düğün sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyimiş ya, koca koca insanlar evlensin ama hem eşyalarını aileleri alsın hem düğünlerini aileleri yapsın. Şu zihniyeti ömrüm boyunca anlamayacağım. Hayır bir de insanlar ikisine birden yetişemeyeceklerini söylemiş, canlarını mı alacaksınız? Ya da siz borçsuz harçsız yaşarken insanlara borç mu ödeteceksiniz?
Bence şu mübarek günde dua edelim de kimse kimsenin eline düşmesin Allahım ya 🙏🏼🙏🏼

Evet küçüklükten beri (10 yıldır birlikteyiz). Sevgiyle bunun bi alakası yok şuanda.

Neler düşündüğünüzü şimdi anladım, 10 sene az bir zaman değil yani nişanlınız sizinle değil de Ayşe’yle de evlenebilirdi Fatma’yla da. Yani bir hazırlanır insan diye düşünüyor olabilirsiniz.
ki bu bütün anne babalar ve cinsiyet farketmeksizin bütün çocuklar için geçerlidir.

ben Arnavut’um, belki sizin adetleriniz bizimkilerden daha ağırdır hiç araştırmadım ama bana keyif veren şey ne biliyor musunuz?
her şeyi ama aklınıza gelebilecek her şeyi kendimiz yaptık, ve bunu siz ne yapabilirsiniz diye sormadan biz kendimiz yapacağız dedik.
eve alınan mobilyanın bile kavgası oluyor, herkes söz hakkı buluyor kendinde.
ama ben 8 aylık evliyken evin eşyalarını değiştirsem bir Allah’ın kulu bana laf edemez mesela çünkü ilkini de ben aldım diğerini de.
yani demek istediğim şu ki, bırakın düğün sizden ödensin zaten eşyalarınızı almışlar 10 yıldır sizi bilip eşyalarınızı da almayabilirlerdi.
inanın öylesi sizi daha da sinirlendirirdi. Giden 8 bin TL olacak, ama düğünü yapıp ya ertesi gün altın muhabbetine girerlerse? Ya takılanları almak isterlerse?
mesela bizde kimse böyle bir şeye cüret edemedi takılanların hepsi 1 TL dahi olsa bizdeydi.
hele bir de nişanlınızı seviyorsunuz 10 koca yıl ilişkiyi evliliğe 1 ay kala yıpratmanında bir alemi yok gerçekten.

düğün yerimizin parasını takılan paralarla ödeyeceğimize dair bir şey duydum

Dünyanın en saçma şeyi.
Düğün yerinin parasını ödeyecek durum yoksa nikah yapın yahu.
Neden insanları eğlendirmek için dünya kadar para ödüyorsunuz?

Ben dugunde takilan taki ya da paralarla dugun masrafinin karsilanmasini anlayamiyorum. Takilan hersey gelinle damadin yeni kuracagi yuvaya destek icindir. Ha ailesinin durumu yoktur, ben de dugun istiyorsam o zaman esimle ben oderiz dugun salonunu. Ama durumlari yerindeyse neden benim taki paramla karsilaniyor ki?

Vay arkadaş, insanlar eşyaları alsınlar ama düğünü yapamayacaklarını söyleyince kötü olsunlar iyi mi?

Siz karı koca olarak hiçbir zahmete, borca girmeden evlenin tabi, anne babaların işi gücü ne?

Allah hayırlı evlat versin diyoruz ya hep, yanına gelinin damadın da hayırlısını versin diye eklemek lazım.

Allah hayırlı evlat versin diyoruz ya hep, yanına gelinin damadın da hayırlısını versin diye eklemek lazım.
Kesinlikle.

İnsanlar bu eşyaları nasıl aldılar bilmiyorum da 70 yaşında bir komşumuz emekli maaşıyla kredi çekip oğlunun düğün masraflarını karşılamıştı. Adam nasıl stres yaşadı gözümüzün önünde o yaşta borçlanınca. Bir karşılaştığımızda dayanamadım oğluna dedim,gece rahat uyuyor musun, babanın nerdeyse yarı emekli maaşı senin üzerinde oturduğun eşyalara gidiyor sen karınla şehir şehir gezerken. Cevabı; babam değil mi yapmak zorunda demişti. Bazılarının kafası böyle çalışıyor maalesef.

Tabi oyle.
Konu sahibinin istedigi biz genciz gücümüz yerinde ama biz borca girmeyelim yaslı baslı insanlar girsin bizim yerimize borca ki esya almıslar zaten bide bunun borcuna girsinler ne var :) önemli olan konu sahibi ve esi tum masrafları yaslı ana babaya yıksın.
Yazık vallahi. İstedigi cevaplari alamayinca herkese begenmedimi basmayi da ihmal etmemis :)
Ama dedigim gibi madem bu buyuk ayip konu sahibi ve ailesi icin bu ayıbı kabul etmeyip ayrilsın bence

Olayları bu kadar saptırmanızı gerçekten anlamıyorum. Ne kadar saygısızca yorum yapıyorsunuz ya. 10 yıldır ben bu adamla birlikteyim ben 24 o 27 yaşında. ve ailesi bizi 10 yıldır biliyorlar. Nişanlım birikim yapmış çalıştığını koymuş kenara altın yapmış düğün zamanıda onları bozdurarak eşyaların büyük bir kısmını o karşıladı zaten. Biz de yatak odası vb. şeyleri kız tarafı olarak karşıladık. Konu düğüne gelince ailesi kenara çekildi üstelik düğün istemelerine rağmen. 10 yıldır bizim ilişkimizi bilen bir aile bütçe ayırırdı diye düşünüyorum. Evimiz yok zaten kirada oturacağız. Ev için peşinat vermeyi düşünüyorduk düğün paralarıyla ki böyle bir şey olana kadar. Onu da düğüne vermek istememek gayet doğal insanlar eğlensin diye düğün yapmıyorum ben. Baştan böyle bir şey söylenseydi zaten düğün yapmazdım. Düğüne bir ay kala söyleniyor.

Kesinlikle.

İnsanlar bu eşyaları nasıl aldılar bilmiyorum da 70 yaşında bir komşumuz emekli maaşıyla kredi çekip oğlunun düğün masraflarını karşılamıştı. Adam nasıl stres yaşadı gözümüzün önünde o yaşta borçlanınca. Bir karşılaştığımızda dayanamadım oğluna dedim,gece rahat uyuyor musun, babanın nerdeyse yarı emekli maaşı senin üzerinde oturduğun eşyalara gidiyor sen karınla şehir şehir gezerken. Cevabı; babam değil mi yapmak zorunda demişti. Bazılarının kafası böyle çalışıyor maalesef.

Hep söylerim bir ailenin çocuğuna verecekleri okulu bitirip (veya bitirmeyip) işe başladığı an biter. Ondan sonra çocuğun verme, anne babayı rahat ettirme zamanı gelmiştir artık. Hadi vermiyorsunuz, paranız kıymetli, cebinizde akrep var yük olmayın bari.

Altın olarak değil nakit paraları vereceğini söyledi. Kendisi de benimle birlikte bir düğün istedi zaten çok abartılı bir düğünde değil üstelik. Ama ailesinin hem eşyalar hem de düğüne yetişemeyeceğini söyledi. Çok şükür sıfır borçla evleniyoruz ama böyle bir teklifle geldi bana

Nikah yapın gitsin. Paralar size kalır.

Kesinlikle.

Bizim bi tanıdıgımız yasli kari koca senelerce para biriktirmis insanlar emeklilik zamaninda bi evimiz olsun kiradan kurtulalim diye. Tam ev alcak parayi ayarladılar okutup meslek sahibi yaptiklari oglu ben evleniyorum bana ev almak zorundasiniz diyince ellerindeki tum parayı ona verip kendileri kirada oturmaya devam ediyor hala. Yazık gercekten. Damadı ve gelinlerinin paylasimlari gorseniz keyif icinde bedavadan evleri oldu :) yazık insanlarin emekleri var o evde. Adamın baska kac tane kizi var onlara bisey yapilmadi tabiki :) Tipki gelini konu sahibi gibiydi ki dusuncesi bi evin bi oglu diye evi aldirmis oldular ne alakaysa

Rizeliyim onlar da rizeli. Konu memleket değil. Aile görüşleri vs. Biz de bilirdik nişanda takılanlarla nişanı karşılamayı.
Hemşeri sayılırız. Bende trabzonluyum ama rizeye bizde kız verdik. Bizde böyle olmaz dediğin için sormuştum memleketi zaten. nişan takılarını ne yaptın peki ?

Olayları bu kadar saptırmanızı gerçekten anlamıyorum. Ne kadar saygısızca yorum yapıyorsunuz ya. 10 yıldır ben bu adamla birlikteyim ben 24 o 27 yaşında. ve ailesi bizi 10 yıldır biliyorlar. Nişanlım birikim yapmış çalıştığını koymuş kenara altın yapmış düğün zamanıda onları bozdurarak eşyaların büyük bir kısmını o karşıladı zaten. Biz de yatak odası vb. şeyleri kız tarafı olarak karşıladık. Konu düğüne gelince ailesi kenara çekildi üstelik düğün istemelerine rağmen. 10 yıldır bizim ilişkimizi bilen bir aile bütçe ayırırdı diye düşünüyorum. Evimiz yok zaten kirada oturacağız. Ev için peşinat vermeyi düşünüyorduk düğün paralarıyla ki böyle bir şey olana kadar. Onu da düğüne vermek istememek gayet doğal insanlar eğlensin diye düğün yapmıyorum ben. Baştan böyle bir şey söylenseydi zaten düğün yapmazdım. Düğüne bir ay kala söyleniyor.
10 yildir bizim iliskimizi biliyolardı buna butce ayirmalilardı diyorsunuzda onlardan cok sizin biliyor olmaniz lazim ya hani o butceyi sizin ayarlıyor olmaniz lazimdi :)

Bak güzelim, biz evlenirken ailelerden hediyeler dışında bir şey kabul etmedik. Töreni de bir nikahla geçiştirir, sonra eğlenmeye gideriz dedik, nikah için gün aldık. 1-2 ay kala baktık ki anneler üzülmüş düğün olmamasına, sesleri çıkmıyor ama bir taraftan da üzülüyorlar. Dedik sizi mi kıracaz yaparız bir düğün. Yine beş kuruş ailelere yük olmadan çektik kredimizi yaptık yemekli falan ufak bir düğün. Madem siz istiyorsunuz siz yapın demedik. Çünkü evlenmeye karar vermiş koca koca işi gücü olan insanlarız, ailemize yük olmak ayıp bir şey bizim için. Evliliğimizin ilk dört senesi gelirimizin yarısıyla borç ödedik. Hatta yetmedi borç yiğidin kamçısıdır deyip bir de arabayı sıfırladık. İnsanın kendi emeğiyle yaptığı, aldığı şey kadar güzel, kıymetli bir şey yok bu dünyada.

Ayranı olmayanlar neden düğün yapar?
Nikah ve sonrasında yemek neden kimseye yetmez?
Nikah parasıyla 4 duvar aldığımız ilk evimizin dekorasyon borcunu kapatmıştık. Bir sürü de para artmıştı. Lütfen kusura bakmayın ama otel düğünü olmadıktan sonra ne gerek var o hengameye? Paranız sizde kalsa şahane olmaz mı?
Niye? Otelde düğün yapmayanların düğünü sayılmıyor mu?

Bizim bi tanıdıgımız yasli kari koca senelerce para biriktirmis insanlar emeklilik zamaninda bi evimiz olsun kiradan kurtulalim diye. Tam ev alcak parayi ayarladılar okutup meslek sahibi yaptiklari oglu ben evleniyorum bana ev almak zorundasiniz diyince ellerindeki tum parayı ona verip kendileri kirada oturmaya devam ediyor hala. Yazık gercekten. Damadı ve gelinlerinin paylasimlari gorseniz keyif icinde bedavadan evleri oldu :) yazık insanlarin emekleri var o evde. Adamın baska kac tane kizi var onlara bisey yapilmadi tabiki :) Tipki gelini konu sahibi gibiydi ki dusuncesi bi evin bi oglu diye evi aldirmis oldular ne alakaysa
Anne babalar da bu kadar yufka olmasın, iki evladım var eğitimleri için elimden geleni yaparım da elimdeki parayı ev alsın diye vermem, niye vereyim?

Bazı çocuklarda anne babaların bu zaaflarını bu şekilde kullanıyor iste vicdandan yoksun olunca.

Ben bizim komşuya da demiştim, kaç yaşındaki adamın düğün borcunu niye üstlendin diye, evlat da olsa o seni düşünmüyorsa sen kendini düşüneceksin.

O zaman o parayı adaletli olarak çocuklarına bölecekti oğluna ev kızlara bişey yok oturup zırlamasınlar şimdi evlat ayrımı yapıpta. Oğullarına al payını naparsan yap diyecektiler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X