- 26 Ağustos 2010
- 1.950
- 989
- 373
- 34
Öyle saçmalık mi olurmuş takılar gelin ve damada gelen hediyelerdir. Oldu gülümerkek tarafı borç yapıyorda kız tarafı yapmıyor mu en yakın örneği kendim nişanlıyim en azından bugün yatak odası takımı aldık babam 5bin. Küsurverdi ki ev tekstiline 5bin elektrikli aletler ıvır zıvır derken 5binde öyle gitti daha incik boncuk eksik de çok bi 5binde öyle gider e nişanlımın ailesi takı ve mobilya alcak beyaz eşyayı nişanlım aldı e düğünde takilanlar onun ailesinin olursa benim ailemde masraf yapti e nolcak benim babam evladına yaptı e bi zahmet kayınpederimde yapsın hoş şükür öyle tuhaf görünmüyorlar ama düğün günü ne olur bilinmez de benim nişanlım kuruş vermezde bakalım nolcak haksız miyim onlar masraf yaptı da benim babam gazete kağıdı vermedi hele ki 5kızı var 4ü okuyorken borçla aldı da
bizde nişanda takılan takılar kızın dugunde takılanlarda erkegındır.ama gel gor kı bızde kendımız evlendıgımız halde altınları kaynın pederıme verdık esımı kırmak ıstemedım nasıl olsa sonra dan para bırıktırılıyor yeterkı araya sogukluk gırmesın
en güzel günlerimde hergün önüme yeni dertlerin çıkmasından usandım. evlenmeme tam 10 gün kaldı. ama bugün hayal kırıklığının en büyüğünü yaşadım. biraz öce nişanlımla konuştum babaannesi çekmiş bi kenara düğünde takılnalar sizin paralar damadın ailesinin hakkıdır demiş. nişanlıma dedim sen ne dedin. gülmüş ninesine . ben bu sözü duyunca öyle büyük tepkiler verdim ki haklı olarak. çünkü babaanenin aile üzreinde büyük etkisi var. her kes onun sözünü dinlermiş daha evvleden demişti. hazmedemiyorum benim gibi biri nasıl böyle bir şeyle karşılaşır diye. ben de dedim eğer ki ben bugün bularla karşılaşırsam yarın kim bilir neler yaparlar bana. eğer böyle bişey yapılırsa rezalat çıkarırım önüme kim gelse bakmam dedim. o da annem babam böyle bişey demedi. sen ne demek istiyosun. sen bugün bunları söylersen yarın nedersin napaarsın. ben de dedim ben böyle biir muamaleye layık değilim. bana böyle bir şey yapılırsa başta senle olmak üzere izin verdiğin için ipleri kopartırım dedim. bu lafımdan çok kötü oldu aramız uzun uzun konuştuk ama içimiz de bişeyler koptu gitti sanki . nişanlım diyoki halldicem bu melseleyi. dedim bana neden anlattın beni alıştırmak için mi. büyük yeminler etti ben senle her şeyi paylaştım bunuda o yüzden anlatttım dedi. sana hiç bişey intikal ettşrmicem ben halldicem dedi. ama benim derdim para değilki böyle cahillikle karşılaşmam. pişmanmıyım? . öyle diyemiyorum ama bilmiyorum ailelerimiz çok farklı. Allahım bana yardım et. kayınpederimi yetiştiren de o babaanne. okumuş etmiş kendini gelişitrmiş ama insan kabuğünda neyse o değil mi? BEN NAPİCAM
valla benim nişanda takılanlar alındı düğünde üstüne eklenerek bi daha takıldı
nasıl yani siz ciddi misiiz. düğüe takılanların damatın ailesininin almasıeski köy adeti değil mi. üstelik bu konuda kanun da var. şok oldum.
Lily cim detaylari ust tarafta ki alintimda yazdim ordan bakabilirsin ama o kadar takildi bide ac gozlu gibi illede benim demeye gerek yok sonucta hakkimi aldim :)bu neye dayanarak böyledir?:44:
düğünde takılanlar, yeni evli çifte verilmiş hayırlı olsun hediyeleridir
yani bu damadın ailesine verilmiyor üstelik takı takanlar arasında gelinin ailesi, arkadaşları, akrabaları falan da var... yani düğünde kime ne takıldıysa o kişiye aittir
isterse düğünü yapan damat tarafı milyarlar harcasın, bu onlara gelinin takılarına gelinin rızası olmaksızın el koyma hakkını vermez
Sevgili source dedigin dogru baZi aileler bisey yapmio ve bisey haketmiolar ama suda varki bazi aileler de herseyi ustleniyo ve takilanlarda baya cok olunca ister istemez veriyosun yani... Yukaridada anlattim okuyabilirsinizzBen buna katılmıyorum. Takılanlar gelinle damadin hediyeleri be onlarda kalmalı. Eğer isterlerse kendileri verirler yardım etmek için ailelerine. Ama erkek tarafı alır diye bı kaide olmamalı. Düşünsene hiç bişeye elini sürmeyen yardımı olmayan ebeveynler var. Ekmek elden su gölden olur haksızlık olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?