Düğün yapmasan daha iyi olur düğün sacmalık zaten .Nikah kıy bu kadar basıt.Ne gerek var böyle insanları da rahatsız etmeye kımse isteyerek gelmıyor mecburıyetten kendı dugunlerını de dusunuyor mıllet .merhaba arkadaşlar düğünüme çok az kaldı ve beni acayip bir telaş aldı düğün salonu boş kalacak gibi zaten çok çevremşz çok akrabamız yok olanlar da memelektten kalkıp gelmeyecekler biz de düğün salonu en az 250 kişiye verdiği için mecburen 250 kişilik yemekli salon tuttuk ama boş kalacak rezil olacağım diye çok korkuyorum henüz davetiyeleri dağıtmaya başlamadık 1 au gibi bir süre var ama yaklaşık olarak bir hesap yaptım kesin gelecekleri 120 filan oluyor olmuyor gibi bişey kız erkek tarafı dahil sanırım insanların çoğu da tatilde olacak offff offf ne zor işler bunlar düğün yapmasan ayrı dert düğün yapsan salon dolmadı derdi sizin de böle oldu mı salon boş kalırsa gelenlere rezil olur muyum bir de boş yere yenilmeyen yemeklerin de parasını ödeyeceğiz mecburen
Bızım bir tanıdıgımız da sünnet yaptı ve dugunde sadece bır 20 kısı varmıs kımseler gelmemıs kadın nezaman dugune gıtse takı zamanı mutsuz oldugunu ve dugunlere buyuzden gıdemedıgını anlatır ve ağlardı.Artık bu dugunler kalkmalı .Mantıgı yok zaten cocugun bi şeyı kesıliyo aman yarabbım arabalar konvoy yapmıs mendıller havada ,kornalara basılıyor ,halaylar cekılıyor ya nedır bu böyle.benim düğünümde herkesin bir bahanesi vardı. yok tatildeyim, yok köydeyim, yok hastayım yok bilmem ne. düğün salonu boş kaldı. mal gibi düğün salonu ve ekstra herşeyin parasını ödedim. o kadar içime dokundu ki rezil olduğum olmadığım umrumda değildi. şimdiki aklım olsa nikah yeterdi.
Evet ailem genelde düğünlere gider ama mesela babam kendi tarafından akrabaların düğününe ne pahasına olursa oldun hep gitti ama ne yazık ki akrabalar biraz nankör yani sadece bu konuda değil her konuda öyle oldukları için gelmezler arkadaşlarını çocuklarının da düğünlerine gitti babamlar ama şimdi onları arayınca ayy biz tatilde oluruz o Zaman diyorlar yani maalesef her düğününe gittikleri bizim düğümümüze gelmiyor akrabalar konusunda hep böyle en çok fedakarlığı yapan hep biz oluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?