Dugun salonuma gorumce karar verecekmis !!!!

Yengenin yaptığı daha ayıp. Laf taşımış. Yine basit bir aile!

Benim pırlanta yüzüğümü bana görümcem vermişti. Eşimde arka planda bir yerlerden bizi izliyordu.

Hayirdir yengeye ne oluyor da laf tasiyor.Dikkat edin birilerini oyununa gelipte arafa siz kotu olmayin.

Gidin nisanlinizla birlikte begenin ,kimseyi de karistirmayin.

Nişanlıya / kocaya cilve yapacak, istediğinizi yaptıracak ve diğer herkese he deyip geçeceksiniz. Nasılsa koca size kıyamaz. Aptallık edip kocayı karşınıza almayın sakın.

Sana bir şey diyeyim mi? Benim kayınpederim nişanlık altınları kendisi seçip eve gönderdi, ödemesi yapıldıktan sonra gördüm ve ses çıkarmadım. Ha tamam beğendiğim modelleri biliyordu ona uygun hareket etti ama sonuçta ben kuyumcuya bile gitmedim. Sanırım bu ilk benim başıma gelmiştir:) ama herkes biliyor ki benim için çok çok önemli bir konuda da asla istediğim şeyden taviz vermem. Altınlar o kadar mühim değildi takmadım. Ama buna rağmen kayınpeder de kayınvalide de her şeyi bana sorar eder. Bana ancak düğüne kadar bu tarz konularda emrivaki yapabileceklerini, ama ondan sonra asla karışmamayacaklarını biliyorum çünkü bana saygı duyduklarını her seferdinde hissediyorum. Sağ olsunlar hep topluluk içinde onore ederler. Bunu neden anlattım? Düğün salonunun canı cehenneme yahu. Ben şimdi altından mevzu çıkarıp nişan mı ataydım? Ne gerek var ? Bu durum bana hep aynı şeyi yapabileceklerini mi gösterir? Hayır çünkü sınırlarımı bilirler. Kısacası inatlaşma ne olacak? Bırak salonu görümce seçsin. Asıl inatlaştığın için sorunlar bitmiyor. Koyver gitsin ya. Sonra vay efendim evlilikler neden yürümüyor. Aha da bu yüzden. Bazı şeylere tamam demek kendinizi ezdirdiğinizi göstermez. Saygılı ve görgülü biri olduğunuzu gösterir. Bu açıdan bakın biraz lütfen. Hep bi inatlaşma hep bi dırdır. Bi sakin olun artık sayın yeni gelinler.

Konularinizi biliyorum.

Siz bu gidisle buraya cok konu acarsiniz.

Ama bizim yapacagimiz birsey yok ki.

Ya alincaksin karsina konusacaksin ya da nisanlin konudacak sert bir dille
Ya nisani atacaksin

Ya kabul edip kaderine razi olacaksin.

Baksa ne diyelim biz sana?

Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu bir değil aslında zira beğendiğiniz modelleri biliyorlarmış ona göre hareket etmişler ve geriye kalan şeylere karışmamışlar. Burada bir dayatma var ve dış kapının dış mandalının dayatması açıkçası. Anne baba bile değil yani, eşin kardeşi. Hem de çok çirkin bir tavırla. Size de altınlar konusunda istemediğiniz modeller getirilip "Bunu takacaksın biz verdik parasını" falan deselerdi muhtemelen bakış açınız farklı olurdu.

Bak canim oncelikle yenge gibi insanları hayatından çıkar bir daha sana laf getirmesin. Belki görümcen karıştı ama yenge bire bin katıyor ya da katmıyor. Her neyse heves edip kendi arasida öyle konuşmuştur uygulamaya bak sen. Belki hiç duymasaydın sende ılımlı olacaktın o salona. 2. Eğer ilişkin yürüsün diyorsan istediklerini yaptırmak icin daha yumuşak başlı davranmalısın. Mesela sen şimdi bu lafı duydun elin güçlü arkasını biliyorsun. O zaman saldırarak değil de sende sevgilinin suyuna giderek birtanem ben burayı çok beğendim uygun görürsen burda evlenmeyi çok isterim ikimizi burda hayal ettim de vs vs vs diyebilirsin ..

Açıkçası bu verdiğim sadece örneklerden biriydi:) geri kalan her şeyin istediğim gibi olduğunu söylemedim :) sadece bu konuların üzerine gidildikçe rezilleşiyor. Anlatmaya çalıştığım bu. Ben kabul ettiğim için sorun olmadı. Parası ödenmiş şeyi geri yollasam acaba neler olurdu? Böyle durumlar karı koca arasını bozuyor. Koca da aileden yana oluyor. O yüzden durumun oraya gelmesine izin vermemek lazım. Olan genelde geline oluyor çünkü

Evlenmek için, nişan atılmasın diye senin yerine karar verilmesine izin verirsen, ileride ne zaman nereye gideceğine de karışılması gibi riskleri kabul etmelisin. Kukla gelin isteyen erkek ailesi oldukça fazla. İradesinin arkasında durabilen insanı sevmiyorlar, istemiyorlar. Yani sen hayır ben bu düğün salonunu değil, kendi beğendiğimi istiyorum demen aslında çok şey demen anlamına geliyor. Hayır benim kendime ait bir iradem var ve ben senin kuklan olmam sinyalini alacak görümcen. Tabi nişanlın seni ezdiriyorsa, yani aman ablam üzülmesin boşver diyorsa.. Gel sen şu evlenme işini bir daha düşün derim. Evliliğin boyunca tek başına görümcenn açtığı savaş ile uğraşmak istemiyorsan tabi..Bakalım gelişmeler nasıl olacak.

Canim cok akli selim bir yorum olmus.
Empati kurdugun icin cok tesekkur ederim. Gerek kalmadi diger dugun salonun lafi bile acilmadi.
Yenge cok tehlikeli. Derdi benle ortaligi karistirmak. Asla masa olmam.
Nisanlim da gayet normal ve neseliydi.begendigimizi tutacagiz.

Kim size bisey yapin dedi orayi anlamadim.
14 sayfa olmus insanlar bir cok acidan farkli seyler soylemis. Siz bisey demeseniz de olur ki bisey diyemeyeceginiz konuya niye vakit harcayip yazdiniz onu da anlamadim.
Sizin secenekleriniz bu kadar olabilir.
Ben siz degilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…