Düğün sorunsalı :(

Bence eşyanız eksik olsun ama düğününüz olsun. 1 yatak 2 tencere alın. Kalanı yavaş yavaş hallolur. Durumunuz düzelince eşyalarınızı tamamlarsınız yenilerini alırsınız. Ama durumumuz düzeldi diyip eş dostu çağırıp düğün yapamazsınız.

Allah mutlu mesut etsin şimdiden bence ne olursa olsun bi düğün yapın içinizde kalmasın sonradan gözünüz kalmasın daha makul bir yer bulun küçük olsun ama olsun mutlaka araştırın yaz sonuna kadar kucuk olsun ama olsun derim kinayi da evde yapın aile yakınları olsun sadece bence çok da güzel olur çok yakın arkadasinm nikahla gitti kayın validesi kına gecesi vefat ettiği için düğün iptal oldu içinde kaldı unutamiyor bir türlü eksik hissediyor hep

düğün kadar gereksiz birşey yok bana göre.. özelliklede düğün salonu düğünleri.. ha kırda plajda olur bir nebze mantıklı..

Bence en güzeli nikah. Keşke benim de nikah olsaydı.
Zaten ev temizle yerleştir kına derken düğün günü yorgun olunuyor. Düğün de piste çık ilk dans pasta kesme takı töreni 2 saat geçiriyor zaten.
Halay çekerken ortada koşturan milletin ayağına dolanan çocuklar.
Nikah yap, nikahtan sonra samimi arkadaşlarınla, akrabalarınla eğlenceye git sabaha kadar gez eğlen.
Düğün salonuna da boşa o kadar para vermemiş olursun.

Boş ver düğünü hele benim gibi oynamaktan nefret ediyorsan! Yemekti pastaydı herşeyi yaptık da ne oldu millet eğLendi ben oynamaya çalıştım oynayamadım..Gitti 15/18 bin..

lan dedi
Ahh sorma canım ya.. Ben oynamayı hiç bilmem. Gelin ne kadar suratsız demiş durmuşlar..Şuna bak şuna..Bu gerzekler gelsin hem etli pilavımı yesin, hem beni çekiştirsin diye gitti bağıra bağıra gül gibi 20.000 telem . Bizim burada 15.000'den aşağıda düğün salonu yok. Bir de babamın yaptığı düğünün masrafı.. Ben o parayla neler yapardım neler

bunlar hayatta bır kere olan seyler....herkes borçla evlenıyo artık....ama oyle yada boyle dugun oluyo...hem dugun heyecanı bambaska....bencede mutlaka dugun yapın...erkek olmazsa kadınlar ılerde pişman olabılır cunku...borç oyle yada boyle ödenır ama o gecenın telafısı olmaz

Ben düğün istemezdin ailemin isteğiyle yaptım ve iyi ki de yapmışım herkesten çok ben eğlendim valla çünkü o gecenin yıldızı bendimmm

bence 10.000 den aşağı para harcamazsanız güzel bir düğün olmuyor zaten, güzel olsa da şansa oluyor yani müzikçinin iyi eğlendirmesi fln lazım. öyle piyanist şantörlü düğünleri hiç sevmiyorum. onun yerine nikah ve çok güzel bi kına gecesi yapın.

ama ben düğünsüz evlenmek istemezdim sonradan pişman olacaksan düğünün de olsun. bütçeden kısmak için haftaiçi bir güne alabilirsiniz veya kış aylarını seçin o zmn yarı fiyatına kdr düşüyorlar..

Benim 20 bin euro gitti bosss , salonun en güzelini tutuk yemek 3 cesit servis en mükemmeli , ama sorsrsan begenmemisler keske hic yapmasaydik , yorgunluktan hic birsey anliyamadim dügünden valla.. o parayla öyle bir balayi yapardikki ama iste akilsizlik büyükler tuturdu ilaki olsunda olsun

Bu şekilde borçla harçla düğün yapıp maddi sorunlar yüzünden ilk yılında boşanma aşamasına gelen arkadaşlarım var benim.. İleriyi düşünüyosanız 5-10 kişiye göbek attırıcaz diye kendinizi sıkıntıya sokmayın derim.. Pişman olursunuz.

canım bnmde nikah salonunda oldu çok da güzel oldu 1 saatliğine 60 liraya kiraladık 150 kişilik salon kına gecemde çalgılı eğlenceli oldu kınayı kız erkek karışık yaptık çaldık oynadık ertesi sabahta nikah kıyıldı inan topluluğun önünde sevdiğine ewet demek acayip bi duygu alkışlar mutlu gözler tebrikler zaten nikah olduğu için bi yorgunluğumuzda olmadı sonra arkadaşlarla gidip akşama kadar eğlendik şeirturu yaptık istediğimiz yerde durup foto çektik yani bn pişman olmadım sana da tavsiye ederim nikah daha ii bence ama bi defa olacak kararını sen ver

İçinde falan kalmaz bas nikahı geç bence.Onun yerine güzel bir balayı yaparsın en azından ..milleti eğlendirceğine kendin eğlenirsin.

Düğüne verilen paraya çok acıyorum. Onun yerine muhteşem bir balayı yaparım. Bu da zorlamayacaksa. Hayır paran kısıtlı zar zor tamamlıyorsun milleti toplayıp çalıp oynamanın mantığı ne. Maddi durumum el verse bile hiç hoşlanmıyorum düğünden. Düğüne gidince bile takımı takıp geliyorum hemen çok saçma geliyor bana.

Kredi çekilerek yapılan düğünleri "ayranımız yok içmeye tahtırevanla gidiyoruz ....." mantığında buluyorum. Düğüne gözün kapalı harcayabilecek, bütçeni sarsmayacak paran vardır, üstüne de düğün yapmayı çok istiyorsundur, tamam yap elbette ama çok gerekli bulmuyorsan, kimin ne dediğini, diyeceğini umursamamak gerekiyor. İnsanları memnun etmek için borca girmek abes değil mi? Mutlaka düğün yapın diye ısrar edenler varsa, atsınlar ellerini ceplerine o zaman. =)

Biz nikah yaptık, sonrasında da en yakınlarımızla yemeğe gittik. Yetti de arttı bile. Yalnız ben düğün dernek, adet, gelenek sevmem. O yüzden içimde kalabilecek şeyler değiller. Bu durumda karar verirken senin için neyin önemli olup olmadığı da önemli tabi ki.

dugun salonları 10 bın
gerek yok dıyemem
eglencesız olunca nıkah yapılıp eve gelıyor dugun olmalı ben olsam ısterdım

nekadar dogru bilmiyorum ama ben olsam kesinlikle dugun yapardim
para herzaman kazanilir ama sevdigin adamla evlenip o dugunu sadece bir kez yapabiliyor insan

Ne kadar fedakar eşsin canım Allah hiç huzurunuzu bozmasın inşallah Darısı en kısa sürede bizimde başımıza inşallah

Çok teşekkür ederim öneriniz için sağolun

Benim ailem de nişanlımın aileside düğün diye tutturmuyor hatta ben ne dersem ona tmm derler ama borca girip yapmak kafamı karıştırıyordu işte.
20 25 binlik düğünde çok zor Allah yardım etsn canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…