düğün takı kavgası

Öyle saçmalık mi olurmuş takılar gelin ve damada gelen hediyelerdir. Oldu gülümerkek tarafı borç yapıyorda kız tarafı yapmıyor mu en yakın örneği kendim nişanlıyim en azından bugün yatak odası takımı aldık babam 5bin. Küsurverdi ki ev tekstiline 5bin elektrikli aletler ıvır zıvır derken 5binde öyle gitti daha incik boncuk eksik de çok bi 5binde öyle gider e nişanlımın ailesi takı ve mobilya alcak beyaz eşyayı nişanlım aldı e düğünde takilanlar onun ailesinin olursa benim ailemde masraf yapti e nolcak benim babam evladına yaptı e bi zahmet kayınpederimde yapsın hoş şükür öyle tuhaf görünmüyorlar ama düğün günü ne olur bilinmez de benim nişanlım kuruş vermezde bakalım nolcak haksız miyim onlar masraf yaptı da benim babam gazete kağıdı vermedi hele ki 5kızı var 4ü okuyorken borçla aldı da

sonuna kadar git en ufak yumuşamada taviz verirsin,burda takı düğün konularını okumanı öneririm hep hayalkırıklığı,sakın sende aynı hataya düşme

Ya işte eskiden kız bir tek çeyiz getirirmiş, hani ev tekstili babından. Adamlar zaten babalarıyla bir iş tutarmış ozamanda altınlar oğlan evine gidermiş. Ama işte geri kafalı, para kaygısı güden zihniyetler hala bu adeti sürdürmeye çalışıyor. Şu zamanda bir çok aile evlatlarına yardım ediyor ev kurmasına, kız tarafı erkek tarafı yok bunun. Herkes para harcıyor. Düğünde takılanlarda yeni çifte hediye oluyor. Yada borç kapatıyor işte.

bizde nişanda takılan takılar kızın dugunde takılanlarda erkegındır.ama gel gor kı bızde kendımız evlendıgımız halde altınları kaynın pederıme verdık esımı kırmak ıstemedım nasıl olsa sonra dan para bırıktırılıyor yeterkı araya sogukluk gırmesın

valla benim nişanda takılanlar alındı düğünde üstüne eklenerek bi daha takıldı

Kayınvalidemi öyle aman aman seven bir gelin değilim ama şimdi kadına birkere daha saygı duydum !

Balayı için gittiğimizde onlara emanet bıraktığımız altınlarımızın kuruşuna dahi dokunmadılar hepsi bizimdi paralarla birlikte...

Ayrıca buradan damada takılanlar damadın hakkıdır diyenlere bir sorum var ?

ellerinizle tutup istekli istekli mi verdiniz ? :)

Bekârsanız eğer götürüp verecek misiniz ? Hiiiç sanmıyorum

Bir yorum beni benden aldı ''Yengesi onlardan izinsiz altın bozduramaz, altınlar ortaktır '' deyü gözlerim kocaman kocaman okudum bu nasıl saçmalıktır diye :) Saçmalık bile olamaz yoo yooo daniskası demeliydim.

ben takılar tamamen sizin olmalı, bu babaanne kaç yaşında bilmiyorum ama her söylediği kafaya takılmamalı
ayrıcada ilk defa böyle bişey duydum ya, nerenin adetiymiş bu
madem altınları size değil kv yle kp e taksınlar, madem çıkarıp direk onlara aktarcanız takıları

valla benim nişanda takılanlar alındı düğünde üstüne eklenerek bi daha takıldı

hahahaaay ay oda iyimis :)))
benim bi tanidigimin kaynanasida, nisanda taktigi 1 bilezigi
dügünde tekrar saydirdi
yani 5 bilezik takti dügünde ama 6 dedirtti :))))))
komik bunlar yaaa rezillik baska bisey degil, görgüsüzzzzzz

ben katılmıyorum takılanlar gelınle damada kalır eğer onlar isterse kime istiyorsa verebılır...şimdiden bunun pazarlıgını yapmakta çirkin hadi nine yaşlı sözüne bakma ama diğer aile bireylerine baskı yaparsa hiç hoş olmaz

düğünde takılanlar ne kız tarafına ne erkek tarafına verilir. takılan takılar ister gelin ister damat üzerine takılmış olsun ikisinin ortak olur ki yeni evli çiftin ihtiyaçları vardır onları karşılasınlar diye evli çiftte kalır.
bu konuda çevremizde çok tartışma çıkkmıştı. herkes kendine yontuyor böyle durumları benim annemle babamda da nişan takılarını erkek tarafı istemişti bizde adet böyle diye ama düğün için babamın memleketine gittiklerinde adetin oyle olmadığını öğrendiler.

vakti zamanında kayınvalidem evlenirken kv si tüm takılarına el koymuşş halllaaa hakkımı helal etmiyorum der durur o saydırırken bende saydırıyorumm kızım sana söylüyom gelinim sen anla misalii :)) hoşş öyle bir şey istiyeceklerini sanmam da ben testi kırılmadan mesajımı veriyim istedimnm biz evleniyim bakalım görücem

İlk defa böyle birşey duyuyorum düğünde takılanlar damat tarafınmışş...
Bizde böyle değil nişan,düğün ne olursa takılanlar özellikle gelinin veya gelinle damadındır.
Olması gerekende budur evlenen sizsiniz o insanlar sizin düğününüz için hediye olarak takı takıyorlar...
Ayrıca düğün öncesi bunun konuşulması çok basitçe bir davranış.
Tepkinde çok haklısın.

çok sinirlendim valla aynı şey benim başımada geldi köyde oturdukları için kapı düğünü yapıldı ve toplanan bütün paraları almışlar 2 senelik evliyim inan her zaman aklımda aklımdan çıkmıyor yaptıkları kabullenmek zor oluyo bu yüzdendir çoğu kavgamız eşimle bizde borç dert içinde evlendik insan alın bunlar sizin hakkın ız der nerdeikimizde çelışıyoz diye yaptılar çocuk doğurmak kolay onun isteklerini yerine getirmek çok zor oluyo işte çalışıyo diye borçlarınıda ödesin dediler heralde halada yakamızı bırakmıyolar sinir oldum ya çok iyi düşün arkadaşım taviz tavizi doğuruyo malesef

Ay en sinir oldugum seylerden bitanesi:S Benim dugunumde cok para takildi. Esimin babasida ozaman dugunden once demistiki takilan paralarla size harcadigim paraya karsilik alicam. Biz ciddiye almadim. dugunde paralar takildi bizi hemen odaya cektiler. PAralari saymak icinmis sozde. Biz geri oynamaya gittik. Ertesi gun bi duydum paralari alip dugunu odemis. Hollandada dugun salonlari hersey dahil 22.000 euro daha fazla takildi sen dugunu ode sonrada artanini cebine at.

Ben kiyameti kopardim tabi. O paranin yarisindan fazlasi benimdi. Hep para takildi bana. Takanlar tanislar ve akrabalar. paralar uctu gitti .. SEN SAKIN IZIN VERME..

aaa çok şaşırdım yeni evli çiftler evlenirken düğün parasını kenara koyarlarki bir süre sonra ev için peşinat amaçlı olsun diye şahsen biz de öyle yapmayı düşünüyoruz. ben de sevgilimin annesine konuşurken söylemiştim böyle yaparız diye inşallah yanlış anlamamıştır da.. onlar da zaten öyle şey yapacak insanlar değiller... siz de bence babanneyi çok dikkate almayın. kalmadı artık öyle şeyler tavrınızı belirtmişsiniz ve nişanlınız da halledeceğini söylemiş.

düğünde takı kime takıldıysa onundur bunun dinde bile yeri yok. tv'de çıkan mustafa karataş'tan dinledim kendim. geline takılan takıyı geri almak (( çook afedersiniz )) kustuğu şeyi yemektir dedi.. yani aile düğünü yapmışsa, evlenen çift de "tamam biz size borçluyuz bu da borcumuzun karşılığı size veriyoruz ödemiş olalım" derse olur, ama rızaları olmadan almak bence hırsızlıktan farksız. cahillik resmen.

Son düzenleme:
takılar geline aittir ama çeşit çeşit insan var. nişanlının daha doğrusu cogu erkeğin yaptıgı bi yanlış var ki o da laf yetiştirmeleri nişanlını sıkı sıkı tembihle senden duyduklarınıda gidip ailesine anlatırsa işler karışır. bizim öyle olmuştu. hep olmuyor mu zaten şeytan karışıyor illa bitane. hayırlısı artık diyeyim.

bu erkek aileleri neden çocuklarına yolunacak kaz gözüyle bakarlar hiç anlamıyorum. neden benim param çocuğumun parası, biz kendimiz hallederizz yeterki çocuğumuz gelinimiz iyi olsun demezler hiç mi hiç anlamıyorum. bu zihniyete bi dur demeli

ne takılır ne alınırsa evlenen çiftin olmalı bence. Borçla evlenilmişse borcu ödeyen kişi de baba ve anneyse önce onlara verilmeli. Mantıklı olan budur yani. Nişanlın da cok iyi biri bence seni cok alttan almıs hallederim demiş. Kızgınlıkla bazı seyler söylenir hele bu stresli dönemde. Birazcık tıka kulaklarını eğer nişanlına güveniyorsan :).

nasıl yani siz ciddi misiiz. düğüe takılanların damatın ailesininin alması eski köy adeti değil mi. üstelik bu konuda kanun da var. şok oldum.

Sunu demek istedim arkadasim nisanda nasil ki kiz tarafin oluyo sa takilanlar dugunde de erkek tarafindir,yani geline damata bisey yok demiyorum... Ama mesela bazi duugunlerde cok ça takiyolar gerek para gerek altin ceyrek yarim butun olsun...mesela benim esime 100 e yakin ceyrek yarimliklarda vardi tam altinda,ve ustelik parada baya takildi... Banada 60 à yakin ceyrek iste ayni esim kadar para fln ve bana ozel de kaynanamlarin taktigi haric misafirlerin taktigi bileziklerde vardi tabi onlar gelinin hakki ona ozel... Ama para konusu ceyrek FLN konusu pek ozel degil bana gore hâtta Biz kpederime vermistik bileziklerim tabi bende kaldi onlarda verdikleimizden bi miktar verdiler tekrar... E onlarida dusunmek lazim dugunu herseyi yapan o...

Lily cim detaylari ust tarafta ki alintimda yazdim ordan bakabilirsin ama o kadar takildi bide ac gozlu gibi illede benim demeye gerek yok sonucta hakkimi aldim :)
Sevgili source dedigin dogru baZi aileler bisey yapmio ve bisey haketmiolar ama suda varki bazi aileler de herseyi ustleniyo ve takilanlarda baya cok olunca ister istemez veriyosun yani... Yukaridada anlattim okuyabilirsinizz

Ve béni elestiren yada ne demek istediigimi anlamayanlar yukarida yazdim okuyabilirsinizz saolun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…