- 18 Şubat 2018
- 13.446
- En iyi cevaplar
- 2
- 61.976
- 598
- 44
- Konu Sahibi Aysegullerden
Ne demek ne açıdan?Masrafları niye kayınpeder üstleniyor?Ne açıdan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ne demek ne açıdan?Masrafları niye kayınpeder üstleniyor?Ne açıdan
Lütfen eski konularımdan bağımsız olarak bu konumu okuyun(nişanlımla her problemimiz halloldu merak edenler için diyorum)
Ben yakın zamanda yani yazın evleneceğim bizim nişanlım ile belirlediğimiz aylarda temmuz-ağustos.haziranda kardeşi askerden gelecek allahın izniyle.
Biz bunları belirledik düğün mekanı daha doğrusu konsept olarakta aklımızda belirli bişeyler belirledik.ikimizde 200-250 kişilik yemekli bir otelin (hilton,çırağan,raffles gibi otellerden bahsetmiyorum) havuzbaşında evlenmek istiyoruz. biz bu konsepti belirledik benimde isteğim böyle dedi bana.benim gibi düşünmesine çok mutluyum ama gelin görünki düğünü kayınpederim yapacağı için biz bu isteğimiz gerçekleşecek mi bilmiyoruz.bizim çevremiz olsun dostlarımız olsun böyle bi düğünde etkinliktenağırlamak istiyoruz ama kayınpeder ne der bilmiyoruz.nişanlım düğün dışındaki masrafları karşılayacağını söyledi yük olmak istemiyorum dedi ama kayınpeder bizim bu konseptimiz dışına çıkarsa içimde her zaman bir üzüntü ve ükte olarak kalacak.aynı zamanda benim tarafımdada ailemin isteği böyle bi etkinlik.inatlaşma söz konusu olduğu içinde başka türlüsü olmaz demeye başladı bizimkiler…herkes gergin bu süreçte…benim babam istememi nişanımı aynı istediğimiz konseptte yaptı ama erkek tarafıyla daha bunu konuşmadı.daha tarihte almadık.allah izin verirse biz 07.07.2024 düşünüyoruz.. içim huzursuz. Biliyosunuz böyle şeylerde insanlar bir cinnet krizine girerek nişan atıyor aileler yüzünden.ama benimde isteğim nişanlımında isteği aynı doğrultuda..napcaz bilmiyorum bu hayırlı kandil gecesinde uyuyamadım
Aileniz bulundukları konumdan dolayı hem siyasi hem de iş çevrelerini ağırlayacak bir düğün istiyorlardı.
Nişanlınızsa bir yere yemeğe gittiğinizde gelen hesap 250 TL ise, garson direkt hesabı getirdiğinde ayrı ayrı ödeyeceğiz diyen bir adam. Ki ayrı ayrı ödeyelim dediği dönemde, siz işten ayrılmıştınız ve aktif kişisel geliriniz yoktu.
Konunuzu eski konularınızdan bağımsız değerlendirmek mümkün değil, çünkü halen aynı adamla nişanlısınız. Adam aynı, adamın zihniyeti aynı iken; sonuç veya çözümler nasıl farklı olacak ?
Ailenizin düğün beklentisi makul değil bunu eski konunuzda pek çok üye de belirtmişti.
Sizin düğün töreninden daha büyük bir sorununuz var.
Nişanlınızın hesap ödeme konusunda sergilediği tutuma bakarak, bu insanla devam ederseniz çok üzüleceğinizi düşünüyorum. Evlendiniz ve çalışma hayatına dönmediniz veya dönemediniz diyelim; o zaman ne olacak ? Babanız evliliğinizde sorun yaşamamanız için size evlilik hayatınız boyunca harçlık mı verecek, maaş mı bağlayacak ?
Evet.Ailesi mi zenginmiş kız tarafının?
Kına gecenizi yapın bu istediğiniz konseptte nasıl olsa kına gecesi kız tarafına aittir babanız yapsın sizin istediginiz şekilde. ( Bana kalsa evlenecek ciftler herşeyi kendileri yapmalı aslında )Aslında var ama isteğe bağlı.yok yapmam derse nolcak bilemedim
birey olmadan gelin olmaya çalışıyorsunuz konu sahibi. Bu bir yerde patlar.Senin konuların çok aşırı anormal. Sen de nişanlında hiç böyle evlilik için olgun karakterler değilsiniz. İnşallah ilk yıllar hemen çocuk yapmazsınız biraz büyüseniz iyi olur.
Bu dediğiniz doğru.Ancak bu konuda iki tarafta sıkıntılı.Hem hanımefendi hem erkek ikiside daha evlenmeye hazır olamayan insanlar.Muhtemelen evlilikleride saçma sapan sebep yüzünden bitecek.Umarım ben haksız çıkarım.Evliliği yürütecek olgunluğa sahip değiller ne yazık ki.Tercihinize saygi duyuyorum ama bence evlilige dugun mugun de dahil ve bunu da aileler gonullu kendi istemedikce evlenecek kisiler kendi organize etmeli. Bu kisimda bakis acisi farki yasiyorsak gecelim sorun cikarsa kismina. Siz taraf olmayin, mustakbel esinizin simdi oyle istiyorum dedigine de bakmayin. Geri cekilip izleyin. Babasinin gercek manada yapabilecek durumu olup da inada bindirmesi uzerine nisanlinizin tavrini izleyin. Hemen agiz mi degistirecek yoksa caba mi gosterecek, bu sizin icin son donemin moda ve dogru tabiriyle bir red flag. Ikincisi madem ailenizin bu yonde istegi de cok buyuk birakin azicik kavga gurultu cikarsinlar ama bunu kendileri yapacaksa yapsinlar, sizin uzerinizden laf gondermesinler keza muhataplari da nisanliniz degil ailesi olsun. Arada kopru olayim derken kendiniz yikilmayin. Sizin icin altin tepsili firsat. O ani nisan atmalar kesinlikle birikmislik urunuve cogu da iyi ki yapilmis.
illa evlenecek koymuş kafasına.kiminle evlendiğini bile önemsemiyor.Cimrilik konusunu nasıl hallettin bu halledilecek bir şey gibi gelmedi bana. Bir insan cimri ise cimridir yani. İstediğin düğünü yapacaklarından bile şüphelisin. Bile bile lades sanki. Ailen de istemiyor. 2. Rockavril vakası olmasın da.
Acıma yetime gelir koyar g.ne.Akrabalarım da çevreleri yüzünden gösterişli bir düğün istiyordu. Damat tarafı orta halli olduğu için düğünü kız tarafı yaptı. Kuzenim de sempatik iyi bi insandır bir sorun çıkmadı. Yıllar sonra damat bey biraz fors bulunca kuzenimi aldattı. Evlilik bitti. Biz de düğünde halay yasağını deldiğimize sevindiğimizle kaldık...
Adam marka giyiniyormuş amaBu zamanda oğlu askerlik yapan adam size yemekli havuz başı düğünü yapamaz bence. Çünkü herkes bilir ki artık anca fakirin çocuğu askere gidiyor.
Ac acikta olmamak baska bir sey , otelde havuz başında 250 kişilik yemekli düğün organizasyonu yapılmasını beklemek ayrı bir şey. Durumu olsa dahi bu sekilde bir düğün istiyorsanız nisanlinizin ve sizin yapmanız gerekiyor.Kızım aynı durumlarımız.kimse açta açıkta değil adamın üstünde hep marka kıyafet hahahah tabi