Düğün takılarıyla ilgili problem

rosesberryy

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2025
11
-5
1
19
Merhabalar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama gerçekten kafam çok karışık ve canım çok sıkılıyor 1 hafta sonra evleneceğiz ben eşim olacak kişiden çok bir şey istemedim koltukları almışlar 4 sene önce tek yaşıyordu sorun etmedim keza beyaz eşyalar vsde öyle erkek arkadaşım zamanında babasına bilezik yapsın diye para yollamış düğünümde takılacak bilezikler onlar bir ekstra 90 k boş odaya oturma takımı aldılar birde düğün salonu düğün öncesi 2 gün yemek ayarladılar onun dışında gelinlik parasını fırını vs erkek arkadaşım ödedi mutfağı yatak odasını a dan z ye perdesine kadar ben yaptım nişanlım ikidebir babam altınlara çökecek diyordu nasıl yani dedim borçlara gidecek dedi kalabalık aileler ve erkek arkadaşıma takılacak bütün altınları alacakmış nakit dahil ben anlamadım hesaplıyor erkek arkadaşım 400 binşik takı Gelebilir belki tam takan çok olacak diyor öyle takmış zamanında çünkü yarım tam babası ne hakla hepsini alacak anlayamadım ne yapanıyım bilmiyorum sesimi çıkaramıyorum huzur kaçmasın diye ama düğünden sonra masraf olacakken bu şekilde nasıl hepsini alabiliyor ne yapıcsm anlamadım

Son düzenleme:
Merhabalar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama gerçekten kafam çok karışık ve canım çok sıkılıyor 1 hafta sonra evleneceğiz ben eşim olacak kişiden çok bir şey istemedim koltukları almışlar 4 sene önce tek yaşıyordu sorun etmedim keza beyaz eşyalar vsde öyle erkek arkadaşım zamanında babasına bilezik yapsın diye para yollamış düğünümde takılacak bilezikler onlar bir ekstra 90 k boş odaya oturma takımı aldılar birde düğün salonu düğün öncesi 2 gün yemek ayarladılar onun dışında gelinlik parasını fırını vs erkek arkadaşım ödedi mutfağı yarak odasını a dan z ye perdesine kadar ben yaptım nişanlım ikidebir babam altınlara çökecek diyordu nasıl yani dedim borçlara gidecek dedi kalabalık aileler ve erkek arkadaşıma takılacak bütün altınları alacakmış nakit dahil ben anlamadım hesaplıyor erkek arkadaşım 400 binşik takı Gelebilir belki tam takan çok olacak diyor öyle takmış zamanında çünkü yarım tam babası ne hakla hepsini alacak anlayamadım ne yapanıyım bilmiyorum sesimi çıkaramıyorum huzur kaçmasın diye ama düğünden sonra masraf olacakken bu şekilde nasıl hepsini alabiliyor ne yapıcsm anlamadım
Düğünde takılar size ve damada takılacak sizde kesenize üstünüzdekilere sahip çıkacaksinz vermeyeceksiniz. Ekstra düğün öncesi damat masraflar dışında kalan altınları babasından istesin model değişcem desin ölçü alcam desin madem çökecek babası bari hep sizin yanınızda kalsın.
Borcunuz neyse de kendiniz ödeyin en azından ne gitti ne kaldı bilirsiniz

Merhabalar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama gerçekten kafam çok karışık ve canım çok sıkılıyor 1 hafta sonra evleneceğiz ben eşim olacak kişiden çok bir şey istemedim koltukları almışlar 4 sene önce tek yaşıyordu sorun etmedim keza beyaz eşyalar vsde öyle erkek arkadaşım zamanında babasına bilezik yapsın diye para yollamış düğünümde takılacak bilezikler onlar bir ekstra 90 k boş odaya oturma takımı aldılar birde düğün salonu düğün öncesi 2 gün yemek ayarladılar onun dışında gelinlik parasını fırını vs erkek arkadaşım ödedi mutfağı yarak odasını a dan z ye perdesine kadar ben yaptım nişanlım ikidebir babam altınlara çökecek diyordu nasıl yani dedim borçlara gidecek dedi kalabalık aileler ve erkek arkadaşıma takılacak bütün altınları alacakmış nakit dahil ben anlamadım hesaplıyor erkek arkadaşım 400 binşik takı Gelebilir belki tam takan çok olacak diyor öyle takmış zamanında çünkü yarım tam babası ne hakla hepsini alacak anlayamadım ne yapanıyım bilmiyorum sesimi çıkaramıyorum huzur kaçmasın diye ama düğünden sonra masraf olacakken bu şekilde nasıl hepsini alabiliyor ne yapıcsm anlamadım
Sizin düğünde takılacak altın borcunu sonrasında kim ödeyecek ? Sonrasında size davetiye verilince de kayınpeder mi gidip ödeyecek mesela ?

Yatak odası ve mutfağı tepeden tırnağa neden siz yaptınız ? Neden ortaklaşa paylaşmadınız masrafı ? Oturma odası alınmasını siz mi istediniz ? Adam 4 sene önce evinde kullanmak için eşya alınca sonrasında neden kenara çekildiğini anlamadım.

Düğün takısı evlenenlere ait .hadi onu gecelim sizin taraftanda akrabalar takacak sizin paraya el atmaması lazım. Aile büyügunuz olaylardan habersiz dünürüyle ne olacak sizde adet nasıldır dıye konussun.ve cevaba göre itiraz etsin

Sizin düğünde takılacak altın borcunu sonrasında kim ödeyecek ? Sonrasında size davetiye verilince de kayınpeder mi gidip ödeyecek mesela ?

Yatak odası ve mutfağı tepeden tırnağa neden siz yaptınız ? Neden ortaklaşa paylaşmadınız masrafı ? Oturma odası alınmasını siz mi istediniz ? Adam 4 sene önce evinde kullanmak için eşya alınca sonrasında neden kenara çekildiğini anlamadım.
Arandığı yer esıfır almışlar ekstra onun yerine almaktan ziyade oturma odasını yapalım diye ben dteklif ettim elimden geldikçe bizim tarafta yatak odasını kız tarafı yapar diye mutfağada beyaz eşya hariç çeyiz ve masa vs aldım

Düğünde takılar size ve damada takılacak sizde kesenize üstünüzdekilere sahip çıkacaksinz vermeyeceksiniz. Ekstra düğün öncesi damat masraflar dışında kalan altınları babasından istesin model değişcem desin ölçü alcam desin madem çökecek babası bari hep sizin yanınızda kalsın.
Borcunuz neyse de kendiniz ödeyin en azından ne gitti ne kaldı bilirsiniz
Bilmiyorum buna müsade edecekler mi direkt elimize geçmeden alma ihtimalleride var ben borçu kadarını alır diye düşünüyorum dediğimde anca karşılıyor diyor oturup hesaplıyorum 400 binlik ne yaptı bize cevap bulamıyorum

Arandığı yer esıfır almışlar ekstra onun yerine almaktan ziyade oturma odasını yapalım diye ben dteklif ettim elimden geldikçe bizim tarafta yatak odasını kız tarafı yapar diye mutfağada beyaz eşya hariç çeyiz ve masa vs aldım
19 yaşında mısınız ? Nikaha 1 hafta kala bu soruları sorduğunuza göre; içinize sinmeyen bir şeyler var demektir.

19 yaşında mısınız ? Nikaha 1 hafta kala bu soruları sorduğunuza göre; içinize sinmeyen bir şeyler var demektir.
Yaştan ziyade içime dinmeyen durum altın mevzusu benim altınlarıma karışmıyorlarken eşiminkini almak istemeler ve ben düğün üstü nasıl bir tepki vermem gerek bilmediğimden

Şahsi düşüncem illa da kendi taraflarından gelecek altını alacaklarsa eşinize borç yazıverin. Dini nikahta mehrinize yazarsınız. 2-3 sene içinde öder size. Eşiniz arkanızda durmuyorsa böyle bir çözüm bulun.

Bilmiyorum buna müsade edecekler mi direkt elimize geçmeden alma ihtimalleride var ben borçu kadarını alır diye düşünüyorum dediğimde anca karşılıyor diyor oturup hesaplıyorum 400 binlik ne yaptı bize cevap bulamıyorum
Tamam altınlar sizde kalsın istedikleri zaman da bu 400 nereye gitti diye sorgularsnz.
Nereye borçluysa biz veririz dersiniz. Ne münasebet bana gelen altınları almak.
Siz ve eşiniz dik durduğunuz sürece kimse alamaz sizden ama eşinizde kem kum edip altınları vermek istese bugün huzursuzluk çıkar.

Yaştan ziyade içime dinmeyen durum altın mevzusu benim altınlarıma karışmıyorlarken eşiminkini almak istemeler ve ben düğün üstü nasıl bir tepki vermem gerek bilmediğimden
Profil yaşınız doğru mu ? Gerçekten 19 yaşındaysanız; karşı taraf sizi dünkü çocuk olarak görüyor da olabilir.

Erkek arkadaşın vermeye razıysa ne yapabilirsin ki? Demek ki o da alın altınları demiş.
Tamam alsınlar ama atıyorum bir şeyler yapar elle tutulur benim de sesim çıkmaz ferim ki gerçekten masraf yapıldı 200-250 binlik masraf için neden hem takılara hem nakite çökülecek onu anlamadım zaten ben

Geçen bir akrabam evlendi. Damat en son takıları çuvalda sırtına attı gelinle topuk oldular 🤣🤣
Siz de öyle yapacaksınız sakın kaptırmayın bak benden size tavsiye.

Geçen bir akrabam evlendi. Damat en son takıları çuvalda sırtına attı gelinle topuk oldular 🤣🤣
Siz de öyle yapacaksınız sakın kaptırmayın bak benden size tavsiye.
Partnerimde böyle bir şey yok işte ben ağzını aramak için gece sayarız düğün bitince diyorum babam bizden önce sayar diyor

Tamam alsınlar ama atıyorum bir şeyler yapar elle tutulur benim de sesim çıkmaz ferim ki gerçekten masraf yapıldı 200-250 binlik masraf için neden hem takılara hem nakite çökülecek onu anlamadım zaten ben
İşte o durumda erkek arkadaşın razıysa sen bir şey yapamazsın. Baba masraf ne kadar oldu bir hesaplayalım yayabiliyorsak zamana yayalım takı yerine gelmiyor falan demesi lazım. Gerçekten de bozulanı yerine koymak kolay olmuyor. Ayrıca takı beklenen kadar olmayabilir hafta sonu bir düğüne gittim akrabamız herkese yarım tam takardı inan oğluna anca çeyrek falan geldi. O zamanı da takılanlar bu devirde aynen gelemeyebilir

Back
X