Düğün salonu boş kalırsa

venus12

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2011
788
801
303
Ankara
merhaba arkadaşlar düğünüme çok az kaldı ve beni acayip bir telaş aldı düğün salonu boş kalacak gibi zaten çok çevremşz çok akrabamız yok olanlar da memelektten kalkıp gelmeyecekler biz de düğün salonu en az 250 kişiye verdiği için mecburen 250 kişilik yemekli salon tuttuk ama boş kalacak rezil olacağım diye çok korkuyorum henüz davetiyeleri dağıtmaya başlamadık 1 au gibi bir süre var ama yaklaşık olarak bir hesap yaptım kesin gelecekleri 120 filan oluyor olmuyor gibi bişey kız erkek tarafı dahil sanırım insanların çoğu da tatilde olacak offff offf ne zor işler bunlar düğün yapmasan ayrı dert düğün yapsan salon dolmadı derdi sizin de böle oldu mı salon boş kalırsa gelenlere rezil olur muyum bir de boş yere yenilmeyen yemeklerin de parasını ödeyeceğiz mecburen

Düğün yapmasan daha iyi olur düğün sacmalık zaten .Nikah kıy bu kadar basıt.Ne gerek var böyle insanları da rahatsız etmeye kımse isteyerek gelmıyor mecburıyetten kendı dugunlerını de dusunuyor mıllet .

benim düğünümde herkesin bir bahanesi vardı. yok tatildeyim, yok köydeyim, yok hastayım yok bilmem ne. düğün salonu boş kaldı. mal gibi düğün salonu ve ekstra herşeyin parasını ödedim. o kadar içime dokundu ki rezil olduğum olmadığım umrumda değildi. şimdiki aklım olsa nikah yeterdi.

Maalesef sade nikah yapamazdık bunu benim ailem de nişanlımın ailesi de istemezdi hem ben de istemezdim çevrem az diye bazı şeylerin içimde kalmasını istemedim ama ne yazık ki düğün salonları belli bir kota koyduğu için sayıyı fazla tutmak zorunda kaldık bi de bu kesin geleceklerin de gelebilmesi için hafta sonu olmalıydı offf offff bu kadar derdin arasın da bi de bu var çevresi geniş olanlara bir sürü akrabası olanlara çok özeniyorum

gelecek olan gelir, gerisi gelmesin onları dert etme, genelde düğün salonları daha çok kişilik tutuluyor zaten gelmeyen de oluyor, ama gelmeyeceklerini düşünüyorsan muhtemelen gelmezler bilirsin aşağı yukarı kimin gelip gelmeyeceğini.

Düşünme bunları hepsi gelip geçiyo mutlu olmana bak.

Bızım bir tanıdıgımız da sünnet yaptı ve dugunde sadece bır 20 kısı varmıs kımseler gelmemıs kadın nezaman dugune gıtse takı zamanı mutsuz oldugunu ve dugunlere buyuzden gıdemedıgını anlatır ve ağlardı.Artık bu dugunler kalkmalı .Mantıgı yok zaten cocugun bi şeyı kesıliyo aman yarabbım arabalar konvoy yapmıs mendıller havada ,kornalara basılıyor ,halaylar cekılıyor ya nedır bu böyle.

Davetiyeleri erken dağıtın,
Aldığınız lcv ye göre, ekstra çevrenizde bulunan ama düğüne çağırmadığınız insanlara verirsiniz.
250 kişi çok bir sayı değil, endişelenmeyin.

önemli olan eğlenebilmek 250 kişi geleceğine 100 kişi gelsin son gaz eğlenin diye düşünenlerdenim.Niye rezil olacakmışsın canım?Dar bakış açısına sahip olanlar illa düğün kalabalık olmalıydı falan der en fazla

Biz kimse yok demiştik ama yemekli bile olmayan düğünümüze beklediğimizden çok kişi geldi

O şehirde bizim kimsemiz yoktu eşimin ailesi vardı ama akraba vs yoktu

Ama en son ilkokulda gördüğüm kişiler bile gelmişti düğünüme

Yine eşimin akrabaları İzmit ten bursa ya minibüs kaldırmışlardı

Eşimin kuzeninin üniden arkadaşı da gelmişti kuzenimin sevgilisi de

Dert etmeyin hiç beklemediğiniz bir çok insan gelir

Bir de bizim iş arkadaşları vs sevgilileri ile gelmişti kalabalık olmuştu

Burada çok fazla küçük salon yok küçük olanlar da max 100 kişilik filan o da olmazdı çünkü nişanıma 90 kişi gelmişti ve öyle yerlere zor sığmıştık ama şimdi baktım ki gelecekler yine nişanıma gelenler daha fazlası olmuyor yanı ayy keşke sörf yemek için olsa bile gelseler o paralar boşa gideceğini bari birilerinin karnı doysun masalar boş kalmasın evet herkesin bir bahanesi var tatil bayram dönüşü memelektten geç geleceğiz gibi umarım en azından çok kötü olmaz bari bir 200 olsa çok iyi olacak da mı mkün değil gibi annem babam da emekli olduğu için arkadaşlarından da koptular kimse yok

Ben de düğün öncesi aynı şeyleri yaşamıştım anne tarafımdan kimse küs olduğu için gelmedi Yemekli bir düğün de değildi ama komşular , baba tarafı ,eşimin ailesi (15 kişiydi başka şehirden geldiler)o salon 300 kişilikti ve yer yetmedibelli olmaz da ailen düğünlere katılır mı? mesela bu ilişkiler biraz böyle ilerliyor gelene gideriz düşüncesi varsa ailen gider mi onu düşünerek hareket et olmazsa nikah yap

Evet ailem genelde düğünlere gider ama mesela babam kendi tarafından akrabaların düğününe ne pahasına olursa oldun hep gitti ama ne yazık ki akrabalar biraz nankör yani sadece bu konuda değil her konuda öyle oldukları için gelmezler arkadaşlarını çocuklarının da düğünlerine gitti babamlar ama şimdi onları arayınca ayy biz tatilde oluruz o Zaman diyorlar yani maalesef her düğününe gittikleri bizim düğümümüze gelmiyor akrabalar konusunda hep böyle en çok fedakarlığı yapan hep biz oluyoruz

Bu saatten sonra sade nikaha dönmem zaten mümkün değil hem ben istemiyorum hem de düğün salonunu iptal edemeyiz sözleşmede yazıyor belli bir süre kala tamamını ödemek zorundayız

Bunda rezil olunacak bir şey yok, ne güzel geniş geniş oynar eğlenirsiniz, samimi bir ortam olur az kişi ile :)
Pist düz ayaksa ona göre masaları biraz geri alsınlar, herkes de öne yakın oturur ona göre yer gösteren görevli arkadaşlar filan varsa şık durur.

Bizim düğün hem yarıyıl tatili, hem Umre zamanı, hem de seçim öncesine denk gelmişti.
Sabah yemekli akşam eğlenceli yapıldı, 2 gün önce de full kınası.. Sanki üç ayrı düğün gibi olmuştu.
Zaten gelenler 3e bölündü gibi oldu, yemeğe gelen akşama gelmedi, bir de tatiline giden oldu, Umreye giden, siyasi yönü olanların kampanya hazırlıklıkları - gezileri derken biz bize kaldıktı neredeyse.

Öyle de böyle de evleniliyor, eğleniliyor, canınızı sıkmayın, bunlar gereksiz endişeler.

amaaan bıye rezıl olyomssun ne guzel ıste meydan sna kalır oyna gnlınce :) benımde bstu hıc rezıl olms hıssetmedım aman gelen gelmeyen sagolsn

Maalesef ki ahde vefa vs kalmamis

Benim babamin dugunlerine bilezikle gittigi insanlar ceyrekle ceyrekle gittikleri komsulatin taktigi kadar patayla geldiler ne yazikki artik bizimkiler gitti onlarda gelir dusuncesi olmuyor

Ama bos ver kime ayip olacak ko olmaz herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…