canım, ebnim anne babam öğretmendi emekliler. biz 3 kız kardeşiz, kalabalıklığa gelince keşke biz de 4-5 kardeş olsaydık derim hep imreniyorum. ablalarım da çalışmalarına rağmen genç yaşlarında 3er çocukları var, ben 3 yapamam ama 2.yi aallah kısmet ederse doğurcam2-3 seneye:) bu iş bence dünyaya gözünü açıp bakmakla alakalı. bir insan ne olursa olsun, nerde yaşarsa yaşasın at gözlüğü ile yaşıyorsa bir adım ilerleyemiyor ama dünyaya, etrafa açık olursa çok farklı. benim k.v. 40 yıldır büyük şehirde ve çok da kötü olmayan biyerde oturuyor ama gözünü açıp da etrafına bakmamışlar hiç,3 kızkardeş yanyana oturmuşlar, akrabayla evlenmişler, kızlar oğullar akrabadan, komşuluk yok, arkadaşlık yok kimseyle sadece akrabalardan görüşmüşler ve biri ne yaptıysa diğerleri de onu yapmış, ne bir adım ileri ne geri... zihniyeti değiştirmemişler, kapalılar gelişmeye ve değişmeye...
köylerinin 100 yıl önceki gelenek göreneğini yaşatmak istiyorlar ve bunu işlerine geldiğinde uygulayıp işlerine gelmezse yeni örf adete bakıyolar!!! cehalet bu işte canım!!! benim halacığım var köyde yıllardır, 6 tane çocuğu var, daha şehir merk.e sayılı gelmiştir, pek sosyal değil, toplum içinde telaşlanıyor. ama evlatlarını öyle bir yetiştirmiş, kendini öyle güzel eğitmiş ki anlatamam. 10 tane üniv mezunu adam, 50 eşhir gezmiş adam yanında sıfır kalır.
rabbim hakkında hayırlısını versin canım, çok zor böyle insanlarla uğraşmak. ben eşimin ailesiyle tanışmdan anlatsalardı böyle yaşayan insanlar var diye, inanmazdım, şaka zannederdim ama varmış. artı eşimle evlenmeden önce nişanlıyken ailesini, evlerini 1 kez gördüğüm için çok hayal kırıklığına uğradım ama herşeye rağmen ve çok şükür benim eşimin ailesi bu tarz insanların içinde en iyisi. en azından oğluna ve torununa kıyamadığı için fiilen bizi ayırma faaliyetlerinde artık bulunmuyor
paraya falan da artık ben takılmıyorm. kurbanda gideceğiz ve ben orda eşim çok para çarçur etmesin diye 3-5 aydır ertelediğim ihtiyaçlarımı bu hafta sonu yüklü bir maliyetle gerçekleştireceğim. onlar yiyeceğine ben yiyim de mi

)