- 27 Haziran 2011
- 7.011
- 19.525
- 298
- Konu Sahibi CadiKelebek
-
Yok ben oturmam oynarımo zaman içinde kalacak tek şey halay çekmek olur.
o da düğün dernek işlerini sevmeyenlere külfet zaten.
sen eşin ve kendinin zevkine göre karar ver. şahsen gelin damatın oynamadığı düğünleri pek sevmem.
Kınan da bol bol oynasan kesmez mi
İstersen 7 gün 7 gece oynayın o zaman :) Ben sandım illede düğün ve düğün salonu filan diyosunYok ben oturmam oynarım
Evet o da bir yol kınada bol bol oynasam yetebilir zaten annem kınadanbir gün öncesi arkdaşalrını toplıcaz istediğiniz kadar o gün de oynayın diye yıllardır söyler
Yani böyle borc falan olmasaydı ille de düğün olsn isterdim zaten de şu durumda onlarla yetincem gibi görünüyor :)İstersen 7 gün 7 gece oynayın o zaman :) Ben sandım illede düğün ve düğün salonu filan diyosun
Borçsuz evlenecekseniz düğün diyorum. Ama düğün yapıp bir dünya borca girmek hiç mantıklı değil.
İki düğün yaptık sırf başkalarının gönlü olsun diye; ikisinde de ayrı ayrı nefret ettimKızlar ya kafama takılan bişey var daha doğrusu karar veremiyorum
Biz zar zor evimizi yapmaya çalışıyrz şuan. Kp bir yıl önce vefat ettiğinden nişanlım tek ve babamın yardımyla yapyrz .Düğünümz o yüzden yaz sonu gibi görünüyor .
Dün kaynvalidem sade nikahtan bahsetmiş anneme salona o kadar para veriliyo içim acıyo falan demiş ki zaten benim annemde düğünü baştan beri istemiyor. Kayınvalidem bana asla diretmez düğün yapmayalm diye yüzüme bile söylemdi zaten biliyorm ben olsun dersem o da nişanlım da tmm der hiç bi zamn kırmazlar beni.
Ama ben düğünümz olsn istiyorum bir yandan da haklı 5 6 bin çok işimize yarıycak 2 saate heba etmek te mantıksız geliyor. Kına gecemiz ve nikah yapıp evimize rahatça geçmek mi yoksa yaz sonu bekleyip borçla düğün mü yapmak ?
Zaten nişanlm kredi çekti 3 yıl ödicez ki çektiğimiz kredi bitmek üzere daha bi yığın şey eksik
Hiç girme o Zaman bence canım. Bak yakın bir arkadaşım kredi çekip Boğaz'da düğün yaptı. 5 yıl geri ödemesi var. Bir seneden fazlasını ödediler daha çok var bitmesine ve hamile. Doğurunca 2 aylık bebeğini bırakıp işe başlayacak mecbur çünkü ücretsiz izin kullanma durumu yok. Kara kara düşünüyor. Evlenmeden önce ona da söylemiştim ama dinlemedi. Her şeyi iyice ölç biç. Borç ödemek kolay değil. En güzel zamanlarını heba edeceksin.Evet borca girilcek mümkün değil borçsuz yapmak
Canım ya kötü olmuş gerçektenİki düğün yaptık sırf başkalarının gönlü olsun diye; ikisinde de ayrı ayrı nefret ettim. Saati sorup durdum bitse de gitsek diye Allah seni inandırsın. 20.000'den fazla paramız gitti; gıdım zevk almadım. Şimdiki aklım olsa, bir gelinlik giyer nikahtan giderdim. Borçla düğün yaparsan o borç size kalacak canım. Üstelik durumlar iyi değilse, sırf birileri gelsin 2 saat oynasın, onu bunu çekiştirsin diye onca sıkıntıya değmez. Düğün, gelinlik her genç kızın hayali derler ya; ben aradığım huzuru ilk sabahımızda yer sofrasında kahvaltı ederken buldum . Ben başka bir başlıkta da yazdım bunu. Önce evim dedim herzaman. Ne saçıma ne gelinliğime özendim valla. Girdiğim ilk dükkandan giydiğim ilk gelinliği aldım. Saçımı da hiç beğenmemiştim ama üşendiğimden sustum. Bir rahat bıraksalar da gitsek deyip durdum. Düğün fotolarım da iğrenç çıktı, 600 lira verdim .. Elime ne zaman para geçse tepe home'da alıyordum soluğu. İki düğünden elime ne kaldı Allah aşkına; iğrenç fotolar, saçma videolar.. Oynamadım bile düğünümde. Şimdiki aklım olsa, o parayla başka şeyler yapardım. Yazık oldu valla
Evet haklısınız teşekkür ederimHiç girme o Zaman bence canım. Bak yakın bir arkadaşım kredi çekip Boğaz'da düğün yaptı. 5 yıl geri ödemesi var. Bir seneden fazlasını ödediler daha çok var bitmesine ve hamile. Doğurunca 2 aylık bebeğini bırakıp işe başlayacak mecbur çünkü ücretsiz izin kullanma durumu yok. Kara kara düşünüyor. Evlenmeden önce ona da söylemiştim ama dinlemedi. Her şeyi iyice ölç biç. Borç ödemek kolay değil. En güzel zamanlarını heba edeceksin.
Aslnda bi arkadaş nikahtan sonra arkadşlarla eğlenmeye gidin diye fikirde bulundu gençlerle öyle bişey yapmak mantıklı geldidğün yerine ufak koktely tarzı bir şey yapın öyle yapılan nikah salonları var diye blyrm istanbulda araştırın derim dha uyguna bulabilirsiniz belki
Canım ben huzurumuz bozulmasın diye bütün takılarımı eşime verdim; bedelli askerlik için. Hiçbirşey umrumda değil. Önemli olan yuvamızdaki huzur. Düğün dernek falan bunlar hep gereksiz şeyler. Yarın borçları ödemekte zorlanırsanız huzurunuz kaçar. O zaman düğünde şıkır şıkır oynayanlar mı güldürecek yüzünüzü? Bak ne güzel 6 yıldır birliktesiniz; aynı evde huzur içinde yaşamak en tabii hakkınızCanım ya kötü olmuş gerçektenAma şuan yuvanızdan huzurlysanz boşverin. Bizde 6 yıldır beraberiz artık onunla aynı evi paylaşmak istiyorum hiç bir zamn maddi şeyleri sorun yapmadım yapmam da . Mutlu olalım herşey olur diyorum . Mutlu olucaksak düğün istemicem borçla nasıl ödicemle sıkılsın istemiyorum
Bence de önemli olan taktıklarınızı geri almakçevremde son yıllarda belediyeye gidiyoruz evet diyorlar para takıyoruz çıkıyoruz...
Ben de sevmiyorum düğüne oynamayı Halayı vs sevmediğim için eğer günün birinde evlenirsem nikah olur büyük ihtimal yada nikah+küçük bir yemek olur oda aile arasında aile yemeği gibi herkesi cagirmam kına gecesi bile yapmam.Aslnda bi arkadaş nikahtan sonra arkadşlarla eğlenmeye gidin diye fikirde bulundu gençlerle öyle bişey yapmak mantıklı geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?