düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hemşeri sayılırız. Bende trabzonluyum ama rizeye bizde kız verdik. Bizde böyle olmaz dediğin için sormuştum memleketi zaten. nişan takılarını ne yaptın peki ?
Duruyorlar hiç dokunmadım. Dediğim gibi ev almak istiyorum ona katmayı düşünüyorum.
Hemşeri sayılırız. Bende trabzonluyum ama rizeye bizde kız verdik. Bizde böyle olmaz dediğin için sormuştum memleketi zaten. nişan takılarını ne yaptın peki ?
Duruyor. Ev almayı düşündüğümüz için ona katıcam.

Olayları bu kadar saptırmanızı gerçekten anlamıyorum. Ne kadar saygısızca yorum yapıyorsunuz ya. 10 yıldır ben bu adamla birlikteyim ben 24 o 27 yaşında. ve ailesi bizi 10 yıldır biliyorlar. Nişanlım birikim yapmış çalıştığını koymuş kenara altın yapmış düğün zamanıda onları bozdurarak eşyaların büyük bir kısmını o karşıladı zaten. Biz de yatak odası vb. şeyleri kız tarafı olarak karşıladık. Konu düğüne gelince ailesi kenara çekildi üstelik düğün istemelerine rağmen. 10 yıldır bizim ilişkimizi bilen bir aile bütçe ayırırdı diye düşünüyorum. Evimiz yok zaten kirada oturacağız. Ev için peşinat vermeyi düşünüyorduk düğün paralarıyla ki böyle bir şey olana kadar. Onu da düğüne vermek istememek gayet doğal insanlar eğlensin diye düğün yapmıyorum ben. Baştan böyle bir şey söylenseydi zaten düğün yapmazdım. Düğüne bir ay kala söyleniyor.

Sana bir abla olarak tek tavsiyem çalışıp da kazanabileceğin şeyler için söylediğin 10 senelik ilişkini ve oluşacak yuvanı riske atma. Bazı şeyleri yoksa çalışıp da para ile kazanamazsın. Mutluluklar dilerim 🙏🏼

Sana bir abla olarak tek tavsiyem çalışıp da kazanabileceğin şeyler için söylediğin 10 senelik ilişkini ve oluşacak yuvanı riske atma. Bazı şeyleri yoksa çalışıp da para ile kazanamazsın. Mutluluklar dilerim 🙏🏼
Teşekkür ederim. Bu stresli bir evrede en ufak bir söz bile çok ağır geliyor.

Teşekkür ederim. Bu stresli bir evrede en ufak bir söz bile çok ağır geliyor.

Doğru. Bu konuda sana hak verebilirim. Gerçekten zor bir süreç. Ama maddi para konusunda hak vermiyorum. Bide insanlar 8 bin için nişanı at yolları ayır demiyorlar mı 🤣 bazen gerçekten kadın olarak bu kadınları anlayamıyorum 🤣🤣

bu yaklaşımı insanlar nasıl mantıklı buluyor da öneriyor anlamıyorum. ne takı geleceği belli değil ki.. geçen biri yazmıştı, ailen ne takarsa o gelir diye ama ekonomik durumlar ortada.. aynısı gelmeyebilir.. keza davet edilen kişiler bile gelmeyebilir.
düğündeki takıya güvenip salonu öderiz derken, az takı olup da milletten borç istemek de var.

merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....

Bunu Yapan insanlar duydum, düğün biter bitmez takılardan mekanın parasını ödüyorlar. Ama kötü gün parası dediğimiz paranız olmayacak. Maddi durumu nasıl nişanlınızın? Ailesi destek oluyor mu?

Hayır bütün eşyalarımızı nakit ödedi aileler. Hiç borcumuz yok. Kalan ödeme sadece düğün. Onun kaporasını verdik birlikte zaten. 8 bin tl gibi bir nakit ödenecek.
bence bunca şeyi aileler yapmışken salon parasını da siz ödeyin. çok cüzzi bir miktar onca eşyayı düşününce.

Bunu Yapan insanlar duydum, düğün biter bitmez takılardan mekanın parasını ödüyorlar. Ama kötü gün parası dediğimiz paranız olmayacak. Maddi durumu nasıl nişanlınızın? Ailesi destek oluyor mu?
Ben de bunu anlatmaya çalışırken para göz aileyi düşünmeyen yaşlı düşmanı gelin ilan edildim burada.

Maddi durumu standart bir aile düzeyinde. Fakat anne baya tutumlu yani kayınvalidem. Babası emekli ama çalışıyor. Ayrıca dede yerinden ayda 4.000 tl onlara kira geliyor. Biz ise yeni evlenen evi olmayan çocukları... Ev almak hedefimiz iken düğünü kendimiz karşılamak neden ? Onun dediği eşyaları, takıları ailesi almış. Düğünüde bu şekilde ben yapıcam diyor.

Durumu olmasa ailesinin biz eşya almaya gittiğimizde anneside bi koltuk takımı beğenip ben de bunu alcam çok beğendim demezdi. O eşyayı bu sıkışıklıkta almak yerine düğün yapardı.

Ben de bunu anlatmaya çalışırken para göz aileyi düşünmeyen yaşlı düşmanı gelin ilan edildim burada.

Maddi durumu standart bir aile düzeyinde. Fakat anne baya tutumlu yani kayınvalidem. Babası emekli ama çalışıyor. Ayrıca dede yerinden ayda 4.000 tl onlara kira geliyor. Biz ise yeni evlenen evi olmayan çocukları... Ev almak hedefimiz iken düğünü kendimiz karşılamak neden ? Onun dediği eşyaları, takıları ailesi almış. Düğünüde bu şekilde ben yapıcam diyor.

Durumu olmasa ailesinin biz eşya almaya gittiğimizde anneside bi koltuk takımı beğenip ben de bunu alcam çok beğendim demezdi. O eşyayı bu sıkışıklıkta almak yerine düğün yapardı.

Kendi istediklerini almayıp senin isteklerini yerine getirsin yani. Valla çok enteresan kafalar.
Kazanıyorlarsa kendilerine kazanıyorlar, harcıyorlarsa kendilerine harcıyorlar. Sen de kazan sen de kendine harca. Dur kendime şunu almayayım da gelinime alayım o da parasını harcamayıp ev alsın mı diyecekti?
Bu ev merakını da anlamıyorum. Aileniz ne zaman ev sahibi oldu? Benimkiler ilk evlerini aldıklarında 35 senelik evlilerdi mesela. Babam emekli olunca alabilmiştik. Siz de evlenir evlenmez ev almayıverin. Biraz bekleyin, birikim yapın, sıkıntı çekin azıcık. O insanlar bu gelir düzeyine hop diye gelmediler, bir sürü yoldan, engelden geçtiler. Siz de azıcık yol alın. Öyle armut piş ağzıma düş olmaz.

Kesinlikle haklısın. Konuşmayı dene sakince tepkilerine bak nişanlının. Pire için yorgan yakma tabiki de ama yaklaşımına bi bak derim.

Kendi istediklerini almayıp senin isteklerini yerine getirsin yani. Valla çok enteresan kafalar.
Kazanıyorlarsa kendilerine kazanıyorlar, harcıyorlarsa kendilerine harcıyorlar. Sen de kazan sen de kendine harca. Dur kendime şunu almayayım da gelinime alayım o da parasını harcamayıp ev alsın mı diyecekti?
Bu ev merakını da anlamıyorum. Aileniz ne zaman ev sahibi oldu? Benimkiler ilk evlerini aldıklarında 35 senelik evlilerdi mesela. Babam emekli olunca alabilmiştik. Siz de evlenir evlenmez ev almayıverin. Biraz bekleyin, birikim yapın, sıkıntı çekin azıcık. O insanlar bu gelir düzeyine hop diye gelmediler, bir sürü yoldan, engelden geçtiler. Siz de azıcık yol alın. Öyle armut piş ağzıma düş olmaz.

Ben bu yaşıma kadar ne istediysem alındı. Bir kere yokluk çekmedim. Babamın daha evlenmeden önce evi vardı. Bir de kirada evimiz var çok şükür. O yüzden karşılaşacaklarım beni korkutuyor...

Valla ah ki ne ah 😁 aynen oyle oluyor ama biliyor musun :)
Simdi kaynim evleniyor kp dugunu ben yapicam diyip duruyordu. Bende haliyle e zamanında biz dugun masraflari iade ederken neden bize aynisi yapilmadı dedim seneler sonra suan kötüyüm 😁😁 ki soylediklerine gore asla sevmedikleri bi gelin ama kız tarafı konu sahibi gibi oyle olunca degerli oluyo bunu anladim :)
Bu saatten sonra iyi olmayayim madem diye düşündüm yalan yok. Hic degilse iyi degilimde yapılmıyor derim :)
yok kız yok bizde mi saflık varmıs ben bilmiyorum 🤷‍♀️
Bende soz, nisan kiyafetimi kendim almistim. Kiyafet alıcam ozel gunumde giymek icin parasini erkek arkadasımdan isteyemezdim yani.
Siz yanlis yapmissiniz diye herkes boyle davranacak degil . Bir turkiye gercegi var dugunu aileler yapar. Konu sahibinin tutumuna sasirmayin bence.Ayrica kendi nisan elbisesini alani da ilk kez goruyorum. Esinizin ailesi bedavaya getirmiş siz de ses etmemis almissiniz tuhaf olan sizinki yani

Ben bu yaşıma kadar ne istediysem alındı. Bir kere yokluk çekmedim. Babamın daha evlenmeden önce evi vardı. Bir de kirada evimiz var çok şükür. O yüzden karşılaşacaklarım beni korkutuyor...

Tahmin etmiştim, hayatı hiç görmemiş, hiç tanımamış, prenses kıvamında büyütülmüş, sorumluluk almaktan korkan bir genç kadınsın. Muhtemelen hiç para kazanmadın, para kazanmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun. Herkes sana yapsın, herkes sana versin, en önemli sensin. Sen sıkıntı çekme diye insanlar kendi istek ve ihtiyaçlarından vazgeçsin istiyorsun. Bu bencillik, başka bir tanımı yok. Ama güzel kız, evlilik hayatı baba evine benzemez. Bu kafayla gidersen mutlu bir evlilik yakalaman çok zor.
Üstelik kayın ailenin burda bir etkisi yok. Nişanlın aklı başında düzgün bir adam ki ailesine daha fazla yük olmak istememiş, kendi ödemek istemiş. Kendi kararı bu. Bu konuda destek olmayıp arıza çıkartırsan ilerisi çok hayırlı olmaz.

Sen de haklisin canim ailen ustune duseni fazlasiyla yapmis aynisini karsidan da bekliyorsun. Burda yok her seyimizi biz yaptik diyenlerin kendi aileleri bir sey yapmadigi icin onlara normal geliyor. Öyle adaletsizlik olmaz tek ogullariymis ustlerine duseni yapmalari lazim. Bence bu konuyu acikca konus imkanlari dahilinde yapsinlar kvaliden hava atacagina kendi yaptigiyla hava atsin.

Tahmin etmiştim, hayatı hiç görmemiş, hiç tanımamış, prenses kıvamında büyütülmüş, sorumluluk almaktan korkan bir genç kadınsın. Muhtemelen hiç para kazanmadın, para kazanmanın ne demek olduğunu bilmiyorsun. Herkes sana yapsın, herkes sana versin, en önemli sensin. Sen sıkıntı çekme diye insanlar kendi istek ve ihtiyaçlarından vazgeçsin istiyorsun. Bu bencillik, başka bir tanımı yok. Ama güzel kız, evlilik hayatı baba evine benzemez. Bu kafayla gidersen mutlu bir evlilik yakalaman çok zor.
Üstelik kayın ailenin burda bir etkisi yok. Nişanlın aklı başında düzgün bir adam ki ailesine daha fazla yük olmak istememiş, kendi ödemek istemiş. Kendi kararı bu. Bu konuda destek olmayıp arıza çıkartırsan ilerisi çok hayırlı olmaz.
Konuşmalarına dikkat et. Sizin gibiler yüzünden bu toplum böyle işte. Ben özel bir kurumda yöneticilik yapıyorum sorumluluk almaktan korksam bunu yapamam başta. Çok şükür kendi paramı kazanıyorum. Kimseye muhtaç değilim.

Sayfamdan çıkmanı rica ediyorum...

Sen de haklisin canim ailen ustune duseni fazlasiyla yapmis aynisini karsidan da bekliyorsun. Burda yok her seyimizi biz yaptik diyenlerin kendi aileleri bir sey yapmadigi icin onlara normal geliyor. Öyle adaletsizlik olmaz tek ogullariymis ustlerine duseni yapmalari lazim. Bence bu konuyu acikca konus imkanlari dahilinde yapsinlar kvaliden hava atacagina kendi yaptigiyla hava atsin.
O kadar haklısın ki...

Kendilerine yapılmadığı için burda atıp tutuyorlar. Yapılsaydı ''aa hayır yapmayın biz kendimiz mi yapalım'' diyeceklerdi çok merak ediyorum. Her şey bir kere oluyor. Bak işte içlerinde kalmış arkadaşların. Kendilirini altın ile felan kıyaslıyorlar. Ucuza gittik felan... Malmısınız siz ucuza gideceksiniz kendinize gelin ! demek istiyorum ama beni dağlamaktan onun da farkında değiller. Yazık kadınları soktukları duruma bakın.

ben kira ödemek nedir hiç bilmezdim, aksine kiralardan gelen paraları bilirdim. Bakın kiralar, evler dükkanlar.
şu an kiradayım, gocunmuyorum istesem o evlerden birinde kira vermeden oturabilirim ama kendim bir şeyleri başarmış olamam eşimle bir hayat mücadelesi yaşayamam mesela.
Rahata ve hazıra alışırım, hayat hep beklediğim gibi gitmezse ne yapacağımı bilemem.
Hazıra ve rahata alışmak gerçekten çok iyi bir şey değil. Size ev almasınlar siz çabalayıp alın. Ya da ev alamıyorsanız çok güzel bir araba alın ama sizi alınteriniz olsun onda anlatabiliyor muyum?

siz istedikten ve azimli olduktan sonra karşılaştıklarınıza ancak güler geçersiniz öyle diyeyim. Biraz cesaret :)

Konuşmalarına dikkat et. Sizin gibiler yüzünden bu toplum böyle işte. Ben özel bir kurumda yöneticilik yapıyorum sorumluluk almaktan korksam bunu yapamam başta. Çok şükür kendi paramı kazanıyorum. Kimseye muhtaç değilim.

Sayfamdan çıkmanı rica ediyorum...

Hakaret etmedim, kötü bir şey demedim, neyine dikkat edeyim. Yönetici olma kısmına ise sadece gülebilirim şu an. İş hayatında olmasak yeriz ama şu an pek mümkün değil.

Kimseye konundan çıkmasını rica edemezsin. Konu açtıysan isteyen herkes yazabilir burada. İşine gelmiyorsa istemediğin cevapları almak, hiç yazmayacaksın. Ama merak etme çıkıyorum zaten, işe gideceğim. Arada fırsat buldukça uğrarım konuna.

Siz yanlis yapmissiniz diye herkes boyle davranacak degil . Bir turkiye gercegi var dugunu aileler yapar. Konu sahibinin tutumuna sasirmayin bence.Ayrica kendi nisan elbisesini alani da ilk kez goruyorum. Esinizin ailesi bedavaya getirmiş siz de ses etmemis almissiniz tuhaf olan sizinki yani
Yanlıs yapmak mı 😁😁😁 biz yanlis mi yapmisiz 🤭 evet normali hersey es tarafindan beklemek siz haklisiniz ben bu cumlenin uzerine baska bisey diyemem :) kimseye yuk olmamak bedavaya gitmek mi? Valla bu konuda yorum yapan benimle ayni dusunen diger arkadaslar gibi bende satılacak mal olmadigimiz icin bedavaya da gitmedik :) satılmiyoruz ya hani.

Ama siz ve konu sahibi kendinizi pahalıya verin madem biz bedavaya gitmisiz.

merhaba,

1 ay sonra düğünümüz var ve düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum nişanlımdan. Kendisine böyle bir şeyi istemediğimi söyledim fakat beni dinlemiyor.

Böyle bir şey ne kadar doğru bana yardımcı olun lütfen....

Biz de öyle yaptık başka nasıl oluyor ki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X