Düğün sorunu

Kızım aynı durumlarımız.kimse açta açıkta değil adamın üstünde hep marka kıyafet hahahah tabi
Aşkım ona bakarsan biz de iyi giyinmeyi seviyoruz, elimizden geldiğince iyi yaşamaya bakıyoruz ama otelde yemekli düğün diyene sen yapıyorsan neden olmasın cicişkom deriz. Bu kadar mı kopuksun hayattan, bu kadar mı insan tanımıyorsun?

O kadar sorunun arasında buna takılmak.. Neyse zamanla zaten haklı olduğumuzu göreceksiniz.
Düğün mevzusuna gelince, herkes kendi bütçesine göre bir şey yapar. Sırf birileri gösteriş yapsın diye 3 saatlik düğüne gereğinden fazla bütçe ayırmak istemeyebilir ki bence haklı adamın askerde başka bir oğluda var düşünmesi gereken. İkinizinde hevesi varsa, içinizde kalmasını istemiyorsanız adamın ayırdığı bütçeye ekleyip istediğiniz gibi bir şey yapacaksınız.
Ha ama bence sizin sevgiliniz bir düğüne çok fazla bütçe ayırmaz, şuanda da sizi sadece geçiştiriyor. İstediğiniz ile kalırsınız.
Son olarak anne babalar çocuklarının düğün, evlilkk isteklerini, masraflarını karşılamak zorjnda değil bunu anlayın artık. Elinden geldiğince yardım ederse eder gerisini damat halleder. Nu kadar yüklenmeyin anne babalara, emekli maaşlarını biliyoruz az çok.

Daha gecen hafta nisanliniz ailesine soylemedi diyordunuz noldu da dugun kismina gecildi?
Eski konuyu aştık diyorsunuz da aşılmış olsaydi simdi bu konu acilmazdi.
Hani bir sey sormuyorlardi yol yordam adet nedir diye, bu düğün meselesi de ayni degil mi? Siz evlenirsiniz esiniz hep boyle ittirmeyle gider siz de kafayi yediginizle ve burada actiginiz konularla kalirsiniz

Yıllar önce R.... Koç röportajı izlemiştim. Adam üstünde etiket olan bir şey hiç giymedim" demişti. Önce afallamıştım, bir klasik olan pazardan da giyerim olarak anlamıştım. Sonra saçmalama dedim ve jeton düştü, adamın çorabından mendiline her şeyi özel dikim. Ayakkabıları kişiye özel el yapımı. O yüzden etiket falan yok giysisinde. Artık nasıl etkilendiysem marka giysiler o an gözümden düşmüştü.

Aklınız başınızda olsa elalemin giydiği giysiyle kurumlanmazdınız. Adam marka giyiyor ama bana koklatmıyor ve koklatacağa da benzemiyor, en iyisi ben hedef küçülteyim derdiniz. Hiç "ihtiyacım yok benim de ailem varlıklı" demeyin. Erkek tarafı yapmıyorsa biz yaparız kızımızın düğününü demeyen aile varlıklı değildir bence. İnstagramda şov nispet yapmayı hayal ediyorsunuz ama hem adam anasının gözü hem de yapsa bile o borç dağını sırtınıza yükler ana babanıza ödetir. Sanki yemek masası istiyorsunuz da pahalısı olsun diyorsunuz.

Ben de 18 yıl önce otel havuz başında evlendim. Hatta hafta sonu çok fiyat farkı var diye hafta içi kabul etmiştim. Şimdi olsa ne eşimin ailesi yapabilir ne de bizim taraf kabul ederdi. O zamanlar geçti gitti artık. Millet nikah yapıp yemeği de herkes kendi ödeyecek şekilde organize ediyor fiyatlar korkunç.

Böyle şeyler, hayalini kurduktan sonra, tarafların karşılıklı diyaloğu ile çözülür. Biz ne desek boş, nişanlınla birlikte aileleri karşınıza alıp, nasıl bir düğün istediğinizi söyleyeceksiniz ki, karşı tarafın düşüncesi neymiş tam olarak öğrenebilesiniz!

Bence illa evleneceğim diyorsanız da beklentiniz en aza indirin ki sonra hayal kırıklığı yaşamayın

oturup ortak bir paydada görüşseydiniz keşke yani kayınpederle mantıklı olması gereken bu kendi kendinize planı yapmışsınız kabulde etmeyebilir

Her şey o düğünü yapabilmek için zaten değil mi? Sonrasında mutsuz da olsan o düğün yapılsın ele güne karşı, sen ve ailen bak yemekli düğün yaptırdik deyip kendinizi tatmin edin tamam.
Ama o kayinpederde size istediğiniz düğünü yapacak göz yok. Olsa zaten nisanlin bunu söylerdi. Kendisi de istiyorsa babasıyla neden konuşamıyor? Bir düşün. Düşünmek iyidir Ayşegül arada dene.

İkiniz de ne kadar akıllısınız. Düğünü yapacak kayınpeder ama ona sormadan kendi kafanıza göre olan yapmışsınız.
Ben olumlu cevap alacağınızı düşünmüyorum

bizimde böyleydı ıkımızde otel ıstedık ama kp kendı kafasında belırlediği yerde yaptı . Bende olabıldıgınce orayı güzelleştirdim. Ikımızde üzüldük nişanlım benden cok üzüldü belkı. Ama evlılığın 5. Ayından bildiriyorum hiçbir önemi yok. Bütün kına nişan söz yapmıs bırı olarak en az hatırladıgım düğün zaten. Bence cok zorlama nısanlına destek ol olabılıyosa böyle olsa keske gibi konus daha bısey deme yanı. Önemli olan aranız ıyı olsun

İçinizde ukde kalsın istemiyorsanız kendi düğününüzü kendiniz yapacaksınız. İnsanlar sizin hayallerinize sponsor olmak zorunda değiller.

Sorunlarınızı ne ara çözdünüz ayrıca?
Sorun etmeyince sorun diye bir şey kalmıyor. Nasıl çözüm ama?..

Demek başınızı yakacağınız kutsal gün 07.07.2024 olacak. Düğün parasını nişanlınız ödese istediğinizi yaparsınız ama kayınbaba verecekse üzgünüm, evladının değil kendi düşüncesinin önemi varsa sizin düğün salonu ve yüz ifadeniz:::

Eklentiler

• IMG_9945.webp
    21,4 KB · Görüntüleme: 62
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…