- 1 Mart 2021
- 541
- 916
- 23
- 31
- Konu Sahibi Skygirll06
-
Eğer takıları istiyorsa eşya da almasın. zaten eşyayı takı parasıyla almış olacak. Millete de eşyalarını ben aldım diyecek. ben olsam eşya da aldırmamKizlar merhaba size bir sey sormak istiyorum kisa ve oz sorum
Evlenirken erkek tarafinin babasinin maddi gucu varsa borcsuz dugun yapabilecek maddi imkanina sahipken (mesela salon takimini babasi alicak ama borcsuz alicak, diger beyaz esyalari, tv yi dugun salonu tutmayi damat kendi birikimiyle birazda borclanip yapicak, bende yatak odasini kina yerini kucuk ev aletlerini ivir zivirlari) neyse soru su dugunde takilacak takilari (nakit-ceyreklerin bi kismini) babasi isterse tavriniz ne olurdu borcsuz durumu zorlanmadan esya alacagi halde verirmiydiniz yada vermezmiydiniz? Direkt isterse altinlarsan nakitlerden vericeksiniz esya aldim diye derse ne diyip vermezdiniz yada verseniz kendi borclariniza yetiremiceksiniz siz olsaniz ne yapardinizGecen gun dugun zamaninizda altinlardan nakitlerden verirsiniz dedi o yuzden soruyorum
Bende oyle dusunuyorum ama acaba ne paragoz deelermi diye verip sussunlarmi acaba diye dusundum bi an vermezsem ne diyim vermeyimTakı sizindir . Sahip çıkın.
Vermem almayın istemiyorsanız diyinKizlar merhaba size bir sey sormak istiyorum kisa ve oz sorum
Evlenirken erkek tarafinin babasinin maddi gucu varsa borcsuz dugun yapabilecek maddi imkanina sahipken (mesela salon takimini babasi alicak ama borcsuz alicak, diger beyaz esyalari, tv yi dugun salonu tutmayi damat kendi birikimiyle birazda borclanip yapicak, bende yatak odasini kina yerini kucuk ev aletlerini ivir zivirlari) neyse soru su dugunde takilacak takilari (nakit-ceyreklerin bi kismini) babasi isterse tavriniz ne olurdu borcsuz durumu zorlanmadan esya alacagi halde verirmiydiniz yada vermezmiydiniz? Direkt isterse altinlarsan nakitlerden vericeksiniz esya aldim diye derse ne diyip vermezdiniz yada verseniz kendi borclariniza yetiremiceksiniz siz olsaniz ne yapardinizGecen gun dugun zamaninizda altinlardan nakitlerden verirsiniz dedi o yuzden soruyorum
Ayni seyi sozlumde dedi esyayida alma hicbisey alma misafir gibi gel git ne anladim o zaman bana yararin olmicaksa dediEğer takıları istiyorsa eşya da almasın. zaten eşyayı takı parasıyla almış olacak. Millete de eşyalarını ben aldım diyecek. ben olsan eşya da aldırmam
Aynen böyle , eşyayı taksitle kendin al altın fln vermeEğer takıları istiyorsa eşya da almasın. zaten eşyayı takı parasıyla almış olacak. Millete de eşyalarını ben aldım diyecek. ben olsam eşya da aldırmam
Bende oype biliyorum gerekirse paradan verelim taki ve ceyrekleri bankaya koyar ev yada araba aliriz diye konusmustuk cunkuBizde paralar verilir. Takı ve çeyrekler gelinde kalır.
Kesinlikle. Zaten takı parası borca gidecek adı da ana baba düğün yaptı ev dizdi olacak . Borçla eşya alin sonra altını vs bozdurup borca yatırınEğer takıları istiyorsa eşya da almasın. zaten eşyayı takı parasıyla almış olacak. Millete de eşyalarını ben aldım diyecek. ben olsam eşya da aldırmam
Aynen öyle bencede . Borç biter 2 3 yıl içinde. Ömür boyu ben eşya aldım düğün yaptim derler ne gerek varAlmasın ozaman ne gerek var ki.kendinizde düğünden gelenlerle alabilirsiniz aynı mantık.Sonra ortamlarda ben aldım yaptım ettim diye gezinecek gerek yok.Laf çekeceğime eşyasız otururum kimseden bir şey beklenilmemeli diye düşünüyorum.Zaten yardım gibi bir niyeti olsa altınların hesabını yapmaz
Bu konuda taviz vermeyin. mümkünse de eş tarafıyla maddi konularda hiç muhatap olmayın. borç alma verme yapmayın. Sizden geri vereceğiz diye altınları ya da paraları isterlerse de vermeyin. Çünkü onlar asla geri verilmeyecekAyni seyi sozlumde dedi esyayida alma hicbisey alma misafir gibi gel git ne anladim o zaman bana yararin olmicaksa dedi
Bende oyle dusundum takilari en azindan vermem neye ne harcadik biliriz bu sefer versek suna harcadik buna harcadik diyip elimizde bisey kalmicakesyayi kendiniz alin takilari vermeyin boylesi daha mantikli
Baştan konuşun , altınlar alınırken veya konuşulurken, bu altınlar bize hediye mi ödünç mü diye sorun eğer ödünç derse beni yanlis anlmayın ama ben süs diye elalem hicbir şey takmamış demesin diye takı alınmasını istemiyorum hediye ise amenna ama düğünden sonra size geri vereceğim bir şeyin bende emanet durmasını istemiyorum doğru bulmuyorum deyip bir kalemde kestirip atın,Bende oyle dusunuyorum ama acaba ne paragoz deelermi diye verip sussunlarmi acaba diye dusundum bi an vermezsem ne diyim vermeyim
Ben konusunu dahi acmadim kv de kac bilezik istersin dedi bende sizin durumunuz neye el veriyorsa dedim anneme sordu annemde ayni seyi soyledi hic maddi bi beklentimiz olmadi ama biseyler alip gelen altinlari alacak olmasi beni sinir etti ki sozlumde kizdi gelme yada misafir gibi gel git diye ben hicbisi demedim sozlume yalnizken onlarla ev araba alip yatirim yapicaz vermeyelim kendimiz yapariz dedimBu konuda taviz vermeyin. mümkünse de eş tarafıyla maddi konularda hiç muhatap olmayın. borç alma verme yapmayın. Sizden geri vereceğiz diye altınları ya da paraları isterlerse de vermeyin. Çünkü onlar asla geri verilmeyecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?