- 23 Şubat 2018
- 114
- 82
- 13
- Konu Sahibi Sutsuzkahvem
-
Sana bir şey diyeyim mi? Benim kayınpederim nişanlık altınları kendisi seçip eve gönderdi, ödemesi yapıldıktan sonra gördüm ve ses çıkarmadım. Ha tamam beğendiğim modelleri biliyordu ona uygun hareket etti ama sonuçta ben kuyumcuya bile gitmedim.Sanırım bu ilk benim başıma gelmiştir:) ama herkes biliyor ki benim için çok çok önemli bir konuda da asla istediğim şeyden taviz vermem. Altınlar o kadar mühim değildi takmadım. Ama buna rağmen kayınpeder de kayınvalide de her şeyi bana sorar eder. Bana ancak düğüne kadar bu tarz konularda emrivaki yapabileceklerini, ama ondan sonra asla karışmamayacaklarını biliyorum çünkü bana saygı duyduklarını her seferdinde hissediyorum. Sağ olsunlar hep topluluk içinde onore ederler. Bunu neden anlattım? Düğün salonunun canı cehenneme yahu. Ben şimdi altından mevzu çıkarıp nişan mı ataydım? Ne gerek var ? Bu durum bana hep aynı şeyi yapabileceklerini mi gösterir? Hayır çünkü sınırlarımı bilirler. Kısacası inatlaşma ne olacak? Bırak salonu görümce seçsin. Asıl inatlaştığın için sorunlar bitmiyor. Koyver gitsin ya. Sonra vay efendim evlilikler neden yürümüyor. Aha da bu yüzden. Bazı şeylere tamam demek kendinizi ezdirdiğinizi göstermez. Saygılı ve görgülü biri olduğunuzu gösterir. Bu açıdan bakın biraz lütfen. Hep bi inatlaşma hep bi dırdır. Bi sakin olun artık sayın yeni gelinler.
Sizin durumunuzla konu sahibinin durumu bir değil aslında zira beğendiğiniz modelleri biliyorlarmış ona göre hareket etmişler ve geriye kalan şeylere karışmamışlar. Burada bir dayatma var ve dış kapının dış mandalının dayatması açıkçası. Anne baba bile değil yani, eşin kardeşi. Hem de çok çirkin bir tavırla. Size de altınlar konusunda istemediğiniz modeller getirilip "Bunu takacaksın biz verdik parasını" falan deselerdi muhtemelen bakış açınız farklı olurdu.
Allah allah niye kizdiniz anlamadim.Kim size bisey yapin dedi orayi anlamadim.
14 sayfa olmus insanlar bir cok acidan farkli seyler soylemis. Siz bisey demeseniz de olur ki bisey diyemeyeceginiz konuya niye vakit harcayip yazdiniz onu da anlamadim.
Sizin secenekleriniz bu kadar olabilir.
Ben siz degilim.
O zaman eşinizin kanına girin. Kadınlığınızı kullanım:) ama asla tartışmayın. Sadeve bu konuda değil bu gibi her konuda uzlaşımcı davranarak daha kolay yaptırabiliriz isteklerimizi. Eşiniz ikna etsin görümceyiBen sizi anliyorum. Dugun salonu illa dedigim olsun demiyorum. Simdi benim begendigim her anlamda daha iyi. Insanlar daha kolay ulasir daha nezih daha hos.
Digeri ayni fiyatta ve sapa alakasiz bi yerde.
Simdi sirf gorumce bana gicik oluyor diye ben neden sevmedigim bir yeri seceyim
Mantikli bir sebebi olsa neyse de.
E bana saygi nerde ? Ben gorumceye saygi duyayim ama evlenecegim salonu secmeme o saygi duymasin sonra da yeni gelinler sakin olsun. Hakkaniyetli olmak lazim..
Allah allah niye kizdiniz anlamadim.
Ya sunu diyceksiniz ya bu diyceksiniz baska ne diyelim ne yapalim.sizin icin? Demisim sadece.
Anlasilan gorumce sizin sinirlerinizi fena germis.
O zaman ben net bir cumle kurayim sana ;
At nisani.
O zaman eşinizin kanına girin. Kadınlığınızı kullanım:) ama asla tartışmayın. Sadeve bu konuda değil bu gibi her konuda uzlaşımcı davranarak daha kolay yaptırabiliriz isteklerimizi. Eşiniz ikna etsin görümceyi
Evet evet gorustuk.
Dugun salonu icin bu hafta ici bi gun tutalim begendigimizi dedi. Digerinin lafi bile gecmedi.
Ben de konuyu acmadim tabi.
Gorumcem cildircak. Tovbe ya sanki kendisi evlenecek kadin
Seninle ayni duruma dusmustum tek fark benim gorumcem benden kucuk aileleri fazla yuz verdigi icin bunlar her seyde kendini soz sahibi goruyor yani atiyorum aile icinde olan seylere o karar vermistir simdiye kadar senin aileye disardan gelmen bir sey fark ettirmez onun icin yine o karar verecek...Ben bir sustum iki sustum ucuncusunde fena fircaladim esim de o zamana kadar kardesini tutuyordu ben tepki gosterince ne yapacagini sasirdi.Ben cok zorlandim canim patron kim ogretene kadar ama yeri geldiginde kavga etmekten lafini soylemekten ve giderim demekten korkma yoksa hayat boyu cekersin ve boyle seyler en basinda gosterilir evliliginin 5.yilinda tepki gostermen hicbir ise yaramaz sadece kotu gelin olursan yani tepkini ya simdi koy ya da sonsuza kadar sus
İyi hade geçmiş olsun cnm
Aslında belki görümceyle tatlı tatlı konuşsanız? Ablacım ben sizin istediğiniz olsun isterim ama düğüne olacak katılım açısından sanki daha iyi olur diğer salon, bir daha mı birlikte gidip baksak aslında falan deseniz? Belki inadı biter.Cok tesekkur ederim.
Tartismak kesinlikle cozum degil. Ben bugun ablan orayi demis duydum desem ohooo kim bilir neler duyardim.
Aslında belki görümceyle tatlı tatlı konuşsanız? Ablacım ben sizin istediğiniz olsun isterim ama düğüne olacak katılım açısından sanki daha iyi olur diğer salon, bir daha mı birlikte gidip baksak aslında falan deseniz? Belki inadı biter.
O zaman iş yine eşte bitiyor:) onu sizin beğendiğiniz salonun daha iyi olduğuna inandırmanız ve bunu çaktırmadan yapmanız lazım.Oyy oyu omrumu yedi ablasi. Tatli da konustum ablacim da dedim. O zaman daha beter oldu. Inan her yolu denemedim.
Oyy oyu omrumu yedi ablasi. Tatli da konustum ablacim da dedim. O zaman daha beter oldu. Inan her yolu denemedim.
O zaman iş yine eşte bitiyor:) onu sizin beğendiğiniz salonun daha iyi olduğuna inandırmanız ve bunu çaktırmadan yapmanız lazım.
Böyle herşeye karışan insanlar konuşmaklada geri çekilmez illaki karışacaklar. Eşiniz çok düşkünse ilerdede sorun olur, ama çok değilse arasıra görüşürsünüz söylediklerinede he der geçersiniz.
Cok duskun degil. Kendi kafasina gore yasiyor ablasina he diyip geciyor. Yontemi boyle bulmus.
Keske baska sehirde otursaydim ya.
O zaman iyi, başka şehirde ni olsun canım kendinizi o kadarda sıkmayın eviniz barkınız ayrı ayda yılda bir görüceksiniz boşverin. düğününüze hazirlanın siz
Düğünde görümcenin karşısında oynayın en çok o zaman :) sorun kalmamış.Bugun bulustuk hafta ici tutalim benim begendigimi dedik. Diger salonu hic soylemedi bile. Ben de acmadim tabi konuyu.
Cok tesekkur ederim
Cok tesekkur ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?