöyle bir silkeleyip ayağa kaldırman gerekiyor. "Yolda yürürken elimi de tutmuyor, ben tutsam çekip alıyor elini" ayzmışsın mesela. Bunları bir konuşmanız gerek, genel hatlarıyla yetiştirilme tarzınız farklı gibi geldi bana..

canım ben olsam gitmeden sıkı sıkı konuşurum tembihlerim, eğer beni bir an yanlız bırakırsan atlarım taksiye eve dönerim bir daha da seninle hiçbir düğüne gitmem derim, bunu bir kez yap blöf yapmadığını anlasın...

Sizin asıl probleminiz düğünler ve dans değil...
Kocanız gerçekten tabiri caizse sizin üzerinizde ciddi baskı ve hakimiyet kurmuş.
Her dediğinize of puf ederken sizi ne kadar kırdığının farkında mı acaba?
Kendini % 100 haklı gören erkeklerden galiba...
Bir insanı değiştiremezsiniz ama belki misilleme yolu ile biraz ilerleme kaydedebilirsiniz anlaması açısından sizi...

sadece benim kırılmam üzülmem onu pek ilgilendirmiyor anladığım bu!bir arkadaş yetiştirlme tarzınız farklı demiş;evet farklı hem de çok o baskıcı ;baba yanında bebeğini kucağına bile alamayan bir ailede yetişmiş bense bebeğimi rahatça alıp sevdim mesela..ama elele tutuşma konusuna bağlarsak yetiştirilme tarzını;bu adam bekarken ,nişanlıyken hamileyken elele gezmeye bayılıyordu nolduysa 3 senedir oluyor..neymiş liseliler gibiymiş...ya be adam o zaman niye liseli gibi değildin?
sadece artık biçok şeyde beni göz ardı ediyor..en basiti bi örnek versem Allah var ne istesem alır bu ayrı;geçen gerekli olduğundan mikser blender set aldım 66 tl ye bana "işte bu ay almasaydın ocak alacağız "vsvs..sölendi.dün ocağı alıp geldi bana ne dese iyi ya 90 tl ye blender setin daha iyisi vardı ondan lsaydık..66 tl ye konuştun durdun ama senin 100 tl ye aldığında birşey yok öyle mi dedim..gülüyor "evet öyle" diyerek pişkin pişkin.
bir arkadaş demiş ya "%100 kendini haklı bulan erkeklerden "diye aynen öyle!ama bazı işler misafir trafiği var onları halledeyim güzel bir dersi haketti.bu düğüne de bilerek hastaneyi dek getircem zaten bundan sonra düğünlerine falan da gitmicem gitsin kendisi..moralim bozulup geleceğime otururum evimde tv mi izlerim daha.ii kimisi demiş ya yalnız gitsin anlasın die anlamaz o anlamaz...

hamileyken vardı sonra yok, doğumdan sonra değişti yani öyle mi?
nickinde elele, bunlara ne kadar değer verdiğin anlaşılıyor her kadın gibi, sanırım seni umursamıyor ya da seni ne kadar kırdığının üzdüğünün idrakında değil, ne kadar üzüldüğünü ifade ettiğinde de mi aynı?

Son düzenleme:

Canım, sen de her Türk kadını gibi "elalem ne der" bunu takıyorsun, ben de öyleyim..
Kocamı yalnız yollasam, elalem ne der?
Yanında durmazsa taksiye atlasan gitsen, elalem ne düşünür, ne der?
Bu kadar ince fikirli olduğunu eşin bildiği için, bu tür hareketlere cesaret etmeyeceğini ve bir şekilde idare edeceğini anlamış.

Başka bir konunda da büyü olaylarına değinmişsin. Büyü yüzünden eşinin sana yaklaşmadığını, yaklaşmak istemediğini söylemişsin. Onlar düzeldi mi canım? Neden soruyorum, çünkü tüm konuların bağlantılı gibi. Yani asıl sebebi bulsan, hepsi çözülecek..

evet dün gece üzüldüğümü grurumun kırıldığını söyledim ne alaka die dalga geçiyor adam ya...

özel konularda pek sorun yok şükür ama tekrar tersleme modunda ,sanki nedersem batıyorum..bunda suçum var;önceden hergün felak nas vs mutlka okurdum eşime de okurdu..durduk yere terslemesi vs nerdeyse kalmamıştı..ben okumayı kestim keseli adam yine öyle yapanı da yptıranı da Allaha havale ediyorum ki okursam zararı dokunmucak biliyorum bu aralar boşvermişlik de var bende herşeye ruh halimin etkisiyle..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…