Düğün sorunu


Aileniz bulundukları konumdan dolayı hem siyasi hem de iş çevrelerini ağırlayacak bir düğün istiyorlardı.

Nişanlınızsa bir yere yemeğe gittiğinizde gelen hesap 250 TL ise, hesabı ayrı ayrı ödeyeceğiz diyen bir adam. Ki ayrı ayrı ödeyelim dediği dönemde, siz işten ayrılmıştınız ve aktif kişisel geliriniz yoktu.

Konunuzu eski konularınızdan bağımsız değerlendirmek mümkün değil, çünkü halen aynı adamla nişanlısınız. Adam aynı, adamın zihniyeti aynı iken; sonuç veya çözümler nasıl farklı olacak ?
Ailenizin düğün beklentisi makul değil bunu eski konunuzda pek çok üye de belirtmişti.

Sizin düğün töreninden daha büyük bir sorununuz var.

Nişanlınızın hesap ödeme konusunda sergilediği tutuma bakarak, bu insanla devam ederseniz çok üzüleceğinizi düşünüyorum. Evlendiniz ve çalışma hayatına dönmediniz veya dönemediniz diyelim; o zaman ne olacak ? Babanız evliliğinizde sorun yaşamamanız için size evlilik hayatınız boyunca harçlık mı verecek, maaş mı bağlayacak ?
 

Ailesi mi zenginmiş kız tarafının?
 
Aslında var ama isteğe bağlı.yok yapmam derse nolcak bilemedim
Kına gecenizi yapın bu istediğiniz konseptte nasıl olsa kına gecesi kız tarafına aittir babanız yapsın sizin istediginiz şekilde. ( Bana kalsa evlenecek ciftler herşeyi kendileri yapmalı aslında )
Düğünlerde kişi sayisini sınırlı tutmak isteyeceklerini sanmıyorum maalesef sonuçta takı gelecek o yüzden sizin istediğiniz gibi olmayabilir adam kendi masrafları karşılayacak neticede onun istediği olur.
 
Umarım hakkınızda hayırlısı olur ama bu olay biraz karışık madem yük olmak istemiyor neden düğünü babası yapıyor? Sizin aileniz otelde bir düğün uygun goruyor ya düğün erkek evine ait birseydir nişanda kız evine karsi tarafın durumu bütcesi neyi nekadar yapabiliyorsa o kadarını yapar herkes ister herseyin en guzeli en iyisi olsun hangi anne baba istemez ?Ama bukadsr gosteris merakı neden ya neden gercekten?siz simdi gelinliğide ozel dikim isterseniz oyle dusunuyormusunuz aileniz falan? Ben yeni evlendim kır düğünü yaptık kendi istedigimiz gibi ama bunun icin ikimizde calistik paramizi biriktirdik mucadele ettik kimseye yük olmayalim diyince boyle oluyor genelde. Kendi keyfimize gore yaptık kendi paramizin uzerimden planlayarak ama ne onun ne kendi ailemin arkasına sığınarak değil mobilyalarımızı eşim aldı ceyizimi a dan z ye calisip kendim yaptim dugunun butun takisini bize verdiler kendimiz yapip yük olmadik diye oyle uygun gorduler cok sukur cokta guzel oldu yani kısacası x bir kisi yani kayinbaban yada herhangi biri adına nasıl dusunduklerini bilmeden oturup kararlar alabiliyormusunuz ben anlakta biraz zorlandım kusuruma bakmayın
 
Lütfen önce kendi ayaklariniz uzerinde dimdik durun kendinizi kimsenin insiyatifine bırakmayın lütfen kendi kendinize baskaları adına plan yapmayın belki kayinpederin baska hayali var dugunle ilgili nolcak
 
Tercihinize saygi duyuyorum ama bence evlilige dugun mugun de dahil ve bunu da aileler gonullu kendi istemedikce evlenecek kisiler kendi organize etmeli. Bu kisimda bakis acisi farki yasiyorsak gecelim sorun cikarsa kismina. Siz taraf olmayin, mustakbel esinizin simdi oyle istiyorum dedigine de bakmayin. Geri cekilip izleyin. Babasinin gercek manada yapabilecek durumu olup da inada bindirmesi uzerine nisanlinizin tavrini izleyin. Hemen agiz mi degistirecek yoksa caba mi gosterecek, bu sizin icin son donemin moda ve dogru tabiriyle bir red flag. Ikincisi madem ailenizin bu yonde istegi de cok buyuk birakin azicik kavga gurultu cikarsinlar ama bunu kendileri yapacaksa yapsinlar, sizin uzerinizden laf gondermesinler keza muhataplari da nisanliniz degil ailesi olsun. Arada kopru olayim derken kendiniz yikilmayin. Sizin icin altin tepsili firsat. O ani nisan atmalar kesinlikle birikmislik urunuve cogu da iyi ki yapilmis.
 
Senin konuların çok aşırı anormal. Sen de nişanlında hiç böyle evlilik için olgun karakterler değilsiniz. İnşallah ilk yıllar hemen çocuk yapmazsınız biraz büyüseniz iyi olur.
birey olmadan gelin olmaya çalışıyorsunuz konu sahibi. Bu bir yerde patlar.
 
Bu dediğiniz doğru.Ancak bu konuda iki tarafta sıkıntılı.Hem hanımefendi hem erkek ikiside daha evlenmeye hazır olamayan insanlar.Muhtemelen evlilikleride saçma sapan sebep yüzünden bitecek.Umarım ben haksız çıkarım.Evliliği yürütecek olgunluğa sahip değiller ne yazık ki.
 
Düğün yerini en geç Mart-Nisana kadar halletmeniz kaparo vs vermeniz gerek. Yaz ve hafta sonu düğünü istiyorsanız Hazirandan Eylül sonuna kadar 30-35 gün var en fazla. Sizin kayınpeder çatlasanız size havuzlu otel düğünü yapmaz. Ya ortaklaşa ya da sizin aileniz ödeyecek ama onu da sizinkiler kabul etmiyor. Yeter ki havuz başı otel düğünü olsun, sosyal medyanızda yüzlerce foto paylaşmanız lazım. Konsept de konsept. Aileleriniz uyumsuz, nişanlımla sorunumu hallettim yazdınız hayırdır cimriliğine çözüm mü buldunuz? Evlenmiş olmak için evlenmek, düğün storileri paylaşmak için düğün yaptırmak istiyorsunuz. Kim istiyorsa, kimin çocuğu istiyorsa o taraf ödesin. Bir insanın iki dudağından çıkacak karara bağlanırsanız böyle hop oturup hop kalkarsınız. Kayınpederin kimseden bir şeyden çekindiği yok. Ağır laf söyler, anne babanızla beraber ezilirsiniz altında.
 
Akrabalarım da çevreleri yüzünden gösterişli bir düğün istiyordu. Damat tarafı orta halli olduğu için düğünü kız tarafı yaptı. Kuzenim de sempatik iyi bi insandır bir sorun çıkmadı. Yıllar sonra damat bey biraz fors bulunca kuzenimi aldattı. Evlilik bitti. Biz de düğünde halay yasağını deldiğimize sevindiğimizle kaldık...
 
illa evlenecek koymuş kafasına.kiminle evlendiğini bile önemsemiyor.
 
Acıma yetime gelir koyar g.ne. hiç şaşmaz.
 
Kızım aynı durumlarımız.kimse açta açıkta değil adamın üstünde hep marka kıyafet hahahah tabi
Ac acikta olmamak baska bir sey , otelde havuz başında 250 kişilik yemekli düğün organizasyonu yapılmasını beklemek ayrı bir şey. Durumu olsa dahi bu sekilde bir düğün istiyorsanız nisanlinizin ve sizin yapmanız gerekiyor.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…