• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düğün setim...

Seti bozdurayım mı

• Bozdur borcun varken evde dursa ne anlamı var yenisini borcun bitince alırsın

OY: 108 50,5%
  • Sakın bozdurma herşey zamanında olur borç ödenir elbet

OY: 106 49,5%

• Ankete Katılan
    214
senetle alışveriş yapılan bir yere 3 aydır ödeme yapamıyorum
çünkü her ay 1100 kredi 1100 kira ödüyoruz evin marke alışverişi faturaları telefon faturaları bier hafta sonu biyere gezmeye gitmemiz derken bize hiçbir şey kalmıyor oraya da 3 aylık toplaım 1700 tl ödeme yapmam gerekiyormuş
bozdur borclari kapatmaya katkisi olsun. Evde var da takiyor muyuz sanki, ne bileyim ben takmiyorum bile. Altinlarin yuzde 99unu bozdurup direkt bankaya koymustuk biz. Evde durmasi da hosuma gitmiyor, Allah korusun hirsizlik ihtimali korkutuyor

O set aman aman bir para Etmez aldığın paranın yarısına satmaya gönlün razıysa sat borcunu öde ama boşuna ziyan olacak benden söylemesi.

Hadi Bu ay kurtardınız öbür ay ne olacak hazıra dağ dayanmaz biraz ailelerinizden destek isteyin bence yeni evlisiniz yardımcı olacaklardır mutlaka eğer bir çare bulamazsanız en son çare bozdurun derim yeni gelinsiniz sonuçta ne kadarsa olsa dosta düşmana karşı eliniz kolunuz boş kalmasın hemen şahsi düşüncem tabi

Seti satmak çok mantıksız çünkü 4bine alınmış ama 1000 hadi 1500 e ancak satarsınız.
Ve sonra 4 bin veripte asla seti alamazsınız bunu bilin.
Annenizin aldığı bileziği satın en azından zarar etmezsiniz hatta kar edersiniz durumunuz duzelince de aynısını alırsınız.
Hatıra diye çok takılmayın altın neticede böyle zamanlar için lazım annenizde sıkıntı cekmenizi istemez hem.

Yazık vallahi madem bozdurulacak, madem borçla evleniliyor o setler niye alınıyor? Keşke para verselermiş onun yerine, daha çok işe yarardı. Yani çok sıkışıksanız bozdurun tabi ne yapacaksınız?

Bende o durumu dustum ama kiyamamistim cunku alirken alti yil once 3,500 tl almistim simdi ise 1000 lira ancak veriyorlar deymiyor aynisini yenisi daha pahali ama satinca 5 de bir fiyati nerdeyse be ce sabret her gun geciyor allah yardimciniz olsun her gun geciyor ama insandanda gidiyor

banada hirsiz girdi butun takilarimi caldi hatira falan kalmadi. parasizlik zor , hakkaten sabirli degilseniz huzur kaciyor, taki geri gelirde huzurun gelmesi zor.
gunluk takilmiyor genelde taki setleri , dugunden dugunede oooo...
ben olsam satardim.

Acaba sey mi yapsan kartlarin birde eksi bakiyesi oluyr ya oradan bi 50 - 100 cekseniz ay sonuna kadar idare etseniz önümüzdeki ay icinde bi plan yapsaniz harcamalarınıza. Yada birinde borc alın bu ayi bi atlatın

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
Diğerlerinin anısı var dokunamam siz olsanız ne yapardınız
Market alışverişi bile yapamayacak durumdayım diyorsunuz çekmecede o set dursa ne olacak karnınız doyacak mi ben anlamıyorum kusura bakmayın tabii ki bozdurun setiniz olmayiversin ne olmuş yani bi yere giderken takılacak gümüş yada bijuteriden bir-çok aksesuar alabilirsiniz bi maden o ya madde karnım açken setim olmayiversin hic olmasa bile olur benim var ben istemedim esim aldi öyle duruyo çokta güzel ama olmasada olur eşimin bana verdiği huzurun mutluluğun yanında set ne yaaaaa

hesapsız harcamaları yüzünden parmağındaki evlilik yüzüğünü bile satmış biri olarak diyorum ki satma
çünkü o parayı da yiyiceniz
gidin daha büyük ve daha uzun vadeli aylık ödemesi düşük bi kredi çekin
önceki krediyi ve senetli borçları kapatın
haftasonlarını evden hiiiç çıkmadan geçirin
yemek işini de bimden halledin
valla ancak kurtulursunuz

Bence burda onemli olan bozdurdugunuzda esinizin size borc olarak gorup gormeyecegi. Ben tektasimdan setime kadar herseyimi vermistim evlendikten sonra. Esim borc bildi tekrar yapti sonra ev icin ve araba icin iki kez daha verdim ne kadar takim varsa hepsini tekrar yapti. Kac gr bilezigim kac tane yuzugum kolyem varsa borc saydi. Ama arkadaslarimdan bozduran ve sonradan esi altini ne yapacaksin yeni gelin misin diyende oldu senin benim mi var borc odedik bitti diyen de. Yani esimi iyi taniyorum kesinlikle tekrar yapar diyorsaniz bozdurun krediye faiz odemekten iyidir diye dusunuyorum. Yeni yeni modeller cikiyor belki set yerine baska takilar alirsiniz.

banada hirsiz girdi butun takilarimi caldi hatira falan kalmadi. parasizlik zor , hakkaten sabirli degilseniz huzur kaciyor, taki geri gelirde huzurun gelmesi zor.
gunluk takilmiyor genelde taki setleri , dugunden dugunede oooo...
ben olsam satardim.
evde tüm dügün takilar saklanmaz ki.... kasaya niye koymadiniz

Hatıra ve manevi değeri olana lafım yok, ama set falan gibi değeri sadece maddiyat olan taş parçaları bu günler için kullanılmayacakda ne zaman kullanılacak? Yuvanız için giden taş parçaları varsın geri gelmesin. Önemli olan huzur, ve borç olan yerde huzur olmaz.

Merhabalar,
Bir sorunum var danışmak istedim sizlere. 3 aylık evliyim. Çok borcumuz var ikimizde çalışıyoruz. Fakat yetmiyor. Şuan bile cebimde on liradan başka para yok.
Elimde kalan tek şey setim ve annemin bana taktığı bilezik alyans beştaş o kadar
Annemin taktığı bana hatıra ona dokunamam. Şuan borcumuzdan dolayı sıkışığız ve diğer takılırım borca gitti eşim borcumuz bittiği gibi yapacağım ben sana diyor ve borcumuz yaza kadar biter. Toparlarıznkendimizi.
Sizce setimi bozdurayım mı? Borçlara gidecek yine ve bu ay bizi idare eder biraz.
Yoksa o hatıradır herşey zamanında yapılır geri gelmez diye ellemeyeyim mi eşim bozdur demiyor ben ne dersem o olacak şuan..
Setim çok güzel. Elim bozdurmaya gitmiyor ama hiç değilse bin bin beş yüz borç kapatırız eve market alışverişi yaparız diye düşündüm.
Çalışmıyormusun? Belki işe girsen takını bozdurmak zorunda kalmasın. Altınını bozdurursan bir süreliğine seni rahatlatır, sonra yine sıkıntıya düşersiniz. Önemli olan düzenli gelir sağlayacak bir iş.

Merhabalar,
Çalıştığını yazmışsın, farketmemişim. Bir önceki yorumumu dikkate alma. Seti bozdur gitsin. Biraz nefes alırsınız.

Back
X