Düğün sorunsalı :(

Kınanız beraberse düğün gereksiz. Biz öyle yapıyorız nasipse kınamız düğün salonunda beraber olcak, ertesi gün de nikah. Masrafa ne gerek balayına gidersiniz borçsuz filan şimdi herkes böyle yapıyo.

Yok ben oturmam oynarım
Kınan da bol bol oynasan kesmez mi

Evet o da bir yol kınada bol bol oynasam yetebilir zaten annem kınadanbir gün öncesi arkdaşalrını toplıcaz istediğiniz kadar o gün de oynayın diye yıllardır söyler

Yok ben oturmam oynarım

Evet o da bir yol kınada bol bol oynasam yetebilir zaten annem kınadanbir gün öncesi arkdaşalrını toplıcaz istediğiniz kadar o gün de oynayın diye yıllardır söyler
İstersen 7 gün 7 gece oynayın o zaman :) Ben sandım illede düğün ve düğün salonu filan diyosun

İki düğün yaptık sırf başkalarının gönlü olsun diye; ikisinde de ayrı ayrı nefret ettim . Saati sorup durdum bitse de gitsek diye Allah seni inandırsın. 20.000'den fazla paramız gitti; gıdım zevk almadım. Şimdiki aklım olsa, bir gelinlik giyer nikahtan giderdim. Borçla düğün yaparsan o borç size kalacak canım. Üstelik durumlar iyi değilse, sırf birileri gelsin 2 saat oynasın, onu bunu çekiştirsin diye onca sıkıntıya değmez. Düğün, gelinlik her genç kızın hayali derler ya; ben aradığım huzuru ilk sabahımızda yer sofrasında kahvaltı ederken buldum . Ben başka bir başlıkta da yazdım bunu. Önce evim dedim herzaman. Ne saçıma ne gelinliğime özendim valla. Girdiğim ilk dükkandan giydiğim ilk gelinliği aldım. Saçımı da hiç beğenmemiştim ama üşendiğimden sustum. Bir rahat bıraksalar da gitsek deyip durdum. Düğün fotolarım da iğrenç çıktı, 600 lira verdim .. Elime ne zaman para geçse tepe home'da alıyordum soluğu. İki düğünden elime ne kaldı Allah aşkına; iğrenç fotolar, saçma videolar.. Oynamadım bile düğünümde. Şimdiki aklım olsa, o parayla başka şeyler yapardım. Yazık oldu valla

Evet borca girilcek mümkün değil borçsuz yapmak
Hiç girme o Zaman bence canım. Bak yakın bir arkadaşım kredi çekip Boğaz'da düğün yaptı. 5 yıl geri ödemesi var. Bir seneden fazlasını ödediler daha çok var bitmesine ve hamile. Doğurunca 2 aylık bebeğini bırakıp işe başlayacak mecbur çünkü ücretsiz izin kullanma durumu yok. Kara kara düşünüyor. Evlenmeden önce ona da söylemiştim ama dinlemedi. Her şeyi iyice ölç biç. Borç ödemek kolay değil. En güzel zamanlarını heba edeceksin.

Canım ya kötü olmuş gerçekten Ama şuan yuvanızdan huzurlysanz boşverin. Bizde 6 yıldır beraberiz artık onunla aynı evi paylaşmak istiyorum hiç bir zamn maddi şeyleri sorun yapmadım yapmam da . Mutlu olalım herşey olur diyorum . Mutlu olucaksak düğün istemicem borçla nasıl ödicemle sıkılsın istemiyorum

Evet haklısınız teşekkür ederim

dğün yerine ufak koktely tarzı bir şey yapın öyle yapılan nikah salonları var diye blyrm istanbulda araştırın derim dha uyguna bulabilirsiniz belki

dğün yerine ufak koktely tarzı bir şey yapın öyle yapılan nikah salonları var diye blyrm istanbulda araştırın derim dha uyguna bulabilirsiniz belki
Aslnda bi arkadaş nikahtan sonra arkadşlarla eğlenmeye gidin diye fikirde bulundu gençlerle öyle bişey yapmak mantıklı geldi

Canım ben huzurumuz bozulmasın diye bütün takılarımı eşime verdim; bedelli askerlik için. Hiçbirşey umrumda değil. Önemli olan yuvamızdaki huzur. Düğün dernek falan bunlar hep gereksiz şeyler. Yarın borçları ödemekte zorlanırsanız huzurunuz kaçar. O zaman düğünde şıkır şıkır oynayanlar mı güldürecek yüzünüzü? Bak ne güzel 6 yıldır birliktesiniz; aynı evde huzur içinde yaşamak en tabii hakkınız

canım şimdiki aklım olsa kesinlikle düğün salonunda düğün yapmazdım. nikahtan işi bitirirdim. yazık oldu 4-5 milyara boşa gitti yani salon parası. onun yerine ben o parayla borçlarımızı kapatırdım. sana tavsiyem budur arkadaşım.

canım benim de babam illa düğün istiyor hatta iş çevresi nedeniyle bi 20 25 binlik düğün istiyor minimum. ama biz de diyoruz ki o parayı siz bize verin ya biz kiraya çıkacaksan evimizi döşeyelim ya da ev peşinatı yapalım. yanlış anlaşılmasın tabi ama benim düşünceme göre akrabaları eğlendirelim diye bi ton para dökmek bu dediğim gibi bu sadece benim düşüncem. sen illa düğün istersen tabiki yap. bir kere evlenmek istiyor herkes buna da özeniyor haliyle. ama kına gecesi nikah ardından da yakın dostlarla bir eğlence ya da bir aile yemeği benim tercihimdir

çevremde son yıllarda belediyeye gidiyoruz evet diyorlar para takıyoruz çıkıyoruz...
Bence de önemli olan taktıklarınızı geri almak . Benim kayınvalide o kadar ısrar etti ki :"Kızım bak her gittiğim yere yarım altınla gittim; nolur etme" falan dedi. Babam: "Benim oğlum yok; bari sana düğün yapayım çok hevesim var" falan deyince...ahhh boşluğuma denk geldi.

Aslnda bi arkadaş nikahtan sonra arkadşlarla eğlenmeye gidin diye fikirde bulundu gençlerle öyle bişey yapmak mantıklı geldi
Ben de sevmiyorum düğüne oynamayı Halayı vs sevmediğim için eğer günün birinde evlenirsem nikah olur büyük ihtimal yada nikah+küçük bir yemek olur oda aile arasında aile yemeği gibi herkesi cagirmam kına gecesi bile yapmam.

Eger bir dünya borç olacaksa hiç yapmayın düğün. Nikah+küçük bir yemek olabilir oda fazla tutmaz.

Suabki aklim olsa asla ama asla dügün yapmazdim
Okadar para havaya uctu bir kac saat icin
Yemekti duydu buydu derken
Bosss
Üstelik gelenlerdememnun kaliyomu hayir mutlaka birdey buluyorlar
Keske dügüne verdigim parayi baska biseye harcasaydik...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…