arkadaşlar bazı koularda biraz açıklıkda getireyim. biz evimizi kendimiz kurduk . hani diolar ya evimiz de kayınvalidemin tek iğnesi yok diye . aynen öyle evimde hhhiiiççç bir şey yoki bırak birşeyi emeği yok. çeyimi bile dışarda görmediler dahi. kargocular geldi aldı. her şeyi biz yaptık evi biz düdük . düğün de olmucak. yemek verilcek ve sade nikah. yani bunun masrafı çok değil.
birde bana nişanda takı takmışlardı onu kayınpederim aldı. onu 1 ay sonra nişanlımı arıyıp param yok taksitleri sen öde diyebilen biri tabi nişanlım ödeyemedi onuda parası yok çünkü . hiç bir adet yerine gelmedi. düğün alışverişim olmadı. kınağılımı ben aldım gelilik ne zman alıncak diye sormadılar. nişanlıma üzüldüğümden başkasının gelinliğini giyinicem. çünkü gerçekten gücü kalmadı. eşyalrımızı almak için ninesinden borç istedi. paramız yok dediler halbuki karun kadar zengin trilonluk malları var. böyle bir durumda bu yaşlı kadın nasıl cüret eder böyle bir şey dmeye. onun söylediklerinin dikkate alnmasından korkuyorum. bırak hiç bir şey yapmasınlar ama ama böyle 3 kurşa tamahlıktan korkuyorum
Evlilik öncesi tablo bu şekildeyken lafını bile etmeleri ayıp. Madem hiç bir şeye karışmıyorlar o zaman takıya da karışmayacaklar. Nişanlınında takı konusunda çekimser kalmasını anlayamadım. Borçlarımız var bizim ne münasebet diyememiş mi? ninesi borç vermemiş sanırım ben verdi de o yüzden takı lafı ediyor zannettim.
50.000 lira 100.000 lira vawwwwwww, sizin çevre biraz zengin ya da aşiret falansınız heralde, bi borçla evlenmek var bide az birazda olsa elinde birikmişle evlenmek var, para önemli değil anafikirli bi paragraf yazmışsınız ama nice aşklar araya geçim derdi girince bitiyo, para tabiki önemli
tatlım nısanlın nerelı.bızdede boyle bır adet varda ondan soruyorum.dugunde takılan hersey para harıc(kı pek para takılmaz takılanlarda gelıne kendıne yenı kıyafetler alsın dıye verılır)o aılenındır.mısal amcam evlendı bırkac sene oncesıne kadar yengeme takılan hersey hepımızındır yengem babamın ve amcamın rızasını almadan hıcbırseyını bozduramaz.allah korusun amcam ya da babam maddı olarak kotu bır duruma duserlerse yengem altınlarını vermek zorundadır.tabıı bu altınlara yengemın kendı babasının ve akrabalarının taktıkları dahıl degıl.
heee bu arada amcamla babamın parası ortaktır
nasıl yani siz ciddi misiiz. düğüe takılanların damatın ailesininin almasıeski köy adeti değil mi. üstelik bu konuda kanun da var. şok oldum.
kızlar kendi ailemeböyle bir şeyin konuşulduğunu anlatsammı. olayların üyümesinden de endişeliyim . çünkü bu gerçekten ninenin boş boğazlığıda olabilir . eski bir kadın çünkü. annme anlatıp fikir almalımıyım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?