düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana

Eşyayı da aile almış eee napssınlar yetisemiyorlarsa

Biz eşyayı da düğünü de kendimiz yaptık çalıştık ödedik

Aa bak bu olmadı bedavaya gitmek oluyormus bu bende azonce ogrendim 🤭😂😂😂 saka gibi😁

Biz kira mı ödeyelim yoksa bu yapılanlar m peki ? Biz yetişemiyoruz onların durumu bizden iyi en azından kirada oturmuyolar ödeyebilirler ama buna rağmen yapmıyorlar.

Biz kira mı ödeyelim yoksa bu yapılanlar m peki ? Biz yetişemiyoruz onların durumu bizden iyi en azından kirada oturmuyolar ödeyebilirler ama buna rağmen yapmıyorlar.

Biz kira da ödedik bu arada hahahah

Hatta eşimin 10 bin kyk borcu vardı onu da ödedik

Lan ne paralar ödemişiz yaaaa

Yine de halimize şükür tabii:)

Eşya alıyorlarmış ya

Bu mesajını okuyan hiç bi şey yapmadılar sanar

Yanlıs yapmak mı 😁😁😁 biz yanlis mi yapmisiz 🤭 evet normali hersey es tarafindan beklemek siz haklisiniz ben bu cumlenin uzerine baska bisey diyemem :) kimseye yuk olmamak bedavaya gitmek mi? Valla bu konuda yorum yapan benimle ayni dusunen diger arkadaslar gibi bende satılacak mal olmadigimiz icin bedavaya da gitmedik :) satılmiyoruz ya hani.

Ama siz ve konu sahibi kendinizi pahalıya verin madem biz bedavaya gitmisiz.
Yani birkaç mesaj once eltinize yapilacsklardan dert yanan ben degilim heralde. Hatta kotu davranayim belki yaranirim bile demissiniz kendinizle celismeyin. Ben 21 yasinda atanmis yillardir calisan bir insanim cok sukur parami da kazaniyorum. Ama dugun standardi farklidir. Benim babam nisan da bir ton masraf edecek ustune dusen her seyi yapacak karsi taraf dugun parasina guvenecek öyle olmaz. Sizin aileniz ve esinizin ailesi ayni standartta davranmis olabilir yada siz kendiniz odemekten mutlu olabilirsiniz . Ama sizin gibi dusunmeyen insanlari da elestiremezsiniz. Yapinca da iste boyle cevabini alirsiniz

Eşyaları ailesi ödedi bize bir borç bırakmadılar. Fakat düğün yapmak bence onların çocuklarına bir borcu. Kayınvalidem baya abartı şeyler sever başkalarının düğünüyle hava atar ama konu bize gelince kenara çekildi.

Öf siz de her şeyi erkek tarafından bekliyorsunuz. Hem eşyalar alınsın, hem altınlar alınsın, hem düğün salonunu ödesin. Siz nişanınızı dört dörtlük yaptınız da peki onların kadar eve eşya aldınız mı? eşinize, size takılan kadar takı taktı mı aileniz?

İnsan sevdiği ile evleniyorsa zaten o dakikadan sonra para muhabbetini bitirir. Bizim birikimimiz dediğinz para ile siz evleniyorsunuz. O da sizin düğününüz. Sizin birikiminizle, sizin düğününüzün parasını ödemek zaten mantıklı değil mi? Kayınvalidenizin düğünü değil bu.

Zaten kendisi de borçsuz harçsız eşyalar için yardım etmiş. Biraz da siz mi duyarlı olsanız acaba?

Nişanlınıza sorar mısınız.
Ayranı yoksa içmeye neden taht-ı revanla gidiyormuş sı.ç...

Ödenmez demiyorum, ama ödenmemeli diyorum.
En azından sizinde fikrinizi alabilir, izin isteyebilir. Durumu yoksa belki sizde buna göre anlayış gösterip sadece nikahtan gitmek isterdiniz. Kim ister ki düğün takısını vermeyi.
Asla da vermem, vermedim de.

Zaten bu erkek ailelerini anlamıyorum, bende nişan yaptım, annem babam nişan da takılan tüm altınları paraları düğünden sonra elime teslim etti. He kayınvalidemler de verdi. Allah için.. ama bu erkek aileleri böyle bir değişik düğün yaptık, ev aldık bilmem ne yaptık.
Sorsan geline yaptık, sözüm ona.. yersen.

Niye sen yönetici değil miydin? Yönetici maaşları hayli iyi. Müstakbel kocan da senden aşağıda değildir. İki yönetici maaşı giren bir ev her şeye yetişir. İnsanların emekli maaşına göz dikme bence bu kadar kazanıyorken.

Öf siz de her şeyi erkek tarafından bekliyorsunuz. Hem eşyalar alınsın, hem altınlar alınsın, hem düğün salonunu ödesin. Siz nişanınızı dört dörtlük yaptınız da peki onların kadar eve eşya aldınız mı? eşinize, size takılan kadar takı taktı mı aileniz?

İnsan sevdiği ile evleniyorsa zaten o dakikadan sonra para muhabbetini bitirir. Bizim birikimimiz dediğinz para ile siz evleniyorsunuz. O da sizin düğününüz. Sizin birikiminizle, sizin düğününüzün parasını ödemek zaten mantıklı değil mi? Kayınvalidenizin düğünü değil bu.

Zaten kendisi de borçsuz harçsız eşyalar için yardım etmiş. Biraz da siz mi duyarlı olsanız acaba?
Ben hiç bir şeyi erkek tarafından beklemedim. bana şunu bunu alın demedim. babam onların aldığı salon takımıyla eşdeğer parada yatak odası aldı bana. bulaşık makineme takı setime kadar aldı. ıvır zıvır diye alınan 15 bin tllik şeyleride babam ödedi. babamın nişanda taktığı bir bilezik onların taktığı setten ve bilezikten daha pahalı. ben bunları burayamı yaziyim illa anlamanız için.

Niye sen yönetici değil miydin? Yönetici maaşları hayli iyi. Müstakbel kocan da senden aşağıda değildir. İki yönetici maaşı giren bir ev her şeye yetişir. İnsanların emekli maaşına göz dikme bence bu kadar kazanıyorken.
Ben kocam yönetici demedim. Tuttuğumuz evin kirasını biliyomusunda konuşuyosun. Emekli maaşına felan göz diktiğimde yok çirkinleşmeden çık git şu sayfadan.

Ben hiç bir şeyi erkek tarafından beklemedim. bana şunu bunu alın demedim. babam onların aldığı salon takımıyla eşdeğer parada yatak odası aldı bana. bulaşık makineme takı setime kadar aldı. ıvır zıvır diye alınan 15 bin tllik şeyleride babam ödedi. babamın nişanda taktığı bir bilezik onların taktığı setten ve bilezikten daha pahalı. ben bunları burayamı yaziyim illa anlamanız için.

Iyi de senin babanın durumu vardır yapar

Karşı tarafın durumu yoktur yapmaz (ellerinden geldiği kadar yapmışlar zaten)

Nisanlin altınlara ceyreklere dokunmuyor zaten al al al al onlar senin gözün doysun diyor

Adam sadece parayı düğün salonuna verelim demis

Nokta bitti

Not: zamanında bu altınları biz millete götürdük şimdi o altınlar geliyor o yüzden bu altınlar bizim Diyen aileler de var

Ben kocam yönetici demedim. Tuttuğumuz evin kirasını biliyomusunda konuşuyosun. Emekli maaşına felan göz diktiğimde yok çirkinleşmeden çık git şu sayfadan.

Peki yönetici olarak çalışıp güzel de paralar kazanıyorken neden çeyizinin ıvır zıvırına varana kadar babana aldırdın? En pahalı evin kirası yönetici maaşının yarısı etmez.

Iyi de senin babanın durumu vardır yapar

Karşı tarafın durumu yoktur yapmaz (ellerinden geldiği kadar yapmışlar zaten)

Nisanlin altınlara ceyreklere dokunmuyor zaten al al al al onlar senin gözün doysun diyor

Adam sadece parayı düğün salonuna verelim demis

Nokta bitti

Not: zamanında bu altınları biz millete götürdük şimdi o altınlar geliyor o yüzden bu altınlar bizim Diyen aileler de var
Nişanlım al al al al gözün doysun demiyor. Neden sürekli hikayeler uyduruyorsunuz ?

Yani birkaç mesaj once eltinize yapilacsklardan dert yanan ben degilim heralde. Hatta kotu davranayim belki yaranirim bile demissiniz kendinizle celismeyin. Ben 21 yasinda atanmis yillardir calisan bir insanim cok sukur parami da kazaniyorum. Ama dugun standardi farklidir. Benim babam nisan da bir ton masraf edecek ustune dusen her seyi yapacak karsi taraf dugun parasina guvenecek öyle olmaz. Sizin aileniz ve esinizin ailesi ayni standartta davranmis olabilir yada siz kendiniz odemekten mutlu olabilirsiniz . Ama sizin gibi dusunmeyen insanlari da elestiremezsiniz. Yapinca da iste boyle cevabini alirsiniz
Hahahha peki o halde 😁😁😁

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X